Naslovna » Korisni trikovi za pravljenje unikatne frizure kod kuće
Kosa

Korisni trikovi za pravljenje unikatne frizure kod kuće

unikatne frizure

Gotovo svaka devojka se makar jednom našla u situaciji da ne zna šta će da uradi sa kosom, a da baš tada nema dovoljno vremena da poseti frizera. Puštena kosa često deluje elegantno, ali treba razmisliti i o drugim varijantama koje će izgledati svečano i drugačije od svakodnevnih izdanja.

Postoji mnogo različitih frizura za sve dužine kose koje svaka devojka može da napravi, a neke od njih su jednostavnije nego što možda deluju na prvi pogled. Sve što je potrebno je fen za kosu, malo strpljenja i prateći korak po korak imate frizuru kao da ste izašli iz frizerskog salona.

duga-kosa

Duga kosa – simbol ženstvenosti i elegancije

Bitno je da bude negovana, ali u svakom slučaju duža kosa zahteva malo više umeća kada je potrebno napraviti frizuru nego kada imamo kraću kosu, a to i nije tako komplikovano za devojke koje spretno barataju fenom, trakom i šnalama.

Punđa – vrhunac elegancije

Kada je toplo vreme imamo potrebu da podignemo kosu i sklonimo je sa lica. Punđa je jedna od frizura koja važi za najženstveniju, ali ujedno i najkomplikovaniju za pravljenje, ali to ne mora uvek da bude slučaj.

Prvi korak je da kosu ispeglate, zatim podignete u rep i vežete na određenoj visini u zavisnosti od toga da li pravite nisku ili nešto više podignutu punđu. Zatim odvojite dva pramena kose i od njih napravite pletenice.

Vežite ih malim gumicama za kosu, a onda obe pletenice ukrstite i oblikujte prema želji. Pričvrstite ukosnicama i na kraju je poželjno dodati nekoliko slojeva laka za kosu kako bi frizura bila oblikovana i postojana.

Pletenica – romantična i unikatna frizura za svaku priliku

Postoje brojni načini za pravljenje pletenica, od onih klasičnih koje svaka devojčica nauči da pravi još u vrtiću do nešto zahtevnijih varijanti koje se svakako isplati naučiti jer su izuzetno zahvalne i mogu da “stoje” ceo dan.

Vodopad pletenica važi za romantičnu i elegantnu u isto vreme, a sigurno je da ćete biti primećeni. Za pravljenje ove frizure nisu potrebni nikakvi dodatni rekviziti, a u svečanijim prilikama možete da dodate i neku traku ili cvet i da upotpunite svoj izgled.

Prvi korak je da napravite blage lokne, ali to je opciono. Zatim uzmite prednji deo kose, odvojite tri dela kao za klasičnu pletenicu i počnite da ih ukrštate. Odvajajte dalje deo po deo kose i povezujte sa već započetim, prednjim slojem.

Na ovaj način dobijate delove kose koji elegantno padaju, a možete pogledati video u kome je detaljno objašnjeno kako da sami napravite vodopad pletenicu i možete već prvom prilikom da isprobate ovu modernu frizuru.

frizura-retro

Srednja dužina kose – bezbrižno i stilizovano

Frizure se najčešće biraju prema tipu lica, ali i prema našim afinitetima. Za kosu srednje dužine postoji bezbroj mogućnosti za pravljenje frizura jer deluje slobodno i moderno, a sve češće je viđamo na naslovnim stranama.

Holivudski talasi – povratak retro frizura

Uz odgovarajuću šminku i nakit koji prati ceo stajling, retro talasi su pravi izbor kada želite da izgledate elegantno, a nema sumnje da ćete se osećati i izgledati kao jedna od holivudskih diva.

Opranu kosu možete da ostavite da se osuši prirodno, a možete i da upotrebite fen kako bi se brže osušila. Prvi korak je da napravite nešto dublji razdeljak, a to ćete postići tako što ćete pratiti liniju obrva.

Za ovu frizuru biće vam potreban figaro kako biste napravili lokne. Može da posluži i presa za kosu, a lokne je posle uvijanja potrebno još par minuta dodatno učvrstiti šnalom kako bi se oblik zadržao, a uputstvo za pravljenje frizure možete pogledati ovde.

Jedan od trikova za pravljenje ove frizure jeste da kosu kačite dalje od lica jer će ona kasnije lepše da pada. Nežno skinite šnale, očešljajte kosu i prebacite na jednu stranu i imate frizuru koja odiše šarmom starog Holivuda.

kratka-kosa

Kratka kosa – frizura za odvažne

Nema frizera koji sa oduševljenjem neće dočekati kada mu kažete da želite da skratite kosu, a kratka kosa ne stoji baš svakome i pitanje koje se kasnije postavlja jeste kakvu frizuru možete i same da napravite sa tom dužinom?

Tri pletenice za tri minuta

Ova frizura je jedna od najbržih koju možete da napravite, a u isto vreme vam otkriva lice i deluje dovoljno jednostavno za šetnju i elegantno za neku svečaniju priliku. Prvi korak je da pri sredini glave vežete niži rep, a video sa savetima možete da pogledate ovde.

Zatim uzmite taj deo kose koji ste vezali i provucite ispod gumice nekoliko puta. Isto to uradite i sa leve i sa desne strane i pritegnite dovoljno jako da se kosa ne bi rasipala sa strane. Ako želite, možete da zakačite i neku ukrasnu šnalu, ali nije neophodno.

Kada je reč o negovanju kose najvažnije je da pronađete svoj stil i da prema tome birate frizuru, a uglavnom opuštene i romantične varijante izgledaju privlačno u svakoj prilici, a nije ih teško napraviti kod kuće, bez pomoći frizera.

Test