Naslovna » Kako povećati gornju usnu?
Lice

Kako povećati gornju usnu?

kako povećati gornju usnu

Jedno od gorućih pitanja žena svih starosnih dobi širom sveta jeste kako povećati gornju usnu? Baš u ovom tekstu dobićeš odgovore, koji će ti koristiti.

Čini se da su instagram i Kylie Jenner glavni krivci za ovu pomamu, ali to baš i nije tako.

Želja za punijom gornjom usnom ne odnosi se samo na debljinu usne, već i na hidrataciju, zdrav izgled i mekoću.

Nauka je dokazala da je želja za tim da povećaš gornju usnu zapravo potpuno normalna.

Istraživanje iz 2009. godine u Americi bavilo se pitanjem kako izgled nečijih usana utiče na utisak drugih o njemu.

Ispostavilo se da žene sa većom i punijom gornjom usnom izgledaju mlađe i nije ni čudo što su pune usne imperativ lepote i mladosti oduvek. 

Obzirom da su pune usne bile i ostale imperativ mladosti i seksipila, nije čudo da na sve načine želimo da dođemo do odgovora kako povećati gornju usnu.

Obradovaće te činjenica da u današnje vreme ima puno različitih načina kako da svoje usne učiniš punijim za nekoliko minuta. Dobra stvar je što ima veliki broj načina da to bude privremeno, tako da možeš da se zabaviš i isprobaš ovaj trend.

Pokušaću da ti opišem sve najbolje metode koje će ti rešiti misteriju kako povećati gornju usnu.

Kako povećati gornju usnu uz piling?

Kao što je neophodno da redovno radiš piling za telo kako bi uklonila mrtve ćelije, a tvoja koža dobila lep, sjajan i zdrav izgled, tako je neophodno i da redovno radiš piling usana.

Usne možeš da pilinguješ običnom suvom četkicom za zube ili specijalno kreiranim pilingom za usne. Ovo će pomoći da skineš ljuspičavi sloj kože sa usana i da pojačaš cirkulaciju krvi u gornjoj usni, pa će one dobiti lepu ružičastu boju. Osim toga, usne će instant izgledati punije i jedrije. To je onaj WOW efekat.

Sanja je otkrila još nešto mnogo bolje. Uspela je konačno da dobije VEĆE USNE. I to sve, bez igle, anestezije, na prirodan način.

Kako je Sanja uspela da uveća svoje usne, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/zelis-socan-poljubac-koji-on-nikada-nece-zaboravitiotkricu-ti-tajnu/

Veoma je važno da piling usana radiš nežno, jer su usne znatno osetljivije nego ostatak kože na telu. Stisak na usnama ne sme biti jak i agresivan, već blag i nežan.

Nakon što završiš sa pilingom obavezno nanesi balzam za usne kako bi ih nahranila i hidrirala. Možeš da koristiš i fantastične maske za usne, za dodatnu negu.

veća gornja usna

Serum za veće usne

Serum za punije usne je jedan od najboljih odgovora na pitanje kako povećati gornju usnu.

Ako do sad nikada nisi nabavila ovaj serum, jednostavno to moraš učiniti!

Serum za usne “radi” tako što u sebi sadrži kombinaciju aktivnih sastojaka koji efikasno povećavaju usne.

Najbolje je da je serum na prirodnoj bazi i da u sebi sadrži sastojke poput shea putera, hijaluronske kiseline, pčelinjeg voska, glicerida i mlečne kiseline.

U pitanju je proizvod koji se lako nanosi, poput balzama za usne, dva puta dnevno. Praktično u njemu imaš koktel odličnih sastojaka koji svaki na svoj način čini da usne budu veće. Osim što povećava usne, on neguje usne, hidrira i čini ih mekšim. 

  • Serum za usne koristiš ujutru i uveče na čiste usne, nikako preko šminke. 
  • Idealno je ako imaš vremena da pre toga uradiš piling usana. 
  • Nakon pilinga usne dobro osuši
  • Nanesi serum u tankom sloju i sačekaj da se aktivni sastojci u potpunosti upiju

Ako serum za usne budeš redovno koristila on će stimulisati usne da proizvode više kolagena i elastina, što će za rezultat imati veće usne.

Veća gornja usna uz pomoć ulja mente

Ulje mente treba obavezno da nabaviš ako te muči pitanje kako povećati gornju usnu. Ono je instant rešenje za punije usne.

Sve što treba je da malu količinu ulja mente (kap do dve) naneseš prstom na gornju usnu. Osetićeš lagano peckanje koji će trajati svega nekoliko minuta. Ono što se dešava je blago oticanje usne i pojačavanje mikrocirkulacije i samim tim se insant dešava povećavanje usne.

Ovo je prirodni način da povećaš usne, a uz to one će dobiti lepu roze boju. 

Ulje mente je super stvar koju treba da imaš kod kuće ako voliš izgled punih usana. 

Još jedno ulje je sjajno, a u pitanju je ulje cimeta.

Ulje cimeta za usne

Kada se priča o tome kako povećati gornju usnu ne sme se preskočiti ni ulje cimeta. Ono je još jedna opcija za postizanje savršenog izgleda usana.

Ulje cimeta se koristi na malo drugačiji način od ulja mente.

Ulje cimeta može da izazove iritacije na koži, pa samim tim i na usnama pošto je jako i prepuno aktivnih supstanci.

Savet je da ulje cimeta pomešaš sa balzamom za usne ili da prvo namažeš balzam u debelom sloju, pa tek onda da naneseš veoma malu količinu ulja (najviše kap) cimeta preko balzama.

Cimet praktično pravi mali zapaljenski proces na gornjem sloju kože usana i jako povećava protok krvi u ovom području. Ovo nije zaista ništa opasno, ali ne preporučuje se da ga koristiš više od dva puta sedmično.

Možeš ga koristiti za neke specijalne prilike, jer je efekat punoće gornje usne sa njim prosto neverovatan!

Pošto je za neke ljude cimet jak iritans savetujem ti da prvo probaš ulje cimeta na nekom drugom delu tela, a ne na licu. Najbolje je da uradiš spot test na unutrašnjem delu ruke kod lakta.

Nanesi malo balzama, a zatim ulje cimeta i sačekaj nekoliko sati da vidiš da li se pojavila neka iritacija, osip ili alergija. Ako nije, možeš da ga koristiš i na usnama.

Praktikuj vežbe za usne

Iako možda nisi znala za ovo, vežbe za povećanje usana su jedan od odgovora kako povećati gornju usnu! Kao što možeš uticati na pojavu bora radeći redovno vežbe za lice, tako i vežbe za usne treba da budu deo tvoje dnevne rutine ako želiš pune i jedre usne.

Vežbe za usne su dobre zato što podstiču proizvodnju kolagena. Sa godinama prirodno opada proizvodnja kolagena i zato nam se između ostalog pojavljuju bore, opada tonus lica, i tanje nam se usne. 

Više kolagena značiće lepše i zanosne usne.

Postoji nekoliko vežbi za usne koje možeš da probaš:

  • zvižduk: ovo je jedna sasvim jednostavna vežba, sve što treba je da zviždiš! Koliko god ti možda delovalo neobično, dok zviždiš mišići usana se pokreću na takav način da aktiviraju gornju usnu i održavaju je punijom i bujnom. Ovo radi nekoliko minuta dnevno.
  • pućenje usne: napući usne baš kao da treba da se poljubiš ili kao što se slikaš za Instagram i tako drži oko 5 sekundi. Opusti usne, opet napući i tako oko deset puta ponovi, svaki dan. 
  • pomeranje usana sa jedne na drugu stranu: usne zatvori da se spoje, ali ne vrši nikakav pritisak. Zatim lagano pomeraj sa leva na desno, zadrži oko dve sekunde, a zatim sa desna na levo. Ovo ponavljaj svaki dan pet puta i volumen gornje usne će znatno da se uveća.
  • rotiranje: pritisni usne zajedno, a zatim pomeraj u krug, u smeru kretanja kazaljke na satu. Ovo uradi tri puta, a zatim tri puta rotiraj u smeru suprotnom od kazaljke na satu.

Ove vežbe su veoma kratke i možeš da ih radiš bilo kada u toku dana. Dok voziš, radiš ili čak kuvaš ručak ili obavljaš kućne poslove. Uz vežbe ćeš imati trajnije rezultate lepe gornje usne.

Koristi šminku za veću gornju usnu

Jedan od najboljih trikova kako povećati gornju usnu je sigurno šminka! Ne mislimo ovde na trajnu šminku usana, već onu koju koristiš inače svaki dan.

Šminku koristimo kako bi se ulepšale, ali i kako bi prikrile razne mane ili istakle nešto lepo na svom licu.

Gotovo svaka žena zna da sa šminkom može da stvori magiju na svom licu, a ja ću ti napisati kako ti šminka može koristiti da dobiješ instant pune usne kojima ćeš se ponositi.

Korektor za punije usne

Osim što u šminkanju možeš da koristiš korektor za podočnjake i korektor za bubuljice on je upravo još jedan od načina da usne učiniš punijim. Pomoću korektora zaista možeš dobiti prelepe usne! Korektor koristiš tako što ga naneseš na usne, tapkajući vrhovima prstiju. 

Korektor nanesi skroz preko linije usana, da se stopi sa tečnom podlogom. Korektor će ti biti podloga za ruž i učiniće da usne izgledaju bujnije.

Olovka za punije usne

Olovka za usne je sledeća stvar koja ti treba ako želiš vizuelno veće usne. Sasvim sigurno ti garantuje punoću gornje usne! Najbolje je da pre iscrtavanja usana olovkom za usne, naneseš korektor preko usana. Pomoću njega napravičeš idealno “platno” za iscrtavanje. 

Nakon što utapkaš korektor, preći ćeš na crtanje usana olovkom. Posebno je značajno da se posvetiš iscrtavanju gornje usne kako bi bila u balansu sa punoćom donje.

Prati prirodnu liniju usana i iscrtaj ih tik uz gornju usnu. Nemoj da preteruješ i da previše udaljiš liniju olovke od linije usne, jer češ dobiti veštački efekat i biće očigledno i vidljivo da si usne precrtavala. 

Kada lepo i pažljivo iscrtaš usne popuni i unutrašnjost usana istom olovkom.

Sjaj za punije usne

Sjaj za usne je nezaobilazna stavka u šminkanju kada tražiš način kako povećati gornju usnu.

Ono što je najvažnije kod sjaja za usne jeste kako ga koristiš. Sjaj moraš pravilno da nanosiš ako želiš istinski efekat punijih usana. 

Najveća greška koju čini većina žena je što sjaj nanosi preko celih usana, pa čak i malo preko. Ovo može stvoriti čak i kontra efekat, pa će tvoje usne delovati manje! Sjaj se stavlja pravilno tako što se nanosi samo na srednji deo usana. 

Sjaj nanesi na centralni deo usana aplikatorom, a zatim ga jagodicom prsta blago utapkaj. Možeš da odabereš bezbojni sjaj ili sjaj čija se boja podudara sa bojom tvog ruža za usne.

Ovako nanešen sjaj će učiniti da se svetlost na usnama prelama na takav način da će izgledati punije i izazovnije.

kako povećati gornju usnu

Ruž u boji kože za punije usne

Možda se pitaš kakve veze sad ima boja ruža sa tim kako povećati gornju usnu? Istina je da je ovo jedna od bitnijih stavki. 

Ako želiš da istakneš punoću svojih usana ili da ih vizuelni povećaš taman i jak ruž je pogrešan izbor. Ako staviš taman ruž, ne samo da tvoje usne neće dobiti jedriji i puniji izgled, već će izgledati manje i bez volumena. 

Umesto tamne boje, radije izaberi neki ruž u boji kože ili neke bleđe boje ako želiš da ti usna izgleda punije.

Izaberi nijansu tako da odgovara tvom tenu. Ako imaš tamniju put, neka to bude boja kože sa žutim podtonom, a ako imaš bledu put neka bude sa hladnim podtonom.

Zaista nije lako odabrati ruž u boji kože koji ti pristaje i jednom kad ga nađeš ne menjaj ga. U kombinaciji sa sjajem za usne i olovkom za usne dobićeš prelepe bujne usne!

Kombinacija ruževa za punije usne

Još jedan trik kako povećati gornju ustu jeste da koristiš dve nijanse ruža u boji kože. 

Ruževi ne treba da se razliku drastično, jer će onda efekat biti negativan. Odaberi dva gotovo identična ruža od kojih je jedan za pola nijanse tamniji.

Tamniji ruž nanesi na donju usnu, a svetliji na gornju. Ovo će vizuelno učiniti da se gornja usna istakne, a samim tim će delovati veće i proporcionalnije.

A šta je sa filerima za usne?

I za kraj smo ostavili nešto invazivniji tretman. Ti ćeš odlučiti kako povećati gornju usnu – da li na prirodan način ili uz pomoće injekcija.

Dakle, ubrizgavanje filera je nešto invazivnija metoda kako povećati gornju usnu. 

Danas je veoma popularno i rasprostranjeno povećavanje usana filerima. Ako se odlučiš na ovaj zahvat budi veoma oprezna. Nemoj da ubrizgavaš silikonske materijale.

Oni ti mogu napraviti više štete nego koristi, a trajni su i u slučaju da ti se ne dopadaju usne, moraćeš hirurški da vadiš silikon, a to nije ni malo prijatno iskustvo.

Usne povećaj kod proverenog lekara koji ima sertifikate za ovu vrstu estetskih korekcija. 

Sa ovim filerima efekti su reverzibilni i u slučaju da ti se ipak ne dopadne kako to izgleda na tebi dovoljno je da sačekaš da se hijaluronska kiselina razgradi. 

Budi oprezna kada su fileri u pitanju, jer oni često daju ne tako suptilan, veštački izgled. 

Prirodnije deluju usne koje su na neke od navedenih načina prirodno povećane. Možeš probati neku od metoda koje sam ti opisala, a nije loše i da kombinuješ više njih zajedno. Sigurna sam da ćeš biti zadovoljna svojim novim izgledom!

 

Test