Naslovna » Kako ukloniti kesice ispod očiju i zašto nastaju?
Lice

Kako ukloniti kesice ispod očiju i zašto nastaju?

uklanjanje kesica ispod očiju

Saznaj kako ukloniti kesice ispod očiju na potpuno bezbedan način i to veoma brzo i efikasno! Evo svih  potencijalnih uzroka ove pojave i mogućih rešenja.

Kada su u pitanju estetski neprihvatljive pojave na tvom licu, kesice ispod očiju i tamni krugovi ili podočnjaci su među najčešćim. Oni mogu učiniti da izgledaš umorno, nenaspavano i starije. Stoga, ko ne bi želeo da se odmah reši ovog problema?

Hajde prvo da odgovorimo na pitanje zašto se uopšte pojavljuju kesice ispod očiju.

Pa, sve je do zadržavanja tečnosti. Ovo se dešava kada se voda prekomerno skladišti u tkivu kože ispod oka.

Što se tiče tamnih krugova oko očiju, oni se pojavljuju kada tvoja koža ispod oka, koja je inače veoma tanka i osetljiva, ima izraženije i vidljivije krvne sudove nego bilo gde drugde na licu i telu, kao i kada je organizmu narušeno zdravlje.

Samim tim, borba sa podočnjacima može biti raznovrsna, u zavisnosti od vrste problema.

Kesice ispod očiju – vrste i oblici

 

Postoje različite vrste kesica ispod očiju, a tu pre svega mislimo na njihov izgled, boju i veličinu. Objasnićemo ukratko koje su to najčešće vrste vrećica ispod očiju.

 

kesice ispod očiju

 

Bele kesice ispod očiju

 

Bele kesice ispod očiju najčešće ukazuju na nakupljanje masti ispod oka, što se često sreće kod starijih ljudi – budući da je preraspodela masti prirodni deo procesa starenja. Svakako da ovo nije nimalo prijatna pojava na licu, ali ‘’dobra’’ vest je da bele kesice ispod očiju retko ukazuju na zdravstveni problem i lakše se mogu zamaskirati ili ublažiti nego tamne kesice ispod očiju.

A pazi sad ovo! Gordana je dugo imala problem sa borama na licu. Pokušavala je na sve načine da ih se reši, ali bezuspešno. Kada je pomislila da odustane, pronašla je proizvod KOJI BRIŠE BORE, FLEKE I PODOČNJAKE SA LICA.

Ukoliko i ti želiš SAVRŠENO ČISTO LICE, pročitaj kako je Gordana uspela da očisti svoje lice na ovom linku https://onaportal.com/kazi-vec-jednom-borama-na-licu-zbogom/

Plave kesice ispod očiju

 

Kada krvni sudovi ispod kože postanu vidljiviji, najčešće usled upale i otoka, javljaju se plave kesice ispod oka.

Plave kesice ispod očiju su uobičajena pojava i javljaju se usled sledećih faktora:

 • Umor
 • Prirodni deo starenja
 • Alergija
 • Naprezanje očiju
 • Dehidratacija
 • Preveliko izlaganje sunčevoj svetlosti
 • Genetika
 • Pms

Crne kesice ispod očiju

 

Crne kesice ispod očiju svakako mogu najviše da te uplaše i zabrinu, ali sa razlogom. Ovo je razlog da se javiš lekaru, budući da uzroci često mogu da budu medicinske prirode.

Crne kesice ispod očiju mogu da upućuju na neki od sledećih zdravstvenih problema:

 • Anemija
 • Bolesti štitaste žlezde
 • Bolesti bubrega
 • Ozbiljna dehidratacija

Podočnjaci i kesice ispod očiju

 

Ovo je uobičajena pojava koja muči veliki broj žena. Podočnjaci i kesice ispod očiju – čini se da nema gore kombinacije! Srećom, uzroci za ovo su najčešće bezazleni i mogu se ispraviti samo promenom stila života, ali treba obratiti pažnju ukoliko se ovo često pojavljuje i pogoršava.

 

 

 

Kesice ispod očiju uzrok

 

U nastavku teksta saznaj kojih to 7 najčešćih uzroka dovodi do pojave kesica i tamnih krugova ispod očiju, odnosno podočnjaka.

Nedostatak sna

 

Sigurno ti je poznata činjenica da loše spavanje može doprineti pojavi kesica ispod očiju i tamnim krugovima, ali zašto? Naime, nedostatak spavanja sprečava tvoje telo da ‘’ispere’’ višak tečnosti, i umesto toga, ova tečnost se nakuplja u tkivu ispod očiju, što dovodi do pojave kesica ispod očiju.

Dakle, koliko spavanja ti je potrebno? Za odraslu osobu se preporučuje oko 8 sati noćnog sna.

Nedostatak sna dovodi i do proširenja krvnih sudova ispod očiju, stvarajući tamnu nijansu koja je vidljiva kroz tanku, osetljivu kožu ispod oka – što dovodi do pojave neugodnih tamnih krugova ispod očiju.

Uzrast

 

Dobijanje kesica ispod očiju i tamnih krugova je prirodni deo procesa starenja.

Kako smo stariji, masti ispod površine kože počinju da se smanjuju, a ovo ‘’pogrešno’’ izmeštanje masti dovodi do pojave kesa ispod očiju.

Pored toga, ligamenti i mišići koji drže masnoće u tvom licu počinju da slabe sa godinama, što dovodi do toga da koža postane opuštenija i naborana, a vrećice ispod očiju vidljivije.

Starost je takođe faktor koji uzrokuje pojavu tamnih krugova.

Stil života

 

Postoji jaka korelacija između nezdravog načina života i izgleda kesica ispod očiju i tamnih krugova.

 • Način ishrane: Poštujemo to da možda ne želiš potpuno da izmeniš svoju ishranu, ali ipak postoji nekoliko načina da se pomogne u smanjenju negativnih uticaja koji pogoršavaju izgled kesica ispod očiju. Pre svega, izbegavaj teške i obilne obroke uveče pred odlazak u krevet. Ovo se naročito odnosi na slane obroke, budući da so izaziva zadržavanje tečnosti u tvom telu.Kada uneseš previše soli, ona teži da te dehidrira, i stoga tvoje telo prirodno zadržava višak tečnosti da bi se izbegla dalja dehidratacija. Kao što smo već rekli, ovaj višak tečnosti se nakuplja unutar kože ispod tvojih očiju.Prema tome, trebalo bi da pokušaš da smanjiš unos soli u svoju ishranu.
 • Uklanjanje šminke: Naravno, potrebno je malo napora, ali uklanjanje šminke je veoma ispravno pre nego što odeš u krevet, jer će to efikasno pomoći u smanjenju rizika od pojave kesica ispod očiju.Ukoliko ne ukloniš uveče šminku pre spavanje, to može imati mnogo negativnih efekata na tvoju kožu. Možda ćeš doživeti samo iritaciju kože oko područja oka, ali i proces starenja kože će biti ubrzan, što će dovesti do pojave bora i tamnih krugova. Ovo sigurno ne želiš, zar ne?

Međutim, kada uklanjaš šminku sa očiju, trebalo bi da vodiš računa o tome da to učiniš nežno, koristeći adekvatna sredstva namenjena isključivo za uklanjanje šminke ispod očiju.

Pušenje

 

Kao što sigurno već dobro znaš, pušenje ima mnogo zdravstvenih rizika, a jedan od njih je šteta koju nanosi tvojoj koži. Štetna duvanska isparenja ubijaju zdrave ćelije u telu i razbijaju proizvodnju kolagena, što definitivno ubrzava proces starenja i pojavu bora i linija na koži. 

Pročitaj šta su pušačke bore.

Pušenje takođe može naglasiti i kesice ispod očiju. Zbog stalnog kontakta sa duvanskim isparenjima, koža pušača je neverovatno žedna, a telo zadržava vodu u ovoj oblasti kako bi se izbeglo da koža postane još dehidrirana. Ovo na kraju dovodi do pojavljivanja vrećica ispod očiju.

Alergije

 

Da li znaš da je jedan od simptoma alergijske reakcije i pojava otoka oko očiju?

Kada imaš alergijsku reakciju, tvoje telo oslobađa hemikalije (histamine) koje uzrokuju da oči postanu otečene. Alergeni takođe ubrzavaju stvaranje tečnosti ispod očiju, što dalje dovodi do formiranja kesica ispod očiju.

Alergije takođe doprinose pojavljivanju tamnih krugova ispod očiju. Histamini koji se oslobađaju tokom alergijske reakcije izazivaju upalu i oticanje krvnih sudova, što dovodi do tamnih otečenih krugova ispod očiju.

Genetika

 

Pojava vrećica ispod očiju, kao i tamnih krugova je delimično nasledna. Ako tvoji roditelji ili roditelji tvojih roditelja imaju kesice ispod očiju ili tamne krugove  – onda su velike šanse da ćeš ih imati i ti – to je u tvojoj DNK. Ovde kako ukloniti kesice ispod očiju postaje veliki izazov, jer se protiv genetike često ne može.

Medicinski uzroci

 

Postoji niz medicinskih uzroka koji takođe mogu dovesti do naglašenog izgleda kesica ispod očiju i tamnih krugova. Jedan od njih može biti anemija, ona koja se svodi na gubitak vitamina B6 i B12. Suplementacija može rešiti ovaj problem. No, ima i ozbiljnijih stanja. 

Ukoliko primetiš da si preduzela sve korake da se rešiš ovog problema, a uprkos tome kesice ispod očiju se zadržavaju i pogoršavaju, to bi mogao biti znak osnovnog medicinskog problema. U ovom slučaju, obavezno se javi lekaru.

Kako ukloniti kesice ispod očiju?

 

Verovatno si ovde jer te zanima kako se rešiti kesica u ovom predelu lica. U nastavku slede svi načini.

Pijenje više vode i nanošenje hladnih obloga može pomoći u brzom smanjenju ovog problema, ali jedini način da se dugoročno smanji izgled kesica ispod očiju je da učiniš nekoliko promena u svom stilu života.

Nastavi da čitaš i saznaj kako ukloniti kesice ispod očiju.

Primeni vrećice od čaja

 

Da li znaš da možeš da koristiš kofeinske čajne vrećice ispod očiju kako bi smanjila tamne podočnjake?

Kofein u čaju sadrži moćne antioksidante i može povećati protok krvi u koži. Takođe štiti kožu od UV zraka i potencijalno usporava proces starenja.

U ove svrhe se najbolje pokazao zeleni čaj zbog svojih antioksidativnih i antiinflamatornih efekata, što je i pokazano u jednoj studiji.

Šta treba da uradiš?

Natopi dve kesice za čaj u vreloj vodi od 3 do 5 minuta, a zatim ih drži u frižideru 20 minuta da se ohlade. Zatim, istisni suvišnu tečnost i primeni čajne kesice na oblast ispod očiju. Neka odstoji 15 do 30 minuta.

Koristi hladne obloge

 

Oslobađanje od kesica ispod očiju može biti jednostavno kao što je korišćenje hladnih obloga, a možeš da koristiš materijale koje već poseduješ. Nanošenje hladnog na ovo područje može pomoći krvnim sudovima da se brzo skupe i tako obezbeđuješ neko privremeno olakšanje.

Neke opcije hladnih obloga uključuju:

 • rashlađena kašičica
 • hladni kolutovi krastavca
 • vlažna krpa
 • vreća zamrznutog povrća.

Pre nanošenja, obmotaj svoju hladnu oblogu mekom krpom kako bi zaštitila kožu od previše hladnoće. Potrebno je da primeniš oblogu u trajanju od svega nekoliko minuta da bi videla rezultate.

Konzumiraj dovoljno vode

 

Voda čini oko 60% telesne težine. S obzirom na to, možda nije iznenađujuće što dehidratacija može doprineti vrećicama ispod očiju. Uzimanje vode bi stoga trebalo da ublaži problem.

Koliko vode je dovoljno?

Stručnjaci preporučuju oko 13 čaša tečnosti dnevno za muškarce i oko 9 čaša tečnosti za žene, na dnevnom nivou.

Uzmi antihistaminik

 

Alergije mogu uzrokovati podmukle, tamne kesice ispod očiju. Ova reakcija je uzrokovana odgovorima tvog imunog sistema na nešto što ga iritira ili alergene.

Ako je dokazano da su vrećice ispod oka možda povezane sa alergijom, pitaj svog lekara o mogućim lekovima.

Takođe je dobra ideja da izbegavaš potencijalne alergene kad god je to moguće.

Određeni proizvodi za ličnu negu, poput sapuna, šminke ili boje za kosu, mogu biti alergeni. Ako je ovo hroničan problem, razgovaraj sa svojim doktorom o alergijskom testiranju.

Koristi bademovo ulje za kožu

 

Bademovo ulje je bogato vitaminom E i esencijalnim masnim kiselinama i kao takvo je veoma zdravo za tvoju kožu. Bademovo ulje ti takođe može pomoći da se rešiš podočnjaka i kesica ispod očiju na sasvim prirodan i bezbedan način.

Takođe može da pomogne i kokosovo ulje protiv bora oko očiju, što zauzvrat pomaže u ublažavanju kesica ispod očiju.

Krema za kesice ispod očiju

 

Krasstavci, čajevi i ostalo… sve je to teorijski super, ali u praksi malo ki ima vremena da se bavi time. Osim toga, ovo se koristi u predelu ispod očiju, a oči mogu biti prilično osetljive.

Zato je najbolje i najpraktičnije rešenje – krema za podočnjake.

A njih ima više vrsta.

 

krema za kesice ispod očiju

 

Krema za posvetljivanje kože

 

Kreme za posvetljivanje kože sadrže sastojak pod nazivom hidrohinon. Ovaj sastojak ometa proizvodnju melanina u koži. Ovo može pomoći u smanjivanju izgleda tamnih kesa ili krugova ispod očiju.

Mnoge kreme, gelovi i losioni obično sadrže 2% hidrohinona. Možeš dobiti veće koncentracije na recept od svog dermatologa. Moraćeš redovno da koristiš ove proizvode da bi videla trajne rezultate.

Važno je napomenuti da su pozitivni efekti hidrokinona preokrenuti kada je koža izložena sunčevoj svetlosti, tako da bi trebao da se koristi samo noću. Prekini sa upotrebom ovog proizovda ako imaš negativnu reakciju.

Kreme protiv bora i anti-age kreme

 

Kada su u pitanju kesice ispod očiju, moramo da napomenemo da izvesnu pomoć mogu da pruže i kreme protiv bora. Budući da je evidentno da proces starenja izaziva i bore oko očiju i kesice ispod očiju, ovakve kreme mogu dosta da pomognu u ublažavanju ovog estetskog problema.

Anti-age kreme se preporučuju za upotrebu već nakon 25. godine po nekim stručnjacima,  a po nekima tu granicu možeš da pomeriš i nakon 30. godine. U svakom slučaju, tu su da tvoje lice čine što duže mlađim i zategnutijim.

Maske za kesice ispod očiju

 

Ove maske su oblikovane da ciljano deluju na područje oko očiju, pružajući trenutno olakšanje i dugotrajne prednosti. Sastavljene od različitih sastojaka kao što su kolagen, hijaluronska kiselina, zeleni čaj, kofein i prirodni ekstrakti, ove maske ne samo da pomažu da se smanji otok i tamni krugovo, već i hidriraju i revitalizuju osetljivu kožu oko očiju.

Redovna upotreba ovih maski može doprineti zdravijem i mlađem izgledu područja ispod očiju, pomažući ti da izgledaš  odmorno i sveže, čak i nakon napornog dana.

Evo  dva recepta za maske protiv kesica ispod očiju koje možeš pripremiti kod kuće:

Maska sa krastavcima i aloe verom:

Sastojci:

 • Pola krastavca
 • 2 kašike svežeg soka od aloe vera
 • 1 kašika prirodnog jogurta

Uputstvo:

 1. Oljušti i naseckaj pola krastavca, pa ga stavi u blender i izmiksaj dok ne dobiješ glatku pastu.
 2. Dodaj aloe vera sok i jogurt u pastu od krastavca i dobro promešaj sve sastojke.
 3. Nanesi masku ravnomerno ispod očiju i ostavi je da deluje 15-20 minuta.
 4. Isperi masku hladnom vodom i nežno osuši kožu tapkanjem peškirom.

Maska sa zelenim čajem i medom

Sastojci:

 • 1 kesica zelenog čaja
 • 1 kašika meda

Uputstvo:

 1. Skuvaj šolju zelenog čaja i ostavi kesicu da se ohladi.
 2. Kada se kesica zelenog čaja ohladi, izvadi je i dodaj jednu kašiku meda.
 3. Dobro promešaj dok ne dobiješ homogenu smesu.
 4. Nanesite masku ispod očiju i ostavi je da deluje 10-15 minuta.
 5. Isperi masku mlakom vodom i nežno osuši kožu.

Obe ove maske su prirodne i blage, ali je uvek važno napraviti test na malom delu kože kako bi se uverila da nemaš alergijsku reakciju pre nego što ih koristite redovno.

Kozmetički tretmani za kesice ispod očiju

 

Pojedini kozmetički i medicinski tretmani su takođe efikasni. Evo koji su najbolji:

Kolagen indukciona terapija (mikronidling)

 

Zagovornici ove trapije kažu da smanjuju bore, ožiljke, pa čak i probleme sa pigmentacijom, poput tamnih krugova i kesica ispod očiju.

Mikronidling postupak uključuje fine iglice koje se koriste za probijanje kože. Ovo stvara kontrolisanu vrstu povrede koja, s druge strane, podmlađuje kožu koja se leči.

Ova procedura nije za one koji žele trenutno poboljšanje. Obično se obavlja u toku šest sesija sa razmakom od mesec dana ili više. 

Laser za kesice ispod očiju

 

Laserska terapija je inovativan tretman koji koristi visoko koncentrisane svetlosne zrake za poboljšanje izgleda kože oko očiju. Ovaj nehirurški pristup ima za cilj rešavanje problema kesica ispod očiju na neinvazivan način. Evo detaljnijeg opisa ovog tretmana.

Laserska terapija funkcioniše tako što usmerava koncentrisane svetlosne zrake na ciljano područje ispod očiju. Ovi svetlosni zraci prodiru u kožu i podstiču procese poput proizvodnje kolagena i obnavljanja kože.  Svetlosni zraci podstiču proizvodnju kolagena, što dovodi do zatezanja i poboljšanja elastičnosti kože.  Tretman može takođe smanjiti natečenost ispod očiju, čineći kesice manje vidljivima i vraćajući licu mlađi izgled.

Laserska terapija je neinvazivna procedura koja ne zahteva hirurški rez. Oporavak je obično brz, i pacijenti se mogu vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima bez dugotrajnih restrikcija.

Pre nego što se odlučiš za lasersku terapiju, važno je da se posavetuješ sa dermatologom ili stručnjakom za estetiku koji će proceniti tvoju kožu i predložiti odgovarajući tretman.

Fileri

 

Neinvazivni tretman filerima je popularna opcija za postizanje glatke i ravne kože ispod očiju. Ovaj tretman uključuje injektiranje materijala za punjenje, obično hijaluronske kiseline (supstanse slične želeu), na mesto gde se podočnjaci i obrazi spajaju. Ovo stvara prirodan i glatki prelaz između ova dva područja.

Postupak se izvodi u ordinaciji pod lokalnom anestezijom radi smanjenja nelagodnosti. Nakon tretmana, rezultati su odmah vidljivi i obično traju od šest do 12 meseci pre nego što je potrebno ponoviti tretman. Fileri pružaju trenutno osvežen izgled i mogu se prilagoditi individualnim potrebama pacijenta.

Hemijski piling

 

Hemijski piling je još jedan neinvazivni tretman koji se koristi za tretiranje naborane kože ispod očiju. Ovaj postupak uključuje primenu hemijskog rastvora na kožu kako bi se uklonili površinski gornji slojevi. Ovime se otkriva zategnutija i svetlija koža ispod.

Rezultati hemijskog pilinga mogu trajati nekoliko godina, ali variraju u zavisnosti od tipa kože i izlaganja suncu. Hemijski piling je pristupačna opcija za poboljšanje izgleda kože ispod očiju i može se prilagoditi individualnim potrebama pacijenta. Oporavak je obično brz i ne zahteva duži period oporavka.

Medicinski i estetski tretmani

 

Blefaroplastika, predstavlja hirurško rešenje za uklanjanje kesica ispod očiju i poboljšanje izgleda gornjih i donjih kapaka. Ova procedura ima za cilj da trajno reši problem kesica ispod očiju i može biti odabrana kada su neinvazivni tretmani nedovoljni ili kada se želi postići značajnija promena.

Blefaroplastika je hirurška procedura koja se izvodi pod lokalnom anestezijom ili opštom anestezijom, u zavisnosti od obima zahvata i pacijentovih potreba.  Jedan od ključnih ciljeva ove procedure je uklanjanje viška masnog tkiva ispod očiju koje uzrokuje kesice. Hirurg pažljivo pristupa ovom području i uklanja masnoću, čime se postiže zatezanje kože i smanjenje vidljivosti kesica.

Pored uklanjanja masnog tkiva, blefaroplastika može uključivati i zatezanje kože oko očiju. Ovo pomaže u smanjenju opuštene kože i finih linija.

Hirurg pravi diskretne rezove duž prirodne linije kapaka kako bi minimalizovao vidljive ožiljke. Nakon operacije, pacijenti mogu očekivati nekoliko dana do nedelja oporavka, tokom kojeg se otok i modrice postepeno smanjuju. Blefaroplastika pruža trajne rezultate, što znači da se kesice ispod očiju ne bi trebale ponovno pojaviti nakon zahvata.

Važno je napomenuti da je blefaroplastika ozbiljan hirurški zahvat i da zahteva pažljivu pripremu i odabir iskusnog hirurga. Pre nego što se odlučite za ovu proceduru, moraš se posavetovati sa stručnjakom koji će proceniti tvoju situaciju i pružiti ti detaljne informacije o proceduri, očekivanjima i potencijalnim rizicima.

Kako ublažiti kesice ispod očiju  

 

Zapamti da svaki estetski problem najpre treba rešavati iznutra. Dakle, poboljšanje ishrane, načina života i načina spavanja može značajno smanjiti pojavu kesica ispod očiju i tamnih krugova.

Podignite glavu dodatnim jastucima dok spavate

 

Korišćenje dva ili više jastuka treba da uradi ovaj trik. Kako ovo radi? Podizanje glave pomaže u sprečavanju nakupljanja tečnosti u donjim očnim kapcima, što stvara kesice ispod očiju dok spavate.

Ako ti ovo ne odgovara, takođe možeš da razmotriš povišenje celog gornjeg kraja svog kreveta za nekoliko centimetara.

Najmanje osam sati sna

 

Osim toga kako spavaš, koliko spavaš je takođe bitan faktor kako ublažiti kesice ispod očiju.

Većina odraslih treba da nastoji da ima između sedam i osam sati sna svake noći.

Ako imaš problem da zaspiš, probaj ove trikove:

 • Pokušaj da napraviš raspored za spavanje ili idi uvek u isto vreme u krevet
 • Izbegavaj kofeinska pića i hranu od 6 do 12 sati pre spavanja.
 • Izbegavaj alkoholna pića oko perioda za spavanje
 • Završi sve obroke dva sata pre spavanja
 • Završi sve naporne vežbe nekoliko sati pre spavanja
 • Isključi televizor, mobilni telefon i druge elektronske uređaje jedan sat pre spavanja.

Jedi više hrane bogate kolagenom

 

Kako starimo, mišići i tkiva koji podržavaju naše kapke sve više slabe. To znači da tvoja koža može početi da se opušta i da dolazi do pogrešne preraspodele masti, koja počinje da se nakuplja ispod očiju.

Stoga je potrebno da pojačaš unos hrane bogate kolagenom.

Povećanje unosa vitamina C može pomoći tvom telu da apsorbuje više hijaluronske kiseline. Ova esencijalna kiselina se prirodno nalazi u telu, ali se količina koja se skladišti smanjuje sa godinama.

Hrana bogata vitaminom C i hrana bogata aminokiselinama (proteinima) takođe može pomoći u proizvodnji kolagena kroz povećanje nivoa hijaluronske kiseline, stvarajući zdraviju kožu.

Dobri izvori vitamina C uključuju:

 • narandže
 • crvene paprike
 • kelj
 • prokelj
 • brokoli
 • jagode

Smanji konzumiranje alkohola

 

Zašto ovo funkcioniše? Slična ideja je da piješ više vode. Konzumiranje alkohola doprinosi dehidraciji, a dehidratacija može dovesti do kesica i tamnih krugova ispod očiju.

Ostavi cigarete

 

Pušenje iscrpljuje vitamin C iz tvog tela, što je vitamin odgovoran za stvaranje zdravog kolagena u koži. Ako si pušač, gotovo sigurno ćeš se boriti sa problemima poput bora, promene boje kože, pa čak i podočnjaci i kesice ispod očjiu.

Prestanak pušenja takođe pomaže u nizu drugih zdravstvenih problema.

Možda ćeš doživeti simptome povlačenja sa nikotina prvih nekoliko nedelja nakon što odustaneš od ove veoma loše navike. Ovi simptomi bi trebalo da prođu u roku od 10 do 14 dana.

Kako sakriti kesice ispod očiju?

 

Ukoliko imaš neki važan događaj i želiš brzo da se ‘’rešiš’’ kesica ispod očiju i podočnjaka, možeš uspešno i da ih sakriješ – i to adekvatnom šminkom! Tajna je u trikovima u šminkanju koji će ti pomoći da ovu neugodnu estetsku pojavu na svom licu vešto prikriješ i jednostavno zakamufliraš.

Zapamti da su kesice ispod očiju česta pojava kod žena i da danas postoje brojne metode da se ovog estetskog problema uspešno rešiš. U većini slučajeva se radi o bezazlenom kozmetičkom problemu koji može da se poboljša pre svega promenom načina života. Neki slučajevi vrećica ispod očiju mogu biti rezultat infekcije ili drugog medicinskog problema, a ovome je potrebna posebna pažnja.

Sve što treba da uradiš jeste da pratiš stanje i ukoliko primetiš da se kesice ispod očiju pogoršavaju ili se ne popravljaju i nakon što preduzmeš sve mere da ih se rešiš – javi se lekaru.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test