Naslovna » Kako mezoporacija lica može da preporodi tvoju kožu?
Lice

Kako mezoporacija lica može da preporodi tvoju kožu?

mezoporacija lica vraća mladalački izgled licu

Saznaj šta je to mezoporacija lica i na koji način ova tehnika može da te podmladi i učini tvoju kožu jednostavno blistavom!

Imaš neki problem sa kožom?

Plašiš se igle?

Onda je mezoporacija lica ono što ćeš sigurno želeti da isprobaš!

U pitanju je potpuno inovativna estetska tehnika koja ima za cilj da potpuno preporodi i ulepša kožu, a spektar problema koje može da reši je zaista širok.

U oblasti dermatoloških i estetskih kozmetičkih tretmana, mezoporacija je trenutno veoma inovativna i efikasna metoda za transport aktivnih i visoko molekularnih aktivnih sastojaka u duboke slojeve kože bez povrede kože.

Pročitaj u nastavku sve na ovu temu, kao i šta kažu iskustva drugih dama.

Šta je mezoporacija lica?

Mezoporacija je jedinstvena metoda koja omogućava transdermalnu primenu aktivnih supstanci u dermis, uz pomoć profesionalnih estetskih i elektro-medicinskih aparata.

Ovaj mezoporacijski tretman otvara privremene kanale u dermisu. Time se omogućava prolazak aktivnih sastojaka, koji se biraju prema tome koja nesavršenost se tačno tretira.

Metoda primenjuje pulsne naizmenične struje koje generišu elektromagnetno polje koje otvara privremene kanale u lipidnom sloju između epidermisa i dermisa. Time se omogućava prenošenje aktivnih sastojaka prema živim slojevima kože.

Na ovaj način se postižu značajno poboljšani i održiviji rezultati, pre svega u pogledu efikasnosti koja je često vidljiva i uočljiva već nakon prvog tretmana.

Ova procedura je zapravo alternativa klasičnoj mezoterapiji i namenjena je onima koji se plaše igala koje se koriste u klasičnoj mezoterapiji.

Mezoporacija se, stoga, naziva još i neinvazivna mezoterapija ili mezoterapija bez igle.

Gordana je dugo imala problem sa borama na licu. Pokušavala je na sve načine da ih se reši, ali bezuspešno. Kada je pomislila da odustane, pronašla je proizvod KOJI BRIŠE BORE, FLEKE I PODOČNJAKE SA LICA.

Ukoliko i ti želiš SAVRŠENO ČISTO LICE , pročitaj kako je Gordana uspela da očisti svoje lice na ovom linku  https://onaportal.com/kazi-vec-jednom-borama-na-licu-zbogom/

To je potpuno neinvazivna tehnika i neophodno je da je primenjuje samo stručan i iskusan kozmetičar ili medicinsko lice.

Da podsetim, mezoterapija je tehnika koja koristi injekcije vitamina, enzima, hormona i biljnih ekstrakata za pomlađivanje i zatezanje kože. Koristi se takođe i za uklanjanje viška masnoće.

 

mezoporacija lica-1

 

Aparat za mezoporaciju

Da se samo nadovežem na priču, dakle ova tehnologija pruža mnoge prednosti za tvoju kožu, ali samo ukoliko se obavlja uz pomoć profesionalnih estetskih aparata.

Aparat za mezoporaciju je, slobodno možemo reći, zamena za igle koje se koriste u klasičnoj mezoterapiji. Upravo uz pomoć ovog uređaja primenjuju se (da ne kažem dostavljaju) neophodne aktivne supstance u dermis kože – umesto da se koža buši iglama.

Kako funkcioniše ovaj aparat?

Deluje na principu električnih impulsa!

Kozmetičar primenjuje potreban tretman na koži. Zatim, koristeći specijalne aparate, masira kožu.

Električni impulsi koje šalje ovaj aparat otvaraju ćelije zbog kojih nutrijenti mogu postići duboke slojeve epidermisa.

Dakle, možemo reći da se mezoporacija zasniva na procesu elektroporacije.

Brzi električni impulsi stvaraju polje napetosti, što uzrokuje otvaranje sitnih vodenih kanala (mezopora) u koži za svega delić sekunde!

Apsorpcioni kapacitet kože se sada povećao za stostruko, upravo zbog mezoporacije, tako da površinski primenjeni aktivni sastojci mogu praktično potpuno prodreti u ćelije kože.  

Radi se čak o dubljoj penetraciji aktivnih sastojaka nego što je to do sada bilo postignuto upotrebom jontoforeze ili ultrazvuka.

Impozantno, zar ne?

baner

Mezoporacija lica prednosti

Mezoporacija lica ima mnogo prednosti i pozitivnih efekata, a ovo su samo od nekih:

Inače, samo da pomenem, mezoporacijski tretman može da se sprovodi i na telu, pa u tom slučaju ima sledeće prednosti i efekte:

  • oblikovanje i toniranje tela,
  • zatezanje nogu,
  • smanjenje celulita,
  • smanjenje strija.

Tokom ove procedure ne osećate bol, samo neznatno prijatno peckanje.

Mezoporacija lica je apsolutno nežan proces bez neželjenih nuspojava. To je zato što se na kožu ne nanosi bilo kakva povreda, kao što je to slučaj sa mikro-igličastim valjcima ili iglama, na primer, u slučaju klasične mezoterapije.

Zbog toga nećeš iskusiti ružne sporedne efekte kao što su hematomi ili masnice, alergije i oticanje.

Mezoporacija lica hijaluronom, kolagenom i elastinom

Kao što rekoh, ova tehnika omogućava primenu različitih aktivnih sastojaka u dublje, žive slojeve kože. Neki od njih su svakako i hijaluron, kolagen i elastin – najbolji prijatelji mladalačkom izgledu kože.

Da se podsetimohijaluronska kiselina je važna prirodna komponenta kože, koju inače proizvode ćelije kože fibroblasta, koje se smanjuju kako stariš.

Naime, koža počinje da gubi hijaluronsku kiselinu već od 18. godine, ali bore i druga oštećenja kože zbog gubitka hijaluronske kiseline se obično pojavljuju tokom kasnih 30-ih ili ranih 40-ih godina. Zato je očuvanje ili vraćanje hijaluronske kiseline ključ za negu kože.

Hijaluronska kiselina ima mnoge važne funkcije, uključujući zadržavanje vlage, obezbeđivanje amortizacije, pomoć u popravljanju tkiva i držanje kožnih strukturnih komponenti kolagena i elastina. Oni su gradivni proteini kože koji je čine čvrstom, jakom i elastičnom. Hijaluronska kiselina takođe i pomaže u stvaranju zaštitne barijere protiv mikroorganizama.

Danas mnogi proizvodi za negu kože sadrže hijaluronsku kiselinu, ali su oni obično efikasni kod površinskih ćelija kože. Zato je neophodno dostavljanje hijalurona u duboke slojeve kože kako bi se zamenio nedostatak hijaluronske kiseline u dermisu. To zauzvrat vraća mladalački izgled licu, vratu, grudima ili drugim područjima.

Gubitak prirodne hijaluronske kiseline je jedan od uzroka bora, tako da je mezoporacija lica hijaluronom korisna za smanjenje ili uklanjanje bora.

Proizvodi na bazi hijaluronske kiseline se smatraju veoma bezbednim.

Visoko efikasni preparati protiv starenja, kao što su hijaluron, kolagen i elastin (kao i brojni drugi vitamini), koji se selektivno unose u ćelije kože, obezbeđuju unutrašnju podlogu i zatezanje kože. Ovo znači da se nakon samo jednog mezoporacijskog tretmana može primetiti znatno zategnutija i elastičnija koža.

Mezoporacija lica omogućava da se apsorpcija hijalurona, kolagena i elastina poveća i do 99% na dubini do 1 cm, tj. do 65% na dubini do 6 cm. Ovo je i više nego izvanredno.

Stoga je mezoporacija lica hijaluronom, kolagenom i elastinom odličan način za:

  • smanjenje bora i finih linija,
  • postizanje glatkog i ujednačenog tena,
  • povećanje volumena kože,
  • prevencija brzog starenja kože,
  • postizanje brzo vidljivih i održivih rezultata zategnute kože.

Koliko često može da se radi mezoporacija lica?

Efekat mezoporacije je gotovo trenutan, dakle odmah nakon primene aktivnih sastojaka i nastavlja da raste u naredna 4 sata. Rezultat traje doslovno dve nedelje do mesec dana.

Svakako moraš da znaš da tvoj stil života, pušenje, piće, ishrana, nesanica i stres mogu smanjiti efekat koji se postiže mezoporacijom!

Da bi se postigao najbolji efekat, postupak treba da se ponovi više puta. Ali možeš imati i samo jednu proceduru, ako ti je potreban trenutni i odmah vidljiv rezultat, recimo za veče koje predstoji.

Ako je količina upotrebljenih aktivnih sastojaka velika, onda se preporučuje samo jedna procedura jednom nedeljno ili u dve nedelje. U drugim slučajevima, da bi se održao efekat, preporučuju se procedure jednom mesečno ili čak ređe.

Mezoporacija lica iskustva

Deluje ti zanimljiva ova mezoporacija?

Sigurno želiš da čuješ (pročitaš) još nečija iskustva na tu temu, što će ti svakako pomoći da doneseš odluku i probaš njene prednosti.

Hajde da vidimo šta kažu druge žene koje su već isprobale ovu tehniku.

Listajući forume, nailazila sam mahom na lepe reči kada je mezoporacija lica u pitanju.

Mogu da primetim da ova inovativna tehnika polako počinje da preuzima popularnost mezoterapije, naročito zbog toga što je u pitanju potpuno neinvazivna i bezbedna procedura.

Nema igle, a radi? Hm, odlično!

Veliki broj žena (ali i muškaraca) se plaši igle i upravo to je ona inicijalna kapisla koja ih vodi do mezoporacije, umesto do klasične mezoterapije.

Da se samo podsetimo, mezoterapija je tehnika koja koristi vrlo fine igle za primenu niza injekcija u srednji sloj (mezoderm) kože. Njen cilj je da tretira osnovne probleme kože, kao što su slaba cirkulacija i upale koje uzrokuju oštećenje kože.

Mezoporacija lica radi sve ovo, samo na drugačiji način. Umesto igle, ona radi po principu električnih impulsa koji otvaraju kožne kanale preko kojih se dostavljaju aktivni sastojci u dublje slojeve kože. To može uz pomoć određenog aparata za mezoporaciju.

Ne postoji standardna formula za aktivne supstance koje se koriste u ovom tretmanu, to sve zavisi od toga koji kožni problem se zapravo tretira. To mogu da budu razni biljni ekstrakti, vitamini i minerali, enzimi, hormoni, lekovite supstance, hijaluronska kiselina, kolagen, elastin i dr.

 

mezoporacija lica-2

 

Gde odraditi mezoporacijski tretman?

Ono što je jako važno napomenuti, jeste da treba da vodiš računa za koji salon ćeš se odlučiti. Veoma je važno jer su mnoge žene imale negativnih iskustava u određenim kozmetičkim salonima gde radi nestručno osoblje.

Samo kozmetičar (ili još bolje medicinski radnik) koji je stručan, iskusan i dobro osposobljen za rad sa aparatom za mezoporaciju može pravilno da izvede ovu proceduru. Kada to izvodi neko ko nije stručan, onda mogu da se jave neki neželjeni efekti i drugi problemi sa kožom.

Zato pazi gde ćeš otići.

Ako treba da govorimo o tome šta sve može da tretira mezoporacija lica, onda znaj da je to bukvalno svaki problem sa kožom lica koji ti padne na pamet. Od bora i opuštene kože do akni, hiperpigmentacija, popucalih kapilara, podočnjaka i drugih nesavršenosti.

Mnoge žene se prosto kunu u mezoporaciju, jer su efekti vidljivi odmah – a to je ono što svi želimo.

Na primer, ako ti iskrsne neki važan događaj koji se odigrava uveče, možeš istog dana da odeš na mezoporaciju i uveče ćeš izgledati blistavo!

Ne zaboravi, što je vrlo važno, efekti mezoporacije zavise i od tvog stila života!

Dakle, ako se hraniš nezdravo, često si pod stresom, malo spavaš, pušiš itd. – znaj da efekti mezoporacije mogu da traju znatno kraće i nikako ne mogu biti onako dobri kao u slučaju da vodiš zdrav stil života.

Deluje prilično obećavajuće, iskustva to potvrđuju – tako da mislim da ovo definitivno treba isprobati!

baner

 

Mezoporacija lica cena

Kada je u pitanju mezoporacija lica cena varira u zavisnosti od toga koji kokteli aktivnih sastojaka se primenjuju. Ali naravno znaj da zavisi i od salona u koji odlučiš da odeš. U svakom slučaju, cena po tretmanu se kreće i od nekoliko hiljada dinara, od 2000-4000, dok mezoporacija vrata može da bude nešto skuplja.

Možda bi trebalo da obratiš pažnju kod veoma niskih cena za mezoporaciju, jer može da se radi o nestručnim salonima, tj. osoblju.

Budući da je u pitanju veoma efikasan, neinvazivan metod podmlađivanja lica – smatram da je ova cena sasvim u redu.

Ako se plašiš igala i invazivnih procedura za podmlađivanje, onda je mezoporacija lica pravi izbor za tebe! Ova procedura je zapravo alternativa klasičnoj mezoterapiji i namenjena je onima koji se plaše igala koje se koriste u klasičnoj mezoterapiji.

Mezoporacija lica rešava problem opuštene kože, bora, hiperpigmentacije i akni; budući da omogućava apsorpciju aktivnih sastojaka u kožu.

Osim pilinga lica i dubinskog čišćenja epidermisa, ovaj tretman dovodi do bolje hidratacije, mišićnog tonusa, cirkulacije krvi i ravnomernog tonusa kože.

Rezultat je trenutno vidljiva čista, elastična, osvežena i dubinski hidrirana koža.

 

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test