Naslovna » Za brzo dejstvo flasteri za akne su rešenje!
Lice

Za brzo dejstvo flasteri za akne su rešenje!

flasteri za akne

Flasteri za akne su prva stvar koja će izaći na guglu kao najbrže i najefikasnije rešenje za uklanjanje akni i bubuljica preko noći!

Ali da li će ih ukloniti ili samo zamaskirati? O tome pišemo u ovom tekstu!

Većini nas se bar nekada desilo da ta dosadna bubuljica izađe baš onda kada ne treba. Na primer pred neki važan dan, prvi sastanak, proslavu, izlazak ili priliku kada želiš da izgledaš besprekorno.

Nije bitno u kojim si godinama i da li su u pitanju pubertetske bubuljice ili bubuljice kod odraslih, u svakom slučaju stvaraju ti jednaku količinu stresa, nezadovoljastva i ruše sampouzdanje.

Nije ni čudo što želiš da ih se rešiš preko noći.

Flasteri za akne ti mogu biti pravi saveznici u misiji protiv akni. Ali pre nego što se odlučiš da kupiš flastere treba da naučiš sve o njima, pošto postoje različite vrste.

Nisu svi flasteri namenjeni za istu vrstu akni i bubuljica.

Ako budeš pravilno koristila flastere, oni će ti pomoći u procesu oporavka kože od akni, pa čak i u sprečavanju nastanka ožiljaka od bubuljica.

Međutim, ako budeš koristila flastere nepravilno, to će biti jednostavno bačen novac, bez željenog efekta. Zato ako želiš da otkriješ koji su to flasteri za akne pogodni za tvoj tip akni, ovaj članak je baš za tebe.

Šta su i kako deluju flasteri za akne?

Sigurno te zanima šta su i kako deluju flasteri za akne? Ukratko ću ti objasniti šta su, čemu služe i kako da ih koristiš.

Zapravo samo ime dosta govori o njima. To su zaista pravi mali flasteri koje lepiš na akne i bubuljice.

Flasteri za bubuljice su nešto kao unapređeni ciljani tretman za bubuljice.

Kada zalepiš flaster na bubuljicu on me mrda, neće se skinuti sa lica u toku noći i tako će ti pružiti maksimalne efekte koje ne možeš izvući iz običnog ciljanog tretmana za bubuljice.

Ako ne voliš neizvesnost i nisi sigurna u flastere, želiš samo prirodne stvari na svom licu, saznaj šta nam je Maja otkrila!

Kako je ona uspela zauvek da se reši bubuljica sa lica? 

Ona je uspela zauvek da se reši bubuljica sa lica! Zato možeš i ti!Njeno lice je sada ČISTO BEZ BUBULJICA. 

Otkrila je jednu fantastičnu stvar koja provereno deluje!

Kako je Maja uspela da se reši bubuljica, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/cisto-lice-bez-ijedne-bubuljice/

Flasteri za akne napravljeni su od hidrokoloida.

Hidrokoloidi su zavoji, odnosno obloge koji su napravljeni da upijaju vlagu i ubrzaju zarastanje ranica. Flastere za akne možeš smatrati malim oblogama za bubuljice.

Postoji nekoliko stvari koje flasteri za akne rade: 

 • upijaju višak tečnosti, kako bi se bubuljice isušile
 • štite akne i bubuljice od spoljašnjih bakterija, kako se bubuljice ne bi dodatno upalile
 • štite bubuljice od sunčeve svetlosti, odnosno UV zračenja i tako sprečavaju stvaranje fleka od bubljica
 • sprečavaju te da pipkaš, čačkaš i cediš bubuljice

Flasteri za akne često sadrže i neke aktivne supstance za lečenje akni poput salicilne kiseline ili benzoil peroksida. Ovo su odlični sastojci i vrlo je poželjno da ih bude u flasterima za bubuljice.

Ako imaš priliku da biraš uvek se odluči za flastere koji imaju neku korisnu aktivnu supstancu koja će suštinski lečiti upalu, odnosno bubuljicu. 

Važno je da znaš da postoje razni flasteri za bubuljice, različitih veličina i boja, čak i potpuno transparentni! Tako da su veoma zgodni i praktično neprimetni na licu.

flasteri za bubuljice

Kako se koriste flasteri za akne?

Upotreba flastera za akne je prilično jednostavna i ovo je postupak koji primenjuješ kada ih upotrebljavaš:

 1. Obavezno očisti lice i ruke pre upotrebe flastera. Izuzetno je bitno da pre svega pravilno očistiš kožu lica i ruku. Sa lica temeljno skini šminku i nečistoće, a zatim se umij prirodnim sapunom za lice. Nakon toga na pamučni tupfer nanesi tonik za lice i sačekaj da se u potpunosti upije, tako da koža bude skroz suva. Ruke operi antibakterijskim sapunom. Na rukama ne sme biti nikakvih bakterija i nečistoća koje bi mogla preneti na kožu i bubuljice.
 2. Flaster nežno zalepi na aktivnu bubuljicu. Koža mora biti u potpunosti suva! Flaster se stavlja pre prirodne kreme za lice.
 3. Flaster ostavi na bubuljici do 24h. Kada flaster postane potpuno neprovidan, tada je vreme da ga skineš. Ako flaster stavljaš uveče, ostavi minimum da prenoći.

Fascinantno je što možeš bukvalno da vidiš kako flaster “radi”. On će na početku biti bezbojan, a polako će postajati beo. Ovo je znak da flaster iz bubuljice izvlači gnoj, nečistoće i bukvalno magićno uništava gnojne bubuljice preko noći.

Kada flaster skineš lice treba da očistiš temeljno mlakom vodom, a zatim tonikom za lice. 

Mesta gde su bili flasteri za akne očisti medicinskim alkoholom za bubuljice. Natopi pamučni tupfer alkoholom i pažljivo očisti mesta gde su bubuljice. Na ovaj način sprečićeš razvoj bakterija, jer posle flastera na površini kože mogu da se nađu nečistoće i gnoj iz bubuljice.

Kada očistiš lice, nanesi kremu za akne.

Nakon svih ovih koraka možeš da staviš i korektor za bubuljice, kako bi pokrila eventaualno crvenilo koje je ostalo nakon bubuljice.

Flaster ćeš možda morati da koristiš nekoliko noći za redom ako je u pitanju veoma upaljena, duboka i velika bubuljica. U tom slučaju će trebati nekoliko flastera za akne da izvuku sav gnoj napolje.

Koliko često možeš da koristiš flastere za akne?

U suštini nema nekog ograničenja koliko dugo i često mogu da se koriste flasteri za akne. 

Međutim, iz raznih iskustava može se zaključiti da to ne treba bude više od nekoliko do 7 dana za redom. Nakon toga treba pustiti kožu da malo “odmori”.

Flastere ne možeš da koristiš kao terapiju za akne. Ne zaboravi da su oni tu, samo da trenutno reše već postojeći problem. Flasteri će ti pomoći da isušiš postojeću bubuljicu, da je učiniš manje vidljivom i ubrzaš njeno zarastanje, ali oni neće sprečiti izbijanje bubuljice.

Flasteri su nezamenljivi kao spot tretman i tako ih i treba tretirati. Oni su mali pomoćnici za saniranje situacije sa aknama u vandrednim situacijama.

Ne treba da zaboraviš da je važno da akne i bubuljice tretiraš redovno, kako bi ih u poptunosti uklonila. Veoma je važno da redovno koristiš kremu za akne na prirodnoj bazi da bi adekvatno lečila akne. Krema za bubuljice i flasteri za bubuljice su fantastičan duo uz pomoć kog će nečisto lice postati tvoja prošlost.

Kada ne treba da koristiš flastere za akne?

Iako su flasteri za akne zaista jako dobro rešenje za akne i veoma obećavajuće, bezbolno lečenje akni i bubuljica, oni možda neće delovati na nekim vrstama bubuljica.

Pre svega flasteri neće imati gotovo nikakav uticaj na mitisere, odnosno crne bubuljice.

Dakle, ako te muče mitiseri, možeš slobodno da zaobiđeš flastere za bubuljice. U tom slučaju od veće pomoći ti mogu biti trake za čišćenje pora kao i dobra krema za mitisere.

Takođe flasteri za akne neće rešiti problem hormonskih akni. One će se iznova pojavljivati, tako da ti savetujem da proveriš hormone za akne kako bi ih adekvatno lečila.

Flasteri za akne ispod šminke? Da ili ne?

Ako ti ideja da ideš napolje ili do grada sa flasterom za akne ne zvuči baš primamljivo, dobra vest je da možeš da koristiš flaster ispod šminke. Tako ćeš moći da nosiš flaster 24 sata a da to ne bude jako vidljivo na licu.

Obradovaće te činjenica da se mnogi flasteri za akne proizvode tako da budu skoro potpuno prozirni i što manje vidljivi. Kada budeš kupovala flastere obrati pažnju na to da budu što manji i bezbojni, kako bi ih lakše prekrila šminkom.

Flaster ispod šminke se koristi na sledeći način:

 1. Korak: nakon pranja lica, nežno peškirom pokupi višak vide i osuši lice u potpunosti
 2. Korak: izaberi flaster takve veličine da bude tek nešto malo veći od akne
 3. Korak: pre bilo kakve kreme nanesi flaster na bubuljicu
 4. Korak: nanesi prirodnu kremu za lice izbegavajući flaster
 5. Korak: nanesi puder na lice i preko flastera, a zatim nanesi ostatak šminke

Greške koje treba da izbegavaš kada koristiš flastere za akne ispod šminke:

 1. Greška: nemoj da nanosiš prevelike količine tečnog pudera i korektora. Iako ćeš pokušati na ovaj način da “sakriješ” flaster, on će biti uočljiviji i šminka će izgledati lošije!
 2. Greška: nemoj da stavljaš prevelike količine korektora preko flastera jer će se tako stvoriti ružni nabori i linije na flasteru i biće izuzetno uočljiv.
 3. Greška: ne koristi ulja i uljaste serume u nezi kada koristiš flaster. Osim što će se flaster natopiti, puder će preko njega da klizi, neće se zadržavati i sveukupno efekat će biti jako loš i neuredan. Koristi lagane i gelaste kreme za lice 

Flasteri za akne mogu biti vema efikasan način lečenja aktivnih akni i bubuljica. Sprečiće te da čačkaš bubuljice i ubrzaće njihovo lečenje. Najbolje je da ih koristiš tokom noći.

Kao što postoje različite vrste akni i bubuljica tako postoje i različiti flasteri za akne u odnosu na tip bubuljica koji treba da lečiš. Da vidimo koji su!

Flasteri za upaljene akne

Ovi flasteri u sebi sadrže aktivne sastojke koji pomažu u ubijanju bakterija koje uzokuju akne i na taj način smiruju upalu. Flasteri poboljšavaju apsorpciju aktivnih sastojaka u kožu.

Ovi flasteri za akne smanjuju veličinu bubuljice, bol i crvenilo; a isto tako mogu biti veoma efikasni kod lečenja upaljenih akni, papula. Takođe mogu pomoći i u smanjenju veličine lezija uzrokovanih nodularnim ili cističnim aknama.

Najčešći aktivni sastojci kod ovog tipa flastera su salicilna kiselina i sjajno ulje čajevca za bubuljice.

Kada koristiš ovaj tip flastera, on ne mora biti prvi korak u tvojoj rutini nege lica. Možeš prvo da naneseš kremu za akne, pa onda da nalepiš flaster.

Bitno je samo da pre flastera ne koristiš jake, masne kreme koje će sprečiti da aktivne supstance iz flastera prodru u kožu. Radije se opredeli za neku laganu kremu, gelaste strukture koja se brzo upija u kožu.

Flasteri za lečenje akni

Ovi flasteri za akne se zovu još i nemedicniski flasteri. U pitanju su hidrokoidni zavoji, odnosno obloge i koriste se da bi ubrzali proces zarastanja rana i regeneracije kože.

Nemedicinski flasteri za akne su najčešće napravljeni tako da su gotovo neprimetni na licu. Obično su okrugli i mali i odgovaraju veličini bubuljice. U boji su kože i dosta tanki, pa su gotovo neprimetni i možeš da ih koristiš i ako planiraš da ideš negde u javnost.

Ovi flasteri deluju na sledeći način:

 • isušuju vlagu iz pora
 • sprečavaju infekcije
 • sprečavaju stvaranje ožiljaka i pojavu fleka od bubuljica

Ovi flasteri su veoma efikasni kada su u pitanju bele bubuljice na licu.

Pre ovih flastera ne treba da koristiš losion za čišćenje lica, esencije ili serum za lice, jer će ovi proizvodi umanjiti efikasnost nemedicinskih flastera.

Flasteri za cistične akne

Ovo je jedna potpuno drugačija vrsta flastera u odnosu na druge flastere za bubuljice. Oni sadrže rastvoriljive mikroiglice-vrlo fine, male igle.

Iako sama reč igla verovatno zvuči zastrašujuće, nema potrebe da brineš. Ovi flasteri su potpuno bezbolni, a iglice koje sadrže u sebi ovi flasteri služe da pomognu aktivnim sastojcima da bolje prodru u kožu i dođu do dubljih slojeva, gde su neophodni kako bi se lečile ovakve akne.

Ovi flasteri za akne su idealni za cistične akne i potkožne bubuljice.

Njihova efikasnost može da zavisi od toga koliko su akne duboko u koži. Kod jako dubokih, efikasnost će biti nešto manja.

I kod ovih flastera je bitno naglasiti da se nanose pre hidratantne kreme za lice, nikako posle.

Pri aplikaciji flastera ne smeš da dodiruješ gde gde se nalaze mikroiglice, jer ćeš preneti bakterije u dublje slojeve kože i napraviti još veći problem. 

flasteri za akne cena

Flasteri za akne nuspojave

Na svu sreću, rizik od bilo kakvih nuspojava je veoma nizak.

Bitno je da dobro proveriš sastav flastera i da vidiš da li možda sadrži neku supstancu na koju si inače alergična. U tom slučaju, ne treba da koristiš flaster.

Flasteri mogu veoma malo da iritiraju kožu ukoliko imaš osetljivu kožu lica. Ukoliko te neka vrsta flastera posebno iritira, prestani da je koristiš i probaj neku drugu.

Postoji velika verovatnoća da te neki flasteri za bubuljice neće uopšte iritirati, a obzirom na njihovu delotvornost na akne, vredi isprobati.

Flasteri za akne cena

Obradovaće te činjenica da flasteri za akne uopšte nisu skupi! Cena se kreće od 150,00 pa do 700,00 dinara u zavisnosti od marke i broja flastera u pakovanju.

Svako može da priušti da ima ovog malog pomoćnika u kupatilu.

Flastere za akne možeš da kupiš u bolje snabdevenim apotekama. Posavetuj se sa farmaceutom oko sadržaja i aktivnih supstanci koje poseduju. Tako ćeš najlakše odlučiti koji su baš za tebe i tvoj problem sa aknama i bubuljicama.

Kada jednom probaš flastere za akne i uvidiš koliko su dobri u ekspresnom uklanjanju bubuljica sigurno sam da ćeš uvek imati makar jedan u neseru u slučaju neke hitne situacije sa nepoželjnom bubuljicom.

Test