Naslovna » Kako ukloniti celulit? Načini koji donose rezultat!
kako ukloniti celulit
Telo

Kako ukloniti celulit? Načini koji donose rezultat!

Kako ukloniti celulit je pitanje od milion dolara. Imaš utisak da si sve probala, a rezultati nisu uvek bili uspešni? U nastavku otkrij šta stvarno “radi”!

Šta sve znamo o celulitu?

Može se pojaviti na različitim delovima tela. Kod većine žena, celulit na butinama je najčešći, iako može biti prisutan i na zadnjici, zatim se javlja celulit na stomaku, pa čak i rukama.

U većini slučajeva nije bolan, mada vremenom može postati. Tada on prestaje da bude samo estetski problem.

Usled uticaja brojnih faktora, voda u međućelijskom prostoru kože se nagomilava, a zatim i masnoće. Postepeno slabi vezivno tkivo ispod gornjeg sloja kože i sloja masnoća ispod njega.

Elastičnost kože se vidno gubi, a neravnine postaju izraženije i postaju tzv. „narandžina kora“. 

Stil života, neuravnotežene navike, ali i genetske predispozicije su samo neki od faktora koji dovode do ovog stanja.

Funkcija estrogena u organizmu žena, svrstava nas u pol podložniji nastanku celulita.

Svaki hormonski disbalans, uključujući i hormone štitne žlezde se može odraziti na zadržavanje vode u organizmu, slabljenje veza među tkivom i tako nastanku celulita. 

Mada, ne znam da li si znala da i muškarci mogu da imaju celulit? 

Naravno, u manjoj meri od žena.

Ovo je prilika da na jednom mestu saznaš kako ukloniti celulit sa zadnjice, nogu, stomaka i svuda po telu..

Sledeći saveti su primenjivi u kućnim uslovima, što ti značajno štedi vreme i energiju.

Kako ukloniti celulit ishranom?

Osobe čija se ishrana prevashodno bazira na prevelikom unosu ugljenih hidrata, soli, a manjku vlakana, podložne su nastanku celulita.

Znamo da sama pomisao na čizburger sa sočnim prelivom tera vodu na usta, baš kao i neodoljivo parče kremaste torte, ali ovi zalogaji nisu preporučljivi ako želiš da smanjiš celulit. 

A vidi sad šta nam je ispričala Tanja!!Za celulit je želela lako, brzo, prirodno i jednostavno rešenje.

Kako ona kaže ne postoji bolje rešenje za celulit od tretmana koji je njoj pomogao. I to samo za 28 dana! Zbrisala ga je sa celog tela!

Saznaj šta je Tanji tako efikasno pomoglo za celulit, na ovom linku https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Nagomilavanje šećera i masti putem ovih namirnica, pretnja su nastanku mnogo ozbiljnijih bolesti od „narandžine kore“.

U ponudi je veliki broj dijeta, kao na primer – brazilska dijeta, ali to ne znači da svaka od njih deluje na smanjenje celulita. Iz ovog razloga, navešćemo ti namirnice koje su ključne u borbi protiv celulita i koje bi trebalo da postanu sastavni deo tvoje ishrane.

Ishrana u borbi protiv celulita je usmerena na smanjivanje nagomilane vode u međućelijskom prostoru pod kožom i balansiranje nivoa hormona.

kako ukloniti celulit kremom

Hrana bogata C vitaminom

Da li si znala da je C vitamin ključni element u hrani koja topi celulit? Razlog leži u činjenici da je ovaj vitamin neophodan u izgradnji i jačanju vezivnog tkiva, ali i poboljšanju cirkulacije krvi.

Na tebi je izbor da li ćeš napraviti osvežavajuću voćnu salatu od borovnica, narandži, grejpfruta, kivija i jagoda ili ćeš se, ipak rashladiti klasičnom limunadom. U svakom slučaju, ove namirnice bi trebalo da uključiš u svakodnevnu ishranu. Idealno bi bilo da to budu bar dve porcije veličine tvoje šake u koju će stati bilo koje od navedenog voća bogatog vitaminima. 

Orašasti plodovi

Da li znaš da su grickalice dozvoljene u borbi protiv celulita?! Da, ali ne bilo koje!

U pitanju su orašasti plodovi koje u umerenim količinama treba konzumirati i na taj način svoj organizam snabdeti svim potrebnim vitaminima, mineralima i omega-3, 6 i 9 mastima i ubrzati proces razgradnje tvrdog celulita.

Putem vlakana koje sadrže ove grickalice, podstiču se metabolički procesi – ubrzava se varenje i obnavlja se prirodna lepota kože.

Sledeći put kada budeš razmišljala o čokoladici koja bi ti zasladila dan, zameni je šakom badema, oraha, pistaća, lešnika ili njihovoj kombinaciji. 

Ipak budi obazriva u količini koju unosiš! Prevelike količine većine orašastih plodova mogu da doprinesu gojaznosti, odnosno mogu imati drugih negativnih efekata na organizam.

Riba

Osim što ćeš unosom kvalitetne ribe poboljšati svoje pamćenje, ojačati kardiovaskularni sistem i imunitet, značajno ćeš ublažiti nastali celulit. 

Morske ribe, tzv. masne ribe kao što su losos, tuna ili skuša, trebalo bi da budu na tvom tanjiru bar dva puta nedeljno. Bogatstvo masnih kiselina (omega-3) u njihovom mesu, uticaće na jačanje ćelijskih membrana, pa tako i vezivnog tkiva pod kožom.

Napici protiv celulita

Unos oko 2l tečnosti dnevno je preduslov za neophodnu hidrataciju celog organizma. Dovoljna hidriranost se prvo primeti na koži koja postaje elastičnija i čvršća.   

Uz vodu, preporučljivo je da konzumiraš i napitke za skidanje celulita koje možeš napraviti i sama od svežeg voća ili povrća. Popularni smoothie-ji su doživeli popularnost u poslednjoj deceniji, jer omogućavaju da za kratko vreme napraviš ukusan i zdrav napitak. Možeš kombinovati samo voće ili povrće ili i jedno i drugo.  

Ovo su naši predlozi za hladne anticelulit napitke koje možeš piti u neograničenim količinama tokom dana jer su bogati vitaminima A, B, C, E i mnoštvom minerala:

Smoothie od krastavaca i celera

Potrebno je:

 • 1 krastavac
 • listovi 1 celera
 • koren đumbira
 • 1 limun ili grejpfrut
 • 1 veza peršuna
 • malo vode

Očisti krastavac, oljušti koren đumbira, kao i koru sa limuna ili grejpfruta. Sve ubaci u blender i iseckaj do dobijanja tečne mase. Ukoliko je potrebno, dodaj i malo vode da bi napitak bio dovoljno tečan.

Smoothie od spanaća i banana

Potrebno je:

 • 250ml vode
 • 30gr očišćenih listova spanaća
 • 2 narandže
 • 2 banane
 • 1 očišćeni ananas
 • 1 kašičica cimeta

Sve sastojke stavi u blender i usitni dok ne dobiješ tečnu masu. 

Smoothie od narandži, paradajza i kupusa

Potrebno je:

 • 2 oljuštene narandže
 • 2 paradajza
 • ½ male glavice kupusa
 • ½ očišćenog limuna
 • prstohvat đumbira u prahu

Sve sastojke stavi u blender i usitni dok ne dobiješ tečnu masu. 

Takođe, dobro je poznata sasi voda za celulit, koja efikasno smanjuje naslage narandžine kore na telu.

Efikasni su i čajevi

Ukoliko si ljubitelj čajeva, obradovaćemo te činjenicom da su čajevi čudotovorni kada je celulit u pitanju. Ali nije svaki od njih čaj protiv celulita.

Korisna svojstva čaja od kukuruzne svile, koprive, čaj od peršuna za celulit, rastavića ili zelenog čaja za mršavljenje, nadaleko su poznata. 

Osim toga što ćeš svoj organizam snabdeti vitaminima i mineralima, podstaći ćeš izbacivanje viška tečnosti iz organizma, što je za celulit izuzetno važno. 

U zavisnost od biljke od koje praviš ove čajeve, oni se u borbi protiv celulita piju 2-3 puta dnevno. 

Takođe, dužina trajanja ove terapije za celulit je određena stanjem tvog celulita i vrste čaja koju piješ. Za svaku vrstu biljke je to vrlo individualno. Ovo znači da treba detaljno da se raspitaš i prema tome odrediš dužinu korišćenja, odnosno pauzu.

Kako ukloniti celulit sa nogu vežbama?

Moguće je da te pomisao na vežbe i znoj koji treba proliti do prvih vidljivih rezultata u startu odbija, ali vežbanje je neizostavna aktivnost u borbi protiv celulita.

Ono će doprineti smanjenu postojećeg i mogućnosti nastanka novih naslaga masnoća, pa tako i celulita.

Ako je tvoj problem celulit na nogama, trčanje ili plivanje će imati najviše efekta

Predlažemo ti da probaš set od 5 vežbi za celulit koje već za dve nedelje mogu dati rezultate u smanjenju celulita. Krećemo!

Vežba 1

Lezi bočno na prostirku, ispruženih nogu, postavljenih paralelno, oslanjajući se na lakat jedne ruke. Lagano podiži gornju nogu, a zatim i spusti, ne pomerajući donju sa prostirke.

Noga koja se lagano podiže treba da bude ispružena, tako da njenim podizanjem ne otvaraš kuk. Ponovi ovu vežbu po 12 puta sa jedno, pa sa drugom nogom, menjajući položaj tela. Potrebno je da uradiš 3-5 serija.

Vežba 2

Nek ti položaj tela bude identičan kao u prethodnoj vežbi, sa tom razlikom što ćeš donju nogu (onu koja je direktno na podlozi) saviti u kolenu. Savijena noga ne sme da se pomera prilikom podizanja i spuštanja gornje noge. Ovu vežbu takođe, uradi u ponavljanjima od 12 puta, u 3-5 serija. 

Vežba 3

Zarotiraj celo telo tako da licem budeš okrenuta ka podlozi. Ispruženih ruku, osloni se na dlanove i prste nogu. Zategni celo telo, ispravljajući leđa i noge. Naizmenično podiži jednu pa drugu nogu, vraćajući u početni položaj. Ponovi podizanje nogu po 15 puta naizmenično sa svakom nogom, u 3 serije. Ova vežba, kao i prethodna, oblikuje istovremeno noge i zadnjicu, a jača i trbušne mišiće.

Vežba 4

Čučnjevi za celulit su neprikosnovena vežba, koja donosi najbolje rezultate. Toliko jednostavni, a efektni u jačanju butina, zadnjice i nogu. Samim tim i u topljenju celulita na zadnjici

Osloni se stabilno na oba stopala, sa raširenim nogama nešto malo šire od širine karlice. Spuštaj se lagano do nivoa u kojem tvoje butine i listovi prave ugao od 90 stepeni. Neka ti leđa budu ravna dok radiš ovu vežbu. Potrebno je da uradiš 15 čučnjeva, u ponavljanju od 3 serije. 

Vežba 5

Uz čučnjeve, iskoraci su nezaobilazni kada je oblikovanje nogu i zadnjice u pitanju. Mogu se raditi uz pomoć stepera ili na čvrstoj podlozi. Ovu vežbu započni iz položaja u kojem stojiš nogama raširenih u širini kukova. Prvo desnom nogom istupi napred, spuštajući telo ka dole. Zatim se vrati u početni položaj. Isto ponovi sa levom nogom. Uradi ovu vežbu 15 puta naizmenično, u 3 serije. 

Ove vežbe bi trebalo da radiš bar tri puta nedeljno, a ukoliko si uporna da što pre imaš vidne rezultate, preporučljivo bi bilo i svaki dan.  

Kreme za celulit

Osim što smo spomenuli „unutrašnje“ tretiranje celulita, potrebno je da se pozabavimo i time kako se rešavaš celulita spolja. Podsticanjem cirkulacije pod kožom i uklanjanjem mrtvih slojeva ćelija na koži, pojačavamo efekat borbe protiv celulita.

Da li si do sada koristila sapun za celulit i počela da ga obožavaš? Svaki dan, tokom tuširanja, kružnim pokretima nanesi sve one prirodne sastojke u kojem će uživati tvoje čulo mirisa, a koža postati mekana i nežna. Zapravo, pokrenućeš cirkulaciju, a dubinski, razlaganje masnih naslaga ispod kože.

Ceo ritual završi anticelulit kremom koja će prodreti duboko u kožu, zahvaljujući porama koje su se otvorile prilikom tuširanja i masaže sapunom. Biljke koje su najčešće sadržane u ovim kremama, a podstiču obnavljanje nežne teksture kože su – bršljan, ulje mente, zatim limunska i vinska kiselina. 

Kreme protiv celulita se nanose kružnim pokretima na regije tela gde on postoji, zatim se sačeka da se apsorbuju u kožu u trajanju od 10-15 minuta. Ukoliko imaš mogućnosti, nanosi ih dva puta dnevno radi bržih efekata.

Masaže za celulit

Masaža je veoma delotvorna u borbi protiv celulita, naročito ako se kombinuje sa vežbanjem. Kružnim pokretima i pritiskom na regiju koja je obuhvaćena celulitom, podstiče se cirukulacija, a pre svega razbijanje masnih naslaga među vezivnim tkivom. I kod masaže treba da budeš uporna i strpljiva do prvih rezultata. Prvo što ćeš primetiti već posle par tretmana je glatkoća i zategnutost kože.

Anticelulit masaže su veoma popularne zbog dugoročnih efekata koje daju, pa su u ponudi kozmetičkih salona. U masaži se koriste razna eterična ulja i kreme koje proces razgradnje masnih naslaga dodatno podstiču. 

Super stvar je što možeš sama raditi celulit masažu kod kuće. Uz posvećenost i pravilan način izvođenja, i sama možeš podstaći „razbijanje“ celulita na svom telu. 

Da bi znala kako ukloniti celulit masažom kod kuće, pročitaj sledeće savete:

 • poželjno je da pokreti budu snažniji kako bi prodrela do najdubljilh delova tkiva, zahvaćenih celulitom
 • pokreti uvek kreću od donjeg dela tela ka gornjem (ka srcu)
 • upotreba ulja ili specijalnih seruma za masažu je potrebna radi prodiranja hranljivih materija u duboke slojeve kože i njihovog ubrzanog dejstva na razgradnju celulita

Bilo da masažu izvodiš na nogama, zadnjici ili stomaku, važno je da uvek započneš sa kružnim pokretima. Nakon ove faze, sledi faza laganog štipkanja kože, kako bi se podstakla cirkulacija. 

Masaža bi trebalo da traje do 20minuta u toku svakog dana. 

kako ukloniti celulit tretmani

Anticelulit tretmani 

Iako govorimo samo o prirodnim metodama, na kratko ćemo se osvrnuti na sve tretmani koji obećavaju manje celulita.

Pročitaj kako da se rešiš celulita pomoću sledećih najpopularnijih tretmana.

Lipoliza

Lipoliza je tretman topljenja masnih naslaga na svakom delu tela gde se nalazi celulit.

Ovaj tretman je suštinski identičan liposukciji, ali na manje invazivan način.

Ipak, i u ovom tretmanu se koriste igle kojima se ubrizgavaju odgovarajući kokteli aktivnih sastojaka u cilju oslobađanja masnih kiselina, odnosno sala. 

Tretman traje oko 30 minuta, a prve rezultate je moguće postići tek posle 3-4 tretmana. 

Kako ukloniti celulit kavitacijom?

Kavitacijom se uklanja čak i tvrdokorni celulit i masne naslage. U pitanju je aparat koji ultrazvučnim talasima utiče na razbijanje zidova masnih ćelija. Primenjuje se na svim delovima tela koji mogu biti obuhvaćeni celulitom, a postupak je u potpunosti bezbolan.

Naročito je efikasna u borbi protiv vodenog celulita, gde se rezultati najbrže i primete.

Maderoterapija

Terapija oklagijama, je prevod za  maderoterapiju koja je pre nekog vremena stigla iz Kolumbije i postala hit. U pitanju je masaža reljefnom oklagijom kojom se podstiče limfna drenaža i opuštaju mišići, a kao rezultat – smanjuje se celulit, izbaciju toksini, tope masti i zateže koža.

Apsolutno je bezbedna i radi se na svim delovima tela gde se celulit može pojaviti. 

Velashape

Ovu metodu otklanjanja celulita obožavaju svetske zvezde, a sigurno će se i tebi dopasti zbog svojih karakteristika koje prevazilaze sve dosadašnje.

Velashape 3 je aparat koji obuhvata svojstva svih koji su do sada koristili radio talase, vakuum i infracrvenu svetlost da bi zagrejali potkožno tkivo. Temperatura koja se postiže ispod kože, primenom ove metode je čak 42 stepena. 

U proseku je potrebno 3-6 tretmana da bi se postigli vidni efekti. Već nakon prvog tretmana se oseća lakoća u nogama, ali i koža koja je zategnutija. 

Broj tretmana je određen stanjem celulita i gojaznosti, što je vrlo individualno. Kozmetičari obavezno obavljaju konsultaciju sa klijentima kako bi se procenilo stanje i broj potrebnih tretmana.

Nadamo se da ti se sviđaju naši predlozi kako ukloniti celulit i da jedva čekaš da napraviš svoj program koji će te na najzdraviji način učiniti zadovoljnijom. 

Avatar

Marina Anđelić

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test