Naslovna » Pomaže li kikiriki za rast grudi?
Telo

Pomaže li kikiriki za rast grudi?

kikiriki za rast grudi

Voliš kikiriki? A jesi li znala da sve više devojaka koriste kikiriki za rast grudi? Zvuči sjajno! Evo i načina na koji treba da se konzumira. Saznaj odmah.

Bujne grudi i zanosan dekolte je san gotovo svake žene. Kako bi izbegle plastičnu hirurgiju, mnoge dame pokušavaju prirodnim putem da uvećaju grudi.Tako su mnoge dame otkrile, pa i probale kikiriki za rast grudi.

Daje li rezultate i ima li efekta ova ukusna grickalica? Hajde da saznamo.

Mnogi misle da su bujne grudi i isticanje dekoltea doživeli procvat otkako su se pojavile društvene mreže, učestalo fotografisanje i internet uopšte.

To nije tačno jer su od davnina grudi bile simbol ženstvenosti i raskošne lepote. Dame na dvorovima su se utrkivale koja će imati bujnije poprsje i sa ponosom su isticale svoj dekolte u haljinama dubokog izreza. 

Bez sumnje, bujne grudi su oduvek bile i biće najženstveniji adut na ženskom telu. Zato, nemoj da misliš da si jedina koja želi veće grudi, to želi svaka žena!

Ono što nas razlikuje jeste da bi neko radije da se obrati hirurgu za brzo rešenje, a neko bi da proba da na prirodan način poveća grudi  i dobije veći obim za kojim svi žudimo.

Istraživanja su pokazala da to možemo postići unošenjem dobro izbalansirane i pažljivo birane hrane za povećanje grudi, a između ostalih namirnica izdvojio se kikiriki za rast grudi.

Na tržištu ima mnogo receptura i preparata, kao što je bakin recept za veće grudi, ali i  krema za prirodno povećanje grudi, koje daju fantastične rezultate.

Dodaj i kikiriki za rast grudi u svakodnevnu ishranu i nećeš se pokajati jer su blagodeti ove namirnice mnogobrojne.

Za početak, evo jedne zanimljivosti!

Kada nabrajamo orašaste plodove, orahe, lešnike, bademe, redovno uvrstimo i kikiriki na taj spisak. Međutim, kikiriki nema nikakve veze s orašastim plodovima. Ova biljka je iz porodice mahunarki. Poput pasulja, graška, soje i sočiva, kikiriki se dobija iz mahune. Ona raste ispod zemlje i sadrži po par semena u sebi. 

No, nije toliko ni važno kojoj porodici biljaka pripada, važno je da je kikiriki neverovatan izvor proteina i raznih zdravih nutrijenata i, DA, može uticati na rast grudi.

Ova zdrava grickalica ne samo da će ti dati veće grudi, već će značajno uticati na zdravlje čitavog organizma.

kikiriki za grudi

Kako deluje kikiriki za rast grudi?

Istinu ćemo naći u samo jednom sastojku. Reč je naime o, doduše manjoj, ali ipak prisutnoj količini izoflavona, koji je fitoestogen u kikirikiju i koji može uticati na povećanje grudi.

Izoflavoni su klasa antioksidativnih polifenola, tačnije, to su materije iz grupe biljnih estrogena.

Fitoestrogeni u telu oponašaju prirodan estrogen koji je ključni hormon za rast grudi. Drugim rečima, to je kao da uzimaš prirodan hormon za rast grudi.

Izoflavoni u kikirikiju su direktan odgovor na pitanje zašto je kikiriki za rast grudi dobar.

Hormonska reakcija koja se događa tokom pubertetskih dana, uzrok je i ujedno sudija koji će odrediti veličinu grudi

Ako telo uspostavi hormonsku ravnotežu i izluči se dovoljna količina estrogena tokom puberteta(a u tom periodu često je pitanje do koje godine rastu grudi) grudi će se razviti do svog maksimuma.

Međutim, ukoliko dođe i do najsitnije smetnje ili disbalansa u ovom procesu, grudi će biti manjeg obima i neće moći da se razviju onoliko koliko bismo želeli.

U kikirikiju izoflavoni možda nisu u tolikoj meri prisutni kao kod, recimo piskavice, ali su ipak prisutni i redovnm konzumacijom izazivaju blag porast gustine tkiva dojki.

Pre nego što saznaš koliko kikirikija treba da konzumiraš, super stvar je što možeš da pročitaš iskustva i drugih devojaka. Dragica je mlada devojka koja je oduvek želela da ima veće i zategnute grudi. 

Tražila je za sebe samo najbolje i isključivo prirodno rešenje. Konačno je uspela DA UVEĆA SVOJE GRUDI i kako kaže sada je presrećna.

Saznaj kako je Dragica uvećala svoje grudi na ovom linku https://onaportal.com/ona-zna-otkriva-za-tebe-najbolji-tretman-za-vece-grudi/

Šta kaže nauka?

Istraživanja koja su sprovedena pokazuju da kikiriki, pored izoflavona, poseduje lecitin i veliku količinu proteina, koji se smatraju glavnim sastojcima za podsticanje rasta grudi. 

Pored toga, vitamin B kojeg u kikirikiju ima u izobilju, podstiče ubrzanje metabolizma i stimulisanje izlučivanja estrogena čime se pospešuje razvoj mlečnih žlezda i postiže efekat povećanja grudi

Sastojci koji utiču na rast!

Spisak zdravih nutrijenata u kikirikiju je toliko dug da bi te tekst verovatno uspavao, zato ćemo se detaljnije baviti samo onim koje utiču na rast grudi i daju neverovatne zdravstvene dobiti.

Masti u kikirikiju

Kikiriki je prepun zdravih masti od kojih je većina sastavljena od oleinske i linolne kiseline.

S obzirom da veličina grudi zavisi od količine potkožnog masnog tkiva, zdrave masti u kikirikiju naučnici preporučuju kao dopunu i izgradnju tkiva dojki.

Proteini u kikirikiju

Kikiriki je sjajan izvor biljnih proteina. Ova zdrava namirnica ima skoro 30% proteina a malo ugljenih hidrata, što je čini pogodnim za jačanje imunog sistema i pravilan rad ćelija. 

Ćelije dojke su takođe podložne regeneraciji i obnavljanju, pa su proteini veoma važni za zdravlje i bujnost grudi. Proteini iz kikirikija znatno utiču na rast i razvoj mlečnih kanala i značajni su za period dojenja, regeneracije nakon porođaja kao i u menopauzi.

Vitamini i minerali u kikirikiju koji utiču na rast grudi

  • B1, B3, B6 i B9, koju god vrstu vitamina B da tražiš, naći ćeš je u kikirikiju. Zahvaljujući vitaminima iz B grupe, imaćeš lepu i elastičnu kožu koja može prirodno da se širi i dobija na volumenu. To se dešava i sa kožom dojki ukoliko konzumiraš kikiriki za rast grudi
  • Vitamini E, A i C su veoma zastupljeni u jezgru kikirikija

Svaki od ovih vitamina različito deluju na rast grudi.

Vitamin E je zaslužan za normalizaciju i regeneraciju tkiva, kao i za ubrzanje rasta tkiva. On utiče na razvoj tela, pa tako i na razvoj mlečnih žlezda. Kikiriki sadrži dosta vitamina E, što ga čini idealnom namirnicom za povećanje grudi.

Vitamin A povećava nivo hormona i reguliše njihovu interakciju, fantastično učvršćuje kožu grudi i čini je elastičnom i hidriranom. Hidrirana koža grudi će s lakoćom prihvatiti višak masnog tkiva kojima će hormoni pomoći da se razviju.

Baš zato je kikiriki za rast grudi sjajan izbor za tebe.

Vitamin C  utiče na krvotok, cirkulaciju i daje nam dobar imunitet i zaštitu od virusa. On podstiče proizvodnju kolagena koji je najvažniji sastojak kože.

Više kolagena i dobra prokrvljenosti daju bujnost, jedrinu i veći obim, zbog toga se preporučuje kikiriki za rast grudi.

  • Fosfor koji se nalazi u kikirikiju igra važnu ulogu u rastu i održavanju telesnih tkiva. Tkiva grudi se zahvaljujući ovom dragocenom mineralu postepeno šire i razvijaju, a pritom ostaju elastična i čvrsta. Tako deluje i na grudi i njihov rast. Fosfor iz kikirikija daje veću mišićnu aktivnost, jača zube i kosti i stvara više energije u telu.

Još nešto! 

Kikiriki se zbog visokog nivoa biotina i niacina preporučuje za zdravlje i sjaj kose, blistavo lice bez bora i jačanje noktiju.

Dakle, to su razlozi zašto fitoterapeuti, nutricionisti i lekari preporučuju kikiriki, kao i razlog zbog čega su potvrdili da je kikiriki dobar za rast grudi.

Pored većih grudi, hoće li biti koji kilogram više?

Ukoliko ti se trenutno ovo pitanje mota po glavi, znaj da se u 100 grama kikirikija nalazi: oko 570 kalorija, 26 grama proteina, 49 grama masti, 16 grama ugljenih hidrata, 8 grama vlakana i 4 grama šećera. 

S obzirom na količinu masti i kalorija u kikirikiju, dosta se polemisalo o tome da li kikiriki goji. 

Međutim, kikiriki sadrži monozasićene i polizasićene masti koje su zapravo dobar i zdrav holesterol. Zbog toga, kikiriki se nalazi na listi najboljih namirnica za mršavljenje a ne na listi onih koje goje.

Zdrave masti koje sadrži kikiriki se brzo apsorbuju u telu i ne talože se kao nezdrave masti, poput onih iz brze hrane. Zato, dok konzumiraš kikiriki za rast grudi, ne moraš da brineš hoćeš li dobiti koji kilogram viška.

Ali, ipak izbegavaj posoljen i pečen kikiriki jer se od veće količine soli dobija celulit.

Kako i koliko kirikija da jedeš?

Kikiriki za rast grudi se može jesti sirov, blanširan, pečen, kuvan, pržen, samleven u prah ili u obliku putera.

Smatra se da je sirov, sa svojom tankom opnom, nutritivno najzdraviji, jer je ta opna koju često uklanjamo bogata antioksidansima i korisnim biljnim hemikalijama

Na šta treba obratiti pažnju?

Treba da znaš da kikiriki ne podnosi visoke temperature, zato je važno gde se i kako skladišti. 

Biraj kikiriki koji je u ljusci i koji se čuva na hladnom i tamnom mestu gde temperatura nikako ne prelazi 30 stepeni. Ukoliko je velika vlažnost vazduha ili je temperatupa preko preporučene, kikiriki može da užegne i postane gorak i neupotrebljiv.

Važno je da znaš i ovo!

Ukoliko ti sirov kikiriki stvara nelagodnost u želucu i teško ti je da ga svariš, možeš ga prepeći u rerni. Najbolje je da ga prepečeš na temperaturi od 75 stepeni u trajanju od 15-20 minuta.

Na ovaj način ćeš sačuvati sve hranljive materije i nećeš uticati na nutritivnu vrednost kikirikija

Preporučena dnevna doza kikirikija za rast grudi

Najdelotvornija doza kikirikija za rast grudi koju možeš da uneseš je 20-40 grama dnevno. To je, otprilike, četvrtina šolje. Vreme konzumacije nije ograničeno, dakle, možeš ga jesti u kontinuitetu koliko god želiš.

Najbolje bi bilo da, uveče, tokom gledanja filma ili čitanja knjige, grickaš kikiriki čisteći ga polako iz ljuske. Ova aktivnost grickanja i čišćenja povezuje se umirujućim i antistres dejstvom na mozak, pritom je neuporedivo zdravija nego kesica čipsa ili neke druge gickalice.

 Zbog svoje hranljivosti, kikiriki će ti dati osećaj sitosti i sve hranljive materije će se tokom noći apsorbovati u tvom telu. Tokom noći se tkiva regenerišu tako da će sva dobra svojstva kikirikija uticati na rast grudi dok ti spavaš.

Ovaj ritual ti neće samo povećati grudi već će ti čuvati srce, vid i doprineti zdravlju i mekoći tvoje kože.

Ali, razume se da ćeš ponekad poželeti da promeniš rutinu i zato evo nekoliko dobrih načina kako da uneseš kikiriki za rast grudi.

kikiriki za veće grudi

Kikiriki za rast grudi u poslasticama

Kikiriki se u kolačima, kremovima i drugim poslasticama ponaša kao maslac. On oslobađa masnoću i aromu koja obogaćuje ukus svakog slatkiša.

Ukoliko ti se dopada kombinacija kikirikija i slatkog, svoju preporučenu dnevnu dozu samelji ili iseckaj i dodaj u kolač. Slatko od kojeg rastu grudi, idealno zvuči, zar ne?

Još jednom, o količini kalorija ne brini kad je kikiriki u pitanju, brini o količini šećera, brašna i drugih namirnica koje goje.

Sendvič od kikirikija za rast grudi

Ovaj neobičan sendvič će ti dati snagu za ceo dan. U pitanju je jednostavan recept koji može biti sjajna užina i pored energije koju ćeš dobiti, uticaće na porast tvojih grudi

Na dvopek namaži puter od kikirikija i naseckaj bananu. Ova kombinacija sjajnih namirnica često je odabir sportista koji žele brzu regeneraciju, jačinu i instant energiju. 

Još bolji izbor je da preko banane jednostavno pospeš mleveni kikiriki, tako ćeš izbeći unos masnije varijante ove fantastične grickalice. Veće grudi i dodatna snaga? Može!

Humus sa kikirikijem

Ukoliko konzumiraš humus, onda znaš koliko hranljivih materija daje ovaj zdravi namaz. Ukoliko humus nije deo tvoje svakodnevne ishrane, na internetu potraži recepte za domaći humus koji će te oduševiti.

U humus jednostavno dodaj šaku mlevenog ili ustitnjenog kikirikija i uživaj u ovoj fantastičnoj kombinaciji ukusa zbog koje će tvoje grudi biti bujnije i veće.

Brza užina za posao

Ukoliko obavljaš kancelarijski posao, sigurno te muči pitanje da li možeš da uživaš u zdravoj hrani. Možeš i to vrlo lako.

Jednostavno ponesi malo kikirikija i prelij ga jogurtom. Ovaj sjajna užina će te osvežiti, podstaći rast grudi, probuditi i dati snagu za ostatak radnog dana. 

Dodatak jelima

Da, kikiriki može biti sjajan dodatak raznim vrstama jela, naročito od mesa, a najbolji je dodatak salatama.

Preporučenu dozu od oko 40 grama kikirikija sitno iseckaj i pospi preko sezonske salate. Odlična stvar je što ti za salatu neće biti potrebno ulje jer ga kikiriki sadrži u sebi, pritom je neuporedivo zdravije od običnog.

Kikiriki može biti odličan sastojak priloga ili soseva uz meso.

Svakom sosu će kikiriki dati dodatnu aromu, a hranljive materije neće samo obogatiti ukus mesa i sosa, već će ti ova kombinacija proteina pospešiti rast grudi.

Takođe, sitno seckan kikiriki je sjajan kada se kombinuje sa prženim povrćem. 

Sitno seckano sezonsko povrće prodinstaj na tiganju uz samo par kapi maslinovog ili susamovog ulja. Pred kraj termičke obrade dodaj šaku kikirikija i ostavi par minuta da se ukusi prožmu i sjedine. Kombinacija drugih  ulja i ulja iz kikirikija će napraviti čudo za tvoju kožu i grudi.

Pasta sa kikirikijem

Još jedan način da uvrstiš kikiriki za rast grudi u svoju svakodnevnu ishranu jeste da šaku mlevenog kikirikija dodaš u svoju miljenu pastu.

Ukoliko uživaš u dobroj pasti, jednostavno proprži malo belog luka, sveže začinsko bilje sa šakom mlevenog kikirikija, prelij pavlakom za kuvanje sa niskim procentom masnoće i začini sa malo morske soli. Ovaj sos će te oduševiti svojim ukusom i unećeš dnevnu dozu kikirikija za rast grudi.

Još jedna topla preporuka

Videli smo da kikiriki zaista može da ti pomogne za rast grudi. Ali, pošto je prirodan proces oslobađanja fitoestrogena u pitanju, moraš biti strpljiva i uporna. Rezultate ne očekuj odmah ali nemoj da te to obeshrabri. Nakon nekog vremena, rezultati tvoje upornosti će se videti i uživaćeš u dobrom izgledu svog dekoltea. 

Uz kikiriki za rast grudi,  preporučuju se i vežbe za povećanje grudi jer su one veoma delotvorne i važan su segment kad je prirodan rast grudi u pitanju. 

Pored vežbi obavezno primenjuj masažu za povećanje grudi uz neku dobru kremu od piskavice za grudi . Kreme na prirodnoj bazi uticaće spolja na volumen i bujnost tvojih grudi, bez ikakvih neželjenih dejstava, što ih čini idealnim preparatom za bujnije poprsje.

Svi ovi koraci kad se udruže, neizostavno će ti doneti rezultate i zato, uporno i strpljivo do idealnog dekoltea.

Avatar

Gorica Bojković

Profesor sam književnosti i popravljač sveta. Volim da učim, maštam, popravljam i ulepšavam sve što me okružuje.
Pisanje mi je način života i pokretač koji me tera da svakog dana budem bolja nego juče, makar za nijansu.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test