Naslovna » Zašto je zatezanje lica koncem sve popularnija metoda podmlađivanja?
Lice

Zašto je zatezanje lica koncem sve popularnija metoda podmlađivanja?

zatezanje lica koncem

Da li ti zatezanje lica koncem zvuči kao dobro rešenje? Saznaj kako ti mezoniti pomažu da se podmladiš za vrlo kratko vreme!

Da li ponekad gledaš svoj odraz u ogledalu i podižeš kožu na licu, uz pomisao ‘’uh što bi bilo dobro da ovako i ostane’’?  Ako je tvoj odgovor da, onda nisi sama! Zamisli da postoji metoda koja posebnim nitima bukvalno podiže kožu lica i ona zaista tako i stoji. Hm, zvuči zanimljivo?

Kako počinje proces starenja, vezivno tkivo se stanjuje i vlakna kolagena i elastina se razbijaju. Ove promene u strukturi koja podržava kožu dovode do opuštene kože lica, finih linija i bora – koje se mogu pojaviti početkom 40-ih godina, ali kod nekih žena i dosta ranije.

Svakako treba da koristiš anti-age kreme ili neke prirodne kreme protiv bora, al tu su i drugi nehiruški tretmani koji su potpuni hit i koji ti pružaju gotovo trenutne rezultate podmlađivanja.

Saznaj kako izgleda proces zatezanje lica koncima – mezoniti – i zašto je ovo prava procedura za tebe.

 

Zatezanje lica koncima (mezoniti) – postupak

Zatezanje lica nitima (mezoniti) je minimalno invazivna, sigurna i efikasna nehirurška procedura koja obezbeđuje vrlo suptilne, prirodne rezultate podmlađivanja, kako za žene, tako i za muškarce.

Umesto uklanjanja opuštene kože lica hirurškim putem, u ovom slučaju se opuštena koža lica jednostavno suspenduje korišćenjem odgovarajućih niti.

Ovo ima efekat ‘’povlačenja’’ kože unazad i dobija se podizanje i zatezanje lica.

Pored toga što je zatezanje lica nitima idealno za podizanje (lifting) kože, ove niti se takođe bore protiv starenja na neki drugačiji način.

Naime, kada se niti postave u tkivu ispod kože, telo je ‘’izazvano’’ da ‘’leči’’ tretirane oblasti tako što će usmeriti velike snopove kolagena na ove tretirane površine. Ovo je od presudne važnosti zbog vitalne uloge kolagena u procesu starenja.

“Ovo je moje iskustvo” Gordana

Gordana je dugo imala problem sa borama na licu. Pokušavala je na sve načine da ih se reši, ali bezuspešno. Kada je pomislila da odustane, pronašla je proizvod KOJI BRIŠE BORE, FLEKE I PODOČNJAKE SA LICA.

Ukoliko i ti želiš SAVRŠENO ČISTO LICE, pročitaj kako je Gordana uspela da očisti svoje lice na ovom linku  https://onaportal.com/kazi-vec-jednom-borama-na-licu-zbogom/

Kolagen pomaže u podršci “faktora rasta” koji značajno utiču na stanje tvoje kože. Pored toga što se koristi za lečenje rana, kolagen pomaže da tvoja koža bude jaka, gusta i elastična.

Kako starimo, naše telo postepeno proizvodi sve manje i manje kolagena, što dovodi do 80% smanjene debljine kože kada dostignemo oko 70 godina.

Ovaj gubitak volumena i jačine kože je zapravo veliki faktor u stvaranju opuštene kože i bora. Pošto koža postaje slabija, više nije u stanju da ‘’podupire’’ tkiva ispod nje adekvatno, što znači da gravitacija čini svoje (povlači kožu prema prema dole).

Drugim rečima, ovaj proces omogućava kontinuirano i progresivno podmlađivanje tkiva lica.

Zbog jedinstvenog dizajna zupčastih niti, okolna tkiva mogu da drže ove niti na mestu bez potrebe za vidljivim ožiljcima. Prave se samo manji rezovi iza linije kose, a niti se razvijaju duž prethodno označenih kontura, tako da se čvrsto drže na tkivima ispod kojih se nalaze, a ne uzrokuju dodatnu traumu.

 

mezoniti-1

 

Ovi konci rade na držanju tkiva, tako što se fiksiraju u tkivo, zahvaljujući svojoj zupčastoj strukturi.

Kada su niti u svojoj poziciji, telo proizvodi nova vlakna kolagena, koja okružuju svaku nit radi održavanja lifting efekta.

Zvuči impozantno, zar ne?

Telo je biološki programirano da reaguje na ovaj način kada oseti bilo koji strani predmet prisutan unutar dermisa – u ovom slučaju kada oseti nit. I tako kreće navala kolagena, koji je našoj koži preko potreban.

Sama procedura se najčešće obavlja pod lokalnom anestezijom i obično traje od 60-90 minuta, a nekad i kraće, zavisno od broja upotrebljenih niti.

Ono što je dobro jeste da možeš da ideš kući ubrzo nakon procedure.

Tokom postupka zatezanja lica koncem se koriste sitni hirurški šavovi za podizanje i podupiranje opuštenih područja čela, obraza, lica i vrata.

Kao što rekoh, niti imaju male zupčaste strukture koje će se zakačiti i podići meko tkivo. Ove niti se ubacuju u precizne lokacije koristeći dugačku iglu, a nakon ubacivanja pod kožu, otvaraju se u obliku kišobrana kako bi oblikovale podržavajuću strukturu koja vrlo suptilno podiže i postavlja tkiva u više vertikalni i pre svega mladalački položaj. Kada se postigne željeni efekat podizanja, igla se uklanja, a kraj niti se iseče i zakači za tkivo, omogućavajući mu da se uvlači duboko ispod kože gde se ne može niti osetiti niti videti. Ove ne-apsorbujuće niti ostaju u dubokim tkivima i pružaju podržavajući ili lifting efekat.

Ove niti su providne, tako da nisu vidljive ispod kože.

Budući da se radi u lokalnoj anesteziji, zatezanje lica koncem je u principu bezbolna procedura (ili se javlja minimalan bol), ali svakako mogu da se jave otok i modrice – koji obačno prolaze nakon nekoliko dana.

 

Iskustvo je pokazalo da se trajanje i stepen poboljšanja izgleda lica razlikuju u zavisnosti od starosne dobi pacijenta u toku postupka, stepena oticanja i broja korišćenih niti.

baner

3D mezoniti

 

3D mezoniti su potpuna revolucija u podmlađivanju lica! U pitanju su neverovatno tanke, biorazgradive i anti-alergijske niti koje nestaju iz tkiva nakon 180-200 dana. Ove niti se pričvršćuju za posebno dizajniranu elastičnu iglu, koja se zatim usmerava kroz tkivo u određenom pravcu, a kada dotična igla počne da se povlači nazad – 3D niti se odvajaju i ostaju fiksirane u tkivu – gde proizvode lifting efekat. Pomenuta igla je neverovatno tanka i savitljiva, pravi se od nerđajućeg čelika i potpuno je bezbedna, dok se njen pravac kretanja vrlo lako kontroliše na osnovu karakteristika kože i reljefnih obeležja lica.

3D mezoniti se postavljaju u više pravaca i na više nivoa tkiva ispod kože, gde grade finu potpornu mrežu od potpuno prirodnih biorazgradivih vlakana.

Treba napomenuti da su u samom početku primene ove procedure, niti bile od zlata i nisu bile biorazgradive – što je onemogućavalo druge neinvazivne tretmane lica, kao što su radiotalasni lifting ili miolifting. A često su se javljale i komplikacije, poput pucanja niti ili njihove naknadne vidljivosti ispod kože.

Zato su biorazgradiva 3D vlakna potpuna revolucija kojom se izbegavaju pomenute komplikacije, dok su dobijeni rezultati puno bolji.

Sada postoje čak i 4D mezoniti, još revolucionarnija metoda, koja podrazumeva ubacivanje 3D mezoniti i istovremeno ubrizgavanje mezokoktela – čime se postiže trenutan i veoma jak lifting efekat!

 

Zatezanje lica koncem rezultati

 

Kada je u pitanju zatezanje lica koncem, prvi rezultati mogu da se vide odmah nakon procedure. Međutim, zbog propratnih pojava poput crvenila, otoka i modrica i sve dok se ne ‘’stabilizuje’’ proizvodnja kolagena oko tretiranih površina – pravi rezultati se mogu videti tek za mesec i po do dva.

Mezoniti se razgrađuju u organizmu za oko 6 do 8 meseci, međutim, tokom ovog perioda tvoje telo stvara nove snopove kolagena oko svake niti – što produžuje efekat mezonita na 1-3 godine.

Nakon što se mezoniti potpuno resorbuju u telu, procedura svakako može da se ponovi, što dodatno produžuje rezultate.

 

Mezoniti – koje su prednosti i nedostaci u odnosu na klasičnu fejslifting operaciju?

 

Za početak, najveća prednost kada je u pitanju zatezanje lica koncem jeste znatno smanjeno vreme za oporavak. Budući da je u pitanju nehiruška i minimalno invazivna procedura, možeš da se vratiš svakodnevnim aktivnostima gotovo odmah nakon procedure i sam oporavak je relativno jednostavan. Zatezanje lica nitima se najčešće izvodi pod lokalnom, a ne opštom anestezijom, što znači da pacijent može da brine o sebi i da se vrati kući odmah nakon što se postupak završi.

Mali broj pacijenata može da se požali na minimalan bol, crvenilo i otok nakon postupka, ali većina može odmah da se vrati svojim uobičajenim aktivnostima i poslu. Ova procedura je stoga idealna za one koji imaju malu decu (što znači da imaju obaveze) ili one koji su zauzeti i moraju brzo da se vrate na posao ili sličnim obavezama.

Dok zatezanje lica koncem nije naročito intenzivna procedura, moraćeš ipak da preduzmeš nekoliko mera predostrožnosti.

 

Važno je da ne radiš piling lica ili bilo kakvo trljanje i agresivno čišćenje lica najmanje nedelju dana nakon postavljanja niti. Takođe bi trebalo da malo podupireš glavu, tako da se ne spuštaš direktno na lice, dok spavaš.

 

Kada su u pitanju mezoniti, nema praktično nikakvog rizika od ožiljaka, teških modrica, krvarenja ili drugih komplikacija. U retkim slučajevima, pacijenti mogu doživeti iritaciju, infekcije ili da šavovi postanu vidljive ispod kože. Ako se ovo dogodi, šavovi se jednostavno mogu ukloniti i lice pacijenta će se vratiti u svoje prvobitno stanje.

I svakako, kako je zatezanje lica nitima mnogo lakše za izvođenje od invazivne fejslifting operacije, ovo je mnogo pristupačnija opcija.

Na ovaj način lice se može podignuti ili zategnuti nekoliko milimetara i na taj način se dobijaju konačni rezultati koji su puno suptilniji i prirodniji nego u slučaju fejslifting operacije. Zato su mezoniti najpogodniji za pacijente koji imaju blage do umerene, a ne ozbiljne znake opuštenosti ili starenja kože.

Idealni kandidat za zatezanje lica koncima je u 30-im do početka 50-ih godina, dok će većina pacijenata starijih od 55 godina imati bolju korist od fejslifting operacije. Međutim, mezoniti su svakako odlična alternativa za zatezanje lica i za starije pacijente koji nisu u mogućnosti da imaju klasičnu fejslifting operaciju iz medicinskih razloga. Zbog toga što se zatezanje lica nitima izvodi pod lokalnom anestezijom, mnogi ljudi koji imaju određene zdravstvene uslove (poput visokog krvnog pritiska, dijabetesa tipa 2 i kardiovaskularnih bolesti) ne mogu da se podvrgnu klasičnoj operaciji lica i stoga su dobri kandidati za ovaj tretman.

Važno je shvatiti da tehnika zatezanja lica koncima ne može stvoriti trajne rezultate, dok hirurgija lica obično donosi dugotrajnije rezultate.

Rezultati fejslifting operacije lica mogu trajati do jedne decenije, dok će mezoniti trajati od jedne do tri godine. Međutim, pošto je zatezanje lica koncem procedura tako niskog rizika, pacijenti se svakako mogu odlučiti za novi set privremenih niti nakon što njihovo telo apsorbuje prethodno ubačene niti. Na taj način se rezultati produžavaju.

Zbog toga što su mezoniti procedura tako niskog rizika i zahtevaju vrlo kratko vreme oporavka, moguće je da kombinuješ ovu proceduru sa drugim nehirurškim procedurama kako bi se postigli sveobuhvatniji, zapaženi rezultati podmlađivanja lica.

Dok mezoniti mogu efikasno zategnuti kožu, nisu dizajnirani da se bore protiv znakova starenja na površini kože – poput staračkih pega, mrlja na licu, područja nejednake pigmentacije i finih linija.

baner

Zatezanje lica koncem iskustva

Listajući forume, primećujem da je najveći broj žena sasvim zadovoljan rezultatima ove metode zatezanja lica, ali naravno, uvek postoje izuzeci.

Određen broj žena tvrdi da je ovo bio samo uzaludno bačen novac i da nisu postignuti željeni rezultati.

Ovde ću se vratiti na ono što sam već pomenula, dakle, mezonitima se koža podiže svega par milimetara, vrlo suptilno i prirodno – tako da kod ozbiljnih slučajeva opuštene kože nije moguće postići zadovoljavajuće rezultate samo ovom metodom.

U tom slučaju je vrlo često neophodna klasična fejslifting operacija.

Svakako, budući da rezultati mezonita traju oko 2 godine, možeš da ponoviš tretman nakon toga.

Mnoge dame su postigle željeni efekat kombinovanjem više metoda podmlađivanja uz mezonite, poput ubrizgavanja hijaluronskih filera, mezoterapije, laserske tehnologije i drugih metoda.

Naravno, tu su i nezaobilazne kreme protiv bora i japanska masaža lica.

Mezoniti su namenjeni kandidatima koji imaju veoma izražene bore između obrva, oko usta ili na čitavom licu, uključujući i nazolabijalne bore; kao i onima koji imaju generalno opuštenu kožu lica i podbratka (pogledaj koji su još načini kako ukloniti podbradak). Mezoniti su dobri i za prevenciju nastanka bora i za pojačanje tonusa kože – čime se postiže prirodno mlađi izgled.

Takođe, mezoniti su kontraindikovani kod autoimunih oboljenja, poremećaja koagulacije krvi, infekcije, upale ili ekcema na koži, reume, neuroloških oboljenja, jakih alergija ili onkoloških oboljenja – tako da u navedenim slučajevima treba da se izbegava ova procedura.

Neželjenih efekata maltene da i nema, a ako se i jave – prilično su minimalni i brzo prolaze.

Možeš da se vratiš uobičajenim aktivnostima gotovo odmah, a potpuni oporavak traje do 2 nedelje.

 

mezoniti-2

 

Zatezanje lica nitima cena

 

Kada su u pitanju mezoniti cena se kreće po jednom komadu niti, odnosno 10-15 eura za običnu nit (mono) i 15-20 eura za spiralnu nit. Cene su prikazane orjentaciono i svakako mogu da variraju zavisno od ordinacije.

Danas kada je imperativ lepote u punoj snazi, postoji toliko neinvazivnih metoda koje ti mogu pomoći da izgledaš mlađe, lepše i svežije. Ne mora uvek fejslifting i nož, mogu i mezoniti! Zatezanje lica koncem je minimalno invazivna nehiruška procedura koja ti pomaže da vrlo suptilno i prirodno podmladiš svoje lice. Ništa ne boli, vrlo je pristupačno i nema ozbiljnih rizika.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test