Naslovna » Dečiji puder za bubuljice može biti dobar trik!
Lice

Dečiji puder za bubuljice može biti dobar trik!

dečiji puder za bubuljice

Dečiji puder za bubuljice može biti rešenje za tvoje probleme sa aknama! Ukoliko želiš da saznaš koji rezultati te očekuju, ostani sa mnom do kraja teksta.

Pojavom ogromnog broja primamljivih proizvoda za negu lica, šminkanje i telo na tržištu zaboravili smo na neke stare dobre i jednostavne proizvode. 

Jedan od njih je i dečiji puder. Nekada smo svi imali u kupatilu i bebi puder za bubuljice, koji se koristio za razne probleme na koži.

Ovaj jeftin proizvod, može ti biti pravi saveznik i pomoćnik kada se pojave nepozvane bubuljice, a pogotovo ako te muče sitne bubuljice kojih nikako ne možeš da se rešiš.

Šta je bebi puder i od čega se pravi?

Sigurno si nekada videla kako izgleda bebi puder za bubuljice. U pitanju je praškasta, bela supstanca. Čestice su toliko male da izgledaju kao oblak kada se rasprše.

Supstanca od koje se pravi bebi puder naziva se talk. Talk je mineral koji sadrži uglavnom elemente magnezijuma, silicijuma i kiseonika. Njegova glavna odlika je da smanjuje vlažnost na koži i ima moć da upije višak masnoće.

U današnje vreme talk je neopravdano etiketiran kao štetan i zato ćeš danas često na tržištu naći dečije pudere koji zapravo uopšte nisu napravljeni od talka. Samim tim, njihova efikasnost je smanjena i često ne pružaju očekivane rezultate.

Često je taj sastojak kukuruzni skrob, pa ako želiš da koristiš dečiji puder za bubuljice biraj ipak onaj koji u sastavu ima talk.

Dečiji puder u sebi gotovo uvek sadrži i parfem, tako da je veoma prijatnog i blagog mirisa. Napravljen je tako da odgovara osetljivoj i nežnoj dečijoj koži, tako da možeš bez brige da ga koristiš.

Bebi puder je bio poznat po tome da je dobar za masnu kožu lica. Naše bake su znale da je bebi puder bolji od mnogih drugih proizvoda.

dečiji puder za bubuljice

Kako puder utiče na bubuljice i masnu kožu?

Dečiji puder za bubuljice upije višak sebuma koji obično proizvodi koža sklona aknama i bubuljicama. Višak masnoće je zadužen za stvaranje bubuljica na licu i njegovo uklanjanje će sprečiti pojavu novih.

Osim što uklanja sebum, bebi puder isušuje i već postojeće bubuljice i na taj način pomaže da one “nestanu”. Puder će pomoći i ako imaš krastice od aktivnih akni, osušiće ih i pomoći će da ne ostanu ožiljci od bubuljica.

Dečiji puder takođe sužava proširene pore na licu i samim tim onemogućava da u kožu prodru bakterije i nečistoće. Na ovaj način sprečava se nastanak novih bubuljica. 

A na koji način još možeš da sprečiš pojavu bubuljca?

Ako ti želiš samo prirodne stvari na svom licu, onda je ovo definitivno najbolji način za tebe!

Saznaj kako je Marina uspela zauvek da se reši bubuljica sa lica! Ona nam je otkrila da je sve jednostavno, brzo i efikasno, a pre svega prirodno! Znam da to želiš, zar ne?

Saznaj kako je Marina uspela da se reši bubuljica na ovom linku https://onaportal.com/vise-me-nije-stid-sada-je-moje-lice-bez-ijedne-bubuljice-i-oziljka/

Iako je bebi puder za bubuljice dobar, jer uklanja višak masnoće, ubija bakterije i sprečava razvoj bubuljica, može da deluje na kožu tako da je isuši. Ali ovaj problem možeš rešiti veoma lako.

Jednostavno redovno koristi kvalitetnu, prirodnu hidratantnu kremu za lice, tako ćeš sprečiti isušivanje kože, a imaćeš sve benefite dečijeg pudera koji ima za bubuljice.

Do sada si iz teksta mogla da zaključiš da je bebi puder protiv bubuljica odlična stvar.

Pitaš se možda, kako onda do sad nisi čula za to? I zašto je prestao da se koristi masovnije?!

Sredinom devedesetih godina zavladao je stav kako je dečiji puder štetan za kožu, da on u stvari pogoršava bubuljice i bačen je u kantu za smeće i pao je u zaborav.

Međutim, da li je to baš istina?

Postoji niz verovanja vezanih za talk koja nisu naučno podržana i jednostavno nisu tačna, a mnogi još uvek u njih veruju.

Istina je sledeće!

1.Dečiji puder ne začepljuje pore

Mnogi su počeli da izbegavaju upotrebu dečijeg pudera zbog verovanja da on začepljuje pore i tako utiče negativno na akne. Međutim, ispostavilo se da je talk zapravo nekomedogen i poželjan je u kozmetici koja je namenjenja problematičnoj koži.

Studija koja je sprovedena u Americi i objavljena u jednom dermatološkom časopisu pokazala je da je talk mnogo bolji sastojak za lice i bubuljice, nego većina drugih koji se koriste u lečenju problematične kože.

2.Dečiji puder ne izaziva rak pluća

Postojalo je izvesno uverenje da talk nikako ne smeš udisati i da on izaziva rak pluća. Razumljivo, ovo je uplašilo mnoge žene i bebi puder protiv bubuljica brzo je završio u kanti za smeće i našao se na spisku nepoželjne kozmetike u kući.

Izveštaj Udruženja za zdravlje i zaštitu životne sredine potvrdilo je 2006. godine da kozmetički proizvodi koji u sebi sadrže talk ne povećavaju verovatnoću za nastanak raka pluća i da su u potpunosti bezbedni.

Naravno, važno je napomenuti da ne trebaš da udišeš preterano bebi puder kao što ne bi udisala ni bilo koju drugu praškastu supstancu. Ovo se lako rešava tako što dečiji puder za bubuljice nežno sipaš u ruku ne dozvoljavajući da se rasprši na sve strane.

Postoji mnogo predrasuda u vezi sa bebi puderom, koje apsolutno nemaju nikakvu naučnu potporu. Jednostavno pročitaš nešto, uplašiš se i odbaciš mogućnost da problem rešiš na jeftin i efikasan način.

Bebi puder se koristi decenijama i zaista do sada nije dokazano da šteti zdravlju. Pogotovo proizvodi za bebe moraju proći određene kontrole kako bi mogli da se puste u prodaju.

Koje su prednosti bebi pudera za bubuljice?

 • Možda nije najvažnija stavka, al ipak treba napomenuti da je bebi puder izuzetno povoljan. Nema potrebe da daješ pare na neke fensi, skupe talkove za lice, kao ni za praškaste pudere za setovanje, sasvim je dobar obični dečiji puder.
 • Umanjuje crvenilo i iritacije na koži. Uz upaljene i gnojne bubuljice i akne, gotovo obavezno kao problem dolazi i crvenilo i iritirana koža. Dečiji puder za bubuljice će ti smiriti crvenilo na licu u roku od jednog dana. Ako uveče staviš bebi puder i prespavaš sa njim, već ujutru ćeš videti veliku razliku. Koža će biti svetlija, zdravija i čistija.
 • Smiruje osetljivu kožu, sklonu isušivanju. Osetljiva koža lica je posebno izazovna za negu. Mnogi proizvodi za lice neće ti prijati ako imaš ovaj tip kože. Vrlo malo dečijeg pudera umiriće tvoje lice i učiniti da lakše koristiš druge proizvode za lice.
 • Uklanja višak masnoće. Ovo je sasvim sigurno jedna od najbitnijih stavki kada se radi o problematičnom licu. Ništa neće tako dobro ukloniti višak sebuma kao što će to učiniti dečiji puder za bubuljice. 

Ima li mana dečiji puder za bubuljice?

Bebi puder za bubuljice u suštini nema mnogo mana. Jedna od njih je što je izuzetno praškast i zaista treba voditi dosta računa kada se koristi. 

Čestice dečijeg pudera za bubuljice veoma lako se rasprše u vazduhu ako sa njim baratamo grubo i onda možeš da udahneš talk. Ovo definitivno treba izbegavati, i sa puderom treba rukovati nežno i polako kako bi se što manje rasipao.

Još jedna mana dečijeg pudera je pakovanje koje je često nepraktično. Iz njega ume da izlazi previše proizvoda i samim tim opet postoji mogućnost da se dosta pudera rasprši oko tebe i onda ga udišeš. Uvek dečiji puder prvo lagano sipaj u ruku, pa tek onda nanosi na kožu. Nikako ne sipaj dečiji puder direktno na lice.

Kada kupuješ dečiji puder za bubuljice, obavezno baci pogled na sastav.

Proizvođači često talk zamene sa kukuruznim ili pirinčanim skrobom, a u tom slučaju ti bebi puder nije od koristi. 

Isto tako, neka sastav bude jednostavan, bez parabena i niza raznoraznih hemikalija. Ako vidiš na etiketi podugačak spisak sastojaka takav dečiji puder za bubuljice možeš da preskočiš. 

Bebi puder za bubuljice zaštiti od vlage. Ako ga čuvaš u kupatilu, neka bude u ormaru ili neseseru za šminku, kako ne bi u sebe upijao vlagu iz vazduha. Treba da bude na što suvljem mestu.

Kako da koristiš dečiji puder za bubuljice?

Jedan od osnovnih načina kako možeš da koristiš bebi puder je da ga nanosiš direktno na kožu.

Kako dečiji puder ostavlja beli trag, najbolje je da ga koristiš uveče, pred spavanje. 

 1. Uveče detaljno očisti lice sredstvom za skidanje šminke. 
 2. Zatim se umij sredstom za čišćenje lica tako da koža bude savršeno čista bez ikakvih nečistoća, znoja, masnoće, ostataka šminke.
 3. Pamučnim tupferom nanesi na kožu tonik za lice kako bi napravila idealnu podlogu ta baby puder za bubuljice.
 4. Sačekaj da se tonik za lice u poptunosti upije i osuši.
 5. Nanesi prirodnu kremu za lice i sačekaj da se u potpunosti upije.
 6. Dečiji puder sipaj u jednu ruku i lagano nanesi prstima na celo lice. Puder možeš da nanosiš i velikom četkom za šminkanje, ali ako to odlučiš, četku nameni samo za to i redovno je održavaj.

Ako te muče bubuljice na drugim delovima tela, poput bubuljica na leđima ili bubuljice na bradi, bebi puder za bubuljice može biti pravi spas za tebe! Posle svakog tuširanja kožu dobro osuši peškirom i nanesi dečiji puder za bubuljice. Već za nekoliko dana koža će ti biti vidno čistija i lepša. 

Isto ovo možeš da primeniš ako te muče bubuljice na preponama. Nije tajna da se mnoge žene muče sa bubuljicama na preponama koje se često pojavljuju nakon depilacije intimnih delova. Dečiji puder će ti rešiti ovaj problem ako ga budeš stavljala redovno, nakon depilacije ili brijanja prepona.

Dok koristiš dečiji puder za bubuljice nikako ne smeš da zapostaviš hidrataciju kože. Bilo da se radi o licu ili drugim delovima tela. Hidratantna krema koja dobro vlaži i neguje kožu je od izuzetne važnosti.

Neka bude na prirodnoj bazi, jer koža sklona bubuljicama ne toleriše dobro kreme prepune raznih hemikalija.

Odlično je ako ukombinuješ sa bebi puderom i kremu za akne na prirodnoj bazi. Ovako češ ubrzati proces čišćenja kože od akni i bubuljica.

Maska za lice sa dečijim puderom

Još jedan način da koristiš dečiji puder za bubuljice je u vidu maske za lice. Ova maska se pravi veoma brzo i lako, a daje fantastične rezultate. Jednom kada je probaš, svima češ je preporučivati.

Potrebni sastojci:

 • dve supene kašike dečijeg pudera
 • supena kašika vode
 • kafena kašika meda

U čistoj činiji pomešaj sastojke tako da se napravi glatka pasta. Možeš da je čuvaš nekoliko dana u frižideru, a koristi se na sledeći način:

 1. Lice temeljno očisti sredstvom za čišćenje kože
 2. Masku nanesi u debljem sloju na celo lice. Izbegavaj predeo oko očiju.
 3. Drži masku na licu 30 minuta
 4. Isperi masku sa lice hladnom vodom
 5. Nanesi hidratantnu kremu za lice.

Ova maska je posebno dobra jer pored talka koji isušuje bubuljice sadrži med koji vlaži kožu, a deluje antibakterijski i takođe sprečava nastanak novih bubuljica.

Ako imaš pri ruci ulje čajevca, možeš da ga dodaš u masku sa medom tako što ćeš u ruku staviti deo maske koju nameravaš taj dan da staviš i dodaj jednu do dve kapi ulja. Izmešaj i stavi na lice.

bebi puder za bubuljice

Dečiji puder kao puder za lice?

Još jedan način da koristiš bebi puder za bubuljice je umesto običnog pudera u prahu. Da, onog koji koristiš kada se šminkaš!

Nije tajna da bubuljice nastaju od šminke na licu. Višak masnoće iz tečnog pudera može da zapuši pore. Osim toga, niko ne voli da mu se lice ružno sija. Ovo možeš da sprečiš uz pomoć običnog bebi pudera.

Preko tečnog pudera nanesi  bebi puder svaki put kada se šminkaš. Vodi računa da u pitanju bude mala količina dečijeg pudera za bubuljice kako ne bi posvetleo tvoju šminku.

Ovo će držati sjaj lica pod kontrolom, a u isto vreme će raditi na prevenciji stvaranja bubuljica. Osim toga, pružiće koži dobru barijeru sa spoljašnjom sredinom i neće dozvoliti da u pore na licu uđu prljavština i toksini iz atmosfere.

Jedan poznati britanski šminker savetovao je da žene sa problematičnom kožom nanesu malo bebi pudera za bubuljice ispod tečnog pudera. Na taj način bubuljice isušuješ, a ne odričeš se šminke. 

Mislim da dečiji puder za bubuljice treba da imaš u svojoj kući. On ti može biti prva pomoć za razne iritacije na koži, ali i pravi mali pomoćnik u borbi sa bubuljicama. Ako ga do sad nisi probala savetujem da ga probaš što pre. Sigurna sam da ćeš biti iznenađena i oduševljena rezultatima na svojoj koži.

Test