Naslovna » Da li trake za bore zaista mogu da zategnu bore?
Lice

Da li trake za bore zaista mogu da zategnu bore?

trake za bore za smanjivaje boa na licu

Saznaj kako ti popularne trake za bore pomažu da konačno dođeš do mladalačkog lica i zategnute kože!

Ako se pitaš da li je moguće zategnuti lice bez injekcija, hemikalija ili operacije? Moguće je! U moru raznoraznih izuma za lepotu i negu, flaster za bore je zauzeo svoje cenjeno mesto.

Posle zatezanja lica koncem mislila si da ne postoji ništa drugo tako neverovatno i pomalo bizarno? A da li si čula za flaster za bore?

Zamisli, zalepiš flaster protiv bora i koža ti bude zategnuta – zvuči baš primamljivo, zar ne?

 

Možda zvuči pomalo neverovatno da trake za zatezanje lica mogu tako dobro da rade svoj posao – ali rezultati potvrđuju suprotno.

 

Istraživala sam kako ti flaster protiv bora može biti najbolji prijatelj u negovanom i mladalačkom izgledu. Sve što sam saznala ću vrlo rado podeliti sa tobom.

 

Zašto nastaju bore?

 

Prve bore koje se pojavljuju na licu najčešće nastaju kao rezultat određenih izraza lica.

 

Oštećenje kože od sunca, pušenje, dehidracija, neki lekovi i spoljašnji i genetski faktori utiču na to kada i gde će se razviti bore.

 

Većina bora ima tendenciju da se pojavi u delovima tela koji su najviše izloženi suncu, posebno lice i vrat.

Tačno je, bore su prirodni deo procesa starenja i u principu ih ne možemo izbeći. Kako starimo, naša koža postaje sve tanja, suvlja i manje elastična, i manje je u stanju da se zaštiti od oštećenja. To dovodi do nastanka bora i finih linija na koži.

Faktori kao što je pušenje mogu ubrzati razvoj bora.

Učestali izrazi lica, na primer, smejanje, mrštenje ili čkiljenje mogu dovesti do finih linija i bora u mlađem uzrastu. Nazolabijalne bore su na primer posledica smejanja.

Zapravo, svaki put kada osoba koristi mišić lica, ispod površine kože se formira brazda. Kada je osoba mlada, koža se vraća nazad, ali kako stari, koža gubi fleksibilnost.

Takođe, UV svetlost razgrađuje vlakna kolagena i elastina u koži. Ova vlakna formiraju vezivno tkivo kože. Nalaze se ispod površine kože i podupiru kožu. Razbijanje ovog sloja uzrokuje da koža postane slabija i manje fleksibilna. Koža počinje da opada i pojavljuju se bore.

Pored toga što često ulazi u sastav krema protiv bora, kolagen u hrani takođe može da ti pomogne protiv bora.

Gordana je dugo imala problem sa borama na licu. Pokušavala je na sve načine da ih se reši, ali bezuspešno. Kada je pomislila da odustane, pronašla je proizvod KOJI BRIŠE BORE, FLEKE I PODOČNJAKE SA LICA.

Ukoliko i ti želiš SAVRŠENO ČISTO LICE, pročitaj kako je Gordana uspela da očisti svoje lice na ovom linku  https://onaportal.com/kazi-vec-jednom-borama-na-licu-zbogom/

 

trake za bore-1

 

Bore na čelu

 

Bore na čelu su prirodan, iako nesrećan, nusprodukt starenja, i ne možeš zauvek pobeći od njih. Najčešće se pojavljuju zbog preterane mimike lica u predelu čela, pre svega zbog mrštenja, pa ih neko zove i bore ‘’mrštalice’’.

Ako si zabrinuta zbog njihove preuranjene pojave, ili želiš samo da odložiš pojavu bora na čelu, možeš da preduzmeš nekoliko koraka da bi u ovome uspela.

Trake za bore su svakako jedan od tih uspešnih koraka.

Kasnije ću o tome kako ti flasteri za bore na čelu zapravo pomažu.

Bore oko očiju

 

Koža oko očiju je tanka i ima drugačiju teksturu od kože na ostatku lica. Pošto su nam oči otvorene tokom većine budnih sati, njihova napetost uzima svoj danak na koži oko njih, što ponekad izaziva bore oko očiju, promenu boje i druge znakove napetosti.

Najbolje rešenje je da često odmaraš oči, ali za one bore koje već postoje, mogu ti pomoći trake za bore.

Napetost i čkiljenje su dva najveća krivca koja izazivaju bore oko očiju. Ako često provodiš vreme na kompjuteru, daj pauzu svojim očima tako što ćeš ih zatvoriti na nekoliko minuta na svakih sat vremena.

Ne zaboravi i da nosiš naočare za sunce kad god izađeš napolje – jer one štite oči od štetnog UV zračenja koje pospešuje razvoj bora.

Među prirodnim sastojcima, kokosovo ulje za bore oko očiju se naročito koristi.

baner

Kako pomaže traka za zatezanje lica

 

Možeš da koristiš samolepljive trake za bore da zategneš opuštenu kožu. Ovi mali flasteri se nanose preko čela i između očiju, ili već gde je to potrebno na licu, preko noći, a kožu drže natrag u ne-naboranom položaju.

Trake za bore su namenjene da treniraju mišiće kože da prestanu da se spuštaju, a mogu se koristiti i na dubokim borama. Fenomenalno, zar ne?

Ove trake za zatezanje lica su zapravo prozirni adhezivi oblikovani za područja lica koja su sklona borama i deluju tako što “izglađuju” tvoje bore i pomažu koži da vrati svoje prirodne konture.

Flaster za bore je savršena dopuna prirodnim kremama i serumima protiv bora.

 

Trake za zatezanje lica kako se koriste

 

Prvo i osnovno, poželjno je da koristiš ove trake na čistom licu. Nanesi trake za bore tamo gde je potrebno na licu, pritom vodeći računa da lepo zalepiš traku, i ostavi da deluju svega 30 minuta ili preko noći. Dakle, jednom rukom treba da zategneš kožu, a drugom da lepo zalepiš flaster, tako da potpuno prijanja za kožu.

Ovi flasteri mogu smanjiti fine linije za nekoliko minuta i dublje bore ako se koriste duži vremenski period.

Oni su efikasniji kod nekih tipova kože od drugih, tako da rezultati mogu prilično da variraju.

Ako imaš suvu ili osetljivu kožu ili ako prvi put koristiš proizvod ovog tipa, prvo pritisni traku na zadnju stranu ruke da bi oslabila lepilo. Takođe možeš lagano nanositi neku ne-masnu hidratantnu kremu (bez kiselina) na čistu kožu. Pusti da se upije i osuši.

Za masnu kožu, preskoči hidratantnu kremu.

 

Napomena!

 

  • Ako prvi put koristiš trake za bore, ostavi ih na 1 sat ili manje i sačekaj 24 sata pre upotrebe još jedne nove trake, a ponovna upotreba korišćene trake je obično sasvim u redu.
  • Nemoj da koristiš samolepljive trake za bore u roku od 6-8 nedelja nakon hemijskog pilinga.
  • Izbegavaj kreme i tretmane koji sadrže kiseline pre i tokom upotrebe flastera za bore. To uključuje glikolne kiseline, retinol, pa čak i hijaluronsku kiselinu, jer oni mogu dodatno učiniti kožu osetljivom, i to danima ili čak i nedeljama nakon primene.
  • Ako je tvoja koža izuzetno osetljiva ili ako imaš alergije, prvo se obrati lekaru.
  • Ne koristi trake za bore na oštećenoj ili nadraženoj koži. Prestani da ih koristiš ako imaš bilo kakvu iritaciju.
  • Za najbolje rezultate, održavaj kožu potpuno hidriranom, dakle pij najmanje 2l vode dnevno.

 

Prednosti

 

Trake za bore deluju brzo i efikasno, jer su čvrste i dobro pridržavaju kožu. Ono što čini ovu vrstu tretmana za bore efektivnim je repozicioniranje, odnosno držanje tvoje kože u izglađenom položaju.

Kod većine korisnika, ovaj hipoalergijski flaster za bore ostaje na svom mestu čak i preko noći ili nakon višestruke upotrebe.

Medicinski lepak koji se koristi za ove trake za bore je jak, ali i bezbedan. Takođe je hipoalergijski, bez lateksa, i napravljen je posebno za dugotrajnu upotrebu na koži. Opširno je testiran i koristi se u ove svrhe širom sveta.

Ostali adhezivi, kao što su adhezivi na bazi vode i silikona, ne lepe se na tvojoj koži. Adhezija je veoma važna, jer ima sposobnost da kožu drži u glatkom stanju preko noći, a upravo to je ono što izglađuje bore. Slabiji adhezivi mogu da dopuste da se koža postepeno povlači od trake i da se vrati u svoj naborani oblik, ili, traka se može potpuno skinuti.

Lepkovi na bazi vode takođe mogu da se osuše i odmaknu od bora. Ovo nikako nije poželjno i neće raditi posao.

Trake za zatezanje lica su obično transparentne, dolaze u različitim oblicima i veličinama kako bi odgovarale svim područjima lica koja su sklona pojavi bora. Mogu se ponovo koristiti, a ako ih primenjuješ na čistoj, suvoj koži – možeš ih koristiti čak 3 puta, a ponekad i više.

Veoma su lake za korišćenje, pokrivaju veliku površinu kože i možeš ih koristiti čak i dok si na putu – mogu svuda sa tobom!

 

Mane

 

Čini se da trake za bore gotovo da i nemaju mane, ali naravno da i one imaju svoje nedostatke.

Pre svega, nisu delotvorne kod svih tipova kože, tako da će rezultati biti različiti.

Kod suve i osetljive kože može naročito da nastane problem, jer neki lepkovi koji se koriste za ovaj flaster protiv bora mogu da budu prilično iritantni za kožu i da izazovu alergijske reakcije.

Kod slabijih lepkova, može se desiti da traka jednostavno ne radi svoj posao i da spadne, naročito ako se drži preko noći.

Tačno je da se koriste i za ispravljanje dubokih bora, ali često je potrebno da prođe puno vremena pre nego što krenu da se ispoljavaju vidljivi rezultati.

Trake za bore ne mogu da hrane i neguju kožu, tako da im je svrha samo korektivna.

Pogledaj koji su to još dobri načini kako zategnuti lice.

 

trake za bore-2

 

Trake za bore vs prirodna krema za bore

 

Anti-age krema je danas prosto nezaobilazni deo nesesera svake devojke i to ima svoju svrhu. Nijedan flaster protiv bora ne može da zameni dobru, prirodnu kremu protiv bora.

 

Zašto treba koristiti kreme protiv bora?

 

Naročito ti savetujem da koristiš prirodnu kremu za bore, koja je bazirana na potpuno prirodnim sastojcima koji su bezbedni za tvoju kožu i tvoje zdravlje.

Prirodni sastojci više prijaju koži, ne izazivaju alergije niti iritacije i bilo kakve nuspojave – u najvećem broju slučajeva.

I što je najvažnije – potpuno su neškodljivi za zdravlje i kao takvi su pogodni za dugotrajnu upotrebu.

baner

 

Prirodna krema za bore ima naveću koncenraciju aktivnih sastojaka. Kao takva daje odlične rezultate u svojoj nameni, a pritom prodire u dublje slojeve kože, dok trake za bore samo treniraju površinske mišiće kože kako bi izgladili bore. Ovi flasteri ne hrane i ne neguju kožu, što je veoma važno.

 

Drugo, kreme protiv bora, i to pre svega prirodne kreme protiv bora – hrane, neguju i hidriraju tvoju kožu lica.

Razne komercijalne kreme protiv bora su danas široko dostupne, ali su često pune hemikalija i aditiva koji se ne mogu ni izgovoriti, a pritom su prilično neefikasne.

Koža može biti preplavljena otrovnim mirisima, alergenima i sintetičkim konzervansima kada se ovakva kozmetika koristi dugotrajno. Čak se smatra i da običan gel vazelin za bore nije baš nasrećnije rešenje. To uzrokuje zapušene pore i dugotrajno izlaganje tvog organizma štetnim hemikalijama.

Srećom, sada se sve više obraća pažnja na to koji sastojci ulaze u sastav krema – pa su tako prirodni sastojci polako preuzeli primat. 

Više ljudi takođe prihvata zdravu ishranu, koja podržava zdravu kožu i eliminiše potrebu za agresivnim kozmetičkim proizvodima.

 

Bonus!

 

Kao alternativu, možeš da napraviš vlastitu kremu protiv bora od zdravih, prirodnih sastojaka. A pogledaj i koja maska protiv bora daje fenomenalne rezultate.

Japanska masaža lica protiv bora je takođe jedna dobra prirodna opcija.

 

Trake za bore su postale jako popularne i zaista mogu da urade svoj posao – a to je da zategnu lice. Međutim, za dugotrajnu negu kože i sprečavanje pojave bora, treba da koristiš kremu protiv bora – i to onu baziranu na 100% prirodnim sastojcima.

 

Zapravo, flaster za bore treba da se koristi samo kao dopuna kremama protiv bora, jer ne smeš zaboraviti na svakodnevnu negu i ishranu kože.

Da li znaš nekog ko je koristio trake za bore? Ako znaš ili si ih možda i sama probala, molim te da nam preneseš utiske.

 

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test