Naslovna » Vampirsko podizanje grudi! O čemu je reč?
Telo

Vampirsko podizanje grudi! O čemu je reč?

vampirsko podizanje grudi

Jesi li čula za vampirsko podizanje grudi? U beauty svetu ovaj način podizanja grudi je apsolutni hit. Hajde da saznamo više o ovom tretmanu jezivog naziva!

Istaknut i lep dekolte je poželjan, jer ističe žensku lepotu, nežnost i senzualnost. Znamo da slabo šta može da parira bujnom poprsju – to je jednostavno magnet za poglede. Zato dame širom sveta ulažu basnoslovne sume novca na razne intervencije, hirurške, kozmetičke, invazivne ili manje invazivne. 

Mnoge od nas žele zategnute grudi većeg obima, i većina traži pravi način da ostvari svoj cilj. 

Među novitetima na tržištu kojem je u fokusu uvećanje i podizanje grudi, pojavio se tretman vampirskog podizanja grudi.

Ova metoda koja zvuči pomalo jezivo, apsolutni je hit u svetu jer nije u pitanju hirurška intervencija, nema noža i rezova. 

Nehirurška i minimalno invazivna metoda, a nosi naziv vampirsko podizanje grudi? Hm, interesantno. Da mi saznamo više, pa ćemo kasnije tumačiti zašto je upotrebljen baš ovaj naziv. 

Šta je zapravo vamprisko podizanje grudi?

Kao što je navedeno, vamprisko podizanje grudi je nehirurška intervencija. Ona podrazumeva ubrizgavanje injekcija krvne plazme bogate trombocitima

Naime, naučnici su istraživanjem došli do zaključka da koža reaguje sjajno na ovaj zahvat. Plazma bogata trombocitima koja se ubrizgava u tkivo dojke, stimuliše telo da stvori nove ćelije dok se oštećene brzo regenerišu. Ovo je dobar način da opuštene grudi ponovo dobiju svoju čvrstinu

Metoda ubrizgavanja plazme bogate trombocitima primenjuje se kod sportista za zarastanje i regeneraciju nakon povreda.

Veliki doprinos ove metode je u tome što pomaže kod akutnih povreda, istegnuća mišića i povreda tetiva koje inače sporo zarastaju.

U kozmetičke svrhe najpre je isprobana kao lifting lica a potom je počela da se sprovodi za podizanje grudi

Pre nego što ti otkrijem kako izgleda ovaj tretman uvećanja grudi, super stvar je što možeš da pročitaš iskustva i drugih devojaka. Dragica je mlada devojka koja je oduvek želela da ima veće i zategnute grudi. 

Tražila je za sebe samo najbolje i isključivo prirodno rešenje. Konačno je uspela DA UVEĆA SVOJE GRUDI i kako kaže sada je presrećna.

Saznaj kako je Dragica uvećala svoje grudi na ovom linku https://onaportal.com/ona-zna-otkriva-za-tebe-najbolji-tretman-za-vece-grudi/

Kako se sprovodi tretman vampirskog podizanja grudi?

Tretman vampirskog podizanja grudi se sprovodi tako što se sa pacijentkinjom najpre obave konsultacije.

Pri konsultacijama doktor vrši anamnezu i vrši pregled dojki. Ukoliko pacijentkinja nema faktore rizika i lekar zaključi da su ispunjeni uslovi za tretman, zakazuje se datum intervencije.

Preporuke lekara pre intervencije su da se izbegavaju određeni lekovi iz grupe aspirina i ibuprofena minimun nedelju dana pre, zbog uticaja na krvotok, da se nosi lagana i široka odeća i da se ne nosi nikakav nakit na dan zahvata.

Na dan zahvata vampirskog podizanja grudi pacijentknja se priprema tako što oblači bolničku haljinu i namaže se kremom za grudi koja sadrži anestetik.

Kada grudi utrnu, započinje tretman podizanja grudi.

Verovatno sad zbog naziva zahvata očekuješ neku sablasnu sliku, ali uopšte nije tako.

Lekar izvadi 60 mililitara krvi, najčešće iz ruke. Dakle, kao pri regularnoj proceduri vađenja krvi. Ta krv se stavlja u centrifugu za mešanje.

Iz uzete krvi se specijalnom metodom odvajaju trombociti, takozvani faktori rasta. Potom se injekcijama ubrizgavaju nazad u grudi i aktiviraju se matične ćelije koje podstiču stvaranje novog tkiva.

Ispod površine grudi se tada velikom brzinom stvara kolagen i novo masno tkivo, kao i neverovatan protok krvnih sudova koji daje zdrav sjaj koži.

Lekari koji izvode vampirsko podizanje grudi često kombinuju plazmu bogatu trombocitima sa hijaluronskom kiselinom, pa efekat bude još intenzivniji a grudi čvršće.

Koliko traje vampirsko podizanje grudi i za koliko se vide rezultati?

Sama procedura vampirskog podizanja grudi traje oko 20 minuta. Izvodi se u ambulantnim uslovima i ne podrazumeva nikakve medikamente osim nanošenje kreme za utrnulost grudi. 

Dakle, nema anestezije, nema lekova za postoporavak, samo uzimanje krvi i vraćanje izdvojenih trombocita nazad.

Treba naglasiti da obzirom da nije reč o ugradnji implanta, rezultati vampirskog podizanja grudi se ne vide odmah.

Koži je potrebno neko vreme da stvori novo masno tkivo i uz pomoć kolagena napuni dojku, tako da se efekti najbolje vide kroz dva meseca nakon tretmana. Nakon dva do tri meseca, primećuje se promena u tonusu kože, puniji, bujniji i podignutiji izgled grudi

Više o očekivanjima i rezultatima tretmana pročitaćeš u daljem tekstu.

Možda deluje kao dug proces, ali vampirsko podizanje grudi spada u kozmetičke tretmane koji na duže staze daju dobre rezultate. 

Zašto se dame uopšte odlučuju za ovaj tretman?

Dame se odlučuju na vampirsko podizanje grudi zbog toga što je u pitanju nehirurška metoda koja nema gotovo nikakve neželjene efekte.

Vampirski lifting lica proslavio se kada se Kim Kardašijan podvrgla ovom zahvatu pred kamerama. Pošto je ona medijska ličnost popularna širom sveta, ubrzo je ova intervencija doživela procvat među ženskom populacijom, naročito u svetu poznatih ličnosti. 

Vampirsko podizanje grudi je takođe popularizovano kada je postala jasnija sama procedura i kada je pojašnjeno kako koža reaguje na proces ubrizgavanja trombocita iz krvne plazme.

Naime, kada se izolovani trombociti ubrizgaju nazad u grudi, organizam reaguje kao nakon povrede. Prihvata i neverovatnom brzinom upotrebljava trombocite za regeneraciju tkiva. Ispod površine se ubrzo obnavljaju ćelije, ubrzano se stvara kolagen, a rezultat su punije i podignutije grudi

Moraš da znaš da ovaj tretman nije trajno rešenje, jer ništa ne može zaustaviti prirodan poces opuštanja grudi.

Ako zanemarimo praćenje svetskih trendova u kozmetičkom svetu, nakon ovog pojednostavljenog objašnjenja kako ova procedura utiče na grudi, ne čudi što se dame sve više odlučuju za vampirsko podizanje grudi.

Za koga je namenjeno vampirsko podizanje grudi?

Vampirsko podizanje grudi namenjeno je damama koje muče muku sa opuštenim grudima, bradavicama koje su izgubile svoju osetljivost usled dojenja ili nekim drugim putem, omekšalim implantima, strijama, ožiljcima ili borama na dekolteu i asimetričnim grudima i bradavicama. 

Pre svega, ovaj tretman je namenjen svima koji žele da poboljšaju izgled svojih grudi, a pritom ispunjavaju osnovne uslove za intervenciju. 

  • Prvi preduslov jeste da pacijentkinja nije imala neki oblik raka ili drugo teško oboljenje koje bi izazvalo reakcije na vampirsko podizanje grudi.
  • Drugi preduslov je da pacijentkinja nije u drugom stanju. Tokom trudnoće se u telu javljaju hormonske reakcije i nivo estrogena se znatno podiže, tako da se u trudnoći grudi svakako uvećavaju zbog proizvodnje mleka. Kao što i sve druge intervencije treba izbegavati tokom trudnoće, tako se ne vrši ni vampirsko podizanje grudi.
  • Treći preduslov je da pacijentkinja ne doji. Pri procesu dojenja se mlečni kanali razvijaju i pune neverovatnom brzinom, tako da nisu dozvoljeni nikakvi zahvati tokom dojenja. Vampirsko podizanje grudi se preporučuje nakon završetka dojenja kada se grudi opuste i izgube elastičnost.

Još uvek nisu jasno definisana starosna ograničenja, ali pošto je tretman rezervisan za podizanje opuštenih dojki, intervencija se ne sprovodi na osobama mlađim od 18 godina. 

šta je vampirsko podizanje grudi

Šta treba očekivati nakon podizanja grudi?

  • Vampirsko podizanje grudi ti može dati podignute grudi kroz dva do tri meseca, a efekat intervencije biće vidljiv naredne dve godine. Dakle, ovaj tretman daje ti dve godine push up izgleda grudi, i to je nešto što sigurno možeš očekivati. 
  • Pored toga, od vampirskog podizanja grudi možeš očekivati poboljšanu cirkulaciju krvi. Možda ti ovo ne zvuči kao poseban benefit, ali cirkulacija krvi je ključ za puniji izgled grudi koje svojom jedrinom odaju utisak savršenog dekoltea. 
  • Takođe, možeš očekivati znatno usporavanje pojave bora, ožiljaka i strija na grudima. Proces stvaranja bora, strija i ožiljaka je na koži sa manjkom kolagena višestruko ubrzan, zato se ova intervencija smatra izuzetno povoljnom za ovaj problem.

Zbog ubrzanog stvaranja kolagena, nakon vampirskog podizanja grudi starenje kože i pojava oštećenja na njoj se znatno usporava.

  • Ukoliko mučiš muku sa asimetričnim bradavicama, sivkastom bojom istih ili neosetljivosti pri dodiru, od vampirskog podizanja grudi možeš očekivati poboljšanje i delimičnu regulaciju asimetrije. Zahvaljujući ovom tretmanu koji podiže grudi i podstiče stvaranje novih ćelija, bradavice će delovati simetričnije, a njihova boja će postati ružičasta kao pre, a vratiće se i osetljivost na dodir.

Naravno, za sva ova očekivanja treba imati strpljenja, jer je koži potrebno vreme da se regeneriše i obnovi zahvaljujući trombocitima. 

Nemoj da očekuješ!

Ukoliko se odlučiš za vampirsko podizanje grudi, treba da imaš realna očekivanja. 

O tome podrobnije govori lekar koji izvodi tretman, ali svakako ćemo napomenuti šta za početak treba, a šta ne treba očekivati od tretmana. 

  • Vampirsko podizanje grudi neće drastično povećati obim grudi niti će u potpunosti podići opuštene grudi. 

Ovo je najčešća zabluda kod pacijentkinja, stoga se lekari trude da istaknu da vampirsko podizanje grudi ne povećava grudi za dva broja. To je zato što se u grudi ne ubrizgava nikakav silikon ili drugi dodatak koji će dati instant rezultate, već se samo vraća prečišćena izolovana krvna plazma bogata trombocitima.

Da bi ti bilo sasvim jasno kakav je efekat vampriskog podizanja grudi, recimo da treba da zamisliš svoje grudi u push up grudnjaku. Dakle, ne drastično povećane i maksimalno zategnute, ali ipak grudi mnogo boljeg izgleda. 

  • Vampirsko podizanje grudi neće trajno zaustaviti opuštanje grudi. 

Proces opuštanja grudi je sasvim pirodan i podložna mu je svaka žena. Zbog gravitacije, nakon dojenja, pri procesu starenja, sasvim je prirodno da se grudi opuštaju i da nestaje mladalačka jedrina. 

Jeste da se ovim tretmanom prkosi gravitaciji neko vreme, ali neće se trajno zaustaviti prirodan proces opuštanja grudi. To ne mogu ni implanti.

  • Vampirsko podizanje grudi ti neće stvoriti novi oblik grudi.

Grudi mogu biti različitog oblika, okruglog, kruškastog, cevastog…To ne biramo i, ukoliko nije reč o hirurgiji, ne možemo baš mnogo uticati na promenu oblika grudi

Vampirsko podizanje grudi može da poveća tonus i vrati mladalački izgled grudima, ali ne treba očekivati da će od kruškastog oblika nastati oblik dinje. 

Da li je potreban oporavak nakon intervencije?

S obzirom da je reč o neinvazivnoj metodi, oporavak nakon intervencije vampirskog podizanja grudi nije ni potreban.

Dame se nakon tretmana odmah mogu vratiti svakodnevnim aktivnostima, s tim da lekar može naznačiti ukoliko je nekome potrebno posebno pridržavanje saveta i uputstava. 

Nakon zahvata vampirskog podizanja grudi, moguće je da se na mestima uboda jave blagi otoci ili modrice. Međutim, ovo je uobičajena reakcija kože i ovakve posledice prođu nakon nekoliko dana bez ikakvih neželjenih dejstava.

šta je vampirsko podizanje grudi

Zaključak!

Ono što još treba da znaš kad je vampirsko podizanje grudi u pitanju jeste da nigde nije zabeleženo neželjeno dejstvo i nuspojave, ali da to ne znači da ih zasigurno nema i da ih nikada neće biti.

Reč je o relativno novom tretmanu, tako da nije utvrđeno dugoročno uticanje tretmana na žensko zdravlje. Preciznije, nije utvrđeno da li ponavljanje tretmana ostavlja posledice i da li utiče na mamografski snimak dojki posle više godina. 

Tačno je da se kod vampirskog podizanja grudi koriste faktori rasta koji već postoje u organizmu, ali još uvek nije dovoljno praćen taj proces “teranja” tela da ubrzano stvori nove ćelije, regeneriše postojeće i ubrza proces stvaranja kolagena.  

Šta ako nisi za vampirsko podizanje grudi?

Ako ipak nisi za vampirsko podizanje grudi, ili bi da sačekaš da ovaj tretman dokaže svoju efikasnost kroz podrobnije analize i studije lekara, možeš probati da svoje grudi uvećaš na prirodan način.

Odaberi dobru i kvalitetnu kremu za rast grudi od piskavice, primenjuj masažu grudi i budi istrajna, rezultati će se videti u otprilike isto vreme kao i kod vampirskog podizanja grudi.

Pored toga, možeš istražiti više o hrani za rast grudi i odabrati namirnice koje će pospešiti njihov rast.

Uz ovo radi vežbe za grudi i ne brini, videćeš da ćeš biti zadovoljnija svojim dekolteom. 

Postoje i čajevi za rast grudi  i mnogobrojne druge prirodne metode, a možeš probati i tablete za povećanje grudi.

Ne moramo uvek slepo pratiti trendove, bitno je da budemo istrajne i zahvalne svojim grudima koje nas svakako čine lepšim i nežnijim polom.

Avatar

Gorica Bojković

Profesor sam književnosti i popravljač sveta. Volim da učim, maštam, popravljam i ulepšavam sve što me okružuje.
Pisanje mi je način života i pokretač koji me tera da svakog dana budem bolja nego juče, makar za nijansu.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test