Naslovna » Štapić za uklanjanje mitisera!Alat koji moraš probati!
Lice

Štapić za uklanjanje mitisera!Alat koji moraš probati!

štapić za uklanjanje mitisera

Štapić za uklanjanje mitisera bi mogao da ti pomogne da se rešiš napasti sa lica, zvanih mitiseri. Koristi se jednostavno, a rezultati su trenutni.

Mitiseri su blagi oblik akni koji je izazvan začepljenim folikula dlake. Ova začepljenja se dešavaju zbog izloženosti kože raznim prljavštinama poput šminke, znoja, spoljašnjeg zagađenja, ali i viška sebuma. Zovu se još i crne bubuljice.

Sigurna sam da ne postoji osoba koja se nije pogledala u ogledalo i poželela da iscedi mitisere i da ih se konačno reši. 

Dobra vest je da, iako su mitiseri uporni i često se iznova vraćaju, uz malo volje, strpljenja i pravilne nege možeš da ih držiš pod kontrolom. 

Pre nego što kreneš sa čišćenjem mitisera bitno je da naučiš da ih prepoznaš. Male crne tačke koje vidiš na nosu i na obrazima, ne moraju uopšte biti mitiseri. Nekada pore i folikuli izgledaju kao da su zapušeni, a u stvari se samo nakupio višak sebuma. 

Ako je u pitanju samo nakupljeno ulje, istiskanjem rizikuješ da oštetiš kožu, jer pokušavaš da istisneš mitiser na nosu, koji ne postoji. Istiskivanje mitisera koji zapravo ne postoje ne rešava problem, jer se masnoća odmah vraća u pore.

Ako je problem koji imaš višak sebuma, prvo treba da se rešiš viška masnoće, pa tek onda da kreneš da rešavaš problem neželjenih mitisera.

Verovatno si dosta puta do sad čula da dermatolozi ne preporučuju istiskanje akni i bubuljica.

Razlog ovome je što se tako rizikuju upale i infekcije. Ali mitiseri su nešto drugačiji od akni i bubuljica.

Oni su praktično otvoreni, što njihovo istiskanje čini manje rizičnim. Otud i njihova crna boja. Do crne boje dolazi usled oksidacije masnog čepa.

Ako si sigurna da imaš posla sa mitiserima i želiš da ih istisneš i tako očistiš kožu postoje sigurni i dobri načini za to. Jedan od najsigurnijih načina za istiskivanje mitisera je štapić za uklanjanje mitisera. 

štapić za uklanjanje mitisera cena

Kako deluje štapić za uklanjanje mitisera?

Štapić za uklanjanje mitisera, koji se nekad zove i štapić za uklanjanje komedona je poseban alat koji je dizajniran za uklanjanje nečistoća i čepova ćelija kože koji uzrokuju mitisere.

Obično je napravljen od nerđajućeg čelika. U proseku je dugačak oko 10cm, tako da je veoma zgodan za upotrebu.

Štapić za uklanjanje mitisera često koriste i dermatolozi i kozmetičari kada rade tretmane čišćenja lica, a dobra vest je da postoji i štapić za uklanjanje mitisera koji je napravljen za kućnu upotrebu.

Pa tako možeš i samostalno da se oslobodiš mitisera i komedona

Ali, ako se na ovo odlučiš, moraš da naučiš kako da ga koristiš pravilno, jer nepravilna upotreba može da izazove oštećenja na koži i ožiljke od bubuljica.

A vidi sad! Ukoliko želiš samo prirodne stvari na svom licu, onda moraš da pročitaš šta nam je Maja rekla.

Ona je uspela zauvek da se reši bubuljica sa lica! Zato možeš i ti!Njeno lice je sada ČISTO BEZ BUBULJICA. 

Otkrila je jednu fantastičnu stvar koja provereno deluje!

Kako je Maja uspela da se reši bubuljica, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/cisto-lice-bez-ijedne-bubuljice/

Postoje dve vrste alata za uklanjanje mitisera. 

Prvi tip alata ima dve glave, on je dvostrani štapić za uklanjanje mitisera, odnosno ima po jednu glavu sa obe strane štapića.

Na jednoj strani, štapić za uklanjanje mitisera ima malu kašiku, sa rupom u sredini, dizajniranu tako da naleže čvrsto preko mitisera. Kada se na područje gde želiš da istisneš mitiser izvrši blagi pritisak, zarobljeni sebum se izbacuje i oslobađa iz kože. 

Ova vrsta štapića ima sa druge strane vrlo malu i oštru lancetu koja može služiti za probijanje zatvorenih komedona, kako bi se sebum mogao izbaciti napolje.

Lancete su oštre i mogu biti opasne i ne savetujem da ih koristiš kod kuće. Ovu vrstu zahvata i istiskanja bolje da prepustiš stručnjaku koji će to uraditi bez posledica po tvoju kožu.

Drugi tip štapića ima završetke na jednoj ili na obe strane štapića. Svaki kraj je poput kašike, ali su različite veličine kako bi se mogli tretirati mitiseri različite veličine. 

Često je jedan kraj napravljen tako da kašika bude pod određenim uglom, kako bi se moglo lakše pristupiti nešto nepristupačnijim predelima poput ušiju, ukoliko se jave bubuljice u ušima ili bočne strane nosa.

Nije retko da se jave mitiseri i bubuljice u uhu, tako da je vrlo zgodno da je štapić za uklanjanje mitisera tako napravljen da može da priđe udubljenjima i nezgodnim mestima.

Kako ukloniti mitisere uz pomoć štapića?

Pre nego što počneš sa uklanjanjem mitisera treba da otvoriš pore. Ovo možeš uraditi tako što ćeš neko vreme provesti pod vrelim tušem, ili još bolje tako što ćeš napariti lice.

Para će opustiti i na taj način otvoriti pore, a u isto vreme će smekšati sadržaj mitisera i olakšati njihovo istiskanje.

Kada si naparila lice na scenu stupa štapić za uklanjanje mitisera. Sledi naredne korake:

 1. Operi i denzifikuj ruke alkoholom. Ovaj korak je zaista od izuzetne važnosti i ni slučajno ne smeš da ga preskočiš kako bi sprečila širenje infekcije na dermisu, sloju kože na kojem se bakterije mogu lako zarobiti. Dobra ideja je da staviš plastične, odnosno lateks rukavice ukoliko ih imaš. 
 2. Uzmi štapić za uklanjanje mitisera, i pritisni ga oko začepljene pore. Ako je potrebno, možeš da koristiš maramicu ili čistu pamučnu gazu kao barijeru između prstiju i samog mitisera.
 3. Pomeraj štapić za uklanjanje mitisera napred-nazad oko mitisera. Zapamti da pokušavaš da istisneš netaknutu blokadu od osušenog ulja i mrtvih ćelija kože. Sasvim je moguće da ćeš morati da eksperimentišeš sa različitim nivoima pritiska i različitim položajem prstiju. Nikada ne vrši toliko jak pritisak da porežeš kožu ili napraviš potencijalne masnice.
 4. Osetićeš kako čep izlazi napolje. Ukoliko pak čep ne može da probije i izađe na površinu, napravi pauzu od 5 do 10 minuta i onda pokušaj ponovo da istisneš mitiser.
 5. Nakon što istisneš mitiser, kožu obavezno očisti blagim tonikom za lice. Ovo će pomoći da se ubiju štetne bakterije i u isto vreme će očistiti eventualne ostatke u porama koje su prouzrokovale nastanak mitisera.
 6. Nakon tonika za lice nanesi prirodnu kremu za akne. Kvalitetna krema u sebi ima prirodne sastojke koji će onemogućiti ponovni nastanak mitisera. Nakon otvaranja i čišćenja pora je idealan momenat za nanošenje kreme jer će tada ona moći da uđe u dublje slojeve kože i postići će maksimalne efekte.

Kada ne treba da diraš mitisere štapićem?

Ako želiš da očistiš mitisere važno je i da znaš kada ne treba da ih diraš, odnosno kada još uvek nisu zreli da istiskanje.

Ukoliko budeš pokušavala da istisneš na silu mitisere koji nisu zreli, možeš ih “ubaciti” još dublje u pore i tako napraviti veći problem, poput cističnih akni.

Lagano pređi prstima preko mitisera i osetićeš da li su blizu površine ili ne. Ako jesu i možeš da ih lepo osetiš onda su zreli za istiskivanje.

Još jedan znak da su mitiseri na površini je ako imaju intenzivno crnu boju. Kao što sam već rekla do ove boje dolazi kada se ulje iz mitisera izloži vazduhu i oksidira. 

Ukoliko ni iz dva tri pokušaja nisi uspela da istisneš mitiser, daj mu vremena još nekoliko dana. Barem dva tri dana nemoj da diraš mitiser i tek nakon toga možeš ponovo da uzmeš štapić ta uklanjanje mitisera i da pokušaš ponovo.

Štapić za mitisere-dodatni saveti

Postoji još nekoliko stvari koje treba da radiš kako bi efikasno i samostalno kod kuće obavljala istiskivanje mitisera:

 • Pre i posle upotrebe obavezno moraš da očistiš štapić za uklanjanje mitisera. Najbolje je da alat denzifikuješ sa 70% medicinskim alkoholom. Tako će biti bezbedan za upotrebu i nećeš rizikovati infekcije na koži.
 • Koristi samo svoj štapić i ne pozajmljuj ga drugima. Ne želiš da rizikuješ da preneseš tuđe bakterije na svoju kožu. 
 • Održavaj pravilnu higijenu lica. Uvek pre istiskivanja mitisera lice operi sapunom za lice ili gelom za umivanje i očisti tonikom za lice.
 • Ujutru i uveče koristi kremu za akne kako bi smanjila pojavu novih mitisera.
 • Nakon istiskanja mitisera povremeno koristi domaće maske za mitisere. Neka sadrže korisne sastojke poput vitamina E, ulja čajevca i ulja lešnika. Oni će pomoći da se smiri iziritirana koža nakon istiskanja. 
 • Koristi dva puta nedeljno piling za mitisere na licu.
 • Koristi proizvode i kozmetiku za lice na kojima je naznačeno da su nekomedogeni. Tako ćeš sprečiti pojavu novih mitisera nakon uklanjanja starih.
 • Koristi proizvode za lice sa salicilnim kiselinom jer ona uklanja nečistoće iz pore i umanjuje šansu za nastanak mitisera.

Štapić za uklanjane mitisera cena

Obradovaće te činjenica da štapić za mitisere uopšte nije skup. Cena iznosi od oko 600,00-1200,00 dinara u zavisnosti gde ga kupuješ. Jedan štapić možeš da koristiš godinama i tako ne moraš iznova da trošiš pare.

Obično uz štapić dolazi i uputstvo za upotrebu koja ti može biti od pomoći kada budeš prvi put koristila ovu spravicu. Često budu priložene i slike sa objašnjenjima.

štapić za uklanjanje mitisera iskustva

Šta kažu iskustva?

Sad ću sa tobom podeliti neka od iskustava devojaka i žena koje su koristile štapić za uklanjanje mitisera, kako bih ti pomogla da odlučiš da li je on prava stvar za tebe.

Jasmina, 25 “Super stvarčica”

U poslednje vreme moja koža je bila prilično zapušena i prepuna mitisera, pa sam bila veoma uzbuđena kada sam dobila na poklon štapić za uklanjanje mitisera. U početku je bilo pomalo zeznuto i plašila sam se da ću morati previše da guram, pa sam lice očistila i naparila kako bih otvorila pore. 

Ovo je znanto olakšalo istiskanje mitisera. Jako mi se sviđa ovaj način uklanjanja mitisera, ali moram naglasiti da je zaista jako važno kako pripremite kožu. Mnogo je bolje kada se ova metoda kombinuje sa penušavim sredstvom za čišćenje lica i toplom vodom za otvaranje pora i na kraju tonikom koji sužava pore. Ovo meni lično daje najbolje rezultate. 

Definitivno ću uvek da koristim ovu alatku, ali kada imam veće mitisere. Za manje mitisere bih se držala drugih metoda poput kreme za akne.”

Jelena, 32 “Ipak je moj Aknolin zakon”

Kao neko ko je u prošlosti koristio mnoge “uradi-sam” metode za čišćenje mitisera bila sam veoma uzbuđena kada sam u ruke dobila štapić za uklanjanje mitisera. Moram da priznam da nemam previše poverenja u kozmetičare i volim sama da čistim svoje lice. 

Nakon što sam se naoružala dobrim gelom za umivanje, losionom i kremom krenula sam u avanturu čišćenja mitisera. Moram da priznam da nisam u potpunosti rešila probleme sa mitiserima uz pomoć štapića. Veliki broj mitisera je bio duboko pod kožom i štapić nije mogao da ih istisne napolje. 

Drugarica mi je preporučila kremu za akne na prirodnoj bazi Aknolin i tek sa redovnom upotrebom kreme uspela sam u potpunosti da očistim kožu od mitisera i komedona. Bez nje ne bih uspela da imam tako savršen ten.”

Lea, 33 “Daje rezultate”

“Bila sam veoma neodlučna da li da pokušam da koristim ovaj proizvod. Mnogo puta sam čula da istiskanje bubuljica i mitisera nije dobro i da to može izazvati još veći problem na koži. Međutim, konačno sam popustila, jer više nisam znala kako da se izborim sa mitiserima kojih je bilo sve više.

Kada sam kupila štapić za uklanjanje mitisera u njemu je došlo i uputstvo za upotrebu. U njemu je pisalo da se savetuje otvaranje pora pre upotrebe što sam i učinila uz pomoć duge kupke. Mislim da je važno da ovaj korak ne preskačete. Moram da priznam da mi samo uklanjanje mitisera nije bilo baš prijatno, ali štapić je uspeo da istisne čak i one najtvrdoglavije mitisere.

Definitivno ću nastaviti da koristim štapić i eksperimentisaću sa načinima upotrebe pošto imam veoma osetljivu kožu. Mislim da je potrebno vreme da biste se snašli sa ovim alatom i našli najbolji način za upotrebu. Generalno mi se štapić za uklanjanje mitisera veoma dopada.”

Uklanjanje mitisera zna biti izazovno, ali nije nemoguće. Štapić za uklanjanje mitisera će postati tvoja omiljena alatka za čišćenje pora već nakon prve upotrebe. Uz štapić i adekvatnu higijenu lica konačno ćeš mitisere držati pod kontrolom. Iako mnogi kažu da je nemoguće rešiti ih se, to zaista nije istina.

Redovno čišćenje lica, istiskanje štapićem i upotreba kreme za akne može učiniti tvoje lice potpuno oslobođenim od mitisera a kožu glatkom i besprekornom.

Test