Naslovna » Top vežbe za povećanje grudi!
Vežbanje

Top vežbe za povećanje grudi!

Vezbe za povecanje grudi

Rešila si da isprobaš vežbe za povećanje grudi, ali nisi sigurna koje vežbe će ti odgovarati? Ako želiš da povećaš grudi na ovaj način, naišla si na pravi tekst. Pažljivo čitaj do kraja.

Ovde ću ti objasniti detaljno koje vežbe za povećanje grudi postoje i kako one zapravo povećavaju grudi.

Veliki broj žena širom sveta je nezadovoljno svojim grudima. U pokušaju da ih učine većim,  čak odlaze pod nož. Ali, operacija nije jedino rešenje. Postoje brojne alternative koje delotvorno povećavaju grudi, a nisu tako drastične.

Jedna od tih fenomenalnih alternativa su vežbe za veće grudi.

Vežbe za povećanje grudi kod žena

Sve žene imaju velike pektoralne mišiće(postoji mali i veliki pektoralni mišić) oblika lepeze, ispod tkiva dojke. Pored ovih mišića, postoje i mali pektoralni mišići koji se nalaze ispod velikih pektoralnih mišića. 

Međutim, veliki broj žena smatra da nema potrebe raditi vežbe koje aktiviraju pektoralne mišiće. Na taj način propuštaju sve dobrobiti koje pružaju vežbe koje aktiviraju ovu grupu mišića. Evo koje su prednosti u pitanju!

Veće grudi 

Brojni treneri kažu da žene ne žele da rade vežbe za povećanje grudi jer misle da će im te vežbe smanjiti grudi. Istina je da će ove vežbe zapravo povećati tvoje grudi!

Naime, zbog ovih vežbi tkivo dojke se podiže nagore i gura napred, zbog čega grudi izgledaju veće. Dodatno, povećanje mišićne mase podiže tvoje grudi, kao što to radi push-up brushalter.

Popravićeš držanje

Kad je pravilno držanje u pitanju, obično se fokusiramo na leđa i ramena. Međutim, pošto su pektoralni mišići među najvećim mišićima gornjeg dela tela, oni takođe igraju bitnu ulogu u održavanju pravilnog položaja tela. Ovi mišići to uspevaju davanjem potpore lopatici i ramenom zglobu – nema više opuštenih grudi.

Lakše disanje

Kad vežbama za rast grudi popraviš držanje, ti takođe “otvaraš” grudi što ti olakšava da dišeš dublje. Posebno pomaže ako vežbom ojačaš mali pektoralni mišić jer je ovaj mišić prikačen za sredinu četvrtog, petog i šestog rebra.

Svaki put kada udahneš, ovaj mišić se isteže i tako omogućava tvom grudnom košu da se širi.

Olakšaćeš sebi svakodnevne obaveze

Tvoji pektoralni mišići definitivno nisu samo za ukras. Pored toga što olakšavaju disanje i popravljaju držanje, oni ti olakšavaju nošenje namirnica, guranje teških vrata i nošenje teških torbi i kofera. 

Zbog toga, ako su tvoji pektoralni mišići slabi ( zbog neupotrebe), neki prosti zadaci poput nošenja namirnica iz prodavnice mogu predstavljati pravi izazov. Sa čisto funkcionalne tačke gledišta, ako počneš da radiš vežbe za povećanje grudi, olakšaćeš sebi svakodnevnicu. 

Dragica je mlada devojka koja je za sebe oduvek želela veće grudi. Od operacije je odustala, jer je za nju jako opasno sve to i tražila je prirodno rešenje. Konačno je uspela DA UVEĆA SVOJE GRUDI i kako kaže sada je presrećna.

Saznaj kako je Dragica uvećala svoje grudi na ovom linku https://onaportal.com/ona-zna-otkriva-za-tebe-najbolji-tretman-za-vece-grudi/

Vežbe za rast grudi sa rekvizitima

Kome su potrebni push up brushalteri, kad možeš povećati grudi prirodnim putem, uz pomoć vežbanja? Svaka od vežbi koju ću spomenuti u nastavku teksta će ojačati tvoje pektoralne mišiće i tako povećati tvoje grudi.

Ovo su neke opšte smernice za ovaj tip vežbi:

 • Kako funkcionišu ove vežbe? Tri puta nedeljno, odradi jedan set ovih vežbi bez odmora između pojedinačnih vežbi. Nakon poslednje vežbe, odmori 30 sekundi i ponovi seriju još tri puta ( 4 runde vežbi ukupno).
 • Ukupno potrebno vreme je do 15 minuta.
 • Potrebni rekviziti medicinska lopta, tegići i gimnastička lopta.Ako nemaš mogućnosti da vežbaš sa revizitima, ne brini. U nastavku teksta ću ti predložiti i vežbe za veće grudi koje možeš raditi i bez rekvizita.

Sklekovi sa medicinskom loptom

Započni sklek sa levom šakom na medicinskoj lopti i desnom šakom na podu. Vodi računa da su, tokom izvođenja vežbe, noge angažovane, a pupak uvučen unutra i nagore.

Držeći telo u ravnoj liniji, savij laktove i lagano se spuštaj, što niže možeš. Kad se vraćaš u početnu poziciju, vodi računa da se ravnomerno oslanjaš na obe šake ( pritiskaš i pod desnom šakom i loptu levom šakom). Odradi 8 sklekova sa loptom ispod leve šake, pre nego što prebaciš loptu ispod desne šake i odradiš 8 sklekova na isti način. 

Broj setova: 4

Broj ponavljanja: 8

Dobacivanje medicinskom loptom

Lezi na pod i savij kolena. Neka ti stopala celom dužinom dodiruju zemlju. Drži medicinsku loptu u nivou grudi.

Držeći donji deo leđa pritisnut uz pod i vodeći računa da su trbušni mišići angažovani tokom ove vežbe, energično bacaj loptu u vis. Hvataj loptu sa ispruženim rukama i smesta ih spusti nazad ka grudima i ponovi bacanje. 

Broj setova: 4

Broj ponavljanja: 20

Vežba sa tegom i gimnastičkom loptom

Uzmi teg u desnu ruku i lezi na gimnastičku loptu tako što ćeš osloniti gornji deo leđa na loptu. Podigni kukove tako da telo formira pravu liniju od kolena do ramena.

Drži teg uz grudi i spusti lopatice nadole. Takođe, vodi računa da su lopatice privučene jedna uz drugu i da se tokom podizanja tega ne pomera ništa osim ruke u kojoj je teg.

Podigni teg gore i potom ga spusti nazad do grudi. Završi 8 ponavljanja vežbi sa desnom rukom, pa prebaci teg u levu ruku kako bi odradila još 8 ponavljanja i tako odradila jedan set.

Broj setova: 4

Broj ponavljanja: 8

Y podizanje vežba

Zgrabi par laganih tegova i stani uspravno. Pritom, neka su ti stopala razdvojena na širinu kukova, a kolena blago povijena. Tegove treba da držiš ispred butina; to ti je početna pozicija.

Vodeći računa da je stomak zategnut,  podiži tegove iznad glave tako da rukama i ostatkom tela formiraš slovo Y. U toku izvođenja vežbe, trebalo bi da spuštaš i podižeš lopatice. Važna napomena: Spuštanje tegova treba da bude sporo i kontrolisano!

Broj setova: 4

Broj ponavljanja: 20

Vežbe za brzi rast grudi bez rekvizita

Nemoj brinuti, nisu ti potrebni rekviziti kako bi dobila veće grudi. Sledeća grupa vežbi o kojoj ću pisati će ti takođe ojačati pektoralne mišiće i tako ti dati veće i zategnutije grudi.

Sklekovi uz zid

Stani ispred zida i stavi dlanove na zid, u nivou grudi. Polako i kontrolisano se spuštaj ka zidu ( ne pomeraj stopala) dok ti glava gotovo ne dodirne zid. Vrati se u početnu poziciju i ponovi ovu vežbu 10 i 15 puta.

Krugovi rukama

Ispruži ruke u stranu; neka budu u visini ramena. Polako pravi krugove mašući rukama unazad. To treba da radiš 1 minut. 

Sada pravi krugove mašući rukama unapred. Opet, to treba da radiš 1 minut. Da završiš vežbu, spuštaj i podiži ruke u ograničenom opsegu ( tik iznad i tik ispod nivoa ramena) u toku 1 minuta. Celu ovu vežbu odradi jednom do dva puta sa pauzama između pojedinačnih delova vežbe.

Vežba tapšanja

Sedi iili stani uspravno sa rukama ispruženim ispred tvojih grudi i sklopljenim dlanovima. Otvori ruke i stavi ih iza leđa. Pritom, ne savijaj ruke u laktovima i sve vreme drži ruke u nivou ramena.

Vrati ruke u početnu poziciju, kao da tapšeš. Ovu vežbu radi jedan minut.

Molitva vežba

Ispruži ruke ispred grudi i sklopi dlanove. Drži dlanove sklopljenim i pritiskaj ih jedan uz drugi 30 sekundi. Potom savij laktove pod uglom od 90 stepeni i pritisni dlanove tik  ispred grudi kao da se moliš. Drži dlanove pritisnutim 10 sekundi i pusti. Ponovi vežbu 15 puta.

Vežba horizontalnog tapšanja

Savij ruke u laktovima pod uglom od 90 stepeni u odnosu na ramena i spoj dlanove ispred glave, kao da tapšeš. Takođe, i podlaktice treba da budu spojene.

Razdvoj dlanove i podlaktice i guraj ih unazad, vodeći računa da zadržiš ugao od 90 stepeni u odnosu na ramena. Vrati ruke u početnu poziciju. Ovu vežbu treba da radiš 1 minut. 

Modifikovani sklekovi

Lezi i stavi dlanove na zemlju u širini ramena. Kolena neka ti ostanu na zemlji. Započni sklek podižući telo dok ti ruke nisu skroz ispružene. Potom se polako i kontrolisano vrati u početnu poziciju, pri čemu laktovi treba da budu sa strane tela, a kolena sve vreme na podu. Odradi 3 seta od 12 ponavljanja.

Joga vežbe za rast grudi

Da li si znala da ti joga može pomoći da povećaš grudi? Ova grupa vežbi takođe jača pektoralne mišiće i na taj način dovodi do povećanja grudi.

Takođe, ova grupa vežbi oblikuje tvoje grudi i čini ih čvršćim. Zbog toga, ako redovno radiš joga vežbe koje ću ti preporučiti, sigurno ćeš primetiti da ti grudi postaju veće.

Krava vežba za povećanje grudi

Ova joga vežba pokazuje najbolje rezultate kad se radi ujutru, na prazan stomak. Najbolje rezultate ćeš dobiti ako si poslednji obrok pojela 10 do 12 sati pre izvođenja vežbe.

 • Da započneš vežbu, sedi uspravno na zemlji; neka ti noge budu ispružene. 
 • Potom, nežno savij levu nogu i stavi je ispod desnog dela zadnjice. 
 • Sada savij desnu nogu i prebaci je preko leve noge. 
 • Približi kolena koliko god je to moguće.
 • Stavi levu ruku iza leđa.
 • Desnu ruku zabaci preko desnog ramena i istegni je koliko možeš, dok ne uhvatiš levu ruku.
 • Tokom izvođenja vežbe, trup treba da bude ispravljen i blago zabačen unazad, a grudni koš raširen.
 • Ostani u ovoj pozi koliko god možeš, pri čemu treba da dišeš sporo i duboko. Koncentriši se na disanje.

Krava vežba rasteže grudi i tako izgrađuje grudne mišiće, a i povećava elastičnost tvojih grudi.  Dodatno, ova vežba povećava fleksibilnost tvog torza. 

Pored toga što dovodi povećanja grudi, ova joga vežba ti može pomoći u tretmanu išijasa. Dodatno, ova vežba poboljšava rad bubrega što je posebno korisno ako patiš dijabetesa.

Kobra vežba za povećanje grudi

I u ovom slučaju treba da radiš vežbu na prazan stomak, odnosno 4 do 6 sati nakon poslednjeg obroka. Ovu vežbu bi najbolje bilo da radiš ujutru, ali ako nisi u mogućnosti, možeš je raditi uveče.

 • Vežbu započni tako što ćeš leći na stomak na podu. Stavi ruke pored tela i postaraj se da ti se prsti na nogama dodiruju. 
 • Stavi šake pored ramena, pri čemu dlanovi treba da dodiruju pod.
 • Oslanjajući se na dlanove, udahni i podigni glavu i trup. U ovom trenutku, ruke treba da budu savijene u laktovima.
 • Priljubi kukove, butine i stopala uz pod. Ostani u ovom položaju 15 do 30 sekundi, pri čemu treba da dišeš normalno. Trebalo bi da osetiš pritisak u stomaku usmeren ka podu. Ukoliko redovno vežbaš kobru, moći ćeš da ostaneš do 2 minuta u ovoj pozi.
 • Da bi završila ovu vežbu, polako povuci šake u stranu. Polako spusti glavu na zemlju, pri čemu čelom treba da dodirneš pod. Stavi šake ispod glave, okreni glavu na stranu i diši.

Kobra poza rasteže grudi i jača pektoralne mišiće. Dodatno, zateže stomak i učvršćuje zadnjicu. Ova vežba može biti od velike pomoći ako patiš od išijasa i astme.

Ali, ova vežba nije za svakog! Ukoilko patiš od sledećih oboljenja i tegoba, nemoj raditi ovu vežbu:

Jelen vežba za povećanje grudi

Ovo je jedna od najpopularnijih joga vežbi za povećanje grudi. Evo kako se izvodi:

 • Započni vežbu u ležećem položaju, na stomaku. 
 • Savij ruke u laktovima, stavi laktove na pod i šake ispod brade. 
 • Dok dišeš normalno, fokusiraj pogled na tačku u daljini.
 • Savijaj noge u kolenu, naizmenično i opušteno. Ponavljaj vežbu 2-3 minuta.

Ova vežba, pored povećanja grudi, ima efekat opuštanja kukova, kičme, kolena i digestivnog sistema. Svakako bi trebalo da se pre početka vežbanja konsultuješ sa lekarom.

Kod vežbe za povećanje grudi kombinuj i ovo!

Vežbe za povećanje grudi će svakako dati rezultate, ali nisu jedina opcija.

Možeš koristiti određene namirnice, kao dobru hranu za veće grudi ili čak margarin za rast grudi u kombinciji sa vežbama.

Postoji čitav niz prirodnih rešenja koja ti mogu dati i bolje rezultate od vežbi. Ili možeš da koristiš ove tretmane u kombinaciji sa vežbama, za još bolje rezultate.

Krema za rast grudi

Ako si čvrsto rešila da povećaš grudi, onda moraš imati prirodnu kremu za povećanje grudi. Ali, nemoj kupovati bilo koju.

Najefikasnije kreme za rast grudi sadrže prirodne sastojke poput ekstrakta semena piskavice, čičkovo ulje i oleinsku kiselinu, ali i neke inovativne sastojke poput neodermila. Mnoge dame koriste piskavicu za rast grudi. Ovi sastojci povećavaju volumen grudi i čine ih čvršćim i zategnutim.

Tablete za rast grudi

Ako si ikada pila tablete za kontracepciju, sigurno si primetila da su ti grudi postale veće. Do rasta grudi je došlo jer ove tablete sadrže estrogen.

Međutim, ne moraš koristiti tablete za kontracepciju, ako je jedini efekat koji priželjkuješ veće grudi. Na našem tržištu postoje tablete za povećanje grudi koje sadrže prirodne ekstrakte, poput ekstrakta hmelja. Ali, budi oprezna! Pre nego što kupiš tablete za povećanje grudi, obavezno se konsultuj sa lekarom.

Čajevi za rast grudi

Čajevi za rast grudi su bezbedniji od tableta, zato bi trebalo da im daš šansu pre kupovine tableta za povećanje grudi. Međutim, neće dati  trajni efekat. 

Ako želiš da pokušaš da povećaš grudi ispijanjem čaja, pokušaj sa čajem od semena piskavice. Ali, ako ti je cilj značajno i dugotrajno povećanje grudi, treba da ih kombinuješ sa drugim alternativama za povećanje grudi.

Vežbe za veće grudi su zaista sjajan način da dobiješ bujnije poprsje. Pored toga, vežbe za povećanje grudi ti pružaju i niz dobrobiti o kojima sam pisala gore.  Ali, ako želiš da iskusiš značajno povećanje grudi, moraš da ih kombinuješ sa kremom za rast grudi. U roku od 4 do 6 nedelja ćeš dobiti grudi kakve si priželjkivala.

Kakvo je tvoje iskustvo kad su vežbe za povećanje grudi u pitanju? Piši nam u komentarima.

Test