Naslovna » Izaberi dobar korektor za bubuljice uz ove savete!
Lice

Izaberi dobar korektor za bubuljice uz ove savete!

korektor za akne

Korektor za bubuljice je možda tvoje instant rešenje – ali zapamti ne i trajno! Saznaj kako izabrati dobar korektor i koji su se pokazali kao najbolji.

Verujem da nema osobe (ili su zaista u manjini) koja bar u nekom trenutku u svom životu nije patila od akni i bubuljica, pogotovo oni sa masnom kožom. Najveći problem od svega je što bubuljice imaju tendenciju da ostavljaju ožiljke, zbog čega se osećaš užasno.

Tada u pomoć može da ti priskoči dobar korektor za bubuljice, budući da ovaj čarobni proizvod može pomoći u sakrivanju tih ružnih izraslina i njihovih ožiljaka na licu za samo nekoliko sekundi!

Ali, važno je odabrati pravi korektor za bubuljice koji će sakriti sve nesavršenosti i koji će ti pomoći da dobiješ taj besprekoran izgled.

Ako se još uvek pitaš kako da ga odabereš i da li možeš da se osloniš samo na njega kako bi rešila svoj problem sa kožom lica – onda je ovaj članak za tebe.

Korektor za prikrivanje bubuljica

 

Ovaj kozmetički preparat je danas veoma dostupan i pristupačan. Možeš ga pronaći u mnogim apotekama, drogerijama ili putem on-line kupovine. Mnoge devojke (i momci) ih rado koriste jer zaista pružaju trenutno pokrivanje bubuljica na licu.

 

korektor za prekrivanje bubljica

 

Dobra stvar je što sada postoji i korektor za prikrivanje bubuljica koji sadrži čak i sastojke koji se bore protiv akni i bubuljica – tako da ti pružaju dvostruku pomoć. Em prikrivaš bubuljice, em ih lečiš, što je korisno ako ti je koža sklona aknama.

Ako trenutno koristiš neke lokalne tretmane protiv akni i bubuljica, trebalo bi da vodiš računa o tome koji korektor za bubuljice koristiš. Pazi na suvoću, perutanje ili iritaciju kože.

Ako se neki od ovih simptoma razvije na tvojoj koži, smanji upotrebu korektora ili pređi na neki drugi brend.

Ono što je jasno to je da je korektor za akne brzo i jednostavno rešenje da pokriješ svoje nedostatke i nepravilnosti. Ipak, treba da znaš da nikako nije trajno rešenje za tvoju problematičnu kožu i čim se umiješ bubuljice, ožiljci i crvenilo će opet biti tu. To je ipak samo šminka!

Zato ti, pre svega,  treba dobar preparat za bubuljice koji sprečava njihovu pojavu.

A pazi sad šta nam je Marina rekla! Ona je dugo patila zbog mitisera i bubuljica na licu. Mnoge trikove je probala, ali je samo jedan bio uspešan. Njeno lice je sada ČISTO BEZ BUBULJICA. Pročitaj kako je Marina uspela zauvek da se reši bubuljica u njenoj ličnoj priči koje je  na ovom linku: https://onaportal.com/vise-me-nije-stid-sada-je-moje-lice-bez-ijedne-bubuljice-i-oziljka/

Dakle, korektor za akne je koristan – nema dileme. Samo treba biti realan sa očekivanjima.

Zašto treba da koristiš korektor za bubuljice?

Zaista, gotovo da ne postoji mana na licu koju dobar korektor za bubuljice ne može da sakrije. To mogu biti bubuljice, blaži oblik akni, fleke i ožiljci od bubuljica, pigmentne mrlje i druge diskoloracije.

Kada imaš neki važan događaj za koji ti treba savršen ten, a imaš problem sa ovim napastima – korektor ti zaista brzo priskače u pomoć! Bukvalno za par sekundi prekrije nesavršenosti na tvom licu, a da se pritom ne primećuje da si išta stavila (ako je dobar korektor).

Pored toga, sve su popularniji i tzv. korektori za bubuljice 2 u 1 – koji i leče bubuljice i prekrivaju ih.

Poenta je da oni ciljano deluju na baš tu promenu na koži, bez potrebe da tretiraš okolnu zdravu kožu – zato ih mnoge devojke rado koriste.

Njih npr. možeš da koristiš i ovako preko dana ili noći, kada nemaš potrebu da ciljano prekriješ bubuljice, već samo želiš da iz tretiraš. Takvi su, recimo, proizvodi sa salicilnom kiselinom ili sa uljem čajevca.

 

 

Korektor za crvenilo od bubuljica

 

Korektor za bubuljice je obično u boji kože . Međutim, postoje i korektori protiv akni koji su u boji.

U čemu je poenta?

Ako direktno preko crvene bubuljice ili crvene fleke na licu naneseš zeleni korektor – znaj da on neutrališe crvenilo i spada među najbolje korektore za prekrivanje ožiljaka od bubuljica kao i mrlja, rozacee i bilo kojeg drugog crvenila na licu, poput onog koje se često javlja oko nosa ili između obrva.

Mnoge devojke često koriste korektor u boji kože kako bi prekrile crvenilo na licu – ali ovo je greška. Upravo se korektor u zelenoj boji pokazao najboljim u neutralisanju bilo kakvog crvenila na licu.

Kome je namenjen korektor za bubuljice?

 

Odgovor na ovo pitanje je i više nego logičan – korektor za bubuljice treba svima onima koji imaju ove nesavršenosti na licu i žele brzo da ih sakriju. Obično su to oni sa masnom i problematičnom kožom, ali naravno da korektor za po koju bubuljicu mogu da koriste i oni koji imaju suvu kožu lica. Uglavnom odgovaraju svim tipovima kože.

Međutim, oni koji imaju jako osetljivu i reaktivnu kožu treba da budu obazrivi.

Korektor za akne često sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka i boje, pa može biti previše agresivan za ovakvu kožu. Iz tog razloga je uvek najbolja opcija uraditi prvo test alergije na proizvod.

Naravno, korektor za bubuljice nije zamena za uobičajen tretman za bubuljice – jer on svakako nije trajno rešenje.

Redovnu negu i čišćenje lica odgovarajućim preparatima zaista ne može da zameni, tako da ne zaboravi na to. Najbolja opcija je da se baviš lečenjem problema na svojoj koži, pa ti korektor možda neće biti ni potreban.

Kako se koristi korektor za bubuljice?

 

Korektor za bubuljice je obično dostupan u formi olovke ili u uzanoj tubi, tako da je vrlo jednostavan za upotrebu. Možeš direktno da ga prisloniš na bubuljicu i nežno utapkaš preko nje, a pritom četkicom za lice ili prstima fino razmaži da se stopi sa tenom ili šminkom na licu. Takođe možeš da ga naneseš na četkicu ili prste i onda utapkaš u bubuljicu ili crvenilo na licu. Poenta je da se nanosi ciljano na bubuljicu po potrebi!

Nemoj da koristiš previše proizvoda, jer to onda može da ima kontra-efekat i da još više istakne bubuljicu! Budi umerena i rezultati će biti bolji.

Još jedan savet: loše osvetljenje je odgovorno za one dane za koje si mislila da ti se korektor podudara sa tonom kože, a zapravo nije. Najbolje mesto za nanošenje korektora za bubuljice je na prirodnoj svetlosti – kako bi prirodna svetlost otkrila kako tvoj korektor zaista izgleda na licu.

Prilikom nanošenjazapamti ovo: koristi odgovarajuću boju korektora, bilo bi dobro da imaš malu četkicu za fino pokrivanje i sunđerčić za blendiranje za potpuno svilenkast izgled. Nijansa pudera koji ide preko njega treba da bude ista ili za nijansu tamnija od korektora ( ako govorimo o onima u boji kože).

Važno je i da znaš da je nega kože osnova. Tako ni slučajno nemoj ostavljati korektor za akne na svom licu preko noći. Očisti lice pre spavanja nekim tonikom ili micelarnom vodom i namaži noćnu kremu za lice koja će pomoći tvojoj koži da se obnovi preko noći.

Korektor za bubuljice – prednosti i mane

 

Biću kratka i odmah ću ti nabrojati osnovne prednosti i mane korektora za bubuljice:

Prednosti:

 • Pruža brzo i trenutno prekrivanje nesavršenosti na licu
 • Može da bude formulisan i tako da ujedno i leči bubuljice
 • Utiče pozitivno na tvoje samopouzdanje, jer poput šminke kamuflira nedostatke na tvom licu
 • Lako i brzo se nanosi
 • Staje i u najmanju moguću torbicu (čak i u džep), pa možeš da ga koristiš kad si u pokretu i generalno kad god to poželiš.

Mane:

 • Korektor za akne nije trajno rešenje protiv nesavršenosti na licu, već pruža samo trenutno pokrivanje
 • Obično je na bazi visokih koncentracija aktivnih sastojaka koji su često hemikalije i boje, pa je kao takav potencijalno agresivan za kožu (naročito osetljivu)
 • Može da izazove iritaciju, perutanje i crvenilo na koži ako se koristi uz neki tretman za akne i bubuljice.
 • Može da se javi i otok od bubuljice u retkim sitacijama

Kako izabrati korektor za bubuljice?

 

Korektore za bubuljice možeš pronaći u više boja, baš kao i puder koji redovno koristiš. Kako bi tvoje maskiranje bubuljice korektorom bilo što neprimetnije, potrudi se da izabereš nijansu najsličniju tvom prirodnom tenu.

 

korektor za bubuljice

 

 • Korektor nijanse breskve ima tendenciju da prekriva tamne mrlje na licu.
 • Zeleni korektor koristi da sakriješ potencijalno crvenilo na licu.
 • Kad smo već kod boja korektora, boja lososa je odlična za prekrivanje plavkastih fleka na tamnijoj koži ( recimo za podočnjake)
 • Kod lakših ili manjih akni, korektor u boji kože može zaista biti odličan.

Uvek obrati pažnju i na listu sastojaka i gledaj da proizvod sadrži prirodne sastojke (ako je to moguće).

Ne zaboravi i ovo, kako bi se zaštitila od mogućih alergija na koži – uvek prvo testiraj proizvod na malom delu svoje kože pre upotrebe.

Tečni korektor ili u stiku?

 

Tečni korektori za akne su odličan izbor za one koji žele postići prirodan izgled i pokriti veće površine kože. Ovi korektori obično dolaze u bočicama s aplikatorom ili pumpicom, a tekstura im je lagana i tečna. Možeš ih nanositi četkom, prstima ili sunđerom za šminku, što omogućava ravnomerno prekrivanje i lako stapanje s ostatkom šminke. Tečni korektori takođe često sadrže hidratantne sastojke, što može biti korisno za suvu kožu sklonu aknama.

Korektori u stiku, s druge strane, pružaju precizno prekrivanje i idealni su za ciljano maskiranje pojedinačnih bubuljica ili manjih nepravilnosti. Ovi korektori dolaze u čvrstoj formi i obično se primenjuju direktno na mesto koje treba pokriti. Oni su praktični za nošenje u torbi i brzo upotrebljivi, pa su odlični za popravke tokom dana.

Izbor između tečnog i korektora u stiku zavisi od tvojih preferencija i potreba. Ako želiš prekriti veću površinu kože s aknama ili imaš suvu kožu, tečni korektor je bolji izbor. S druge strane, ako želiš precizno prekriti pojedinačne bubuljice ili ti je potrebna šminka u pokretu, korektor u stiku je praktičniji. Važno je odabrati nijansu koja se poklapa s tvojim tenom kako bi postigla prirodan izgled.

Najbolji korektor za bubuljice

 

Da se nadovežem na započetu priču, dakle, najbolji korektor za akne je upravo onaj u odgovarajućoj boji za tvoj problem na licu. Međutim, pored adekvatne boje, on bi trebalo da zadovolji još neke kriterijume kako bi se smatrao najboljim.

Evo i koje to standarde korektor za prikrivanje bubuljica treba da zadovoljava:

 • da je dostupan u mnogim nijansama
 • da je formulisan sa što prirodnijim sastojcima i sastojcima koji ujedno neguju kožu i leče bubuljice
 • ne treba da sadrži ulje, parabene, sulfate, ftalate i mirise
 • da je hipoalergen
 • da sadrži sastojke koji umiruju kožu, poput kamilice, alantoina ili aloe vere
 • da bude vodootporan
 • da bude u takvom pakovanju koje je praktično za upotrebu.

Najbolja opcija je da koristiš korektor koji ujedno leči tvoje bubuljice, dok ih istovremeno prikriva. Ali naravno, i dalje ne čini trajno rešenje za tvoj problem sa bubuljicama i uopšte masnom kožom.

Svakodnevna nega gelom za bubuljice i čišćenje lica pravim losionoma za akne su ključ za rešavanje problema sa kožom na trajnom nivou!

Eucerin DermoPure korektor za masnu kožu lica

 

Obogaćen salicilnom kiselinom, ovaj korektor za akne istovremeno prekriva bubuljice i isušuje ih. Ima komedolitički efekat, odnosno otvara zapušene pore.Kod redovnog korišćenja na zahvaćenim područjima, čisti pore i smiruje kožu. Može da se koristi uz standradnu terapiju za akne i bubuljice, a siguran je za upotrebu čak i tokom trudnoće.

Cena: 1479 rsd

Sebamed ClearFace

 

Ovaj fantastični korektor za akne u kremi koristi se lako i brzo. Dovoljno je da ga dva do tri puta dnevno nanesete na bubuljicu ili problem na licu koji imate. Sadrži visoku koncentraciju fitosterola iz ulja repice koji imaju antiupalno dejstvo, te smanjuju crvenilo i upalne procese na koži zbog kojih dolazi do bubuljica.

Osim toga sadrži još i pantenol, vitamin E, ši puter i ulje jojobe koji zajedno utiču na vlažnost, elastičnost i umiruju kožu lica, sanirajući i maskirajući tvoje bubuljice.

Cena: 440 rsd

Balea korektor za bubuljice u stiku

 

Glavna prednost ovog korektora za bubuljice jeste njegovo pakovanje i cena. Obzirom da je u stiku možeš ga uvek nositi sa sobom i upotrebiti za sekund. Cena je još jedna od pozitivnih strana ovog korektora i mnogim devojkama se baš zbog toga dopada. Mali, praktičan i jeftin i pouzdan pomoćnik za maskiranje sitnih bubuljica na licu.

Cena: 250 rsd

Puzzle korektor za bubuljice

 

Ovaj korektor specifičan je po svojoj sposobnosti isušivanja bubuljica, osim što ih maskira on ih i suši i za par dana neće više biti te ružne izbočine na tvom licu. U boji kože je i pristaje svakom tenu, a preko njega možeš slobodno staviti i puder, ako želiš. Cena je zaista pristupačna,a ima i lep miris. Ovaj korektor preporučuju i dermatolozi, zbog svoje nežne, antialergijske formule.

Cena: 296 rsd

Oriflame Love Nature korektor u stiku sa čajnim drvetom

 

Ovaj korektor koji dolazi u 2 boje je 2 u 1 rešenje za nesavršenosti na koži. Formulisan je sa esencijalnim uljem čajevca za bubuljice koje ima antibakterijska svojstva i tako leči bubuljice, a njegova zelena i bež strana se savršeno upotpunjuju za prekrivanje bubuljica i crvenila na licu.

Cena: 750 rsd

Acniover Concealer Cover Stick

 

Ovo je proizvod dizajniran da efikasno upravlja aknama i lokalnim mrljama na koži zahvaljujući svojim nekomedogenim korektivnim svojstvima. Ovaj korektor u stiku ima sposobnost da smanji vidljivost mrlja za čak 90%, istovremeno umanjujući crvenilo za impresivnih 81%. Ključni sastojci poput ulja šipka i salicilne kiseline doprinose procesu lečenja, pomažu u smanjenju mrlja uzrokovanih aknama i omekšavanju njihove teksture. Ovaj proizvod nije samo kozmetički, već i pruža blagotvornu podršku koži sklonoj aknama, doprinoseći njenom zdravlju i estetici.

cena: 1950 rsd

 

Možeš da ga potražiš u apotekama i drogerijama, a kako je sve popularnija i kupovina preko interneta – možeš da ga poručiš i da ti stigne na kućnu adresu (tako da bukvalno ni ne moraš da izlaziš iz svog doma).

 

Korektor za bubuljice iskustva

 

Kako i sama uvek volim da čujem još nečija iskustva na neku temu, tako da verujem da bi i tebi značilo da čuješ (pročitaš) šta drugi imaju da kažu na temu upotrebe korektora za lice. Pa pročitaj koja sam to iskustva izdvojila za tebe:

Violeta: “Ništa bez gela za bubuljice!”

‘’Imam problem sa aknama i bubuljcama još od puberteta i zaista se bavim negom svoje kože, ali problem nekako i dalje ostaje. Verujem da je to zbog hormonske neravnoteže. Ipak, otkrila sam da mi korektor za akne uvek fino pritekne u pomoć kada treba da idem negde, a želim da prekrijem ove napasti na svom licu.

Pronašla sam onaj koji meni najviše odgovara i zaista ga često koristim. Ali, od lečenja svoje kože nikad nisam odustala. Srećom, uspela sam da pronađem super gel za bubuljice, koja je na potpuno prirodnoj bazi i tako sam trajno rešila svoj problem sa kožom!’’

Nina:”Korektor nije trajno rešenje!”

‘’Imam drugaricu koja ima problem sa bubuljicama i oslanja se samo na korektor kada je u pitanju njihovo lečenje! Tačno je d ataj korektor i deluje protiv bubuljica i prekriva ih – ali ne znam kako da joj objasnim da to nije njeno trajno rešenje. Uporno joj govorim da greši, jer lice mora da se čisti i neguje bukvalno svakog dana, 2 puta dnevno kako bi se te bubuljice konačno uklonile! Korektor je namenjen samo na ciljanu bubuljicu, a ne rešava problem sa licem generalno.’’

Ena: “Samo ispomoć je korektor!”

‘’Svesna sam svog problema sa licem, imam jako masnu kožu i bubuljice mi stalno iskaču  – ali od kada sam otkrila da postoji super stvar kao što je korektor za akne – ja se od njega ne odvajam! Kad god mi neka bubuljica izađe, bukvalno odmah stavim korektor i ponavljam primenu sve dok bubuljica ne nestane. A uz to je u boji kože i fino mi ujednači ten.

Da se razumemo, naravno da i dalje čistim i negujem svoje lice proizvodima za bubuljice – korektor je tu samo kao ispomoć.’’

Sanja: “Meni je ok”

‘’Ako želite da kupite korektor za akne, gledajte da bude obogaćen i sastojcima koji neguju kožu i zasušuju bubuljicu. Obično je to ulje čajevca kao najbolji prirodni sastojak za brzo uklanjanje bubuljica. Ja sam pronašla fenomenalan korektor obogaćen ovim sastojkom, koji ujedno i prekriva nesavršenosti na licu. Zaista super rešenje, naročito kada se bubuljica pojavi iznenada, a mi treba negde da se pojavimo u najboljem izdanju!’’

Korektor za akne zaista može da ti pruži instant prekrivanje i učini da se osećaš bolje – ali ne zaboravi da on nije tvoje trajno rešenje za probleme sa kožom. Svakodnevno neguj i čisti svoje lice adekvatnim preparatima (na prirodnoj bazi) i vremenom ćeš srediti svoju kožu – pa ti korektor neće biti ni potreban!

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test