Naslovna » Najbolji vodič za masažu grudi!Korak po korak!
Telo

Najbolji vodič za masažu grudi!Korak po korak!

masaža grudi

Želiš veće grudi, ali se plašiš noža i operacije? Masaža grudi u kombinaciji sa dobrom kremom za povećanje grudi – vodi te do većeg poprsja! 

Sigurno se odmah pitaš – da li masaža grudi zaista pomaže u povećanju mojih grudi? Ovo je jedno od pitanja koje žene često postavljaju. Prvo moraš da shvatiš od čega su zapravo sačinjene tvoje grudi. Grudi se uglavnom sastoje od masnog tkiva, tako da su vrlo osetljive na stimulaciju.

Masiranjem grudi zapravo stimulišeš cirkulaciju, potporna tkiva i limfni sistem, aktivirajući mnoge pozitivne efekte koji utiču na snagu i oblik tvojih dojki. Stoga, masiranje grudi može biti veoma efikasan način da se poveća veličina grudi.

Ostani sa mnom do kraja ovog teksta i saznaj kako se pravilno izvodi masaža grudi i koje su sve njene prednosti.

Masaža za podizanje grudi

Masaža grudi korisna je za održavanje oblika grudi i sprečavanje njihovog opuštanja. Naime, masiranje grudi podstiče cirkulaciju u oblasti grudi, što je neophodno za održavanje zdravog i dobro oblikovanog tkiva grudi. 

Masaža grudi takođe pomaže u razbijanju benignih cista, jača mišićno tkivo grudnog koša i podstiče podizanje grudi zahvaljujući poboljšanoj funkciji ligamenata. Sa masažom grudi, grudi će ti definitivno biti čvršće, podignute i manje će biti šanse za njihovo opuštanje. Rezultat je atraktivnija linija poprsja.

Tako da, ako se bojiš efekta gravitacije koji iz godine u godinu sve više deluje na tvoje grudi – masaža za podizanje grudi će mu se definitivno odupreti i zategnuti grudi!

Redovno masiranje grudi pomaže u povećanju veličine grudi. Mnoga istraživanja pokazuju da žene sa savršenom veličinom grudi imaju više samopouzdanja od onih koje imaju manje grudi. Zato verujem da želiš da poboljšaš veličinu svojih grudi – ako nisi zadovoljna istom. 

Dragica je mlada devojka koja je oduvek želela da ima veće i zategnute grudi. Probala je sa masažom grudi, ali ona nije imala rezultate.

Tražila je za sebe najbolje prirodno rešenje. Konačno je uspela DA UVEĆA SVOJE GRUDI i kako kaže sada je presrećna.

Saznaj kako je Dragica uvećala svoje grudi na ovom linku https://onaportal.com/ona-zna-otkriva-za-tebe-najbolji-tretman-za-vece-grudi/

Masaža grudi ti u tome i te kako može pomoći! Naime, masiranje dojki povećava protok krvi, što znači da više hranljivih materija stiže u oblast grudi – a to znači bolje ishranjene i samim tim veće i čvršće grudi.

Masiranje grudi takođe sprečava i opuštanje grudi, pojavu asimetričnih grudi, kao što rekoh – što je i te kako bitno za postizanje krajnjeg efekta bujnih i zategnutih grudi. Kada su čvrsti i zategnuti mišići grudi, to znači da grudi izgledaju bujnije i oblikovanije..

Kada je tvoja veličina grudi savršena, to poboljšava tvoju ukupnu ličnost. Tvoje telo izgleda privlačnije jer ti sva vrsta odeće odgovara i izgleda bolje – a samim tim se i ti osećaš bolje.

Verujem da se mnoge žene plaše bilo kakvih invazivnih postupaka kada je u pitanju povećanje grudi – ali možeš da postigneš željeni efekat i bez ovoga! Dobra krema za povećanje grudi (na prirodnoj bazi) koja se utrljava u kožu adekvatnim tehnikama masaže grudi – zaista može da napravi bitnu razliku za samo nekoliko meseci!

Kako se izvodi masaža za povećanje grudi?

Masaža grudi se u principu izvodi prilično jednostavno – ako savladaš pravilne tehnike i budeš obazriva. Najbolja opcija je da kožu grudi ne masiraš ‘’na suvo’’, nego da uvek koristiš makar i minimalnu količinu nekog ulja (maslinovog ili bademovog ulja) ili svoju kremu za grudi.

Zapravo, ukoliko koristiš npr. kremu za povećanje grudi ili samo za negu grudi – možeš višestruko da pojačaš njeno dejstvo i efikasnost ako je umasiraš u kožu uz pomoć masaže grudi!

Evo nekih osnovnih saveta kada je u pitanju masaža grudi:

  • Započni samo-masažu grudi zagrevanjem i nanošenjem hidratantne kreme ili losiona na grudi. Nežno masiraj kružnim pokretima koji se kreću po tkivu dojke od ivica do bradavice. Dok masiraš svoje grudi, koža će se opustiti i osećati toplijom i mekšom. Na kraju ćeš moći da osetiš dublja tkiva kroz kožu. 
  • Najpre se usredsredi na jednu dojku. Postavi četiri prsta jedne ruke na vrh dojke i četiri prsta druge ruke na njenu osnovu (donji deo). Masiraj grudi lagano i nežno u kružnom obrascu, koristeći fine pokrete. Ova masaža grudi će ti naročito prijati ako su ti ruke tople.
  • Zatim ‘’skreni pažnju’’ na bočni deo grudi, nastavljajući takođe finim, kružnim pokretima. 
  • Nakon par minuta, možeš da napraviš pesnice rukama i lagano valjaj ili ‘’mesi’’ grudi – ali nikako previše jako i ne bi trebalo da osetiš bol ni u jednom trenutku tokom ove masaže grudi.
  • Pomoću prstiju gledaj da dodirneš i masiraš čitavu površinu svojih grudi.

Da li je moguće povećanje grudi bez operacije?

Prednost masaže grudi ogleda se u tome što ima više tehnika, pa ćeš lako prilagoditi onu koja tebi najviše odgovara.

Masaža grudi – tehnika 1

Ova tehnika podrazumeva obavezno korišćenje ulja ili kreme za grudi. Uzmi malo prirodnog ulja ili kreme za masažu grudi. Prirodna ulja su korisna za masažu grudi, ali ako želiš da odabereš kremu za masažu grudi – uvek se odluči za kreme sa prirodnim sastojcima!

Pre masiranja grudi proveri da li su ti ruke tople i meke. Grube i hladne ruke mogu nadražiti tvoju kožu, a to nikako ne želiš.

Počni sa masažom. Nežno stavi ruke na grudi i raširi prste oko njih. Masiraj prema unutra kružnim pokretima. Tvoja desna ruka treba da se pomera u smeru kazaljke na satu, a leva ruka u smeru suprotnom od kazaljke na satu. Ne zaboravi da kada masiraš grudi, svaki pokret bi trebalo da traje nekoliko sekundi. Izbegavaj dodirivanje bradavica. Ako osetiš bol u dojci, odmah smanji pritisak! 

Grudi možeš masirati najmanje pet minuta, dva puta dnevno. Masaža grudi ne sme da traje duže od 15 minuta. Ako želiš brže rezultate, masiraj grudi svakodnevno najmanje mesec dana.

 

Masiranje grudi – tehnika 2

I za ovu tehniku treba da koristiš prirodno ulje ili kremu za grudi sa prirodnim sastojcima. Budući da stalna rotacija može da napregne tvoje ruke, možeš da masiraš jednu dojku odjednom. Za to koristi desnu ruku za masažu leve dojke, a levu ruku za masažu desne dojke. Toplim dlanovima počni da masiraš svaku dojku jednu po jednu.

Kako bi postigla brže rezultate, vodi računa da ne prelaziš samo rukama preko grudi. To nije dovoljno. Pritisak koji primeniš treba da utiče na tkiva ispod kože dojke! Izbegavaj masiranje bradavica jer su izuzetno osetljive.

 

  • Počni da masiraš iz središta grudi, koristeći čvrsti pritisak dlanovima. Sledi konture grudi od unutra prema spolja. Gledaj da ti se ruke kreću kružnim pokretima od spoljne strane tela prema sredini. Ponovi oko 20 puta. Malo kasnije, nakon sledećih koraka, trebalo bi da se opet vratiš na ovaj korak – ali ovaj put ponovi sa lakšim potezima i bez pritiskanja poprsja prema unutra.
  • Pomoću naizmeničnih pokreta ruke, pomeraj se od područja ispod pazuha prema gore i prema unutra sve do prednjeg dela grudi. Ponovi oko 20 puta.
  • Koristi obe ruke da podigneš dojku prema gore sa čvrstom podrškom, ponovi isti pokret za drugu stranu 20 puta.

 

Masaža grudi – tehnika 3

Pre nego što započneš sa masažom grudi, najpre protrljaj ruke kako bi ih zagrejala. Počni da masiraš svoj struk i usmeri masnoću struka u predeo dojki i postepeno, u grudi. Ova tehnika se takođe naziva i prenošenje masti, gde višak masnoće prebacuješ iz struka u grudi.

Naravno, opet ti napominjem da bi trebalo da koristiš kremu za masažu grudi, kako bi proces bio lakši i efikasniji.

 

Hidromasaža grudi – tehnika 4

Za poboljšanje elastičnosti mišićnog tkiva i čvrstoće tvojih grudi, možeš primeniti i hidromasažu koja je veoma efikasna i žene širom sveta je sve češće upražnjavaju u svrhu povećanja grudi. Obzirom da ti je za ovaj vid masaže potrebno, svega nekoliko minuta dnevno, smatramo da to sebi sigurno možeš priuštiti. Prilikom njenog izvođenja, važno je da pritisak vode ne bude prejak. Takođe, voda ne treba biti ni previše topla, ni previše hladna.

Masaža grudi se obavlja mlazom vode. Pravi kružne pokrete prema spolja sa leve i sa desne strane dojke. Neka to bude najmanje po 10 krugova sa svake strane. Na međurebarnom prostoru i ispod grudi, potrebno je pojačati mlaz. Za kraj je potrebno namazati grudi, kremom ili losionom koji inače koristiš.

Ovaj vid masaže, ima za cilj da stimuliše mišiće koji se nalaze oko grudi i pojača cirkulaciju. Kao rezultat ovog procesa, grudi postaju čvršće i zategnutije.

kako masirati grudi

Zašto je dobra masaža grudi?

Masaža grudi ti zaista može koristiti u mnoge svrhe, od prepoznavanja raka dojke i ublažavanja upaljenih mišića, preko poboljšanog izgleda i veličine grudi do poboljšanja iskustva sa dojenjem. Čak i samo 15 minuta masaže grudi može biti dovoljno da se iskoriste sve njene prednosti!

Pokretanjem oslobađanja oksitocina, masaža grudi pomaže u sprečavanju raka dojke, smanjenju simptoma predmenstrualnog sindroma (PMS) i pojavi cista. Pored toga, redovno masiranje grudi obezbediće ujednačene, čvršće i toniranije grudi, dok će tkiva dojki biti više snabdevena kiseonikom i hranljivim materijama i detoksifikovanija.

Mnoge žene tvrde da nakon redovne masaže primećuju povećanje grudi i povećanje samopouzdanja. Istovremeno, masaža grudi pomaže u opuštanju uma i tela. Dobra stvar je da masažu grudi možeš izvesti sama na sebi. I to možeš činiti koliko god puta želiš. 

Zato hajde da pogledamo koje sve prednosti ima masaža grudi.

1.Lepši izgled grudi

Masaža grudi može da posluži kao način da se poboljša izgled grudi. Naime, masažom se može povećati dotok krvi u tkivo dojke. Neke žene vole da koriste specifična ulja, poput maslinovog ili bademovog ulja, u pokušaju da poboljšaju čvrstinu i elastičnost kože.

Strije na grudima, koje se obično javljaju kod žena nakon porođaja – takođe se mogu sprečiti masiranjem kože grudi adekvatnim uljem. Smatra se da je bademovo ulje najbolje u ove svrhe.

Odlični trikovi kako da male grudi izgledaju veće.

 

2.Masaža grudi kod porodilja/mastitis

Postoji sve veća količina istraživanja koja dokazuje da masaža grudi može imati mnogo koristi za dojilje. Naime, smatra se da majke koje doje i masiraju svoje grudi, doživljavaju manje bolova u dojkama tokom hranjenja svoje bebe. I ne samo to, već njihove bebe mogu da posisaju više mleka iz dojke, a mleko tako sadrži i manje natrijuma.

Istraživanja su nedvosmisleno pokazala da masiranje grudi značajno povećava kvalitet majčinog mleka kada se radi u prvoj godini nakon porođaja. 

Masiranje grudi kod porodilja takođe može poboljšati protok mleka. Kombinacija sisanja i masaže grudi deluje tako da isprazni mlečne kanale i podstiče proizvodnju više mleka.

Masaža grudi kod porodilja takođe može pomoći u sprečavanju i lečenju problema poput otečenosti dojki, začepljenih mlečnih kanala ili mastitisa – infekcije tkiva dojke.

 

3.Masaža grudi ublažava bol u mišićima grudi

Ako doživljavaš bol u mišićima grudi, masiranje grudi takođe može da ti pomogne da olakšaš ovu napetost. Ukoliko si imala određene aktivnosti, vežbe ili sport koji opterećuju ove mišiće – sigurno ćeš doživeti bol i nelagodnost u grudnim mišićima.

Masaža grudi može da ti donese dugotrajno opuštanje u ovom slučaju. 

 

4.Poboljšana funkcija limfnog sistema

Tkivo dojke se proteže sve do područja ispod pazuha. U ovom delu tela ima puno limfnih čvorova, a masiranjem istih možeš pomoći u stimulaciji i čišćenju svog limfnog sistema.

Limfni sistem je odgovoran za pomoć organizmu u izbacivanju toksina. Stoga, masaža može da ti pomogne da izbaciš toksine koji su zarobljeni u limfnom sistemu iz svog organizma.

Da li je masaža grudi bezbedna?

Smatra se da ako se pravilno izvodi – masaža grudi u principu nema rizika povezanih sa zdravljem grudi.

Međutim, žene koje su imale karcinom dojke ili operaciju na dojkama, trebalo bi da budu oprezne oko bilo kakvih kvržica, ožiljaka ili područja koja su nedavno bila izložena zračenju. U ovim slučajevima se samo-masaža grudi ne savetuje, već je možda najbolje potražiti savet od doktora ili od licenciranog masera.

Žene koje sumnjaju da imaju mastitis, takođe prvo treba da se posavetuju sa lekarom. Masaža ovde svakako može pomoći, ali će ti možda biti potrebni i lekovi za lečenje infekcije. Mastitis se inače često razvija prvih nekoliko meseci nakon porođaja. 

Možda masaža grudi ne pokazuje trenutne rezultate, ali na dugoročne staze – efekti će se pokazati! Poenta je da počneš da deluješ na tkivo dojke, a to počinje onog dana kada počneš da masiraš grudi. Kako bi primetila bilo kakve promene na grudima, izvodi ove tehnike za masažu grudi svakodnevno, najmanje mesec dana. Neke žene su praktikovale u isto vreme i vežbe za povećanje grudi.

Ova prirodna terapija ne šteti tvojim grudima! Lekovi i operacija grudi ne samo da su skupi, već mogu štetiti i tvom zdravlju. Oni možda mogu dati trenutne rezultate, ali dugoročno oštećuju osetljiva tkiva dojke čineći ih sklonim opasnim bolestima.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test