Naslovna » Želiš veće i lepše usne? Olovka za usne može da ti pomogne!
Lice

Želiš veće i lepše usne? Olovka za usne može da ti pomogne!

olovka za usne

Ako si ljubitelj dobre šminke, onda sigurno znaš da je olovka za usne nezaobilazan detalj koji ti pomaže da imaš lepše i veće usne. Saznaj zašto ti je potrebna olovka za usne, kako se pravilno koristi i sve ostalo što treba da znaš na ovu temu. 

Olovka je onaj finalni momenat koji će tvoj celokupan izgled zaokružiti. Ako si ipak, jedna od onih dama koje ne vole da se igraju olovkom za usne, posle ovog teksta sigurno ćeš je i ti zavoleti. 

Pored maskare, olovka za usne je proizvod koji kada se pogrešno nanese, postaje očigledno da nosiš šminku! Kada preteraš sa iscrtavanjem usana, to će izgledati jeftino i oštro, dok suptilno iscrtavanje nadograđuje tvoje usne na raznovrsne, divne načine – te one izgledaju punije, mlađe i definisanije.

Ono što je najvažnije, olovka daje tvom karminu ili sjaju duži rok trajanja na tvojim usnama, čime povećava njihovu jačinu i sprečava razlivanje boje. Usne treba da budu meke, jedre i da mame na poljupce, tako da zaista nema opravdanja za krute linije usana!

 

Ostani sa mnom do kraja teksta i saznaj šta sam sve zanimljivo otkrila na ovu temu.

 

Šta je olovka za usne?

Olovka za usne je make-up proizvod koji ima za cilj definisanje i popunjavanje tvojih usana.  Kao alat je zapravo izuzetno praktična, jer ne samo da može biti sjajna podloga za tvoj karmin ili sjaj za usne, već može definisati i popuniti usne, čineći ih da izgledaju punije i veće bez invazivnih kozmetičkih tretmana. 

 

Slično kao i karmin za usne, tako se i olovka za usne obično sastoji od voska, ulja i pigmenata. Obično je čvršće koenzistencije i tamnije je pigmentisana, stoga u principu ima manje ulja, a više voska i pigmenata od karmina.

olovka za usne-1

 

Evo nekih zlatnih pravila o olovkama za usne:

Nikada nemoj da prelaziš linije usana sa olovkom za usne

 

Ništa ne deluje tako ružno i tako neprirodno kao previše iscrtane usne, toliko da se pretera i ode izvan linija usana! Ovo se zaista vidi i odaje jako loš utisak, tako da to definitivno želiš da izbegneš. Znam da želiš da postigneš punije usne, ali ovo je najlošija opcija.

 

Da bi postigla ovaj efekat, najpre pronađi svoju prirodnu liniju usana ili povuci liniju tako malo iznad nje da bi dobila dodatni volumen!

Još bolje, zašto da ne koristiš serum za punije usne koji ti pomaže da prirodnim putem dođeš do većih usana?

Sanja je otkrila način da uveća svoje usne! Usne su joj često bile suve, a iznad svega želela je VEĆE USNE. Nije pomišljala na operaciju, već je tražila prirodno rešenje za veće usne.

Kako je Sanja uspela na prirodan način da uveća svoje usne, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/zelis-socan-poljubac-koji-on-nikada-nece-zaboravitiotkricu-ti-tajnu/

Olovka za usne mora da pruža finu definiciju sa mekim vrhom

Hidratantni, zaobljeni vrhovi olovke za usne, umesto sveže naoštrenih tačaka – pružaju ti najlepšu i najprirodniju definiciju.

Predlažem ti da prvo naoštriš svoju olovku za usne, a zatim prelazi njom napred-nazad preko ruke da bi ‘’razmekšala’’ njen vrh.

Ovo daje suptilan oblik usnama i istovremeno sprečava razlivanje boje izvan granica usana.

Olovka za usne ne sme da bude tamnija od karmina za usne

 

Jedan od najružnijih trendova u make up-u je korišćenje izuzetno tamne olovke za usne, koja je tamnija čak i od tvog karmina. Ovaj kontrast zaista ne izgleda lepo, složićeš se. Zato olovka za usne uvek treba da bude barem nijansu tamnija od tvoje prirodne boje usana ili nijansu svetlija od sjaja ili karmina po izboru. 

 

Najsigurnija opcija je neutralna, prirodna olovka za usne sa kremastom koenzistencijom. Nanesi je na usne, a zatim prstima utapkaj da izgleda mat ili koristi kao podlogu za sjaj.

 

Naglasi Kupidonov luk olovkom za usne

 

Kupidonov luk je ona rupica u sredini iznad tvoje gornje usne. Smatra se da je to najprivlačniji deo usana. Iz tog razloga, danas su razvijene i posebne olovke za usne koje imaju dodatke koji su namenjeni specijalno za definisanje Kupidonovog luka. Zanimljivo je da Kupidonov luk možeš fino da naglasiš i sa daškom svog hajlajtera – tako postižeš efekat punijih usana.

 

Kako se koristi olovka za usne?

 

Olovka za usne se u principu koristi vrlo jednostavno, a u isto vreme i tu treba imati znanja kako pravilno da je naneseš. Naime, pogrešno nanošenje olovke za usne može učiniti kontra-efekat i učiniti da tvoje usne izgledaju neugledno i veštački – umesto lepo i sa volumenom. Možda stručnjaci za šminkanje, odnosno šminkeri, znaju pravu foru kako da nanesu olovu za usne – ali to možeš znati i ti sama ako se dobro informišeš.

 

Olovka za usne može da posluži za iscrtavanje linija usana, ali i za popunjavanje čitave površine usana. Sve zavisi koji efekat želiš da postigneš. Poenta je da se obično nanosi pre karmina, zapravo kao baza za karmin.

 

Make-up stručnjaci upozoravaju na „prsten oko usta“ i imaju lukav metod za izbegavanje tog neželjenog izgleda. Naime, najveća greška koju žene čine kada nanose olovku za usne je to što je ne izblendaju. Da bi izbegla taj ružni izgled „prstena oko usta“, nakon nanošenja olovke – moraš je dobro izblendati. 

 

Nakon što podvučeš samo prirodnu liniju usana (nemoj da produžavaš dalje od prirodne linije usana), ostatak usana lagano ispuni olovkom za usne, razmazujući i dodajući boju ostatku usana tako da kada se karmin izbriše – preostaje ti prirodna boja usana, a ne samo obris. Tako se izbegava prsten oko usta i ne moraš odmah ponovo da nanosiš karmin za usne u strahu da će izgledati kao da nosiš samo olovku za usne. 

 

Prvo je poželjno uraditi piling usana 

 

Ako nemaš gotov piling za usne (dostupan u većini apoteka i drogerija), možeš da uradiš piling za usne i četkicom za zube ili nekim drugim domaćim receptom.

 

Imati zdrave, dobro navlažene usne je bolje nego piling za usne, ali ako su ti usne perutave, piling je brz način da ih učiniš glatkim. Osim toga ovo je odličan način da podstakneš cirkulaciju u usnama, a one će ti uzvratiti jačim, crvenijim i punijim izgledom.

 

Zatim sledi hidratacija usana

 

Pre nego što naneseš bilo šta drugo na usne, prvo nanesi lagani hidratantni balzam. 

Ako su ti usne suve, ispucale ili napukle, biće teško da ih iscrtaš olovkom, posebno ako ih nameravaš potpuno popuniti olovkom.

 

Sačekaj najmanje par minuta da se balzam osuši, a zatim upij ubrusom višak balzama.

 

Nanesi prajmer za usne 

 

Prajmer za usne nije 100% potreban, ali neki šminkeri ga preporučuju, jer ti može pomoći da izgladiš usne i duže zadržiš olovku i karmin za usne.

 

Umesto prajmera može se koristiti i tečna podloga za lice. Ovo su dobre opcije ako planiraš da promeniš oblik usana šminkom.

 

Zagrej olovku za usne

 

Pre upotrebe olovke za usne, zagrej vrh crtanjem na zadnjoj strani ruke. Na ovaj način ćeš glatko preći po usnama, a istovremeno i razmekšavaš vrh olovke za suptilniji efekat.

Još jedan način zagrevanja olovke za usne je trljanje vrha između palca i kažiprsta.

 

Prati svoju prirodnu liniju usana

 

Mnogi umetnici šminkanja preporučuju da se pridržavaš prirodne linije usana, jer precrtane usne mogu izgledati neprirodno. Započni po sredini i na dnu usana, a zatim idi prema spolja.

 

Još jedna uobičajena metoda nanošenja olovke je da započneš sa nanošenjem u središtu, crtajući “x” na kupidonovom luklu, a zatim iscrtaj uglove i dno usta pre nego što obložiš ostatak usana. Ovo pomaže da se postigne jednoličan oblik. 

 

Dok pratiš svoju prirodnu liniju usana, budi izuzetno pažljiva kako bi osigurala nanošenje olovke na bilo kakve nabore ili pukotine na usnama; ovo će ti pomoći da sprečiš da tvoj karmin ‘’krvari’’.

 

Da bi dobila potpuniji izgled bez precrtavanja linije usana, kreni od spoljašnjeg ugla do središta usana umesto od centra prema napolju. Ovo pomaže da se stvori puniji, zaobljeniji oblik usana.

 

Kreći se po usnama laganim, kratkim potezima. Ovo kretanje laganim, kratkim potezima pružiće ti precizniju liniju od pokušaja praćenja linije samo jednim potezom.

Šta ćeš učiniti nakon nanošenja olovke za usne zavisi od toga da li planiraš da ti usne izgledaju prirodno ili da nosiš i karmin.

Ako želiš prirodan izgled, izblendaj olovku na usnama i sledi je sa sjajem za usne.

Ako želiš da nosiš karmin, usne ćeš prvo popuniti olovkom pre nanošenja karmina.

 

Zašto obavezno treba da koristiš balzam za usne?

Kada treba da se koristi olovka za usne?

Mnoge žene će ti reći da olovka za usne predstavlja obavezan deo njihovog nesesera za lepotu i da je stalno koriste. Prosto, zadovoljne su kako im pomaže da njihova šminka za usne deluje potpuno i nekako zaokruženo. I zaista ima smisla. Međutim, naravno, olovka za usne svakako nije obavezan deo šminke. Evo kada bi trebalo naročito da se koristi:

 

Olovka za usne se koristi ako imaš tanke ili neravne usne

 

Iscrtavanje usana olovkom koja je za nijansu tamnija od tvoje prirodne boje usana učiniće da one izgledaju trenutno punije i definisanije. Izbegavaj konturisanje izvan linija usana – ovo deluje dobro samo na kameri, ali ne i uživo! Za taj ‘’plumping’’ efekat usana potreban ti je samo dašak hajlajtera na Kupidovom luku iznad gornje usne.

 

Dakle, ako imaš tanke ili neravne usne – olovka za usne ti pomaže da ih vizuelno učiniš punijim i pritom im dodaješ i definiciju kojoj težiš. Međutim, svakako je puno bolja opcija da se najpre pozabaviš upotrebom popularnog seruma za usne – koji em neguje, em povećava tvoje usne – pa nećeš ni imati toliku potrebu da ih uvećavaš šminkom!

 

Kako prirodno povećati usne? Probaj vežbe za povećanje usana!

 

Olovka za usne se koristi ako tvoj karmin ima sjajni finiš ili formulu bogatu vlagom

Hidratantni, sjajni karmini za usne imaju tendenciju da ‘’skliznu’’ sa linije usana, pa se to razlije i nekako ne izgleda baš lepo. Da bi sprečila da tvoja boja migrira sa usana, preporučujem ti da koristiš olovku za usne sa prirodnim ružičastim tonom za liniju usana. Zatim utapkaj korektor oko usta i setuj ga puderom u prahu pre nanošenja karmina za usne.

 

Olovka za usne se koristi ako želiš da tvoj karmin ostane celo veče bez ponovnog nanošenja

 

Kako bi sprečila da tvoj karmin na usnama izbledi ili da sklizne do kraja večeri, jednostavno ispuni usne potpuno olovkom pre nego što naneseš karmin. Voskasta koenzistencija olovke za usne će delovati tako što će držati tvoju boju na usnama celo veče.

 

Olovka za usne umesto karmina

 

Olovke za usne su u osnovi super-napunjeni mat karmini. Uvek gledaj da izabereš deblju olovku sa mekim vrhom, i koristi odgovarajuću četkicu za bolje blendanje olovke. 

 

U principu, danas mnoge žene vole da koriste olovku za usne umesto karmina i tu nema ništa sporno – ali svakako je dobitna kombinacija koristiti oba proizvoda na pravi način i tako da upotpunjuju jedno drugo.

Olovka za usne za dame sa punijim usnama

Osim što je olovka za usne dobra opcija za one sa malim i tankim usnama jer ih vizuelno povećava, dobra je i za one dame koje žele svoje usne vizuelno da smanje. Iako su pune i velike usne san svake druge devojke, ipak ima i onih kojima je priroda pružila više nego što bi želele. I za njih ima rešenja. Olovka za usne može učiniti da im une izgledaju tanje, pa čak njom mogu promeniti i oblik usana.

Tajna je u podlozi, tečnom puderu ili korektoru koji se nanosi i na deo usana. Naime, prekrite usne podlogom, a onda fino olovkom za usne iscrtajte linije usana onako kako želite. Ipak, ne preterujte da ne bi dobile suprotan efekat. Važno je da linija koju isrtavaš bude tik ispod linije usana. Nakon toga popuni isrtane usne karminom. Niko neće primetiti da su ti usne veće od onih kakve si ti nacrtala olovkom za usne. Najbolje bi bilo da koristiš olovku u boji mesa, nude ili blago ružičastu, da ne bi izgledala neprirodno i veštački. 

olovka za usne-2

 

Olovka za usne u boji mesa

Olovka za usne u boji mesa je ono što preporučuje veliki broj make-up stručnjaka. Naime, na ovaj način se ne dobija veliki kontrast između tvoje prirodne boje i oblika usana i same olovke. To je zapravo i cilj – postići što prirodniji izgled usana, a uz upotrebu ovih make-up pomagala.

 

Blago ružičasta ili olovka za usne boje mesa ima za cilj da fino popuni i definiše tvoje usne, kao i da omogući duže zadržavanje karmina na tvojim usnama. Zato se može koristiti za popunjavanje čitave površine usana, a ne samo za iscrtavanje linija usana.

Najbolja olovka za usne

Postoji zaista veliki broj brendova šminke koji u svom asortimanu imaju i olovke za usne. Navodim ti neke od najzastupljenijih kod nas, pa pogledaj o čemu se radi. Ako se pitaš kakva to treba da bude najbolja olovka za usne – to je ona koja ima visoku koncentraciju pigmenata, koja ima dugotrajnu formulu i ne razmazuje se. Najbolje i da je vodootporna i da ujedno neguje i hidrira tvoje usne.

 

Naravno, najbolja olovka za usne je ona koja tebi najbolje stoji i koja ti najviše odgovara.

Aura olovka za usne 

Aura Lipliner olovka za usne  istovremeno neguje, hidrira i definiše tvoje usne. Ovo joj omogućava prisustvo vitamina E, antioksidansa koji štiti kožu od starenja; a hidratantni sastojci su zaduženi za taj hidratantni efekat. Ova dugotrajna formula za usne se ne razmazuje i ne ostavlja trag izvan kontura usana. Mekana je, kremasta i izuzetno postojana.

Essence olovka za usne 

Obogaćena izuzetnim pigmentima, Essence svilenkasta olovka za usne ti pruža baršunasti mat izgled usana. Njenom upotrebom postižeš finu definiciju i oblik usana.

Farmasi olovka za usne

Izuzetno mekana tekstura ove olovke omogućava da ona tako lako klizi po usnama. Definiše tvoje usne zahvaljujući svojom intenzivnim i postojanim pigmentima, različitih boja.

Ne sadrži parabene i alkohole.

 

Gosh olovka za usne

Ovo je vodootporna olovka za usne, koja se ne razmazuje, postojana je i sadrži aktivne sastojke koji povećavaju volumen usana.

 

Nyx olovka za usne

Ova visoko pigmentisana olovka za usne se savršeno uklapa sa mat karminima.

 

Golden Rose olovka za usne

Odlikuje se visokim kvalitetom i posebnom formulom. Ova olovka za usne je dostupna u širokoj paleti potpuno modernih boja. 

 

Olovka za usne cena

Sigurno si već do sada shvatila da lepota nema cenu i ne treba praviti kompromise. Dobra šminka, naročito olovka za usta biće tvoj najbolji prijatelj, a oni nemaju cenu, zar ne? Šalu na stranu, olovka za usne zaista ti može značiti mnogo, naročito ako ti je važno da tvoja šmikna izgleda lepo i na kraju dana, sastanka ili važnog događaja. U zavisnosti od proizvođača i onoga šta olovka za usne nudi, odnosno pruža cena olovke za usne kreće se od 200 do 1000 dinara. Svakako cena ne bi trebala da ti bude odlučujući faktor u izboru. Važno je da ona bude postojana, hidratantna i odgovarajuće boje. Ako pronađeš sve tri osobine u nekoj olovci za usne nju kupi.

Kao što vidiš, olovka za usne ti zaista može pomoći da vizuelno definišeš i povećaš svoje usne. Međutim, to je samo šminkerski trik. Predlažem ti da se više pozabaviš negom i prirodnim povećanjem svojih usana, a u tome će ti najbolje pomoći prirodni serum za usne. Pa ti šminka neće biti (bar ne toliko) ni potrebna.

 

Da li ti koristiš olovku za usne?

 

Koja je po tebi najbolja olovka za usne?

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test