Naslovna » Gipsane bermude: za telo bez celulita!
Telo

Gipsane bermude: za telo bez celulita!

gipsane bermude

Gipsane bermude!Kako čudan i prilično grub naziv, ali…devojke ih koriste. Jesu li zadovoljne i koje rezultate, kada je celulit u pitanju, možeš očekivati?

Zaista, prvi utisak kada čujemo sam naziv je takav da ćemo teško takav naziv povezati sa lepotom i ulepšavanjem.

Ipak, naziv možda jeste neprivlačan i teško da bismo ga doveli u bilo koji kontekst  sa lepotom, ali veruj “ ima neka tajna veza”.

Gipsane bermude predstavljaju kozmetički tretman gde te niko neće ugipsati, tako da neme razloga da brineš. Naprotiv opustićeš se i  uživati a tvoje telo biće mnogo lepše i privlačnije.

Zamisli da za nepunih 90 minuta zategneš svoje telo i smanjiš obim butina za jedan, a ponekad čak i dva konfekcijska broja. To je zdrava, a brza i proverena metoda, koja može biti tvoj kec u rukavu pred izlazak ili u pet do dvanaest kada su pripreme za  more u pitanju.

Verujem da ti sada sve zvuči prilično privlačno i primamljivo. Ako ne znaš  šta su, kako deluju i šta da očekuješ nakon tretmana gipsanim bermudama, evo teksta koji če odgovoriti na ova pitanja. 

Ajmo redom!

Zašto baš gipsane bermude?

Sam postupak tretmana ima sličnosti sa bermudama i pomalo nas proces tretmana podseća na proces stavljanja gipsa.

Masa koja se nanosi na telo tokom tretmana gipsanih bermuda, nanosi se u predelu koji inače pokrivaju bermude. Dakle to je deo tela iznad kolena, ili pak malo ispod kolena pa sve do kraja butina tj. do početka zadnjice. 

Naravno masa se može naneti i na zadnjicu, a u mnogom salonima kod kojih se ovaj tretman radi, to može biti stomak, pa čak i na predeo na rukama, ako ima celulita ili masnih naslaga.

Tako da, ako si mislila da ne postoji nikakvo rešenje i da nema odgovora na pitanje kako ukloniti celulit, a nisi probala gipsane bermude, možda je sad pravi čas da se upoznaš sa tretmanom i da ga naravno isprobaš.

A ako ti ove bermude zvuči bljak i neprivlačno, pročitaj koju tajnu krije Tanja. Ispričala nam je kako je ona uspela da nađe idealno rešenje i kako kaže “najbolje i jedino za strije i celulit”.

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Masa je boje gipsa, moraš sačekati da se stegne i osuši kako bi imala efekta, moraš mirovati, tako da sve ima neke veze sa procesom nanošenja gipsa u medicini i sa izgledom bermuda na našem telu. 

Kao što vidiš, naziv jeste čudan, ali opravdan.

celulit baner

Ali, šta su u stvari gipsane bermude?

Gipsane bermude najprostije rečeno predstavljaju tretman za :

Dosta toga se odradi i pokrene samo jednim ovim tretmanom. Neke devojke i žene koje su već isprobale bermude navode kako im je koža nakon ovog postupka toliko lepa i glatka da im je neverovatno da je to rezultat samo jednog tretmana.

Veoma zahvalan, relativno brz i što je najbitnije potpuno prirodan postupak.

Šta da očekuješ kada odeš na tretman?

Kada pronađeš dobar i proveren salon i zakažeš svoj termin očekuje te sledeće:

 1. čišćenje kritičnih delova tela(tj. onih delova tela koji su pod celulitom i masnim naslagama) preparatom koji se zove Oligo Klin(može se kupiti u apotekama i 250ml košta 1.800 dinara)
 2. nanošenje seruma (u apotekama  100ml košta 2.950dinara )
 3. utrljavanje kreme(krema koja u apotekama ide u pakovanjima od 250ml, a cena je 3.600 dinara )
 4. masaža Oligotonom (250ml cena je 3.600)
 5. stavljene komprese preko butina, zadnjice…(komprese 70*70 se prodaju na komad i cena je 450 dinara)
 6. nanošenje maske(pakovanje tj. kantica od 5 kg je 2.900 dinara)

Pored svakog proizvoda sam ti u zagradi  navela trenutne cene, zato što sam postupak možeš odraditi i kod kuće, ali o tome ćemo malo kasnije.

Gipsane bermude materijal i sastav

Maska koja se koristi je pravi izvor oligoelemenata, tu su pre svega:

 • Cink– koji pokreće i podstiče detoksikaciju kože, on je odgovoran i zaslužan za izbacivanje otrova koji su se nagomilali kako u površinskim tako i u dubinskim slojevima kože.
 • Magnezijum– popravlja tonus  mišića i učvršćuje kožu.
 • Bakar-takođe podstiče proizvodnju kolagena i elastina, kozmetičari ga nazivaju “botoksom pre botoksa”, zato što je jako važan kod učvršćivanja kože.
 • Silicijum-je mineral koji usporava starenje kože a uz to pokreće i detoksikaciju kože.
 • Gvožđe-kožu hrani, popravlja cirkulaciju a samim tim koža postaje zategnutija i privlačnija.

Ova maska predstavlja pravu bombu elemenata koji će ti rešiti problem celulita; bez obzira da li je tvoj celulit adipozni, vodeni, da li je 

celulit na površini kože ili je tvrdi celulit. 

Preko nanete maske stavi se streč folija za celulit i ćebe, kako ti ne bi bilo hladno, a i naravno kako bi se postupak znojenja i detoksikacije dodatno pojačao. 

gipsane bermude beograd

Tretman: korak po korak 

Dakle, kad dođeš u salon, udobno se smestiš na sto za masažu. Skineš pantalone, helanke… i ostaneš u donjem vešu. Neće ti biti hladno, a na kraju će te terapeutkinja i pokriti ćebetom tako da se ne brineš.

Nakon toga ide tzv. čišćenje tela(jasno je da si na tretman došla čista, to je ok, ali ovo čišćenje ima potpuno drugu namenu).

Terapeut blagim i relaksirajućim pokretima u predeo celulita na butinama, bokova tj. na kritična mesta koj su pod celulitom utrljava Oligo Klin. 

Preparat koji se nanosi je na bazi losiona koji prvenstveno otvara pore, omogućava dotok kiseonika u kožu, a samim tim se stvaraju higijenski uslovi da se nastavi sa tretmanom.

Koža je čista, relaksirana i spremna za nastavak tretmana.

Posle ovoga prelazi se na drugu fazu procesa i na čistu kožu nanosi se opet masažnim pokretima serum.

Ovaj serum je u stvari dobijen od biljke gorke pomorandže koja deluje lipolitički tj. pokreće razgradnju masnih naslaga, smanjuje nastanak otoka i vlaži tj. hidrira kožu.

Ovaj kompleks je i glavni krivac za baršunast i mladalački izgled kože nakon tretmana.

Nakon ovoga nanosi se krema u čiji sastav ulaze bršljen i divlji kesten (a znamo da su to biljke koje su veoma zastupljene u anticelulit kremama i anticelulit gelovima).

Krema se nanosi postupkom limfne drenažeNakon toga ide krema koja će popraviti tonus mišića. Time se popravlja tonus mišića u opuštenim zonama. Svi smo svesni toga da nakon naglog gubljenja kilaže ili ako ne treniramo dovoljno dolazi do opuštanja kože. Koža postaje mlitava i svakako je potrebno da se pozabavimo njenim tonusom odnosno njenom čvrstinom.

Koliko samo deluje mlađe i lepše koža koja je zategnuta od one koja je mlitava i opuštena. 

Čak i kod jako mladih osoba ako je tonus kože  slab i loš  telo izgleda mnogo, mnogo starije.

Dok terapeut sve ovo radi ti bukvalno ležiš, ništa ne boli, samo uživaj.

Posle ovih faza, nanosi se kompresa. Kompresa je medicinski materijal veoma sličan gazi, ali gušći od gaze.

Materijal je prijatan, a njegova funkcija je sprečavanje maske da dođe do kože. 

Zašto maska ne sme da dođe u kontakt sa kožom?

Odgovor je veoma jednostavan, poenta je u tome da prethodno naneti serumi i kreme treba ispod komprese da odrade svoj deo posla. Maska ide od gore preko komprese, oblikuje se prema konturama tvog tela. Maska se nanosi drvenom špatulom, četkicom ili rukama, a njena gustina je najsličnija gustini jogurta.

Kreme i losioni rade ispod komprese, a maska preko kompese. Veruj to je najbolji način da ovi elementi budu sjedinjeni i da se postupak pravilno realizuje do kraja.

Masku držiš oko 45 minuta. Slušaš muziku, opuštaš se… a za to vreme maska se lagano steže. To je onaj deo koji nas podseća na stavljanje gipsa.  

Nakon isteka vremena, terapeut te prvo otkrije, a zatim ukloni foliju, komprese i obriše delove koji su bili pod maskom. Koža će ti biti prilično mokra, zato što se pokrenulo znojenje i izbacivanje toksina. Ako znamo da je celulit zarobljena masna ćelija puna toksina onda možeš zamisliti kakav je ovo udarac za celulit. 

Nakon tretmana dva do tri sata ne bi trebala da se tuširaš, kako bi  koža i u narednom periodu mogla da upije hranljive materije iz krema i losiona. Ti naravno možeš nastaviti sa svojim aktivnostima, apsolutno normalno. Obučeš se i to je to. 

Vreme koje ti je potrebno za kompletan tretman je sat i po. 

Sad se sigurno pitaš a koliko mi je tretmana potrebno tj. koliko puta treba da odem u salon.To koliko tretmana ti je tačno potrebno odrediće terapeut kada utvrdi koju vrstu celulita imaš.

Najčešća je serija od pet do šest tretmana i tretmani se rade na svakih četiri  do pet dana.

Nakon toga celulit, masnoća i toksini biće izbačeni iz kritičnih delova tvog tela.

Gipsane bermude kod kuće!

Ako nisi ljubiteljka odlaska u salon, nemaš vremena, to te zamara, ili je bilo koji drugi razlog u pitanju, treba da znaš da kompletan tretman gipsane bermude možeš da odradiš sama kod kuće.

Kod proizvoda koji su ti potrebni za tretman navedene su cene(u tekstu prethodno), a nakon toga i sam postupak i redosled kojim se i kako kreme nanose.

Za masažu kod kuće  možeš koristiti i masažer ili zamoliti nekoga od ukućana da ti pomogne. Važno je da naneseš sve losione i kreme po tačno utvrđenom redosledu.

Jedino što može biti nepoznanica je na koji način praviš masku koja se nanosi na kompresu i pomaže svim elementima ispod komprese da brže i bolje prodru u kožu. 

Na pakovanju imaš upustvo, ali evo i ovde ću ti navesti, nije na odmet da pojednostavim. Da bi napravila masku potrebna ti je neka plastična činija i kašika ili špatula da mešaš masu.

U posudu staviš 300-500 grama mase i 450ml zagrejane vode. 

Vodu dodaješ uz lagano mešanje, dok mešaš pazi da se ne stvore grudvice. Masa mora biti glatka, kompaktna i gustine jogurta. 

Obzirom da si sve što treba nanela na svoju kožu, stavi komprese, kašikom, četkicom  ili rukama(ako nanosiš rukama, obavezno stavi medicinske rukavice kako  ti se koža na rukama ne bi  isušila) nanesi masku. Zatim ide folija, ćebe i odmor. Imaš čitavih 45 minuta.

Sve ostalo znaš, radiš kao u salonu. 

celulit baner

Masku skini, obzirom da se skroz stvrdne, uzmi makaze i malo zaseci komprese i nakon toga ukloni masku sa tela(bukvalno je kidaš). Kad sve skineš, dobro se istrljaj nekim starijim peškirom, a tišuranje neka sačeka. 

Možda nećeš biti opuštena kao u salonu i moraćeš sve sama da odradiš, ali kao što vidiš, apsolutno je moguće odraditi kompletan tretman gipsanih bermuda kod kuće. 

Gipsane bermude efekat

Pored toga što ćeš odmah, bukvalno nakon sat i po vremena uvideti koliko je tvoja koža lepša i koliko si smanjila obim, evo pravih efekata nakon tretmana:

 • smanjen celulit(nakon kompletnog tretmana potpuno uklonjen)
 • zategnuta koža
 • hdrirana koža 
 • podmlađena koža 
 • koža oslobođena toksina 
 • razgrađene masne naslage

Mnogo toga je na strani ovog tretmana, zato je jedan od omiljenih, jer se jednim udarcem gađa u više meta. Ipak, postoje osobe kojima se ne preporučuje ovaj tretman.

gipsane bermude novi sad

Kontraindikacije

Tretman gipsane bermude se ne preporučuje trudnicama i osobama koje imaju problema sa bubrezima ili jetrom. 

Zašto se ne preporučuje ako je sve na prirodnoj bazi?

Sve jeste na prirodnoj bazi, ali ako uzmemo u obzir da se prilikom ovog tretmana pojačava znojenje i pojačava se proces izbacivanja toksina iz tela onda to nije nikako dobro za osobe koje pate od nekog oboljenja bubrega ili jetre. 

Pošto se kod takvih bolesnika poremeti proces izlučivanja toksina. a bubrezi i jetra su  organi zaduženi za izbacvanje otrova,  onda im pojačan rad a do toga bi doveo ovaj tretman nikako ne prija. Jednostavno je, ako bubrezi i jetra rade sporije a ovim tretmanom se pojačava njihov rad onda gipsane bermude treba izbegavati. 

Kod trudnica, a posebno u ranoj fazi, kada dolazi do formiranja ploda ne praktikuje se aplikovanje tj. mazanje i utrljavanje nikakvih kozmetičkih preparata. Plod jednostavno sve prihvata i uzima i ne treba rizikovati. To je najosetljiviji period za ženu  i treba biti na oprezu.

Kada se gipsane bermude ne preporučuju tada je najbolji izbor da sebi obezbediš dobar gel na prirodnoj bazi koji će ti zasigurno pomoći da skineš celulit. 

Gel na prirodnoj bazi je nešto što svaka žena i devojka treba da ima u svom kozmetičkom kutku. 

Za sve ostale je ovaj tretman apsolutno preporučljiv i nema nikakvih kontraindikacija.

Gipsane bermude Begrad   

Mnogo je  salona u kojima se veoma uspešno radi ovaj tretman na teritoriji grada Beograda. Cena jednog tretmana je od 2500-3500 dinara, cena varira i naravno zavisi od salona do salona. 

Dakle okvirna cena za kompletan set i čitavu seriju je od 25.000 do 30.000 dinara.

Dobra stvar je što mnogi saloni nude vaučere, popuste i razne druge pogodnosti tako da ima načina da sebi priuštiš tretman. 

Gipsane bermude Novi Sad 

Postoje mnogi saloni u Novom Sadu koji mogu da ti ponude ovaj tretman. Sada su gipsane bermude već uveliko dostupne u svim gradovima.

Kada je Novi Sad u pitanju mnogo salona širom grada radi tretman gipsanih bermuda. Cena kompletnog tretmana se kreće od 25.000 do 28.000 dinara.

Gipsane bermude su potpuno prirodan, delotvoran i relaksirajući tretman koji  definitvno vredi probati. Javi nam utiske.

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test