Naslovna » Kako ulje čajevca za bubuljice čisti tvoju kožu?
Lice

Kako ulje čajevca za bubuljice čisti tvoju kožu?

Ulje cajevca za bubuljice prednost

Ulje čajevca za bubuljice je efikasan i brz tretman. Kako ga koristiti, kako ti ovo ulje može podariti zdravu i glatku kožu? Odgovori te čekaju u nastavku.

Akne su česta nuspojava puberteta. Međutim, dešava se da nastavljaju da opterećuju ljude koji su davno završili sa pubertetom. I mnogi dignu ruke posle nekoliko godina borbe sa aknama. Prekrivaju ih puderom ili korektorom. Iako ne moraju pristati na ništa manje od zdrave, baršunaste kože.

Ako želiš da znaš više, pročitaj naš tekst o tome kako ukloniti akne na licu.

Svako može imati zdravu kožu lica, bez bubuljica. Da, mislim i na tebe. Bez obzira koliko dugo te muče bubuljice, možeš imati lice bez bubuljica.

Ulje čajevca za bubuljice će ti pomoċi u tome. O kakvom ulju je reč?

Ulje čajevca (tea tree oil ) je moćan preparat koji ćeš definitivno jednom probati i redovno koristiti.

Odakle se dobija ulje čajevca?

Ovo eterično ulje dobija se od biljke čajevca ili čajnog drveta kako se ponegde naziva. Latinski naziv jeste Melaleuca alternifolia.

Ova biljka je poreklom je iz Australije i za potrebe lečenja koristili su je još stari Aboridžini.

Inače, u pitanju je zimzelena biljka, igličastih listova i žbunastog oblika. Nas zanima njegovo dejstvo koje ima na akne, pa hajde odmah i da saznaš sve.

Zašto je dobro ulje čajevca za bubuljice?

Da bi akne nastanile tvoju kožu lica, mnogo toga mora da se desi. Iako se često spominje kao uzrok, manjak higijene nije uzrok akni. Ali neredovno čišćenje ili čišćenje lica nekvalitetnim preparatima može pogoršati situaciju. O tome ću više reći kasnije.

Najbitnije kod razvoja akni su promene na koži koje olakšavaju njihov nastanak. Iako sve akne nisu istog porekla, ovo su najčešće promene koje će dovesti do nastanka akni:

  • Prekomerno lučenje sebuma Lojne žlezde u koži normalno luče sebum koji hidrira kožu i izbacuje mrtve ćelije kože i nečistoće iz pora. Ukoliko lojne žlezde, iz nekog razloga, počnu da luče više sebuma, dolazi do zapušavanja pora. Rezultat je masna koža, ali i mitiseri ili bubuljice.
  • Povećan nivo P. acnes na koži Ovo je najvažniji faktor koji dovodi do razvoja cističnih akni, nodula i pustula. Ali, da bi bakterija P. acnes izazvao razvoj ovih bubuljica, pora mora najpre biti zapušena. Mrtve ćelije kože i sebum su hrana za ove bakterije.

Saznaj u ovom tekstu više o cističnim aknama.

Sada kad znaš koji su najvažniji faktori koji dovode do razvoja bubuljica, sigurna sam da imaš dobru predstavu o tome kakav treba da bude dobar preparat ili sastojak u borbi protiv akni. On mora očistiti višak sebuma i sprečiti pojavu aknu ili ukloniti već nastalu aknu. Sve to i još ponešto ti nudi ulje čajevca. 

Zahvaljujući antimikrobnom dejstvu, smanjuje populaciju P.acnes na tvojoj koži. To radi tako što se meša sa sebumom u koži i izbacuje višak sebuma i mrtve ćelije iz pore.

Na taj način onemogućava ishranu bakterija.

Pored antimikrobnog, ima i protivupalno dejstvo. Konkretno, to znači da će nežno umiriti upalu i tako postepeno ukloniti mitisere i bubuljice.

Veruj mi, koliko god da si nestrpljiva, želiš da ih postepeno uklanjaš. Isušivanje bubuljice preko noći nekvalitetnim preparatima može da ti isuši i zdravu kožu. Ne želiš da jedan problem zameniš drugim, zar ne?

Pored ova dva glavna svojstva, ulje čajevca ima i antifungalno dejstvo. To može biti korisno kod nekih oboljenja kože, ali i kose i noktiju. 

Da li ulje ima nekih neželjenih efekata?

Obzirom da se radi o prirodnom sastojku apsolutno ne znači da ga koristite neograničeno.

Potrebno je koristiti ga isključivo topikalno i to na način koji je propisan za svaki preparat koji ga sadrži.

Ulje čajevca za potkožne bubuljice

Potkožne bubuljice nastaju u dublim slojevima kože. Poznate su i kao nodule i cistične akne. Ako si ikada pokušala da ih iscediš, verovatno nisi uspela. Inače se ne preporučuje ceđenje bubuljica na licu, naročito potkožnih, jer je to najsigurniji način da napraviš ožiljke. 

Odlična alternativa ceđenju potkožnih bubuljica je korišćenje ulja čajevca. Ulje čajevca ima tu sposobnost da sa lakoćom prodire u duboke slojeve kože.

Zbog toga je ovo esencijalno ulje odlično za tretman potkožnih bubuljica i masne kože.

A kako to ulje čajevca prodire u dublje slojeve kože?

Sebum obično ne dozvoljava prodiranje vode u te dublje slojeve kože,dok se ulje čajevca sa lakoćom meša sa sebumom. To znači da može da se “provuče” u dublje slojeve kože gde će delovati antimikrobno. Dodatno, umiriće upalu koju su izazvale bakterije.

Maja je mlada devojka koja se jako dugo mučila da svoj problem sa mitiserima reši. Pokušavala je na sve načine, ali rezultati bi izostali. U trenutku kada joj se učinilo da leka nema i da treba da odustane, pojavio se JEDINI PRAVI TRETMAN KOJI BRIŠE MITISERE I BUBULJICE SA LICA.

Kako je Maja uspela da se reši bubuljica, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/cisto-lice-bez-ijedne-bubuljice/

Čajevac za bubuljice koje svrbe

Bubuljice koje svrbe nisu naivan problem. Pored što narušavaju izgled kože, teraju te da se češeš u najneprikladnijim situacijama. Taj problem moraš rešiti po hitnom postupku. Ne samo zato što je svrab neprijatan, već zato što može doći do ozbiljnih posledica. Najgora posledica su svakako ožiljci od akni. 

Pored ozbiljnih posledica, bubuljice koje svrbe mogu imati i ozbiljan uzrok. Oboljenja poput anemije, atopijskog dermatitisa i rozacee su često praćena bubuljicama koje svrbe. 

Jedno od prirodnih rešenja koja su kao stvorena za bubuljice koje svrbe je ulje čajevca. Pošto deluje protivupalno, umiriće kožu i sprečiti svrab. Redovnim korišćenjem ćeš ukloniti bubuljice.

Ulje čajevca za ožiljke od akni

Jedna od najozbiljnijih posledica lošeg tretmana akni su ožiljci. Nažalost, nije ih se tako lako rešiti. Ukoliko želiš da pokušaš da ih sama ukloniš u kućnoj radinosti, ulje čajevca za akne ti može pomoći.

Mada, moram ti reći da su mišljenja o efikasnosti ulja čajevca protiv ožiljaka podeljena. Neki se kunu da može da skine i najgore ožiljke, a drugi da je besmisleno i pokušavati korišćenje ulja čajevca u ovu svrhu. Ozbiljnih istraživanja na ovu temu nema, pa ti ne mogu reći šta nauka kaže o tome.

 

Ako već imaš ožiljke od bubuljica, ne brini. Postoji rešenje i za njih.

Istina je kao i uvek, negde na sredini. Možeš da pokušaš skidanje izdignutih ožiljaka uljem čajevca. Za jamice od akni je bolje da odeš na neki tretman, koji će efikasno ukloniti te ožiljke, poput hidrodermoabrazije lica. Ulje čajevca i dalje možeš koristiti u prevenciji nastanka ožiljaka.

Ulje čajevca protiv bubuljica od šminke

Bubuljice od šminke su izuzetno čest problem. Iako mogu biti izazvane neredovnim skidanjem šminke, to nije jedini razlog. Mnogo je češće da se bubuljice razvijaju zbog nekvalitetne šminke.

Ako želiš da saznaš više, pročitaj tekst o bubuljicama od šminke.

Međutim, ti si već dala poprilično novca za šminku. Ne želiš da je baciš ili daš mami ili sestri. Ne brini, jer i za to imam rešenje. Ulje čajevca za bubuljice ti može pomoći da sprečiš nastanak ovih akni. Može i da ih isceli.  Sve ću ti objasniti u nastavku teksta.

Čajevac ulje za akne na telu

Sigurna sam da si primetila da sve vreme pričam o koži lica. Ali mnoge žene muče bubuljice na telu, posebno po leđima. 

Ako želiš da znaš više, pročitaj tekst o bubuljicama na leđima.

Čak i u ovom slučaju ti može pomoći ulje od čajevca. Ako te brine kako ćeš dohvatiti bubuljice na leđima, slobodno se smiri. Postoji lako rešenje i za taj problem. Tajna je u načinu pripreme. A kako pripremiti čajevo ulje za bubuljice tako da dobiješ optimalne rezultate?

 

Ulje čajevca za akne priprema

Sada kad znaš za kakve bubuljice možeš koristiti ulje čajevca, red je da znaš kako da ga koristiš. Adekvatnom pripremom ulja čajevca ćeš osigurati najbolje rezultate.

Ulje čajevca i aloe vera

Da bi bila sigurna da će ulje čajevca za bubuljice odraditi svoj posao, moraš da ga pripremiš pravilno. Pre svega moraš da obratiš pažnju na razblaženje ulja čajevca. Možeš ga razblažiti da ne bi došlo do iritacije, naročito ako ti je koža osetljiva.

Za razblaživanje ti treba ulje nosač. Preporučujem maslinovo ili bademovo ulje.

Maslinovo i bademovo ulje su bogati antioksidansima koji štite tvoju kožu od slobodnih radikala. Razblaženje je izuzetno prost proces.

Na pet kapi ulja nosača dodaj 2 kapi ulja čajevca. 

Ako ne želiš dodatno da mastiš kožu, možeš da razblažiš ulje čajevca za bubuljice sa aloe vera gelom. Sve što treba da uradiš jeste da staviš dve kapi ulja čajevca u kašiku aloe vera gela. Ovaj gel je takođe bogat antioksidansima.

Pored toga, aloe vera gel hidrira kožu i isceljuje.

Ili, ako želiš, možeš da kupiš već razblaženo ulje čajevca. U svakom slučaju, pre nanošenja ulja čajevca bi bilo dobro da uradiš test da vidiš da li si osetljiva na razblaženo ulje čajevca.

Osetljivost na ulje čajevca je retko, ali moguće. Sve što treba da uradiš jeste da staviš kap razblaženog ulja čajevca na unutrašnju stanu podlaktice. Ako u roku od 24 časa ne dođe do iritacije i crvenila, možeš slobodno da ga koristiš.

Razblaženo ulje čajevca za bubuljice nanesi tupferom na već očišćeno lice. Nakon toga, nanesi hidratantnu kremu. Ponavljaj ovu rutinu svako jutro i veče bar mesec dana. 

Iako se generalno preporučuje korišćenje razblaženog ulja čajevca, možeš koristiti i 100 % čisto ulje čajevca. Ali, moraš da vodiš računa. Stavi kap na štapić za uši i nanesi direktno na bubuljicu. Po svaku cenu izbegni kožu oko bubuljice! 

Ulje kokosa i čajevac

Da bi bila sigurna da ćeš se rešiti bubuljica od šminke, možeš pripremiti prirodni preparat za uklanjanje šminke sa uljem čajevca. Priprema je jednostavna. Potrebna su ti samo dva sastojka-ulje čajevca i kokosovo ulje.

U posudi pomešaj kašiku kokosovog ulja i 3 kapi ulja čajevca.

Nemoj otapati kokosovo ulje. Tako ćeš izbegnuti isparavanje ulja čajevca iz vrelog kokosovog ulja. Očisti lice, izbegavajući područje oko očiju. Potom očisti lice gelom ili losionom za čisćenje. Završi rutinu prirodnom kremom za lice.

Poput ulja čajevca i kokosovo ulje ima protivupalno dejstvo. Ako skidaš šminku ovim preparatom redovno, primetićeš manje bubuljica od šminke.

Naravno, lice moraš očistiti od šminke svako veče. U suprotnom ti ni ulje čajevca ne može pomoći.

Ulje čajevca za bubuljice i cink

Samo ulje čajevca za bubuljice je dovoljno da umiri svrab bubuljice. Međutim, dodatkom drugih prirodnih sastojaka koji imaju protivupalno dejstvo brze ćeš i efikasnije umiriti svrab. A i lakše ćeš se otarasiti bubuljica.

Za pripremu ovog preparata ti trebaju dva sastojka-ulje čajevca i cinkova krema. Pomešaj kašiku cinkove kreme sa 2 do 3 kapi nerazblaženog ulja čajevca. Namaži lice ovom smešom nakon čišćenja lica. 

Aktivni sastojak cinkove kreme, cink oksid, deluje protivupalno. Pisali smo o kremi sa cink oksidom, pa možeš da se informišeš više.  Takođe isušuje bubuljice, ali ne utiče na okolnu, zdravu kožu.

 

Ulje čajevca za akne iskustva

Kao što možeš da predpostaviš, iskustva sa korišćenjem ulja čajevca za bubuljice su pozitivna. Pošto se radi o prirodnom preparatu, koji se jako dugo koristi u borbi protiv akni, ovakvi utisci ne treba da čude.

Marija se dugo borila protiv akni. Njen slučaj je bio nešto teži, jer  pored akni, ima i osetljivu kožu. Pokušavala je sa benzoil peroksidom da ukloni akne, ali je ova supstanca iritirala njenu kožu. Već se spremala da digne ruke, ali je na nagovor prijatelja dala šansu ulju čajevca. Već nakon prve primene je primetila da se bubuljice polako suše i da joj je koža lica umirena. Neke značajnije rezultate je ugledala posle mesec dana.

 

Isidori su akne zagorčavale život još od puberteta. Tvrdi da joj je, čak i kad dobre dane, koža crvena od silnih bubuljica koje zaceljuju. Počela je da koristi ulje čajevca za bubuljice i nakon nedelju dana počela da primećuje značajne razlike. Njena masna koža je bez novih bubuljica, a stare bubuljice lagano iščezavaju. 

 

Bubuljice na leđima su predstavljale su veliki problem Ivani. Da bi ih se rešila, pokušala je svašta kvalitetnih i nekvalitetnih proizvoda. Jedno vreme je koristila šea puterom koji je uklanjao akne, ali su se vraćale. Potom je odlučila da isproba ulje čajevca. Svega dve nedelje je bilo dovoljno da očisti lice. Ovog puta, bubuljice se nisu vraćale.

 

Nadam se da ti je jasno koliko je ulje čajevca za bubuljice. Naravno, ako želiš da dobiješ optimalne rezultate, moraš ga koristiti u kombinaciji sa preparatima za čišćenje kože.

 

Srećom, na našem tržištu postoje kvalitetni losioni i gelovi koji će te brzo i lako rešiti akni. Bitno je da izabereš preparat koji obiluje prirodnim sastojcima. Ovi sastojci nežno, ali delotvorno čiste kožu od viška sebuma i bakterija. U tom smislu su slični ulju čajevca, ali sadrže više prirodnih supstanci koji se udruženo bori protiv akni. 

Pored ulja čajevca, te prirodne supstance mogu biti alantoin, šafranika, aloe vera, diglicerin… Čak iako se boriš sa aknama godinama, ovi kvalitetni preparati će ti očistiti kožu za oko mesec i po dana. 

A šta ti misliš? Da li je ovo ulje za bubuljice dobro? Piši nam u komentarima.

 

Test