Naslovna » Biramo kreme za suvu kožu lica za kupovinu bez greške!
Lice

Biramo kreme za suvu kožu lica za kupovinu bez greške!

krema za suvu kožu lica

Nijedna krema do sada nije uspela da stanje tvoje suve kože bar malo popravi?! Danas je tvoj srećan dan! Ovo mora da sadrži najbolja krema za suvu kožu.

Niko od nas nije imun na lepo i negovano lice. Svi imamo istu želju, a to je da ono što duže ostane mladoliko i nežno. Jedan od najčešćih problema koji se javlja kod velikog broja žena je suva koža.

Postoji mnogo faktora koji dovode do ovog stanja. U većini slučajeva, glavni krivac za to su vremenski uslovi, prašina, vetar, proizvodi koji isušuju kožu, ali i brojni drugi.

Suva koža lica ne predstavlja samo estetski problem, već zahteva i adekvatnu negu kako se stanje ne bi rapidno pogoršalo. 

Da bi mogla da održiš vlažnost kože, najpre se moraš pobrinuti za hidrataciju iznutra da bi se rezultati i spolja videli. Kako to da postigneš?

Moraš piti puno vode, pre svega. Takođe, hrana koju jedeš je veoma važna. Što se tiče proizvoda za čišćenje lica, trebalo bi da izabereš one koji ne sadrže alkohol ili parabene.

Odluči se za one koji se proizvode od prirodnih sastojaka. 

Konačno, izbor krema za suvu kožu lica od velikog je značaja kao i njihov sastav. Upravo u tome leži ključ uspeha. Kako odabrati onu pravu i u čemu je njena tajna, otkriću ti u sledećim redovima. 

najbolja krema za suvu kožu lica

Krema za suvu kožu lica

Potpuno te razumem da kada uđeš u radnju i pogledaš u rafove koji su prepuni proizvoda za negu lica. Dešava ti se da se sludiš, ne znajući koju kremu treba da odabereš. Kroz glavu ti prolazi hiljadu pitanja.

Da li će baš ova krema za suvu kožu u potpunosti odgovarati mojoj koži? Hoće li sastojci koji se nalaze u njoj nahraniti moje lice koje je dehidrirano?

Upravo iz toga razloga, ovaj tekst i jeste pisan da razreši sve tvoje nedoumice i da ti pomogne prilikom izbora. 

Prilikom izbora krema za suvu kožu lica, bitno je da biraš one sastojke koji će pre svega održati zavidan nivo hidriranosti. Na taj način usled hidriranosti će se u srednjem sloju kože (dermis) održati konstantna regeneracija ćelija i omogućiti dotok hranjivih materija koje su neophodne da bi tvoja koža bila zdrava. Zdrava i bez rane pojave bora na licu. Čak se javljaju i bore u dvadesetim.

Zato je veoma važno da dobro biraš proizvod protiv bora! Rešava te pojave novih bora, a postojeće bore na licu eliminiše.

Dragana je uspela da otkrije koja je to ključna stvar protiv bora.

Ona je sada nova žena sa savršeno čistim licem bez bora.

Kako je Dragana uspela da se reši bora, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/blistavo-cisto-lice-bez-bora/

Kao i kod proizvoda za čišćenje kože i prilikom izbora krema, izbegavaj one koji u svom sastavu imaju alkohole, osim ako se ne radi o masnim, tačnije dobrim alkoholima. 

Sastojci kreme za suvu kožu lica

Urea je sastojak čije je osnovno svojstvo da za sebe vezuje vodu. Zbog toga se često koristi u brojnim kozmetičkim proizvodima koji pomažu da ne dođe do isušivanja i prevremnog starenja kože. Takođe, upotrebljava se i kao važan sastojak krema koje su namenjene suvoj koži lica. Tako da ćeš često na rafofima naići na kreme sa ureom.

Brojne studije dokazale su da urea igra važnu ulogu i u propustljivosti kože. To znači da ona dublje može da propusti aktivne sastojke kojima će omogućiti lakši prolaz do epidermisa.

Rezultat ovog procesa biće lepa i negovana koža. 

Glicerin ili glicerol je višenamenski sastojak. Koristi se za negu lica, ali za mnoge druge namene kao što su: nega kose, oporavak kože ruku, obnavljanje kože peta i sl..

Glicerin prikuplja vodu iz okoline, održava vlažnost, ali utiče i na regeneraciju ćelija, zbog čega se često upotrebljava i kao proizvod za podmlađivanje kože.

Često se koristi i kao sastojak kojim se uspešno uklanjaju sve nečistoće sa površine kože, ali i kao odličan tretman za čišćenje pora. 

Hijaluronska kiselina – većina stručnjaka slaže se sa činjenicom da je hijaluronska kiselina jedan od najvrednijih sastojaka koji ulazi u sastav tvoje kože. Nalazi se između ćelija kože, pružajući joj gipkost, čvrstinu i mekoću i čineći je nežnom na dodir. Tokom vremena, posredstvom brojnih činilaca ona se troši.

Iz tog razloga, dolazi do gubitka vlage u organizmu što rezultira pojavom bora na licu i drugih nepravilnosti na koži. Da bi tvoje lice povratilo elastičnost i čvrstinu, trudi se da kupuješ kreme sa hijaluronskom kiselinom. 

Ceramidi – kao i hijaluronska kiselina i ceramidi su sastavni deo našeg tela. Najvećim delom nalaze se u gornjem sloju kože i predstavljaju važnu zaštitnu barijeru.

Njihovo pojačavanje rezultirati mekšom i nežnijom kožom koja je dovoljno hidrirana, stoga je poželjno birati kreme za suvu kožu lica koje imaju ovaj sastojak.

Ceramidi za lice vraćaju pH vrednost kože na normalan nivo, što se automatski reflektuje na izgled tvoje kože.

Vitamini – vitamini su grupa organskih jedinjena koji su neophodni za rast i razvoj. Ono što im je svojstveno jeste da pored toga što utiču na brojne aspekte zdravlja, deluju i na izgled kože.

Postoji mnogo značajnih vitamina za kožu lica, ali se posebno izdvaja vitamin E za lice, koji u kozmetologiji već dugi niz godina ima široku primenu kao i vitamin C koji održava sintezu kolagena, čineći kožu lica elastičnom i glatkom. 

Najbolja hidrantna krema za suvu kožu lica

Volela bi da ponovo imaš onaj neverovatni osećaj mekoće kada prstima pređeš preko svog lica, ali nažalost tvoja koža je suva i hrapava na dodir. Razlog tome je  možda to što do sada nisi imala priliku da svom licu priuštiš negu kakva joj je potrebna. 

Šta je to tako posebnu u njima i zbog čega su one toliko važne da bi tvoja koža bila negovana? 

Neprijatno zatezanje kože može biti uzrok nedostatka vlage u njenom spoljašnjem sloju. Neadekvatnom negom stanje se može pogoršati.

Zbog toga je važno da čim se problem javi, odmah reaguješ. U tome će ti od velike koristi biti hidratantne kreme za lice. One će u značajnoj meri ublažiti sve nelagodnosti i popraviti kvalitet kože. 

Neophodno je da ih nanosiš dva puta u toku dana, nakon što lice temeljno opereš. Nakon mesec dana, primetićeš vidnu razliku u kvalitetu kože.

Predlažem ti da se odlučiš za one u čijem sastavu će se naći: maslinovo i ulje jojobe, vazelin i glicerin. Svi ovi sastojci su vrlo korisni i pomoći će u bržem oporavku suve kože lica, a rezultati će trenutno postati vidljivi. 

Osim hidratatantne, kao tvoje omiljene dnevne kreme za lice, treba da koristiš i noćnu kremu za lice.

Noćna krema za suvu kožu

Najbolji način da se tvoje telo u potpunosti odmori od svih obaveza je odlazak u carstvo snova. Dok ti spavaš, tvoja koža ne miruje, pa noćna krema za suvu kožu lica ima poseban značaj.

Prilikom odabira noćne kreme za lice, posebnu pažnju moraš obratiti na sastojke. Upravo oni određuju hoće li krema za suvu kožu biti od koristi ili ne. To ne znači da moraš znati sve o svim mogućim sastojcima.

Postoji nekoliko osnovnih komponenti koje će dati dodatnu sigurnost da će proizvod za negu kože delovati najbolje moguće.

Evo spiska nekih od sastojaka koji bi trebalo da se nađu u tvojoj noćnoj kremi za suvu kožu!

Emolijensi

Upravo ovi sastojci odgovorni su za sprečavanje gubitka vlage sa tvoje kože i zaustavljanje isušivanje. Oni zapravo imaju zaštitno dejstvo. Mogu imati gustu, ali i vodenu teksturu. Neki od najboljih predstavnika emolijenasa su: vazelin, biljna ulja bez mirisa, masni alkohol, glicerin, trigliceridi i masne kiseline poput linolne kiseline.

Antioksidansi

Pored ostalih elemenata, najbolje noćne kreme za suvu kožu sadrže snažnu mešavinu antioksidanata. To su prirodni sastojci koji se bore protiv oštećenja kože uzrokovanih slobodnim radikalima i izloženosti kože uticajima kože poput UV zračenja.

Usporavaju proces starenja, podstičući proizvodnju kolagena koji tvojoj koži pruža zategnut i mladolik izgled. 

Regenerativni sastojci

Regenerativni sastojci održavaju vezu između ćelija kože, ali istovremeno omogućavaju da zaštitna barijera kože ostane nepromenjena. Upravo zahvaljujući njima ona ostaje hidrirana, mekana i glatka. Pre svega to su ceramide i hijaluronska kiselina.

Ako ti je koža suva, sastojci koji dodatno mogu pogoršati njeno stanje su alkoholi.

Ne govorim o masnim alkoholima koji se drugačije nazivaju i dobri alkoholi, već o onim drugim. Zato izbegavaj noćne kreme za suvu kožu u čijem se sastavu oni nalaze. 

A kada je vreme za prvu kremu protiv bora? Uvek je vreme, reći će svaki dermatolog. Ali da vidimo kako se bira, kada je suva koža lica u pitanju.

Krema protiv bora za suvu kožu

Te uporne bore koje se pojavljuju na tvom licu, deo su prirodnog procesa koji niko od nas ne može izbeći. Ipak suva koža znatno brže stari od normalne i masne kože lica.

Kako bi taj proces usporila, neophodno je da koristiš kreme protiv bora koje su namenjene tvom tipu kože i koje u sebi sadrže sastojke koji će pružiti maksimalnu zaštitu.

Hijaluronska kiselina – gotovo da ne postoji anti – age krema protiv bora koja ne sadrži već pomenutu hijaluronsku kiselinu. Baš ona daje instant efekat. Sprečava pojavu novih linija po licu i ublažava vidljivost onih koje su se već pojavile. 

Koenzim Q – je snažan antioksidans koji pomaže u izgradnji temelja potrebnih za mlađu kožu.

Kako starimo, prirodni nivo koenzima Q10 se smanjuje, usporavajući sposobnost kože da se pomlađuje i zaštiti od oštećenja. Da bi ga nadoknadila, neophodno je da koristiš kreme bogate ovim sastojkom. Tako će se se tvoje lice za kratko vreme ponovo oporaviti i povratiti neophodnu svežinu. 

Retinoidi – ili retinoli ubrzavaju promet ćelija i proizvodnju kolagena za glatku i mlađu kožu. Takođe predstavljaju prirodnu zaštitu od sunca i deluju kao prirodni tretman protiv uklanjanja sitnih bora. Zato ne treba da te čudi veliki broj krema sa retinolom.

Med – već vekovima unazad zbog svojih fantastičnih osobina, med se koristi kako u pripremi domaćih lekova, tako i u svrhu pravljenja mnogih proizvoda za negu kože.

Daje sjajan i blistav izgled kože i utiče na prevenciju bora na licu. Izuzetno dobro hidrira kožu, čineći je mekanom. 

Tonirana krema za suvu kožu lica

Tonirane kreme za suvu kožu, može koristiti svako, ali je njihova upotreba naročito preporučljiva osobama koje imaju suvu kožu, jer su poznate i kao kreme koje pružaju svu potrebnu hidrataciju.

Ono što je posebno značajno kod njihove primene jeste to što zapravo imaju višestruku ulogu. Pre svega, možeš ih koristiti i kao podlogu za šminkanje, ali i kao proizvod koji tvojoj koži daje svu potrebnu vlagu.

Zar to nije sjajno?

Mogu poslužiti i kao odlična zaštita od sunca, ali i uticati na ublažavanje bora i stvaranje novih. 

Obzirom da je svaki tip kože jedinstven, za suvu kožu savetujem ti da biraš one koje su formulisane na bazi ulja. Najbolje bi bilo da to bude maslinovo ili kokosovo ulje za čija si svojstva već više puta sigurno čula.

Takođe, poželjno je da se u njihovom sastavu nađe i vitamin C za lice, koje predstavlja jedan od najznačajnih sastojaka većine krema za lice. 

krema za suvu kožu protiv bora

Najbolja krema za suvu kožu lica

Sada, kada sam te detaljno upoznala sa svim vrstama krema za suvu kožu lica, znam da te sada više od svega zanima koje su to najbolje.

Predstavljam ti neke od njih, a na tebi je da odabereš onu koja će tvom licu najviše prijati. 

Nivea krema za suvu kožu

Sigurno si bar jednom u životu imala priliku da isprobaš neku od krema za suvu kožu lica čuvenog brenda Nivea.

Ukoliko nisi, znaj da ova krema zahvaljujući antioksidansima i shea maslacu koji ulaze u njen sastav, pružiće tvojoj koži 24h hidrataciju i negu.

Koža će vrlo brzo ponovo postati mekana i nežna. Zar to nije dovoljan razlog da je testiraš?

Neborela

U poslednje vreme, svojim kvalitetom na tržištu posebno se izdvojila krema Neborela koja zahvaljujući prirodnim sastojcima, podstiče vlažnost tvoje kože i vraća joj elastičnost.

Pored toga što je veoma efikasna u borbi protiv suve kože u isto vreme poboljšava proizvodnju kolagena, brišući bore sa tvog lica. Savetujem ti da isprobaš ovu prirodnu kremu za lice, koja je pobrala sve simpatije pripadnica ženskog pola.

Eucerin krema za suvu kožu

Dermatološki testirane Eucerin kreme, smanjuju zategnutost kože i utiču na to da tvoje lice što duže zadrži vlagu upravo zbog uree (5%)  koja je neophodna za hidrataciju.

Smanjuje hrapavost kože, pa se kao takva koristi i kao krema za suvu kožu lica koja se peruta. Takođe, ublažava svrab i pomaže u smanjenu svih simptoma iritacija kože.

Vichy

Vichy krema za suvu kožu lica, održava vlagu unutar kože i pomaže obnavljanju njenih ćelija. Uspešno zateže kožu lica, dajući joj svežinu i sjaj. Proizvođači garantuju da ćeš za mesec dana povratiti kvalitet normalne kože i postići prirodni nivo hidratacije. Zvuči dobro?

Nadam se da ti je nakon čitanja ovog teksta, mnogo jasnije na osnovu kojih parametara treba da biraš kremu za suvu kožu lica. Ukoliko se budeš pridržavala svega navedenog, sigurno nećeš pogrešiti, a tvoje lice će za vrlo kratko vreme povratiti izgubljenu vlagu i svežinu.  

Test