Naslovna » Cinkova mast za bubuljice i fleke idealno rešenje!
Lice

Cinkova mast za bubuljice i fleke idealno rešenje!

cinkova mast

Cinkova mast koristi se za akne, fleke, za herpes, čak i za žvale. Jednom rečju, idealna je za negu kože. Pruža brze rezultate i čisto lice. Saznaj i kako.

Iako verovatno misliš da si jedina na planeti koja i dalje muku muči sa bubuljicama, i iznerviraš se svaki put kad se pogledaš u ogledalo i vidiš nepravilnosti na licu, veruj mi da nisi usamljena.

Zapravo većina žena muku muči sa bubuljicama i u odrasloj, pa čak i zreloj dobi. Bubuljice nisu rezervisane samo za mladalačku kožu. Čak i one srećnice sa čistim tenom barem oko onih dana u mesecu osete nelagodu hormonskih bubuljica, kada se javljaju bubuljice tokom menstruacije.

Veruj mi da nema onih koji barem nekad nisu patili zbog bubuljica na licu. 

Sigurno si do sad išla i na svakakve preskupe tretmane u salonu, ali bubuljice su i dalje tu. Bilo da su posledica zapušenja pora od nečistoća, prekomernog lučenja sebuma ili hormona, činjenica je da čak i jedna sitna bubuljica koja se pojavi baš onda kada ne treba ume da upropasti dan.

Ali bez brige, rešenje postoji!

Cinkova mast je tajna o kojoj često mnogi ljubomorno ćute. Jedna jednostavna i jeftina stvar koja rešava bubuljice i uklanja uspešno fleke od njih. Zato sam ja tu da ti otkrijem prednosti tog malog čuda u kutijici.

Cinkova mast upotreba za lice

Glavni sastojak cinkove paste jeste cink oksid. Cink oksid je moćan mineral koji pomaže u očuvanju zdravog i mladolikog izgleda.

Cink je veoma bitan mineral za naše zdravlje. Ne samo da će njegov nedostatak da se odrazi na imunitet, već će se zapravo videti i na koži.

Zato smo tu, da pišemo o prednosti ove masti za lice!

Ovo je zasigurno jedan od najboljih boraca protiv UV zračenja. Danas se sve više priča o štetnosti hemijskih UV zraka za organizam, pa tako treba preferirati mineralne filtere kao što je cink oksid. 

Svi znamo da prekomerno izlaganje suncu može dovesti do oštećenja na koži, čak i do raka kože. Cink oksid nudi širok spektar zaštite od sunca i za UVA i za UVB zračenje, potpuno je neškodljiv, a veoma efikasan. Zato se cinkova mast za opekotine često spominje kao rešenje.

Ne treba zaboraviti da je jedan od najboljih načina za prevenciju finih linija i bora na licu koje izaziva prekomerno izlaganje sunčevim zracima redovna upotreba krema protiv UV zračenja.

Ukoliko imaš nameru da se sunčaš, ova mast može ti biti od pomoći. Nanesi je u tankom sloju na najosetljivije delove lica sklone “gorenju”. Ovo će ti pružiti apsolutnu zaštitu.

Cinkova krema ili mast još jedno anti age dejstvo, a to je da pomaže u regulisanju stvaranja ulja na površini kože, a istovremeno jača i poravlja tonus kože tako što podstiče sintezu kolagena.

Što se više kolagena proizvede to će biti tkiva kože zdravija, a isto tako će se smanjiti i znakovi starenja kao što su sitne linije i suva, naborana koža. 

Cinkova pasta ima i blago adstrigentno svojstvo, odnosno deluje tako da blago isušuje, što je i kod bubuljica dobro.

“I moje je lice konačno bez bubuljica!Evo i kako!”, Maja

Maja je uspela zauvek da se reši bubuljica sa lica! Zato možeš i ti!Njeno lice je sada ČISTO BEZ BUBULJICA. 

Otkrila je jednu fantastičnu stvar koja provereno deluje!

Kako je Maja uspela da se reši bubuljica, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/cisto-lice-bez-ijedne-bubuljice/

Cinkova krema ublažava svrab i osip na koži. Takođe potpomaže i ubrzava zarastanje sitnih rana, posekotina i krastica na koži.

Najveća prednost ove paste jeste upotreba kod bubuljica i fleka na licu. Pa da vidimo i kako!

cinkova mast za bubuljice

Cinkova mast protiv bubuljica

Cink je jedan od osnovnih minerala koji je potreban telu kako bi telo obavljalo osnovne funkcije.

Cink je neophodan za razne telesne funkcije, rast u detinjstvu i adolescenciji, zarastanje rana, aktivnosti enzima, funkcionisanje imunog sistema, ćelijske deobe, sinteze proteina i druge.

Ono što nas najviše zanima jeste da cinkova pasta za bubuljice može da bude sjajan lek.

Bubuljice najčešće nastaju kao posledica prekomernog lučenja sebuma, masnog sekreta kože.

A prekomerna prizvodnja sebuma dovodi do upalnih procesa, zapušenih pora što dalje izaziva pojavu lezija na koži.

Promene na koži se najčešće ogledaju pojavom sledećih promena u vidu:

  • Papula: male crvene izbočine na koži
  • Pustula: male crvene izbočine sa belim vrhom  napunjenim gnojem
  • Nodula: velike kvržice koje nastaju ispod površine kože
  • Mitisera: crne tačkice na povšini kože
  • Komedona: male bele kvržice na površini kože

U istraživanju 2014. je primećeno da je cink zbog svojih protivupalnih svojstava veoma pogodan za lečenje različitih upalnih stanja kože.

Većina bubuljica je najčešće zapaljenskog tipa i cinkova mast se pokazala kao delotvorna za lečenje takvih stanja na koži.

Ono što je takođe zapaženo u novijim istraživanjima jeste da bi cink mogao da pomogne u lečenju bubuljica i suzbijanjem lučenja sebuma i borbom protiv bakterija koje izazivaju bubuljice. Ovo bi značilo da ova cinkova pasta za bubuljice može da se koristi i za lečenje onih bubuljica koje nisu zapaljenskog tipa. 

Cinkova krema, kao što smo već spomenuli, kao glavnu komponentu sadrži cink oksid. Ovo je jedan potpuno bezbedan oblik cinka, prah bele boje, i od njega se pravi pasta (mast) za spoljašnju upotrebu.

Kao što već znaš, bubuljice su jedno upalno stanje na koži usled kojeg se javljaju iritacije, crvenilo i masnoća. Cink oksid deluje kao zaštitno sredstvo za kožu koji efikasno smanjuje proizvodnju sebuma i umiruje upalu.

Što znači da cink pastu možeš da koristiš i preventivno, pre nego što izađe bubuljica.

Odnosno, da naneseš mast na vreme i na taj način preduprediš nastanak još većeg problema.

Cink oksid ne samo da deluje protiv bubuljica već on služi i kao zaštitno sredstvo ukoliko primenjuješ neke druge tretmane protiv akni.

On će pružiti zaštitnu barijeru na koži.

Cinkova mast može da se koristi samostalno kao tretman protiv bubuljica, jer deluje antimikrobno, protivupalno i takođe smiruje crvenilo, a odlična je i u kombinaciji sa nekim drugim sredstvima protiv bubuljica kao što su salicilna kiselina, glikolna kiselina i sumpor. 

Studije su dokazale da je ova mast veoma efikasna i kada se koristi u kombinaciji sa antibiotik kremama protiv akni.

Cinkova mast poboljšava dejstvo antibiotika protiv bubuljica za čak 50% i pomaže da se bubuljice ne vrate nakon prestanka upotrebe antibiotskih krema. 

Cinkova mast za fleke

Nakon što konačno uspeš da se izboriš sa bubuljicama, nakon njih, često ostaju nepravilnosti na koži u vidu fleka. Sreća pa i u ovom slučaju cinkova mast sasvim sigurno pomaže.

Sve do dana današnjeg naučnici nisu uspeli do kraja da objasne uz pomoć kog mehanizma se cink bori protiv fleka. Ono što je sigurno je da u mnogo studija na ispitanicima dokazano da cinkova mast redukuje i uklanja fleke od bubuljica.

Krajem sedamdesetih godina istraživači su po prvi put primetili u jednom istraživanju na ovu temu da učesnici koji imaju više fleka na licu imaju tendenciju da imaju nizak nivo cinka u telesnim tečnostima; dok su učesnici bez fleka na licu, ili sa vrlo malo fleka imali normalan nivo cinka u telesnim tečnostima. 

Ispostavilo se da se da je grupa učesnika koja je imala nizak nivo cinka koristeći cinkovu mast imala znatno poboljšanje stanja fleka na licu i ovo je dovelo do zaključka da je cink pravi borac protiv fleka na licu.

Ono što naučnici smatraju da se dešava, odnosno način na koji cinkova mast “radi”, jeste da cink kada je u određenim oblicima, poput cink oksida, inhibira određene enzime i određene masne kiseline koje podstiču rast bakterija koje podstiču stvaranje fleka na koži.

Cink takođe ima i balansirajući efekat na mikrobiom kože i na taj način pomaže da se održi pravilan balans i harmonija između dobrih i loših bakterija na koži.

Takođe je utvrđeno i da cink umanjuje fleke na licu usled svog snažnog antioksidanskog svojstva i sposobnosti da umiri iziritiranu kožu. Fleke su posledica upalnog poremećaja i sve što pomaže da se minimalizuje upala smanjiće i stvaranje fleka, pa samim tim i cinkova pasta. I ne samo što će smanjiti upalu, već će uspešno neutralisati i crvenilo na koži.

Još jedna svar na koju utiče cink, a koja je u vezi sa kontrolom sebuma, jeste da smanjuju nivo androgenih hormona, koji kada su u višku utiču na pojavu masne kože i fleka.

Cinkova mast protiv herpesa

Još jedan problem koji cinkova mast uspešno rešava jeste herpes na licu.

Rađena je jedna studija početkom 2014. u USA u kojoj je polovina učesnika dobila da koristi cinkovu pastu, a druga polovina placebo kremu. Kreme su počeli da koriste 24h od pojave znakova i simptoma.

Učesnici koji su koristili cinkovu mast prijavili značajno kraće trajanje simptoma u vidu hladne lezije i to čak nekoliko dana u odnosu na učesnike koji su koristili placebo. 

Takođe, učesnici koji su koristili cinkovu mast doživeli su ukupno smanjenje težine simptoma i znakova herpesa, posebno stvaranja plikova, bola, svraba i peckanja. 

Neželjenih efekata gotovo da nije bilo, a ukoliko je bilo bili su reverzibilni i trajali su veoma kratko. 

Dokazalo se da je cinkova mast veoma efikasna u borbi protiv herpesa i da je praktično neškodljiva, sa vrlo malo (reverzibilnih!) nuspojava.

Inače, cinkova mast za žvale, takođe daje dobre efekte.

Kako se koristi cinkova mast?

Kada tretiraš neko područje, cinkovu mast treba da naneseš tako da pokriješ celu tu oblast. Cink oksid, koji je glavni sastojak ove masti, kada naneseš na kožu, ostaviće beli trag koji verovatno nećeš moći u potpunosti utrljati. 

Za lečenje ispucale kože, manjih opekotina i drugih iritacija na koži cinkova mast se koristi onoliko koliko je potrebno.

Nanesi tanak sloj masti na područje koje tretiraš nekoliko puta dnevno i ponavljaj to onoliko dana koliko bude bilo potrebno da koža zaceli.

Cinkova krema je dobra i za lečenje ojeda na koži. Područje na koži gde se pojavi ojed pravilno održavaj, operi toplom vodom i sapunom, dobro osuši i namaži tanak sloj masti.

Ovaj postupak ponavljaj posle svakog tuširanja sve dok iritacija na koži ne nestane.

Ukoliko tretiraš bubuljice i fleke, cinkovu mast nanosi pred spavanje nakon redovne higijene kože lica. Mast stavljaj na ciljana mesta u debljem sloju dok se bubuljice ne povuku.

Nakon što se sitne i velike bubuljice povuku nastavi da koristiš mast uveče na tim mestima. Ukoliko postoje kraste uz pomoć cinkove masti one će uspešno da zacele u roku od nekoliko dana. Ako budeš koristila cinkovu mast, šanse da se pojave fleke će biti drastično manje.

Cinkovu pastu ne bi trebala da koristiš kada su u pitanju duboke rane ili jake opekotine. 

Ukoliko mast dođe u kontakt sa očima, oči isperi vodom.

cinkova pasta za lice

Cinkova mast kao maska

Cink krema je i jedan od sastojaka fenomenalne maske za sužavanje pora. Još jedan način da koristiš ovu pastu jeste kao masku za lice.

Ova maska ne samo da sužava pore na licu, već u isto vreme deluje i kao maska protiv bubuljica i kao anti age maska. Možeš da je koristiš nekoliko puta nedeljno kao tretman lica.

Sastojci maske:

  • 3 supene kašike gline za spoljašnju upotrebu
  • 2 kafene kašike cinkove masti
  • 5 kapi esencijalnog ulja od kamilice
  • 3 kapi esencijalnog ulja drveta čajevca
  • 5 kapi esencijalnog ulja smilja (opciono)

U plastičnu posudu dodaj sve sastojke i sjedini ih u homogenu smesu. Od ove količine ćeš dobiti količinu maske za nekoliko upotreba, tako da višak možeš odložiti u staklenu posudu sa poklopcem.

Za jednu upotrebu dovoljno ti je dve kafene kašike ove smese. Pomešaj smesu u posudi sa mlakom vodom tako da se formira pasta koja nije previše vodenasta.

Lice temeljno očisti od šminke i nečistoća sa blagim sredstvom za umivanje. Osuši lice mekanim peškirom, a zatm nanesi masku.

Maska treba da stoji oko 20 minuta na licu, dok se potpuno ne osuši. Nakon toga, temeljno je isperi mlakom vodom i na čisto i suvo lice nanesi kremu koju inače koristiš. na ciljana problematična mesta nanesi cinkovu mast.

Cinkova mast cena

Imam jednu lepu vest za tebe, a to je da je cinkova mast veoma povoljna. Cena se kreće od 250,00-400,00 dinara. Da, zvuči potpuno neverovatno, ali je istinito.

Cinkovu mast svako može da priušti i mislim da svako treba da je ima u svojoj kozmetičkoj torbici.

Nemam dovoljno reči da nahvalim ovu mast, a sva njena delotvorna dejstva imaćeš prilike i sama da vidiš kada počneš da je koristiš. Veruj mi na reč da ćeš biti oduševljena i sasvim sigurno ćeš je posle preporučiti i svojim drugaricama.

Cink mast je pravo čudo od kreme koje rešava ogroman broj problema na koži bez neželjenih efekata i nus pojava. Pogodna je za sve uzraste, od tinejdžerki, do starijih dama. 

Ako već imaš iskustva sa cinkovom masti volela bih da ih podeliš u komentarima sa mnom i sa ostalim čitateljkama.

Test