Naslovna » Velike bubuljice ti više neće zadavati muke!Prati ove savete!
Lice

Velike bubuljice ti više neće zadavati muke!Prati ove savete!

velike bubuljice

Ukoliko si u pubertetu, onda ti je jasno zašto su velike bubuljice na tvom licu i telu. Kada znamo osnovni razlog, red je da nađemo i rešenje!

Velike bubuljice mogu da se pojave po licu i bilo gde na tvom telu. Mogu da budu toliko uporne i dosadne, da ti stvaraju svakodnevne frustracije, i da te učine nesigurnom. Ukoliko se pojave na nozi, ili na ruci, lako se mogu zamaskirati garderobom, ali šta ako se velike bubuljice isključivo pojavljuju na tvom licu ili vratu i nikako se ne povlače. Postoji nekoliko faktora koji direktno utiču na pojavu velikih bubuljica, a u isto vreme i nekoliko tretmana i sistem lečenja, koji ti može pomoći da ih se rešiš u potpunosti.

Osim na licu, velike bubuljice mogu da se pojave na leđima, grudima, ramenima, preponama, na glavi i najčešće su crvene, velike i bolne na dodir.

Kada se susretneš sa velikim bubuljicama, bitno je da ne brineš, da ih ne dodiruješ i da se ne trudiš da samostalno rešiš problem. Na taj način možeš da prouzrokuješ još veći problem, da ostaviš ožiljke nakon bubuljica, a to svakako ne želiš.

Da vidimo onda, gde se sve mogu pojaviti bubuljice na telu  i na koji način možeš da ih lečiš.

 

Velike bubuljice na licu

Bubuljice na licu su najupornije, a osim toga najizraženije, i sigurno ti najviše smetaju. Velike bubuljice na licu mogu ti stvoriti velike komplekse, ali nemoj da brineš, jer postoje načini uz pomoć kojih se možeš bubuljica i rešiti.

Uzrok nastanka velikih bubuljica na licu uglavnom jeste hormonalni disbalans tokom puberteta, trudnoća, menstrualni ciklus , stres, kao i korišćenje jakih kozmetičkih preparata.

A pazi sad ovo! Marina je dugo patila zbog mitisera i bubuljica na licu. Mnoge trikove je probala, ali je samo jedan bio uspešan. Njeno lice je sada ČISTO BEZ AKNI, BUBULJICA I OŽILJAKA. 

Pročitaj kako je Marina uspela zauvek da se reši bubuljica na ovom linku https://onaportal.com/vise-me-nije-stid-sada-je-moje-lice-bez-ijedne-bubuljice-i-oziljka/

Šta se zapravo dešava  u telu?

Sva ova stanja, bilo da je pubertet ili stres, ili nešto treće, dovode do pojačanog lučenja sebuma koji onda zatvara pore, i tako nastaje dobra podloga za bakterijske infekcije .

Ukoliko se desi da pored ovih stanja, tvoja nega nije adekvatna, onda ti je jasno zašto su bubuljice baš na tvom licu. Zamisli samo buđenje bez umivanja ili odlazak u krevet sa šminkom. Tokom dana, tvoje lice izloženo je svim mogućih štetnim stvarima iz okruženja, i sve to se „lepi“ na tvoje lice. Zajedno sa bakterijama, upale i otok na licu su neminovne.

Ukoliko je reč o pubertetu, onda ti je jasno da će se bubuljice povući vremenom. Kod nekih osoba se dešava i da nakon puberteta bubuljice i dalje budu na licu.

Dobra vest za tebe što ima leka za tvoje velike bubuljice, posebno ukoliko se one pojavljuju s vremena na vreme. Dobar predlog za tebe jesu proizvodi i kreme na bazi benzil peroksida, koji efikasno rešavaju sve upale na tvom licu.

U isto vreme kreme za akne blago nadražuju kožu i utiču na uklanjanje mrtvih ćelija sa kože lica. Kreme protiv bubuljica se koriste jednostavno, ujutru i uveče, i možete ih koristiti direktno na bubuljice. Osim krema, dostupni su i gelovi za bubuljice i prirodni načini lečenja bubuljica.

Međutim, ukoliko dođe do velikih upala, bubuljice su jako crvene ili postanu bolne i dugo vremena ne prolaze, onda je najbolje da se posavetuješ sa dermatologom, kako bi našla pravi uzrok.

Velike bubuljice po telu

Velike bubuljice po telu, mogu se pojaviti zaista svuda. Gde god da pomisliš, mogu se pojaviti velike bubuljice. Međutim, jedina prednost, jeste što se velike bubuljice neće pojaviti grupisane i u velikom broju, već će to biti jedna ili samo par bubuljica. Npr. ukoliko se pojavi na ruci ili na nozi, obično je to mali broj, što je dobro, i brzo će se povući. Jedino, gde se na telu mogu pojaviti bubuljice u velikom broju jeste na ramenima i na leđima.

Bitno je da ne dodiruješ bubuljice rukama, i da se ne trudiš da ih sama cediš, jer veruješ da ti to ipak radiš najbolje. Ipak, nemoj, jer na taj način možeš da napraviš još gore stanje i još veću upalu.

Veoma je važno da vodiš adekvatnu  higijenu i da tvoja koža uvek bude  čista. Međutim, i ovde treba da nađeš meru, ne treba da trčiš na sat vremena i da se tuširaš ne bi li ti koža bila čista.  Preterano čišćenje podstiče žlezde da luče više loja, što dalje dovodi do zatvaranja pora, i pojave bubujica na licu i na telu.

Vodi računa da menjaš svoju posteljinu često, kao i peškir za pranje lica. Odvoji samo jedan peškir, koji ćeš koristiti isključivo ti.

Jedina prednost velikih bubuljica na telu, jeste što se one ne vide. Njih uvek prekrivaš nekim komadom odeće, ali svakako, ako krenu da bole, i da svrbe, obrati se dermatologu, kako bi našla najbolje rešenje za sebe.

 

Velike bubuljice na leđima

Velike bubuljice na leđima zaista mogu da budu posebno iritantne, pre svega jer mogu da te žuljaju, smetaju tokom spavanja i da svrbe.  Neki od uzroka za pojavu velikih bubuljica na leđima mogu biti: loša ishrana, stres, nasledni faktor, zapušeni kanali lojnih žlezda, hormonalni disbalans(pročitaj koje hormone prvo treba proveriti za akne) bakterijska infekcija, alergijska reakcija na kozmetička sredstva, previše izlaganja suncu ili pojačano znojenje.

Bubuljice na leđima najčešće se pojavljuju kao velike i crvene, u vidu ispupčenja koja mogu biti osetljiva i  bolna na dodir.

 

Bubuljice na leđima javiće se najčešće kod osoba sa masnom  kožom, kada je prisutan disbalans u radu hormona.  

 

Najbolji vid lečenja za bubuljice na leđima jeste, pre svega adekvatna nega. Leđa su takav deo tela gde rukama teško možeš da priđeš i detaljno opereš svaki deo leđa. Probaj da koristiš i piling leđa ili neka ti neko pomogne, ako nisi u mogućnosti sama da uradiš to.

Uska i sintetička odeća je nešto što bi trebalo da izbegavaš, jer  može da iritira dodatno tvoju kožu leđa. Pamučne majice i bluze obavezno nosi, jer na taj način koža može da diše. Obavezno vodi računa o svojoj ishrani i unosi u organizam dovoljno tečnosti.

 

 

velike bubuljice po licu

Velike bubuljice na vratu

Bubuljice na vratu mogu da budu uzrok policističnih jajnika. Međutim, nije uvek slučaj  i ne mora da znači, ali ako su uporne i ne prolaze, najbolji savet za tebe jeste da posetiš dermaotologa i ginekologa. Ako je sve u redu, onda postoji nekoliko stvari koje bi mogla da praktikuješ, kako bi se bubuljice povukle sa vrata. Evo i nekoliko predloga:

 

  • Koristi kreme protiv akni kao saveznik broj jedan
  • Koristi čajeve koji efikasno čiste organizam od toksina i bakterija koje mogu biti uzročnici velikih bubuljica na vratu
  • Osim čajeva, pij to više vode
  • Povećaj unos C vitamina, jer vitamin C reguliše lučenje masnoće
  • Med je jako dobar prirodni antibiotik, pa ga možeš direktno nanositi na bubuljice na vratu 
  • Koristi beli luk direktno na bubuljicu
  • Ako ništa od navedenog ne pomogne, koristi  eterična ulja koja deluju protiv velikih bubuljica – ulje lavande ili ulje čajevca.

 

Velike bubuljice po glavi

Velike bubuljice po glavi su mnogo teže za lečenje , pre svega zbog kose.  Teže jeste, ali nije nemoguće, svakako. Ukoliko se pojavi jedna velika bubuljica, sigurno da će se brzo I povući, dakle nemoj da je dodiruješ, čačkaš i cediš, i proći će. Međutim, ukoliko su potkožne bubuljice uporne i ne odustaju ,dodatno te frustriraju, jer ne možeš lepo ni da se počešljaš, onda bi trebalo da primeniš neke korake za njihovo izlečenje.

Pre svega, kao kod svih bubuljica, higijena je na prvom mestu. Uko liko imaš masnu kosu, upravo to može biti i jedan od razloga zašto se javljaju bubuljice po glavi. Onda bi trebalo da vodiš računa o svojoj kosi, da koristiš šampone za masnu kosu bez sulfata i da na kraju dobro ispereš kosu.

Kožu glave i kosu trebalo bi da pereš sa benzol-peroksidom. Benzol-peroksid je veoma efikasan u borbi protiv bubuljica po glavi.

Isto tako, možeš da koristiš salicilnu kiselinu. Dovoljno je da malo sadržaja naneseš direktno na bubuljice i za vrlo kratko vreme one će se povući.

Probaj da koristiš med, zajedno sa cimetom. Pomešaj ova dva sastojka i svako veče, direktno natapkaj na velike bubuljice po glavi.

Ukoliko velike bubuljice na glavi krenu da te svrbe i šire se po glavi, onda bi trebalo da posetiš dermatologa.

Dermatolog će obično da ti prepiše neki  oralni antibiotik i lek protiv svraba. Dodatni savet za tebe je da izbegavaš sve one proizvode koji sadrže ulja, da li su u pitanju gelovi ili kreme za kosu.

Sa adekvatnom negom, vremenom ćeš primetiti da se bubuljice povlače sa glave i da više nisu tvoj problem.

 

Velike bubuljice ispod pazuha

Velike bubuljice ispod pazuha isključivo će se pojaviti nakon brijanja. Kao i kod prepona, tvoja koža je posebno osetljiva, pa može da reaguje upravo na ovakav način – pojaviće se bubuljice.

Međutim, može da se desi da se pojavi  i crvena, upaljena krvrgica ispunjena gnojem. Onda može da bude u pitanju urasla dlaka. Stavljaj toplu oblogu svaki dan po nekoliko puta i kvrgica bi trebalo da se povuče.

Osim urasle dlake, kvrgica može da bude čvor masnog tkiva koji obično raste na mestima kao što su pazuh ili vrat. Ali nemoj da paničiš, jer je i ovakva krvgica bezopasna i bezbolna.

I na kraju može biti i  natečen limfni čvor. Limfni čvorovi pretežno se nalaze na vratu, preponama i ispod pazuha. Može da se poveća i da boli kada imaš bilo kakvu infekcije, čak i ako je u pitanju upala grla. Limfni čvor se povuče kada i prođe upala.

Svakako, ukoliko je kvrgica uporna i ne povlači, nemoj ništa sama da dodiruješ i čačkaš, već pravo na pregled kod lekara.

 

Velike bubuljice na nosu

Velike bubuljice na nosu će se pojaviti veoma retko. I ako se pojave to će biti samo jedna ili par velikih bubuljica. Deo nosa, jeste onaj deo lica gde se najčešće javljaju mitiseri i kao takvi mogu da budu veoma uporni i dosadni. Velike bubuljice su retke, ali mogu se pojaviti pre svega zbog loše nege ili loše ishrane.

Kako bi se rešila velikih bubuljica sa nosa, ne zaboravi da ujutru i uveče obavezno pereš svoje lice, i da ti lice uvek bude čisto. Ukoliko su bubuljice na nosu uporne, najbolji savet za tebe je da koristiš kreme protiv bubuljica na prirodnoj bazi.

Na ovaj način, svi prirodni sastojci jedne takve kreme rešiće tvoj problem u potpunosti. Osim higijene, rekli smo i da je ishrana važna, zato bi trebalo da izbaciš iz svoje ishrane sva prezačinjena i masna jela, kečap, majonez, čips, smoki,  masna mesa i mesne prerađevine, slatkiše, sireve, grickalice i brzu hranu.

Ono što bi trebalo da se nađe na tvom jelovniku jeste što više voća i povrća i  integralnih žitarica. Možeš da koritiš i mlečne proizvode, ali isključivo  sa niskim procentom masnoća .

U isto vreme, u ishranu uključi namirnice bogate fosforom, kalcijumom, hromom, kalijumom, sumporom, cinkom, selenom i vitaminima A, B i C.

Velike bubuljice na preponama

Bubuljice na preponama najčešće će se pojaviti nakon tvoje depilacije ili brijanja. Prepone su deo tela koje su posebno osetljive, tako da kod većine žena upravo se i javljaju reakcije, tako što se pojave bubuljice na preponama.

Kada završiš depilaciju, obično se bubuljice pojave u kratkom vremenskom roku. Prvo će se pojaviti crvenilo, a ubrzo i bubuljice. Jedina prednost ovih bubuljica, koje se pojavljuju na preponama, jeste što će se veoma brzo povući.

Osim toga, često velike bubuljice na ovom mestu mogu se pojaviti nakon treninga. Ukoliko vežbaš u teretani ili treniraš neki sport sa uzanom i nekvalitetnom odećom, rekacija upravo jesu bubuljice.

Ukoliko primetiš da se bubuljice javljaju nakon treninga, neka ti bude na pameti garderoba. Dobro se raspitaj oko tkanine koja se preporučuje za sportiste.

velike bubuljice na licu

Sve velike bubuljice brišu maske! Ovo su najbolje!

Maske za lice mogu da ti pomognu, jer će ubrzati “brisanje” svih velikih bubuljica, ma gde one bile na telu! Kombinuj ih redovno sa svojom kremom za bubuljice i rezultati će brzo doći.

Jagode protiv velikih bubljica na licu

Ovom prilikom želim da ti prezentujem jedan veoma neobičan, ali i krajnje jednostavan način za uklanjanje velikih bubuljica na licu.

U pitanju je tretman jagodama koje predstavljaju prirodan izvor salicilne kiseline i čest sastojak proizvoda koji se koriste kao sredstvo za uklanjanje mitisera i čišćenje pora.

Ako ti možda i zvuči neobično, ova metoda se zapravo pokazala kao veoma efikasna, stoga ti savetujem da je već danas isprobaš.

Sve što je potrebno da uradiš, jeste da 4 – 5 jagoda izgnječiš i pomešaš sa dve kašičice jogurta. Tako pripremljenu masku nanesi na lice i ostavi neka odstoji 15 – ak minuta. Potom lice isperi mlakom vodom. Tretman ponavljaj dva puta nedeljno sve dok ne postigneš željene rezultate. 

 

Pomorandža kao prirodni lek za isušivanje bubuljica na leđima

Pomorandže i drugi agrumi, zbog svoje kiselosti neretko se koristite kao sredstvo za isušivanje bubuljica prvenstveno zahvaljujući vitaminu C koji je odgovoran za rast zdravih ćelija ali i za lepotu tvog tena.

U blenderu usitni dve kore pomorandže. Kako bi dobila ujednačenu smesu, dodaj malo vode i promešaj sastojke. Masku nanesi na delove kože na kojima se nalaze bubuljice i ostavi neka odstoji 15 – ak minuta. Potom isperi i gledaj kako se bubuljice suše ii nestaju sa kože vrlo brzo!

 

Belim lukom protiv velikih bubuljica na glavi

Iako ti možda ova namirnica do sada zbog svog jakog mirisa i nije bila omiljena, kada je jednom budeš upotrebila u svrhu lečenja bubuljica, budi uverena da ćeš je obožavati i koristiti svaki puta kada se problem javi. Sadrži sumpor koji deluje antibakterijski i uspešno uklanja bubuljice i ožiljke.

Priprema ovog recepta je krajnje jednostavna. Sve što je potrebno da uradiš je da samelješ čen ili dva belog luka. Kritično mesto namaži ovim sokom. Ostavi neka deluje 20 – ak minuta pa lice isperi vodom. Budi uverena da ćeš biti fascinirana brzinom kojom se bubuljice povlače.

I za kraj, kao što i sama možeš da zaključiš, velike bubljice se uglavnom pojavljuju usled loše nege. Mora da vodiš računa o svom licu, jednako, kao i o svom telu. To je prvi i osnovni način na koji sebi možeš da pomogneš. Naravno, ukoliko su ogromne bubuljice uporne, redovan pregled kod dermatologa može da otkrije tačan uzrok tvojih bubuljica.

Jovana Jovanović

Jovana Jovanović

Bavim se pisanjem dugi niz godina. Počela sam da pišem o lepoti, zdravlju i sportu. Večiti ženski problemi su celulit, bore,bubuljice i višak kilograma.

Istražujem svaku temu detaljno, i traži način za najbolje rešenje, ne bi li pomogla ženama da budu što lepše.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test