Naslovna » Vitamini za rast grudi: za tvoj savršen dekolte!
Telo

Vitamini za rast grudi: za tvoj savršen dekolte!

vitamini za rast grudi

Da li vitamini za rast grudi mogu povećati dekolte da bude lepši, izazovniji i privlačniji? Saznaj koji su to vitamini i možeš li dobiti koji cm u obimu.

Vitamini za rast grudi su sve popularniji i veoma traženi kod žena i devojaka koje žele da povećaju svoje grudi. Ovo je sve iz razloga, jer ne žele da se podvrgnu operaciji i sve popularnijoj ugradnji silikona.

Za svaku ženu je važno da joj dekolte izgleda lepo i  što je najbitnije da žena tj. ti  budeš zadovoljna svojim izgledom.

Vrlo dobro znaš da kada si ti zadovoljna svojim izgledom, puna si vere u sebe i samopouzdanja.

Kako su grudi simbol ženstvenosti svakoj od nas je bitno da imamo lepe, čvrste i privlačne grudi. Mnoge žene često gube samopouzdanje, jer smatraju da su male grudi nedostatak.

Veliki procenat žena smatra da nije rođen sa privlačnim grudima. To zapravo utiče na ličnost i stav žene i dovodi do toga da se neke  žene čak i odlučuju za operaciju, a sve sa ciljem da dobiju veličinu grudi  koju žele. 

Ne moraš da se oslanjaš na operaciju i da razmišljaš u tom smeru da bi dobila veće grudi i dekolte kakav želiš. Korišćenjem vitamina za rast grudi  takođe možeš uticati na  rast tvojih  grudi.

Inače, naša verna čitateljka Dragica je tražila način da uveća svoje grudi. Od operacije je odustala, jer je za nju jako opasno sve to i tražila je prirodno rešenje. Ipak, uspela DA UVEĆA SVOJE GRUDI i kako kaže sada je presrećna.

Saznaj kako je Dragica uvećala svoje grudi na ovom linku https://onaportal.com/ona-zna-otkriva-za-tebe-najbolji-tretman-za-vece-grudi/

Koji su vitamini za rast grudi najbolji, na koji način deluju i kako treba da ih koristiš, sve na tu temu saznaj u nastavku.

Od čega zavisi veličina grudi?

Ako gledamo samo anatomski, dojka je žlezda koja kod žena počinje da raste ulaskom u pubertet, tačnije između jedanaeste i dvanaeste godine. Njen rast može da traje do kasnih dvadesetih godina. Kod nekih je to naravno ranije, a kod nekih kasnije. Dojka ima svoju primarnu ulogu, a to je stvaranje mleka. 

Ženske grudi se sastoje  od mnoštva manjih  mlečnih žlezda, mlečnih kanala, masnog tkiva i kože. Veoma je kompleksne građe i definitivno je da se sa svakom hormonskom promenom kod žena događa i promena na grudima. To je posebno uočljivo tokom predmenstrualnog ciklusa, nakon porođaja i naravno tokom perioda klimaksa.

Grudi kod žena su veoma osetljive i prate svaku hormonsku  promena u telu. 

Više nego očigledno i primetno je to da neke žene imaju veće, a neke manje grudi. Postoji više razloga zbog kojih je to tako!!

Prvenstveno je za rast grudi u velikom broju slučajeva, mada naravno ima izuzetaka, presudan faktor genetika.

Velika je verovatnoća da devojke čija porodična  “ženska strana” može da se pohvali bogatim poprsjem, da će i one imati  velike grudi. To nije strogo utvrđeno pravilo, ali je u većini slučajeva tako.

Prosto od genetike se ne može pobeći, pa svidelo se to nama ili ne.

Pored toga način ishrane, tačnije ishrana bogata vitaminima i proteinima pospešuje rast grudi.

Kilaža takođe igra bitnu ulogu. Primetila si sigurno da kad smršaš i grudi se smanje. Pošto se masne naslage talože i na grudima, devojke i žene koje su punije imaju često i veće grudi. Naravno da gojenje nije baš dobar izbor za povećanje grudi, ali definitivno je primetno da kad smršaš i grudi se smanje.

Mnogo je faktora koji utiču na to kolike su ti grudi i do koje veličine će ti narasti. Najviše, kada je rast grudi u pitanju, a samim tim i upotreba vitamina za rast grudi može da se uradi tokom rasta, dakle od 11 do 20 godine.

Koji su to vitamini za rast grudi najbolji izbor ?

Kada je u pitanju prirodno povećanje grudi postoje generalno dve opcije.

Prvo je pravilna ishrana. Ishrana odgovarajućim hranljivim sastojcima  je apsolutno moguće da pospešiš rast grudi. Pored toga, tu su i vitamini koji promovišu dobro zdravlje, a dodatno ti i pomažu da tvoje grudi budu onakve kakve ti želiš.

U moru vitamina postoji jasno izdvojena grupa koja utiče upravo na rast grudi.

Koji su to vitamini za rast grudi najbolji i zašto? Koje vitamine za grudi preporučuju žene i devojke koje su ih već isprobale? I naravno, koji su to vitamini za rast grudi preporučeni i od strane lekara?

Evo koji su vitamini u pitanju:

 • Vitamin A
 • Vitamin C
 • Vitamin B6
 • Vitamin E

Dva minerala:

 • Selen
 • Cink 

Konzumiranjem ova četiri vitamina i uz to dva minerala pospešićeš rast grudi.

najbolji vitamini za rast grudi

A vitamin za rast grudi

Vitamin A je izuzetno dobar za podizanje imuniteta, sprečavanje nastanka srčanih bolesti i posebno je dobar, što je tebi ovde ključno, za održavanje zdravog tonusa tj. čvrstine kože.

I šta to zapravo znači?

Konzumiranjem vitamina A tvoje grudi postaće čvršće, a samim tim će i izgledati veće.

Vitamin A je neophodan za stvaranje vezivnog tkiva u toku rasta i razvoja, a pored toga on i obnavlja oštećeno tkivo. Bukvalno kao da osvežava kožu. 

Vitamin A je dobar i zato što pospešuje zarastanje rana, a dodatno ima i jako antioksidantsko dejstvo. Pojedine žene i devojke koje su ga redovno i dugo pile ublažile su izgled svojih strija na grudima.

Ako budeš pila vitamin A tvoje grudi postaće čvršće, koža će ti biti lepša i elastičnija, uz to ako imaš strije na grudima umanjićeš njihov izgled.

Uz vitamin A ojačaćeš  kožu i potkožno tkivo, i dodatno ćeš poštedeti  grudi  opuštenosti i pojave ranih bora. Jednostavno ovaj vitamin za grudi deluje kao botoks na grudi, zateže ih i kožu čini mlađom.

Kada je u pitanju doza koja se preporučuje tu je obavezna konsultacija sa lekarom, pošto može doći do povećanog unosa tj. hipervitaminoze vitamina A.

Generalno pošto se količina vitamina A izražava u mikrogramima za žene je 600 mikrograma na dnevnom nivou sasvim dovoljno. 

Obično se od strane lekara preporučuje jedna do dve kapsule dnevno i to u kombinaciji sa cinkom i vitaminom C. Ako ne želiš da piješ kapsule vitamina A , ovaj vitamin za rast grudi možeš unositi i kroz određene namirnice. 

Evo spiska namirnica koje su bogate vitaminom A:

 • šargarepa
 • dinja
 • spanać
 • mleko
 • sir
 • jaja
 • riba…

Vitamin A možeš uneti u svoj organizam i ako unosiš namirnice bogate beta-karotenom, upravo zato što naš organizam beta-karoten pretvara u vitamin A.

Namirnice koje su izuzetno bogate beta-karotenom su:

 • žuto, crveno i zeleno povrće(boranija, grašak, paradajz,spanać…)
 • od voća mango i kajsija

Vitamin C za rast grudi

Poznato je  koliko je vitamin C dobar za kompletno funkcionisanje našeg organizma i koliko si samo puta čula da je potrebno da ga piješ. Vitamin C, utiče na jačanje imuniteta, i dodatno doprinosi i podstiče proizvodnju kolagena. On je neophodan da bi se naša tkiva pravilno razvijala i da bi naše telo normalno funkcionisalo.

Osim toga, vitamin C takođe pomaže telu u izgradnji zdravih krvnih sudova i crvenih krvnih zrnaca. Direktno pomaže kod rasta i razvoja grudi  i uticaće i na veličinu grudi tako što utiča na brži i veći rast mišića.

Vitamin C je odličan vitamin za rast grudi zato što posebno podstiče rast mišića u području grudnog koša. Na kraju će normalan sled događaja biti da ćeš nakon redovnog i pravilnog unosa vitamina C u organizam povećati i broj grudnjaka.

On je taj koji se posebno bazira na kolagenu i mišićima grudnog koša i to tako što ih ojačava i podstiče njihov rast.

Postoje čiste pilule vitamina C koje možeš kao i svaki vitamin da nabaviš u apotekama i da ga piješ za grudi, a naravno postoji i hrana koja je bogata ovim vitaminom. 

Vitamina C ima u velikom broju voća i povrća kao što su:

 • citrusno voće(pomorandža, limun, kivi, limeta…)
 • paprika
 • jagoda
 • crna ribizla
 • brokoli
 • prokelj
 • krompir

Kada je u pitanju količina koja se preporučuje to je 40 miligrama na dnevnom nivou. Kod uzimanja vitamina C takođe je preporuka da se konsultuješ sa lekarom. Previše vitamina C može da izazove neke neželjene reakcije.

Iako je cilj lep i privlačan dekolte, treba biti oprezan i ne uzimati ništa na svoju ruku. Prvo pitaj lekara pa tek onda kreni sa tabletama vitamina C.

Vitamin B6 vitamin za rast grudi

Ovaj vitamin, pomaže i izuzetno je koristan za prirodno povećanje grudi. Doprinosi stvaranju crvenih krvnih zrnaca i poboljšava protok krvi u celom telu, dakle popravlja cirkulaciju uključujući i cirkulaciju u krvnim sudovima grudi.

Tako da utiče i na rast grudi i na održavanje njihove čvrstoće.

Vitamin B6,  kao vitamin za rast grudi možeš da nabaviš u apotekama, a možeš kao i svaki drugi vitamin da ga unosiš preko hrane.

Hrana bogata vitaminom B6 je

 • kikiriki
 • piletina
 • svinjetina
 • krompir 
 • govedina
 • soja
 • pšenične klice
 • banana
 • mleko

Preporučena doza za žene je 1,2 miligrama na dnevnom nivou. U većini slučajeva se vitamin B6 dobija iz hrane, ali ako želiš i naravno ako lekar odobri možeš da pojačaš nivo vitamina B6 i preko kapsula ili nekih suplemenata.

Vitamin E, vitamin za rast grudi

Vitamin E nalazi se  u losionima i kremama, koje održavaju kožu čvrstom i zategnutom. To je zato što je ovaj vitamin dobar za kožu i zdravlje. Obnavlja i uklanja nagomilane masne ćelije, ubrzava cirkulaciju i na taj način kožu čini jačom i zategnutijom.

Svaka krema koja je namenjena za zatezanje kože i ojačavanje tonusa u sebi mora da sadrži vitamin E. Zato je vitamin E preporučen i kao vitamin za rast grudi.

Kada  je hrana za veće grudi u pitanju, ovaj vitamin ćeš naći u:

 • žitaricama
 • orasima
 • semenkama
 • maslinovom i suncokretovom ulju
 • pšeničnim klicama…

Doza koja je preporučena za žene je 3 miligrama na dnevnom nivou.

Ne postoje jasno definisane loše strane prekomenog unosa vitamina E, ali svakako da bi bilo dobro da pitaš lekara za mišljenje ako želiš da pojačaš unos.

Selen za veće grudi

Selen je mineral koji je u kombinaciji sa gore navedenim vitaminima odličan za rast  grudi. On pomaže u borbi protiv oštećenja kože, a tu se prvenstveno misli na strije.

Selen je odličan posebno u kombinaciji sa vitaminom E. On podstiče rast dojki, tako da samim ubrzavanjem cirkulacije grudi daje im na čvrstini..

Hrana koja je izvor selena je:

 • orasi 
 • govedina
 • iznutrice
 • soja
 • riba
 • svinjetina
 • ćuretina
 • pečurke
 • grožđe
 • jagode
 • kivi
 • mahunarke
 • urme
 • banane…

Na dnevnom nivou potrebno je da uneseš od 50-80 mikrograma selena, kako bi tvoje telo imalo odgovarajuću i preko potrebnu količinu ovog vitamina za grudi.  

najbolji vitamini za grudi

Cink za rast grudi

Cink je poznat po tome da obnavlja kožu, stvara nove ćelije i enzime, pa samim tim i pozitivno utiče na rast i razvoj grudi. Dojci je potrebno novo i zdravo tkivo za rast, a cink to definitivno omogućava.

Hrana bogata cinkom:

 • meso
 • sir
 • žitarice
 • školjke…

Količina cinka u ishrani za žene je 7 mikrograma dnevno. Poželjno je da potrebnu količinu dobiješ preko hrane, ali ako želiš možeš ga unositi i preko suplemenata i kapsula.

Konzumiranje hrane za veće grudi bogate ovim vitaminima za rast grudi  je izvrsna  alternativa za izbegavanje bolnih i skupih operacija i intervencija, kao što je npr.vampirsko podizanje grudi.

Sa vitaminima ćeš imati prirodno veće grudi bez ožiljaka. Ne zaboravi da jedeš hranu bogatu ovim vitaminima i uz odobrenje lekara da piješ ako imaš potrebu i komplekse ovih vitamina koje možeš da nabaviš u apoteci.

Stručnjaci smatraju da je najbolji period za vitamine, upravo period kada grudi prirodno rastu. To je vreme kada možeš najviše da ih podstakneš na rast.

Nakon završetka rasta grudi, možeš slobodno da piješ vitamine to je i  preporučljivo. Dobićeš da ti grudi izgledati lepše, ćvršće i privlačnije, ali kada je rast grudi u pitanju u tom periodu nemoj očekivati puno.

Dakle, period kada grudi prestanu sa rastom je period kada  ni vitamini ne mogu baš puno da pomognu.

Mnoge devojke pile su vitamine za rast grudi i veoma su zadovoljne efektom koji su postigle. Pored toga mnoge su se opredelile za kreme za povećanje grudi a jedna od njih je i krema od piskavice za grudi.

Uvek treba isprobati sve prirodne varijante, jer mnogo je načina da uvećaš svoje grudi bez odlaska “pod nož”. Upravo, vitamini za rast grudi su jedan od tih načina.

Avatar

Jelena Drašković

Profesor srpskog jezika i književnosti.Volim da čitam i istražujem tuđe rukopise.Takođe gajim ljubav prema pisanju proznih tekstova. Pisanje mi predstavlja zadovoljstvo, ali i izazov.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test