Naslovna » Shockwave terapija: cene, iskustva i manje celulita
Telo

Shockwave terapija: cene, iskustva i manje celulita

shockwave terapija za celulit

Shockwave terapija jedna je od mnogih tretmana koji uklanjaju celulit. Da li je bolja u odnosu na druge, kako izgleda tretman, boli li te nešto? Prati sve.

Sigurna sam da si već čula za celulit i sve njegove opise: rupice na koži, pomorandžina kora, grudvice na koži i svi ostali neprijatni izrazi. I to nije bez razloga!

Nažalost gotovo 90% žena se pre ili kasnije susretne sa celulitom.

Koliko god ovi opisi bili neprijatni, činjenica je da opisuju celulit na pravi način kada se on razvije. Ova dosadna i estetski neprivlačna pojava posebno počne da nas nervira kada dođe vreme za letnju garderobu i kada naše noge postanu izložene pogledima. 

Počni na vreme da razmišljaš o opcijama tretiranja celulita, jer leto samo što nije stiglo, a sasvim sam sigurna da želiš da se rešiš ceulita do tad.

Pisali smo o celulitu mnogo puta, ali da se podsetimo najvažnijih stavki koje treba da znaš.

Celulit je stanje u kojem koža na jednom ili više delova tela počinje da dobija izdubljeni, kvrgavi izgled. Tako celulit može da pojavi na zadnjici, na butinama, celulit na nogama, na stomaku, a javlja se čak i celulit kod muškaraca.

Najčešće vrste celulita su adipozni celulit, vodeni celulit i tvrdi celulit. Nekada može da se desi i da imaš kombinaciju dve vrste celulita, a nekada čak i sva tri.

Pored najčešćih mesta gde se celulit pojavljuje (zadnjica, butine, stomak) on zapravo može da se pojavi bilo gde na telu gde se kolagen, elastin i potkožna masnoća i tkivo razgrađuju.

To mogu na primer biti čak i nadlaktice i listovi. Razgradnja mladalačkih ćelija i oslabljenog tkiva ne samo da može dovesti do celulita, več i do opuštenog izgleda kože.

Celulit može da se pojavi kod bilo koga. To što je neko mršaviji ili mlađi, ne znači da nema celulit. Isto tako, bilo koja građa tela je jednako podložna celulitu.

Postoje neki faktori koji utiču kao što su neaktivnost, starost, pušenje, hormonalne promene i genetika koji mogu ubrzati i povećati pojavu celulita.

Prema statistikama između 85-90 % žena u postadolescentskom dobu susreće se sa ovom neprijatnom pojavom, pre ili kasnije.

Žene su najpodložnije ozbiljnoj pojavi celulita nakon četrdesete godine. Upravo, jedan od boljih tretmana za skidanje celulita jeste shockwave terapija. Da vidimo i kako deluje.

shockwave terapija iskustva

Šta je shockwave terapija za celulit? 

Dobra vest je da za celulit ipak postoje razna efikasna rešenja, tretmani i terapije. Prema raznim medicnskim studijama shockwave terapija za celulit je definitivno jedna od najefikasnijih terapija za pomorandžinu koru.

Ona smanjuje ceulit i poboljšava izgled kože, kao i stanje tkiva.

Iako je danas ovaj vid lečenja poznat kao shockwave, ova terapija se prvobitno koristila za lečenje hroničnih bolova u zglobovima, mišićima i kod drugih bolnih povreda.

Oni koji pate od ovih hroničnih bolnih povreda, a probali su ovaj vid terapije, izvestili su da je nakon samo nekoliko tretmana došlo do značajnog poboljšanja u pokretljivosti, zarastanju i olakšavanju bolova.

Ako je iko probao sve moguće tretmane za celulit, to je definitivno Bojana. Ono što je shvatila, jeste da je celulit i dalje tu. Želela je nešto praktičnije i brže. I uspela je. ZA SAMO TRI NEDELJE CELULIT SA TELA SE ISTOPIO.

Kako je Bojana uspela da se reši celulita sa tela, saznaj na ovom linku https://onaportal.com/ni-grama-celulita-vise-nemam-na-nogamaznam-da-isto-zelis-i-ti/

Posle daljih istraživanja shockwave terapija za celulit je pokazala fantastične rezultate koji pokazuju da je moguće stvarno i merljivo poboljšanje u lečenju i smanjenju celulita.

Nakon niza tretmana pozitivni rezultati kada je u pitanju shockwave terapija za celulit su:

 • smanjenje proizvodnje celulita i poboljšanje izgleda već postojećeg celulita, odnosno smanjenje njegove vidljivosti
 • razbijanje velikih skupova masnih ćelija na manje
 • ojačanje vezivnog tkiva
 • poboljšanje tonusa mišića
 • poboljšanje elastičnosti kože
 • poboljšanje limfne drenaže (uklanjanje toksina/otpada)
 • poboljšanje protoka/cirkulacije krvi
 • smanjenje pojave i izgleda postojećih belih strija i ožiljaka
 • poboljšanje proizvodnje kolagena
 • zatezanje, učvršćavanje i izglađivanje kože

Kako shockwave terapija za celulit radi?

Shockwave terapija za celulit se naziva još i terapija udarnim talasima, terapija ekstrakorporalne impulsne aktivacije i terapija vantelesnim akustičnim talasima i koristi se za smanjenje celulita.

Šok terapija se odnosi na energetske, akustične talase koji stvaraju vibracije koje pozitivno utiču na osnovno vezivno tkivo, ćelije i na kraju na samu kožu.

Izraz “vantelesni” se odnosi na metodu kojom se udarni talasi prenose kroz kožu. U ovom slučaju udarni talasi se isporučuju spolja, kroz jastučić, i ulaze kroz kožu. 

Zajedno sa lečenjem celulita, shockwave će takođe pomoći da se podstakne proizvodnja kolagena. Zatim podmlađuje vezivno tkivo, poboljšava elastičnost kože i daje koži sveukupno glatkiji, zategnutiji izgled.

Ono što se zaista dešava kada se primenjuje shockwave terapija jeste da udarni talasi uzrokuju mikro pukotine u vezivnom tkivu dok u isto vreme razgrađuju masne naslage, odnosno celulit.

Kada dođe do manjeg kidanja (povrede) tkiva, telo automatski povećava količinu kolagena na tom mestu koji deluje kao sredstvo za zarastanje.

Kada kolagen krene da radi svoj posao i počne da obnavlja odnosno leči tetive i tkivo, povređene tetive i tkivo zamenjuju se gušćim podmlađenim okvirom (kolagena vlakna), a odatle čvršćim i zategnutijim tetivama i tkivom. Spolja se postiže vidljiv rezultat u vidu čvršće i glatke kože.

Udarni talasi se prenose ručnim uređajem za lečenje koji isporučuju niz akustičnih (sličnih zvučnim) talasa direktno u duboko vezivno tkivo pogođenog područja.

Akustični talasi generišu snažne energijske impulse koji šalju vibracije direktno na kožu i tkivo. Korišćenjem ručnog uređaja “udarni” talasi ciljaju povećanje odnosno grupisane masne ćelije i razgrađuju ih.

Postupak započinje pokrivanjem područja koje treba tretirati antiseptičkim gelom (gel sličan onom koji se koristi tokom ultrazvučnog pregleda).

Ručni uređaj se pomera u obliku mreže, vertikalno i horizontalno, preko područja koje se tretira. Druga metoda je da se uređaj pomera u nizu talasastih linija u području koje se tretira, vertikalno i horizontalno.

Na osnovu individualne procene i željenih rezultata, osoba koja vrši tretman će odrediti odgovarajući pritisak, broj šokova i intenzitet šokova.

Dakle zaista je bitno da shockwave terapija za celulit bude primenjena od strane stručnog, sertifikovanog lica koje će znati pravilno da odredi parametre baš za tebe.

Vrh, odnosno glava uređaja za terapiju udarnim talasima tretira celo područje. Primenom tačne količine pritiska i izvođenjem određenog broja šokova u čestim intervalima, osnovno tkivo se može obnoviti nakon što se celulit razgradi.

Nivo bola tokom ili neposredno kada se završi shockwave terapija za celulit, može biti umeren, ali obično prolazi za 48h ili manje. Lekovi za uklanjanje bolova koje možeš kupiti u apoteci bez recepta mogu biti od koristi da se smanji nivo bola i nelagodnosti, dok on sasvim ne prođe.

Stopa uspeha u postizanju primetnog poboljšanja na glatkijoj, čvršćoj koži sa manje izraženim celulitom, iznosi čak 75% i više nakon završenih tretmana.

Rezultati su dokumentovani u opsežnim naučnim studijama.

Shockwave terapija za celulit  – prednosti

Shockwave terapija za celulit je siguran i neinvazivan tretman i način lečenja za smanjenje i poboljšanje celulita.

Korist ove terapije se ogleda i u tome što mogu da se tretiraju različiti delovi tela jednako efikasno.

Iako ne postoji razlog zašto bi se pravile pauze između tretmana, preporučuje se da se sa sledećim tretmanom sačeka 48 sati.

Kod nekih drugih tretmana za celulit mora da se čeka i po sedam dana, što znatno usporava proces.

Jedan tretman traje maksimalno 30 minuta i primetni rezultati mogu da se postignu posle svega nekoliko tretmana, a u jednom ciklusu se preporučuje da to bude 8-10 tretmana.

Cena kada je u pitanju shockwave terapija za celulit može dosta da varira u zavisnosti od toga gde se tretmani rade, zatim koja područja se tretiraju, vrsta uređaja koja se koristi, kao i potrebni šokovi, i naravno kakav krajnji rezultat želiš da se postigne.

Najčešće se uzima paket od nekoliko terapija (najčešće je to 5) pa tada cena bude nešto niža, za ceo paket između 150 i 200e.

Iako shockwave za celulit nije trajno rešenje i zahteva nekoliko tretmana da bi se željeni rezultat održao preko 78% žena je na kraju terapije izuzetno zadovoljno postignutim rezultatima.

shockwave terapija cena

Shockwave terapija za celulit  – nuspojave

Ono što je veoma dobro kod ove metode i borbe sa celulitom jeste da nema neke izražene i loše nuspojave.

Na tretiranom delu kože doći će do blagog crvenila, ali ono će se tokom dana povući i nema nikakvog razloga da nakon tretmana svoj dan nastaviš potpuno normalno. 

Osim sledećih, blagih neugodnosti, shockwave terapija za celulit nema drugih neželjenih efekata:

 • koža je nakon tretmana crvena, ali to se u toku dana povuče
 • ovaj tretman je neophodno raditi dva puta sedmično kako bi bio efektivan, a neke žene možda nemaju mogućnost da izdvoje toliko vremena
 • sam postupak nije bolan, ali jeste malo neugodan

Kao što sam već rekla, shockwave za nije tretman koji će te trajno osloboditi celulita. To je još jedna negativna strana. Ali kao dopuna redovnom režimu nege i borbe protiv celulita je savršeno efikasna.

Postoje još neke metode koje možeš kombinovati shockwave terapijom kako bi imala trajne i maksimalne rezultate. 

Ovo su neke od mnogobrojnih metoda koje možeš da kombinuješ sa shockwave terapijom:

Iako neke od ovih metoda mogu poboljšati izgled kože, nijedna neće trajno rešiti problem. Neophodno je da budeš uporna i da čak i kada postigneš željeni rezultat ne prestaneš sa negom područja gde ti se celulit stvara.

Svakako je dobro da vežbaš redovno 15-30 minuta dnevno i da piješ barem 2l vode dnevno kako bi se koža održala hidriranom iznutra i u dobrom stanju.

Takođe obavezno koristi gel za celulit koji će kožu održavati hidriranom i elastičnom spolja.

Vodi računa da biraš gel za celulit koji je na prirodnoj bazi, sa kvalitetnim sastojcima, kako bi on prodirao u duboke ćelijske nivoe i tako se efikasno borio sa celulitom.

Osim anticelulit kreme, većina gore navedenih metoda ne razbija celulit na dubokim slojevima, već samo hrani kožu i poboljšava održavanje njenog tonusa i generalno zdraviji izgled.

Zaboravi na liposukciju, jer ona iako otklanja masnoću iz tela, zapravo veoma malo ili čak ni malo ne utiče na celulit.

Uz sve ove metode ova terapija je odličan dodatak borbi sa celulitom koji treba smanjiti ili eliminisati.

Shockwave terapija cene

Cena, naravo da i sama znaš da se dosta razlikuje od salona do salona. Često se dešava da određeni saloni nude popuste, pa tako možeš naći i za  1.500,00din po tretmanu ili u kombinaciji sa fizikalnom terapijom od 2.000,00din.

Ali to su akcije, tako da je cena po tretmanu uglavnom viša.

Najčešće je potrebno od  3 do 5 tretmana, ali i ovde nema pravila, jer naravno sve zavisi od tvog stanja kože i celulita.

Shockwave terapija iskustva

Većina žena koja se odvažila na ovu terapiju je postigla rezultate koje nije mogla dobiti samostalno nekim drugim metodama.

Shockwave terapija omogućava dublje vibracije masnog tkiva dok većina drugih tretmana cilja samo površinu kože, što nije toliko efikasno u uklanjanju celulita.

Sa tobom ću podeliti iskustvo nekoliko žena koje su isprobale ovu metodu lečenja celulita.

Isidora, 35

“Moram da priznam da sam bila malo skeptična kada mi je drugarica preporučila ovu terapiju. Tvrdila je kako je njoj shockwave terapija za celulit pomogla da se u potpunosti reši celulita za samo dve nedelje. Znala sam da je ovo skoro nemoguće, ali sam ipak uplatila tretmane.

Moram naglasiti da sam se naoružala i dobrim gelom za celulit, kako bi rezultat bio što bolji. Zaista sam ostala šokirana činjenicom da mi se celulit smanjio za 80% za nekoliko nedelje.”

Jasna, 49

Sa celulitom muku mučim godinama. Sigurna sam da nema tretmana koji nisam probala, ali ni jedan nije doneo neke preterane rezultate. Shockwave terapija je napravila istinsku promenu izgleda mojih nogu. Ponovo nosim suknje i šortseve!”

Ovo je jedna sigurna terapija, koja pruža mogućnost da se na neinvazivan način leči neprivlačan izgled celulita. Terapija je medinski dokazano i efikasno sredstvo za postizanje stvarnih i dramatičnih rezultata.

Test