Naslovna » Jesen je pravo vreme za hemijski piling
Lice

Jesen je pravo vreme za hemijski piling

Hemijski piling

Iako se može reći da je lepota danas imperativ, redovna nega kože je stvar lične kulture osobe i nema mnogo veze sa trendom. Mlađe generacije treba na vreme da počnu da vode računa o starenju kože lica i dekoltea. Nežna, glatka i meka koža je san svake žene, naročito kada godine i iskustvo ostave svoj trag na licu.

Umorna, siva koža, sa borama i flekama kvari izgled i vrlo negativno utiče na samopouzdanje žene. I pored svakodnevne nege lica i dekoltea sredstvima za čišćenje, skupim kremama i pilinzima, ništa se značajnije neće promeniti stanje kože.

Za vidno poboljšanje stanja kože i vraćanje vitalnosti potrebno je uraditi hemijski piling. Jesen je idealno vreme za ovaj tretman jer je sada koža znatno manje izložena suncu i njegovom zračenju.

Medicinski tretman koji skida godine

Hemijski piling je zlatni standard u antiejdžing medicini. U pitanju je vrlo popularan medicinski tretman koji daje odlične rezultate u kratkom vremenskom roku. Tretman je kratkotrajan i potpuno bezbolan. Traje oko dvadeset minuta i ne zahteva anesteziju. Nakon tretmana koža je vidno boljeg kvaliteta, poboljšane strukture i čvrstine.

Koža postaje svetlija i glatkija, a pliće bore, fleke od sunca i ožiljci od akni nestaju ili postaju manje izraženi. Uklanjanjem starih mrtvih i nefunkcionalnih ćelija sa površine lica, koža postaje zdravija, lakše diše i može daleko bolje da usvaja korisne materije iz kozmetike i drugih tretmana.

Za mlađu kožu koja deluje umorno i nema sjaj dovoljan je plići hemijski piling, kojim lice postaje prozračno i osveženo. Za zrelu kožu i onu sa problemima ožiljaka od akni i pigmentacije radi se duboki hemijski piling ili piling srednje dubine. Tokom prve posete, lekar će utvrditi indikacije, stepen oštećenja kože i obaviti razgovor sa pacijentom vezan za očekivanja od tretmana.

Ukoliko je potrebno hemijski piling se može kombinovati sa mezoterapijom i PRP metodom.

Priprema za tretman i procedura

Kada dođete na konsultacije kod estetskog hirurga u Atlas Estetici saznaćete kakav tačno efekat možete da očekujete u zavisnosti od stanja kože. Lekar će vas posavetovati o merama koje je potrebno preduzeti i nezi kože pre i nakon hemijskog pilinga.

Pre hemijskog pilinga pacijent treba da izbegava upotrebu lekova koji utiču na zgrušavanje krvi. Neposredno pre hemijskog pilinga koža se detaljno očisti, a zatim se četkicom nanose specijelne kiseline koje izazivaju ljušćenje kože.

Kiseline koje se koriste izazivaju peckanje i žarenje, da bi se koža umirila nakon nanošenja neutralizatora. Na kraju se nanosi hidratantna krema koja odgovara tipu kože. Stari nefunkcionalni sloj kože se sam ljušti, a ispod njega postaje vidljiv novi mladi sloj kože. Neposredno nakon tretmana prisutni su crvenilo i osetljivost kože koje potpuno prestaje nakon nedelju dana.

Direktno izlaganje suncu treba da se izbegne prvih desetak dana, kao i boravak u solarijumu. Kod površinskih pilinga tretman može da se ponavlja na nedelju dana dok se dublji hemijski pilinzi rade u razmaku od mesec – mesec ipo dana.

Efekti hemijskog pilinga se najbolje vide nakon desetak dana.

Atlas Estetika – saveznik lepote

Antiejdžing medicinske procedure se unapređuju svake godine. Stručan tim Atlas Estetike pomno prati promene u ovoj vrlo živoj grani medicine i primenjuje uvek najefikasnije metode, dostupne u najboljim svetskim antiejdžing centrima.

Kontinuirana edukacija je rezultovala na stotine pacijenata zadovoljnih svojom podmlađenom kožom.Vodimo se devizom da je priroda najbolji uzor i zato uvek težimo izboru prirodnih preparata kojima se postiže prirodan i zdrav izgled- više na sajtu www.atlasestetika.rs.

Test