Naslovna » Kako skinuti podbradak? Načini koji zaista rade!
Lice

Kako skinuti podbradak? Načini koji zaista rade!

kako skinuti podbradak

Ako se pitaš kako skinuti podbradak, znaj da postoji rešenje za tvoj problem! Uz pomoć ovih saveta ćeš se uspešno rešiti podbratka.

Od svih estetskih problema, podbradak spada među najčešće. On ne samo da kvari izgled tvog lica, već i signalizira da imaš problem sa nakupljanjem masti u delu ispod brade. Uzroci za ovo mogu biti različiti, a kako zategnuti podbradak može biti pravi izazov.

Danas postoje različite procedure kako ukloniti podbradak, ali one su često skupe i mnoge od njih su prilično invazivne. Ako se bojiš igle i jednostavno ne želiš ili nemaš novca da priuštiš operaciju ili liposukciju podbratka – donosim ti lepu vest da ima rešenja i bez toga!

Saznaj prvenstveno kako ukloniti podbradak potpuno prirodno, a pridržavanjem takvog režima ćeš sprečiti i ponovnu pojavu ovog estetski neprihvatljivog problema.

 

Podbradak kod žena – kako nastaje

Podbradak, ili kako bi Amerikanci rekli ‘’dupla brada’’, često se javlja i predstavlja estetski prilično neugodnu pojavu, naročito kod žena. To je zapravo kada se formira sloj masti ispod brade, pa ti se čini da kad gledaš bradu – vidiš duplo.

Logično, podbradak kod žena je često povezan sa povećanjem telesne težine, ali ne moraš imati preveliku težinu da bi ga dobila.

Genetika ili opuštenija koža koja proističe iz starenja mogu takođe uzrokovati podbradak. Dakle, ukoliko tvoji otac i/ili majka imaju podbradak, može da se desi da ćeš ga u nekom trenutku i ti dobiti.

Vremenom koža gubi kolagen i elastičnost, što dovodi do njenog opuštanja oko vrata i brade, a taj proces počinje već oko 20. godine života. Faktori kao što su izlaganje suncu, pušenje i loša ishrana mogu samo intenzivirati proces.

Da usporiš starenje kože, probaj da pojačaš unos namirnica bogatih hijaluronskom kiselinom. Naravno, anti-age kreme su uvek tu i izaberi odgovarajuću za svoj tip kože.

Gordana je bezuspešno pokušavala da se reši bora. Kada je pomislila da odustane, pronašla je pravu stvar koja jedino može da smanji bore sa lica.

Ukoliko i ti želiš SAVRŠENO ČISTO LICE, pročitaj kako je Gordana uspela da očisti svoje lice na ovom linku  https://onaportal.com/kazi-vec-jednom-borama-na-licu-zbogom/

Dakle, možemo reći da su osnovni uzroci za pojavu podbradka kod žena (i generalno) sledeći:

 • Genetika
 • Povećanje telesne težine
 • Starost
 • Loš položaj (može proizrokovati da koža oko brade izgubi elastičnost, što dovodi do stvaranja podbratka).

Podbradak može postati očigledniji s vremenom i čak može biti vrlo neprijatan za gledanje.

Pošto to definitivno utiče i na tvoje samopouzdanje, sve što te zanima jeste kako skinuti podbradak što je pre moguće.

Ako se pitaš kako se rešiti podbratka, imamo rešenje za tebe! Samo sledi sledeća uputstva.

baner

Skidanje podbratka

Predstavljamo ti nekoliko metoda kako skinuti salo sa lica.

 

Vežbe za podbradak

Postoje određene vežbe za lice i vrat koje ti pomažu da održavaš kožu što duže zategnutijom, što definitivno pomaže u prevenciji i smanjenju već postojećeg podbratka. Japanska masaža lica je takođe veoma popularna u ove svrhe.

Hajde da vidimo koje su to vežbe kako skinuti podbradak:

 1. Pritisni jezikom krov usta (gornje nepce) i naginji glavu napred i nazad kako bi se oslobodila viška masti u podbratku. Treba da uradiš 3 seta od 5 ponavljanja ove vežbe.
 2. Sledeća vežba je relativno jednostavna. Sve što treba da uradiš je da više puta izgovoriš ‘’KSO’’ kako bi ojačala mišiće vilica, obraza i vrata koji se tako pokreću, što sagoreva masti u podbratku. Uradi 3 seta od 12 ponavljanja ove vežbe.
 3. Sada poljubi plafon. Dakle, nagni glavu unazad i formiraj ‘’O’’ pomoću usta kao da želiš da ljubiš plafon. Ovo vežba mišiće brade, što pomaže u sagorevanju masti.Treba da uradiš 3 seta od 5 ponavljanja ove vežbe.
 4. Sedni uspravno i istegni vrat koliko god možeš na obe strane. Ovo pomaže u smanjivanju masti na bočnoj strani brade. Ponovi 10 puta ovu vežbu.
 5. Slobodno isplazi jezik što više možeš i pokreći ga levo-desno što duže možeš, to definitivno pomaže da se rešiš podbratka. Ponovi vežbu 10 puta od po 12 sekundi.
 6. Rotiraj vrat sa strane na stranu kako bi aktivirala mišiće oko brade i vilice, i tako 10 puta.
 7. Nagni glavu unazad i ‘’guraj’’ vilicu i jezik napolje, kako bi se oslobodila viška masti ispod brade. Ponovi vežbu 10 puta.
 8. Drži obe strane donje vilice (odmah ispod ušiju) pomoću palca i kažiprsta i nagni glavu napred. Ovo izaziva opterećenje mišića brade, što ti pomaže da se oslobodiš podbratka. Ponovi 3 puta u trajanju od 5 sekundi.
 9. Stavi manju loptu ispod brade i pritiskaj bradu prema lopti. Ponovi 25 puta dnevno.

 

Žvakanje žvake pomaže za uklanjanje podbratka

Još jedan trik za borbu protiv podbratka je jednostavno žvakanje žvake. Sam čin žvakanja je kao vežba koja pomaže da se sagori sav višak masti na licu i bradi.

 

 

kako skinuti podbradak 1

Prirodno skidanje podbratka

Koji su to najbolji prirodni načini kako skinuti podbradak?

Evo nekih koje možeš probati!

 

Ulje pšeničnih klica

Uzmi malo ulja od pšeničnih klica i primeni ga na vilicu u pravcu nagore. Masiraj 5 do 10 minuta i ostavi da odstoji preko noći. Ovo treba da uradiš jednom dnevno.

Ulje od pšeničnih klica sadrži vitamin E i može ti pomoći da neguješ i zategneš kožu oko brade, čime smanjuješ podbradak tokom vremena.

 

Belance

Potrebni sastojci:

 • 1 jaje
 • 1 kašika mleka
 • 1 kašika meda
 • 1 kašika limunovog soka

Uzmi 1 jaje i odvoj belance od žumanceta. Razblaži belance sa po 1 kašikom mleka, meda i limunovog soka, te nanesi ovu mešavinu na celu vilicu i na kožu blizu vrata. Ostavi da deluje 30 minuta i na kraju samo isperi vodom. Primenjuj ovo jednom dnevno.

Belance ima izvrsna svojstva za zatezanje kože i smanjuje pore, što može pomoći u smanjivanju podbratka.

 

Maslinovo ulje

Uzmi malo maslinovog ulja i blago ga zagrej, pa masiraj lagano vilicu i vrat. Ostavite da odstoji preko noći ili 1-2 h pre ispiranja. Uradi tako jednom dnevno.

Maslinovo ulje je bogato antioksidansima i vitaminom E (alfa-tokoferol), koji zatežu kožu i štite je od oštećenja. Kombinacija ovih aktivnosti je dobra za skidanje podbratka. Dodavanje maslinovog ulja u ishranu takođe može pomoći da izgubiš nekoliko dodatnih kilograma.

 

 

Kako skinuti podbradak uz pomoć ishrane?

Ako je tvoj podbradak nastao usled povećanja telesne mase, gubitak težine može da bude od velike pomoći da se oslobodiš ove napasti. Najbolji način da se izgubi težina je da praktikuješ zdravu ishranu i da redovno vežbaš. Postoje i brojne dijete, a pronašla sam da je mesna dijeta izuzetno delotvorna za brže gubljenje kilograma.

Šta znači da se zdravo hraniš?

 • Jedi četiri porcije povrća dnevno.
 • Jedi tri porcije voća dnevno.
 • Zameni rafinisane žitarice integralnim.
 • Izbegavaj industrijski obrađenu hranu.
 • Jedi posnije proteine, kao što su meso živine i riba.
 • Jedi zdrave masti, poput maslinovog ulja, avokada i orašastih plodova.
 • Izbegavaj prženu hranu.
 • Jedi mlečne proizvode sa malim procentom masti.
 • Smanji unos šećera.
 • Jedi više puta dnevno manje obroke.

Kako počinje da ti se smanjuje telesna težina, smanjiće se i podbradak.

Da bi podstakla zatezanje kože u cilju smanjenja podbratka, vredi i da konzumiraš namirnice bogate kolagenom. Naravno, prirodna kozmetika ti nudi brojne opcije za negu i zatezanje kože na potpuno prirodan i bezbedan način. Postoji i masažer za lice koji masira lice i vrat i samim tim pomaže u zatezanju kože.

Da bi dodatno podstakla gubitak težine, savetujem ti da praktikuješ umerenu fizičku aktivnost do 300 minuta nedeljno, ili oko 45 minuta dnevno. Takođe preporučujem trening snage dva puta nedeljno. Možda da probaš i Tabata trening! Sva intenzivna fizička aktivnost, kao što je npr. košenje travnjaka, bavljenje baštovanstvom i nošenje namirnica, računa se u ovaj nedeljni cilj.

Pored ovih prirodnih načina, ka tvom cilju eliminacije podbratka mogu da te dovedu i neke malo invazivnije metode. One daju daleko brže rezultate, ali imaju i svojih nedostataka.

 

Operacija podbratka

Probala si i vežbe i zdravu ishranu i ništa nije uspelo, a ti želiš brze rezultate. Takođe, ukoliko je genetika krivac za tvoj podbradak, moguće da i pored svih ovih promena nećeš uspeti da ga skineš. U tom slučaju je rešenje operacija podbratka, koja se obično izvodi u lokalnoj anesteziji ili u tzv. analgo-sedaciji (polu-san). Ova procedura spada u manje hiruške zahvate i obično traje prilično kratko. Oporavak je takođe kratak, možeš da se vratiš normalnim aktivnostima već nakon 2 nedelje. Možeš da se odlučiš za klasičnu liposukciju podbratka, a postoji i laserska liposukcija.

 

Liposukcija podbratka

Opcija za invazivno uklanjanje podbratka je svakako liposukcija podbratka, uz obaveznu plastičnu hirurgiju za zatezanje kože nakon ovog zahvata. U ovim procedurama, višak kože i masti može biti hirurški uklonjen.

Liposukcija je popularna opcija za uklanjanje masti ispod brade. Ovaj tretman je u velikoj meri uspešan, iako skup i ponekad bolan.

Za potrebe izvođenja postupka liposukcije podbratka, hirurg pravi male rezove iza ušiju i pod bradom. Pacijentu je obezbeđena opšta anestezija. Zatim će se ubaciti mala, šuplja hirurška cev zvana kanula. Kanula će se pomerati napred i nazad kako se primenjuje nežno usisavanje, da bi se uklonio višak masti. Kada se ukloni odgovarajuća količina masti, mali rezovi se zatvaraju šavovima. Ove rezove kasnije možeš prekriti i šminkom. Možeš da očekuješ otok i modrice nakon procedure, a svojoj normalnoj rutini možeš da se vratiš nakon oko dve nedelje. Tokom ove dve nedelje posle procedure treba da se uzdržavaš od napornih aktivnosti kao što je podizanje teškog tereta. Neophodno je da plastični hirurg obavi zatezanje kože nakon liposukcije podbratka, jer ostaje višak kože nakon ove procedure.

Pacijenti koji imaju dobro opšte zdravlje i koji su blizu njihovoj idealnoj telesnoj težini su dobri kandidati za ovu proceduru.

baner

Lipoliza podbratka

Takođe poznata i kao liposkulptura, lipoliza koristi liposukciju ili toplotu iz lasera ​​kako bi se istopila masnoća i konturisala koža. U većini slučajeva, lokalna anestezija je sve što je potrebno tokom lipolize podbratka.

Samo obrati pažnju: lipoliza sagoreva masti, dakle, ona ne uklanja višak kože i ne povećava elastičnost kože. Neželjeni efekti lipolize mogu da uključuju: otok, modrice i bol.

 

Mezoterapija za skidanje podbratka

Ako se pitaš da li postoje još neke metode kako skinuti podbradak, predstavljam ti mezoterapiju(inače mezoterpija za celulit je takođe efikasna).Mezoterapija je minimalno invazivna procedura koja podrazumeva ubrizgavanje male količine jedinjenja koja rastvaraju masti kroz niz injekcija.

Deoksiholna kiselina je odobren injekcioni lek koji se koristi u mezoterapiji. Deoksiholna kiselina pomaže tvom telu da apsorbuje masti. Može biti potrebno 20 ili više injekcija deoksiholne kiseline po tretmanu za skidanje podbratka, a možeš imati i do šest tretmana ukupno, s pauzama od minimum mesec dana između tretmana.

Deoksiholna kiselina može izazvati ozbiljno oštećenje nerva ako se ne ubrizgava pravilno. Samo dermatolog ili lekar sa iskustvom u plastičnoj hirurgiji koji je upoznat sa ovim lekom treba da obavljaju ovu proceduru.

Potencijalni neželjeni efekti deoksiholne kiseline i drugih mezoterapijskih injekcija uključuju: otok, modrice, bol, ukočenost, crvenilo.

kako skinuti podbradak 2

Podbradak eliminator

Kako na tržištu mogu da se nađu aparati za sve i svašta, tako se našao i podbradak eliminator. Ovaj uređaj, da ga tako nazovem, je razvio i testirao čuveni fiziolog Pol Jounan.

Navodi se da je ovo potpuno revolucionarna inovacija protiv starenja i funkcioniše po principu izvođenja jednostavnih i laganih vežbi za podbradak.

Podbradak eliminator može oblikovati podbradak i vrat za samo 2 minuta dnevno, pri čemu su prvi rezultati vidljivi već nakon 2 nedelje.

Mogu da ga koriste i muškarci i žene. Videla sam da mu je cena jako povoljna, pa možda vredi i to isprobati, nikad se ne zna.

Najbolji način da se oslobodiš viška masti bilo gde na telu je da imaš zdravu ishranu i redovno vežbanje. Kada pokušavaš da se rešiš podbratka, samo budi strpljiva i uporna.

Osim ako se ne odlučiš za liposukciju ili lasersku lipolizu, tvoj podbradak se neće smanjiti preko noći.

U zavisnosti od njegove veličine, možda će biti potrebno nekoliko nedelja ili meseci pre nego što bude manje primetan.

Osim ako si sigurna da je tvoj podbradak prouzrokovan genetikom – gubitak težine, kardio vežbe i vežbe za skidanje podbratka su bolja opcija u odnosu na invazivne procedure.

Kako skinuti podbradak zaista jeste izazov, ali nije nemoguće. Ako se redovno pridržavaš gore navedenih vežbi, prirodnih lekova i saveta – lako ćeš skinuti podbradak. Malo napora sa tvoje strane je sve što ti je zaista potrebno da izgubiš taj višak masti i ponovo izgledaš dobro.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test