Naslovna » Tretman hidrodermoabrazija lica je čudo za kožu!
Lice

Tretman hidrodermoabrazija lica je čudo za kožu!

tretman hidrodermoabrazija lica

Misliš da samo čudo može spasiti tvoju kožu lica? Možda bi trebalo da probaš tretman hidrodermoabrazija lica. Ovaj tretman je zaista čudesan. Otkrij šta sve može hidrodermoabrazija lica u ovom tekstu.

Nisi sigurna da je ovaj tretman za tebe? Koža ti je osetljiva pa zbog toga nisi voljna da eksperimentišeš, ili se mučiš sa ožiljcima od akni. I zato te pomisao na bilo kakav tretman plaši.

Znaš da je voda potrebna tvom licu, a saznala si da je tretmani hidrodermoambrazija lak način da osvežiš “žednu kožu”!

Ali zaista nema razloga za strah! Tretman hidrodermoabrazija lica je savršeno bezbedan. A plus može i da ti pomogne. Saznaj u nastavku teksta i kako.

 

Zašto ti je potreban bar jedan tretman hidrodermoabrazija lica?

Hidrodermabrazija je tretman koji obnavlja kožu lica. To čini na dva načina:

 • Uklanjanjem nečistoća i mrtvih ćelija kože
 • Ishranom kože esencijalnim nutrijentima i hidratacijom

Ali hidrodermabrazija nije samo delotvorna u poboljšanju zdravlja kože. Samo jedan tretman može značajno da popravi izgled kože lica. To je zato što hidrodermabrazija lica:

 • Povećava zategnutost kože i njenu elastičnost,
 • Smanjuje vidljivost finih linija i bora,
 • Može pomoći kod grube teksture kože i suvih pečata na koži,
 • Pomaže uklanjanju mrlja na koži i hiperpigmentacije,
 • Ukloniće i mitisere i akne,
 • Olakšava borbu sa masnom kožom i zateže pore.

Sigurna sam da znaš da ti šminka najbolje stoji kad ti je koža zdrava. Čak iako se ne šminkaš, sigurna sam da priželjkuješ zdravu, blistavu kožu.

Zbog toga je jako bitno da povedeš računa oko hidratacije i ishrane kože. 

A ako si u kasnim 20-im ili starija, onda ti je značaj kolagena u koži sigurno poznat. To je i Dragana znala, ali dok nije otkrila pravi tretman za bore, dugo se namučila.

Ona je sada nova žena sa savršeno čistim licem bez fleka i bora.

Dragana sada nema problem sa borama, a  kako je uspela da ih se reši, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/blistavo-cisto-lice-bez-bora/

I šta dalje?

Znam, lakše je reći nego uraditi. Nije sve do tebe. Nekad se od sunčevih zraka i iz zadimljenih prostorija ne može lako pobeći. I nakon nekog vremena, ne možeš da prepoznaš svoj odraz u ogledalu. Hiperpigmentacija i fleke na koži, proširene pore i bore su tvoja nova realnost.

Ali ne mora tako ostati zauvek. Dobra vest je da koža ima sposobnost regeneracije. Ako joj u tome pripomogneš, brže ćeš dobiti rezultate. U tome ti može pomoći hidrodermabrazija lica.

Kako se radi tretaman hidrodermoabrazija?

Ova neinvazna procedura deluje kao piling, ali i hidrira i ishranjuje kožu uz pomoć hidrotehnologije.

U osnovi, mlaz vode brzinom od oko 200 km/h pomešan sa kiseonikom će dubinski očistiti pore, a zatim očistii, ovežiti i izgladiti tvoju kožu. Rezultati su vidljivi posle jednog tretmana. Procedura se sastoji u nekoliko koraka.

Postoje dva različita načina kako dermatolog može uraditi hidrodermabraziju. Razlika je pre svega u mašini za hidrodermoabraziju lica. Ali su rezultati isti.

 

Prvi način

U prvom slučaju se ceo postupak radi uz pomoć jednog hidro-štapića. Sam štapić nema dijamantski vrh, već se eksfolijacija radi uz pomoć mlaza vode. U taj mlaz se potom dodaju serumi, prema potrebi.

 

Drugi način

U drugom slučaju, tretman hidrodermoabrazija lica se radi uz pomoć nekoliko različitih hidro-štapića.

 • Prvi hidro-štapić ima abrazivnu površinu. Ovaj prvi korak mehanički uklanja mrtve ćelije i čini kožu glatkom.
 • Drugi hidro-štapić ima jedinstveni spiralni dizajn. Zbog toga stvara vodeni vrtlog koji delotvorno uklanja mitisere i nečistoće.
 • Treći hidro-štapić ishranjuje kožu hijaluronskom kiselinom. Ova moćna kiselina hidrira kožu i zaglađuje bore. 

Nakon pilinga kože i hidratacije, vreme je za masažu kože serumima. Ovi serumi za lice su bogati antioksidansima, vitaminima i anti-age peptidima. . 

A razlog zašto se serumi za lice stavljaju tek na kraju tretmana je prost.

Ukoliko bi se stavili na početku tretmana, pre eksfolijacije, njihov učinak bi bio minimalan. Pošto se stavljaju na kraju tretmana, mogu dublje da prodru u kožu. Samim tim će biti efikasniji.

tretman hidrodermoambrazija lica

Zašto je bitna hidratacija kože?

SIgurna sam da su ti prednosti tretmana hidrodermoabrazije lica već sada jasne. Naročito ako imaš suvu kožu je bitna hidratacija lica. Mogućnost da istovremeno uradiš piling, smanjiš bore i nahraniš lice te sigurno raduje.

Ali za one sa masnom kožom lica, prednosti tretmana hidrodermoabrazije sigurno nisu sasvim očite. Možda tvoja koža može da podnese agresivnije metode i pilinge. A i možda nisi sklona stavljanju kreme za lice. Tvoj fokus je ipak na uklanjanju sebuma koje tvoje lojne žlezde prekomerno luče.

Istina je da sebum, između ostalog hidrira kožu. Ali to ne znači da ne bi trebalo da hidriraš kožu. Naročito zato što prekomerni sebum zapušava pore. 

Zato je zgodno, da najpre kvalitetnim proizvodom ili metodom ukloniš višak sebuma i mrtve ćelije, posebno ako imaš masnu kožu lica. Zatim ćeš hidratacijom da smanjiš prekomerno lučenje sebuma. Ako sve to učiniš odjednom, onda ti je jasno zašto je hidrodermoabrazija lica sjajan tretman.

Hidrodermoabrazija i mikrodermoabrazija – sličnosti i razlike

Čitajući ovaj tekst, možda ti je ovaj tretman na trenutak učinio poznatim. I za to postoji dobar razlog. Verovatno si već čula za mikrodermoabraziju.

U suštini, kod  mikrodermoabrazija lica se vrši isključivo eksfolijacija. U tu svrhu se koristi štapić sa dijamantskim vrhom.

I hidrodermabrazija podrazumeva korišćenje štapića sa dijamantskim vrhom. Međutim, zbog vode koja se koristi za čišćenje, hidrodermabrazija je blaža prema koži.

Naravno, to nije razlog da potpuno odbaciš mikrodermoabraziju. I ona ima svoje prednosti. Odlična je za uklanjanje ožiljaka od akni.

 

Ko je kandidat za tretman hidrodermoabrazija lica

Ako ti tretman hidrodermabrazija lica zvuči kao previše grub, uveravam te da nema razloga. Ovaj tretman se preporučuje čak i osobama sa osetljivom kožom. Ako imaš problem sa grubom kožom ili mitiserima, onda bi svakako trebalo da isprobaš hidrodermoabraziju lica, a rezultati neće izostati.

Jedino oko čega se dermatolozi spore su akne. Dok jedni preporučuju hidrodermabraziju lica za akne, drugi tvrde da ovaj tretman nije pogodan za lečenje akni.

Još jedna stvar oko koje treba voditi računa je herpes na licu. U tom slučaju ovaj tretman nikako nije pogodan za tebe. Ukoliko si na terapiji izotretioninom, treba da spomeneš lekaru tokom konsultacija. Preporuka je da se sačeka bar 12 meseci nakon prestanka korišćenja izotretionina, pre tretmana hidrodermoabrazije. Ali će tvoj lekar bolje proceniti situaciju na licu mesta.

 

Koliko često treba raditi tretman hidrodermabrazija lica

Sada kada znaš šta je hidrodermabrazija i kako se radi, sigurna sam da se pitaš koliko često smeš da ideš na tretman. Odgovor je najviše jednom na svakih 6-10 danaMada koliko ćeš često ići zavisi od stanja u kom je tvoja koža.

Ako samo želiš malo da osvežiš kožu jednom mesečno je sasvim dovoljno. Za neke ozbiljnije probleme, poput ožiljaka od akni i intenzivne hiperpigmentacije, potrebno je da redovnije ideš na tretman hidrodermoabrazija lica.

Sam tretman nije bolan. Oni koji su isprobali tvrde da je osećaj kao da ti neko prelazi hladnom četkicom preko lica. Koža nakon tretmana će biti ružičasta, ali na kratko.

Ukoliko imaš veliki događaj, poput venčanja, možeš par dana pre da odradiš tretman. Samo treba da vodiš računa o nekoliko stvari:

 • Posle tretmana, tvoja koža će biti osetljivija. To je sasvim prirodno. Ali bi trebalo da se kloniš Sunca bar nekoliko dana.
 • Oko šminkanja postoje različita mišljenja. Dok jedni misle da možeš da naneseš šminku, drugi tvrde da bi trebalo da sačekaš nekoliko dana.
 • Ono oko čega nema spora je hidratacija. Sam tretman će te ostaviti dehidriranom. Zato sa sobom ponesi vodu i neko voće za posle tretmana, da se osvežiš.

Kako negovati lice posle hidrodermabrazije

Tretman je gotov i ti izlaziš iz salona nikad zadovoljnija. Lice ti je glatko i zategnuto. Rešila si se problema sa kožom, bar na neko vreme. Ali, da li je tako?

Pa i ne baš. Iako je hidrodermabrazija lica fenomenalan tretman, nije svemoguć. Ukoliko nakon tretmana počneš ili nastaviš da maltretiraš kožu nekvalitetnim preparatima, onda je novac dat na hidrodermabraziju bačen.

A nema razloga zašto ne možeš i ti da imaš kvalitetne preparate. Najbolje je one sa prirodnim supstancama. Ovi preparati su nežni, ali delotvorni.

Ako se mučiš sa aknama, onda potraži neki gel za akne ili losion za čišćenje lica. Na našem tržištu su dostupne opcije koje su zaista efikasne protiv akni. Uzdrži se od rešenja koja se baziraju na isušivanju akni. Takvi preparati će isušiti i okolnu kožu i pogoršati akne. A to je poslednja stvar koju želiš.

Ukoliko želiš da isprobaš hidrodermoabraziju zbog bora, onda moraš da razmisliš i o borbi protiv bora nakon tretmana. I ovde izbor bi trebalo da padne na kvalitetne, prirodne kreme protiv bora. Mnoge od ovih krema mogu da pomognu i sa hiperpigmentacijom. 

tretman hidrodermoambrazija lica

 Tretman hidrodermoabrazija lica cena

U većini salona se cena jednog tretmana kreće oko 2000 dinara.

U nekim salonima čak od 8000 do 14 000 dinara.  Mada, često se mogu naći kuponi.

U tom slučaju jedan tretman hidrodermoabrazija lica ćeš platiti između 480 i 680.

Tretman hidridermoambrazija lica iskustva

Sva iskustva na koja sam naletela su pozitivna. Najmanje pozitivno iskustvo na koje sam naletela je žena koja kaže da joj je tretman hidrodermoabrazija lica samo osvežila kožu. Mada, ona nema nekih posebnih problema sa kožom. Samo je želela da isproba tretman.

Druga žena se lagano približava petoj deceniji života. Pobornik je lasera i skalpela, ali je rešila da pruži šansu hidrodermoabraziji. Koža joj je inače suva, a najviše su je mučile sitne bore oko očiju i usta. Nakon tretmana, lice joj je blistalo. Podočnjaci su joj bili manje vidljivi, a sitne bore oko očiju i usta zaglađene. Odmah je nanela šminku. I, kako kaže, jedva čeka sledeći tretman.

Za neke je ovaj tretman bio slamka spasa za izmučenu kožu. Tako je jedna prezaposlena mama odlučila da proba hidrodermoabraziju lica, bez nekih posebnih očekivanja. Nakon tretmana je pogledala svoju kožu u ogledalu. Lice joj je bilo zategnuto i blistavo. Međutim, pomislila je da je to od osvetljenja u salonu. Tek kad je ušla u auto i pogledala odraz u retrovizoru, shvatila je koliko njeno lice bolje izgleda. Da bi rezultati duže trajali ona koristi i prirodnu kremu za lice.

 

Nadam se da ti jasno objasnila šta sve tretman hidrodermoabrazija lica može. Zaista, ovaj višestruko korisni tretman treba probati bar jednom.

Ali imaj na umu da ovaj tretman nije zamena za svakodnevnu negu kože. Ako želiš da rezultati tretmana hidrodermoabrazije lica budu postojani, moraš koristiti kvalitetnu kozmetiku, odnosno kremu za negu lica i preparate za čišćenje lica.

Jesi li ikad bila na tretmanu hidrodermoabrazije lica? 

Kakva su tvoja iskustva? Koje si ti tretmane koristila za negu lica?

Piši nam u komentarima i oceni ovaj članak.

 

Test