Naslovna » Povećanje grudi matičnim ćelijama!Koje rezultate možeš da očekuješ?
Telo

Povećanje grudi matičnim ćelijama!Koje rezultate možeš da očekuješ?

povećanje grudi matičnim ćelijama

Povećanje grudi matičnim ćelijama? Kako ti zvuči? Kako se izvodi tretman i koje rezultate možeš da očekuješ, otkrij u redovima koji su pred tobom!

Danas su mnoge žene mišljenja da su silikoni odavno prevaziđena stvar. S druge strane, matične ćelije su potpuno ‘’zaživele’’ i smatra se da mogu da se upotrebe u razne svrhe kada su u pitanju medicina i estetska medicina. Tako na scenu stupa i povećanje grudi matičnim ćelijama. Smatra se da je ovo dosta prirodnija i suptilnija metoda uvećanja grudi od klasičnog ubacivanja implantata i zato raste interesovanje za ovu proceduru. Međutim, budući da je reč o novijoj tehnici, nije toliko dobro istražena i komercijalna.

Ipak, ja sam se bavila ovom temom i sve što sam saznala delim sa tobom u ovom tekstu. Upoznajem te sa tim da li je ovo sigurna procedura uvećanja grudi i da li možda postoji neko bolje, sigurnije rešenje.

Otkriću ti šta ova metoda podrazumeva, kako se izvodi i koje su njene prednosti, a koje mane.

Povećanje grudi matičnim ćelijama!Šta treba da znaš?

Nekim ženama se sviđa ideja o većim grudima, ali im se ne sviđa ideja o implantatima u grudima. Povećanje grudi matičnim ćelijama tehnički je poznato kao autologno povećanje grudi. U ovom postupku se koriste sopstvene ćelije žene umesto implantata za grudi da bi se povećala veličina grudi. To se obično sprovodi uz pomoć masnoće. Masnoća se liposukcioniše sa područja tela sa viškom masnoće, a zatim se ubrizgava u grudi radi povećanja.

Neki stručnjaci veruju da bi ubacivanje matičnih ćelija ženama koje su imale mastektomiju (uklanjanje dojke) moglo pomoći u ponovnom rastu grudi. Ovo se zasniva na naučnoj tezi da matične ćelije mogu da se pretvore u ćelije za dotični deo tela – u ovom slučaju ćelije dojke.

Ova tehnika se već uspešno koristi u Japanu skoro pola decenije. Uglavnom se koristi kod žena koje su bile podvrgnute tretmanima raka dojke, ali u poslednje vreme i kod zdravih žena koje žele da povećaju svoju veličinu grudi bez ubacivanja implantata.

Problem je u tome što se o ovome misli kao i nečemu sjajnom –  jer je to sopstveno tkivo žene, ali to do sada nije istinski proučeno ili dokazano da je bezbedno. Postoje one potpuno prirodne metode koje su super za prirodno povećanje grudi i sigurne su.

A pazi sad ovo! Dragica je mlada devojka koja je za sebe oduvek želela veće grudi. Od operacije je odustala, jer je za nju jako opasno sve to i tražila je prirodno rešenje. Konačno je uspela DA UVEĆA SVOJE GRUDI i kako kaže sada je presrećna.

Saznaj kako je Dragica uvećala svoje grudi na ovom linku https://onaportal.com/ona-zna-otkriva-za-tebe-najbolji-tretman-za-vece-grudi/

 

povećanje grudi matičnim ćelijama

Kako se izvodi uvećanje grudi matičnim ćelijama?

Potpuno nova terapija matičnim ćelijama sugeriše da su „prirodni“ implantati dojki možda izvodljiviji nego što mislimo – bez komplikacija kao kod tradicionalnih implantata za grudi.

Ovaj tretman podrazumeva povećanje grudi kod žena koje su odlučile da im se matične ćelije ubrizgaju iz jednog dela tela u tkivo dojke.

Ubrizgavanje masti u dojku, proces poznat kao autologna transplantacija masti, je uobičajen postupak u rekonstrukciji dojke. Masnoća se iz pacijenta dobija liposukcijom, prečišćava, a zatim ubrizgava u operativno mesto – u ovom slučaju u dojke.

Tretman se smatra naročito korisnim za žene koje žele da povećaju svoje grudi, jer takođe može smanjiti masnoće u stomaku. Postupak podrazumeva uklanjanje matičnih ćelija iz stomačne masti, a zatim ubrizgavanje ćelija u grudi. To se popularno zove i ‘’transfer masti’’.

Za sada, postignuto povećanje veličine grudi je prilično ograničeno, obično za jedna broj brushaltera – ali se stručnjaci nadaju da će to u budućnosti biti mnogo bolje.

Uvećanje grudi matičnim ćelijama zahteva upotrebu tzv. BRAVA sistema

Dakle, prenos masti u dojku obično zahteva upotrebu BRAVA sistema pre operacije. BRAVA je eksterni sistem ekspanzije (proširenja) tkiva. Ovaj sistem deluje usisavanjem.

Tzv. ‘’čašice za usisavanje masti’’ se nose preko grudi 10 do 12 sati dnevno tri do pet nedelja pre operacije. 

Poslednju nedelju pre operacije BRAVA se mora nositi non-stop (samo skidajući tokom tuširanja). Do tog vremena, stvoren je prostor u dojkama u koji se masnoća može ubrizgati.

Ovaj sistem takođe povećava dotok krvi u područje, povećavajući verovatnoću preživljavanja masti.

Bez prethodnog širenja, rezultati su manje pouzdani. Sistem za ekspanziju takođe se mora koristiti tri meseca nakon operacije.

Priprema za operaciju

Budući da se povećanje grudi matičnim ćelijama izvodi pod totalnom anestezijom, pripreme su uobičajene kao i kod svake operacije. Dakle, neophodno je uraditi kompletnu analizu krvne slike i urina, rendgen pluća, pregled interniste i anesteziologa i dr. O tome ćeš se već posavetovati sa lekarom.

Međutim, u ovom slučaju postoji jedna specifičnost: podsećam te da se čašice za usisavanje masti moraju nositi preko grudi 10 do 12 sati dnevno tri do pet nedelja pre operacije. 

Odlični trikovi kako da male grudi izgledaju veće!

Oporavak nakon operacije

Jedini rezovi kod ovog tretmana su oni koji se odnose na liposukciju radi uzimanja masti koja će kasnije biti prenesena u oblast dojki. Proces ubrizgavanja masti koji zatim sledi je zaista minimalno invazivna procedura.

Stoga, vreme oporavka nakon ove operacije je prilično brzo. 

Neophodno je najmanje nedelju do dve dana odmora nakon operacije. Jedino što neke tehnike podrazumevaju da se sistem za ekspanziju dojki (o kom sam pričala u prethodnom delu teksta) takođe mora koristiti 3 meseca nakon operacije – ako to uzmemo u obzir kada je u pitanju oporavak.

Neki uobičajeni neželjeni efekti uključuju modrice, oticanje i nelagodnost – ali bol u principu može da se kontroliše uz pomoć lekova.

Rezultati se pojavljuju postepeno tokom narednog perioda od nekoliko meseci. Kada se presađena mast uspostavi u grudima – što zahteva neki period od 6 meseci i više – možeš očekivati konačne rezultate.

Kada kažem konačne rezultate, to znači konačni izgled tvojih dojki nakon što presađena mast ‘’legne’’ na svoje – jer je to ipak prirodni proces koji zahteva određeno vreme. Upravo iz tog razloga tvoje grudi izgledaju prirodnije nakon ovog zahvata, jer nema drastičnog i momentalnog povećanja veličine – za razliku od toga kada se ubace veštački implantati. 

Zašto je krema za povećanje grudi prava stvar?

Povećanje grudi matičnim ćelijama – prednosti i mane!

Masnoća uklonjena liposukcijom sadrži matične ćelije. Matična ćelija je ćelija koja se može razviti u različite vrste tkiva, na osnovu mesta gde se ubrizga u telu. Matične ćelije same po sebi se ne mogu ubrizgati u dojku sa očekivanjem da će se povećati njena veličina. Matične ćelije moraju biti kombinovane sa masnoćom. Otuda, termin „povećanje grudi matičnim ćelijama“ nije u potpunosti tačan.

Prednosti

Povećanje grudi pomoću autologne masti (tj. matičnim ćelijama) potencijalno je odličan postupak. Novo tkivo dojke dobijeno tretmanom matičnim ćelijama čini se realističnijim i sličnim prirodnom tkivu dojke. Utvrđeno je da tkivo ima istu vrstu mekoće kao prirodno tkivo dojke, što ga čini mnogo privlačnijim!

Dakle, masnoća se liposukcioniše iz područja gde je ima u većoj količini, a zatim se ubrizgava u grudi radi povećanja. Prednost je u tome što, obzirom da žena koristi sopstvene masnoće, nema potrebe za implantatom. Takođe, ako se mast dobro ‘’zaceli’’, grudi izgledaju normalno. Potpuno prirodan efekat! Pored toga, rezovi su zaista minimalni koji se koriste za skupljanje (liposukciju) i ubrizgavanje masti.

Kada se koristi za povećanje zdravih grudi, uvećanje grudi matičnim ćelijama ima dobru prognozu kada su u pitanju komplikacije ili potrebe za ponovnim operacijama u poređenju sa povećanjem grudi na bazi implantata. U ovom slučaju je zaista prijavljen relativno nizak stepen komplikacija i većina žena i njihovih lekara su zadovoljni rezultatima. 

Kako ti masaža grudi pomaže da povećaš i učvrstiš svoje poprsje? O tome smo pisali, možeš da se podsetiš!

Povećanje grudi matičnim ćelijama-nedostaci!

U poređenju sa povećanjem grudi uobičajenim metodama (uključujući i upotrebu kreme za povećanje grudi), ipak postoji dosta nedostataka autolognog povećavanja grudi – tj. kada je u pitanju povećanje grudi matičnim ćelijama. 

  • Iako su detaljni opisi načina dobijanja, pripreme i ubrizgavanja masti opisani u literaturi o plastičnoj hirurgiji, ne postoji standardna tehnika za povećanje grudi matičnim ćelijama. Iz tog razloga, od suštinskog je značaja da svaka žena koja traži povećanje grudi ovom metodom bude svesna eventualnih nedostataka i ograničenja u poređenju s tradicionalnim tehnikama za povećanje grudi.
  • Povećanje grudi matičnim ćelijama obično je veoma ograničeno kada je u pitanju postignuta veličina grudi. Iako sistem za eksterno širenje tkiva povećava dotok krvi u grudi, nije dovoljno da podrži veliku količinu masti. S obzirom da masnoća nema sopstvenu zalihu krvi da bi je održala u životu, može se ubrizgati samo ograničena količina masti. 
  • Minimalno ili bez podizanja grudi. Loša strana je da ovaj tretman neće poboljšati čvrstinu niti će podići grudi. Ako žena ima opuštene grudi, povećanje grudi matičnim ćelijama obično neće poboljšati problem, tj. neće zategnuti grudi. I dalje će biti potrebno podizanje grudi da se poboljša njihova opuštenost.
  • Nepredvidivi opstanak masti. Kada se ubrizgaju matične ćelije u tkivo dojke, ne zna se koliko tih ćelija će preživeti, tako da bi moglo da se desi da jedna strana bude veća nego druga – te nastaje asimetrija. Budući da mast nema sopstvenu zalihu krvi da bi je održala u životu, oslanja se na dotok krvi koji već postoji u dojci. Zbog toga se može ubrizgati ograničena količina masti. Ako se ubrizga više masti nego što se može izdržati, masnoća će se absorbovati i eventualno očvrsnuti. Uz to, resorpcija masti znači da se ne povećava veličina grudi.
  • Tretman oduzima više vremena nego jednokratna operacija koja se koristi za tradicionalno povećanje grudi. Ćelije su izolovane od masti oko stomaka ili bedara, a zatim se matične ćelije ubrizgavaju u grudi žene. Obično će biti potrebno nekoliko meseci da žena dobije dovoljno povećanja veličine grudi i da primeti značajne rezultate.
  • Ubrizgavanje masti može ometati preglede dojki. Količina masti koja je potrebna za povećanje grudi čini tehniku sklonom kalcifikacijama. Ove kalcifikacije će biti vidljive na mamografu. Te promene biće prisutne tokom čitavog životnog veka žene. Obrazac tih kalcifikacija je različit od kalcifikacija povezanih sa karcinomom dojke . Međutim, oni mogu rezultirati potrebom za češćim biopsijama dojke, posebno ako u porodici postoji jaka istorija karcinoma dojke. 
  • Potrebna je dovoljna količina masti. Da bi se efikasno povećala veličina grudi, potrebno je dovoljno telesne masti da se sakupi najmanje 1.000 mililitara čiste masti. Vitke žene nisu dobre kandidatkinje za ovaj postupak.
  • Ova tehnika zahteva izuzetno motivisanu pacijentkinju. Najbolji kandidati za ovaj postupak su samo-motivisane žene, jer je spoljni proces ekspanzije samo-usmeren posle inicijalne konsultacije sa hirurgom. Pored toga, uređaj za ekspanziju mora se nositi preko grudi 10-12 sati dnevno tri do pet nedelja pre same operacije.

uvećanje grudi matičnim ćelijama

 

Povećanje grudi matičnim ćelijama cena

Kada je u pitanju povećanje grudi matičnim ćelijama cena se kreće negde oko 2.500-3.500 eura. Ovde pre svega mislim na tehniku transfera masti – koja se zapravo odnosi na ubrizgavanje matičnih ćelija putem masnog tkiva.

Ukoliko se odlučiš za ovu proceduru, savetujem ti da se dobro raspitaš o tome ko je zaista vrhunski u ovoj oblasti – budući da ovo spada u novije metode uvećanja grudi.

Ovu operaciju može da obavi samo vrhunski kvalifikovan i iskusan hirurg iz oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije.

A da li je uopšte moguće povećanje grudi bez operacije?

Povećanje grudi matičnim ćelijama iskustva

Iskustva na ovu temu zaista nisam mogla da pronađem mnogo, jer se radi o novijoj metodi sa kojom još uvek nisu svi dobro upoznati. Ono što znam, to je da žene počinju polako da se interesuju za ovaj vid procedure, jer se radi o ubrizgavanju sopstvenog tkiva – a ne ubacivanju stranih tela, tj. implantata. Dobijeni rezultati su mnogo prirodniji i same grudi podsećaju na prirodne – što nije slučaj sa silikonima.

Naravno, mnogima je ovo još uvek nedovoljno istražena metoda uvećanja grudi i ne usuđuju se da probaju, pa se radije okreću proverenim i prirodnijim alternativama – kao što je dobra krema za povećanje grudi.

Za sada zaista nemam konkretnih iskustava na temu povećanja grudi matičnim ćelijama, jer se smatra da je ovo metoda o kojoj će se tek pričati i koja će tek zaživeti.

Iako povećanje grudi matičnim ćelijama možda još uvek nije komercijalno dostupna tehnika, očekuje se da će biti dostupna i veoma popularna vrlo brzo.

Potrebno je obaviti još tzv. sigurnosnih testova, ali za sada tretman izgleda kao vrlo obećavajuća alternativa tradicionalnom povećanju i rekonstrukciji dojke.

Naravno, dobra krema za povećanje grudi je tu za svakodnevnu negu, zatezanje i povećanje grudi – a pritom nije invazivan postupak i ne povlači za sobom neke naročite pripreme niti komplikacije. Mogu reći da je to zapravo najprirodnija i najbezbednija opcija od svih do sada poznatih za povećanje grudi.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test