Naslovna » Ultrazvučno čišćenje lica:iskustva i cena!
Lice

Ultrazvučno čišćenje lica:iskustva i cena!

ultrazvučno čišćenje lica

Ultrazvučno čišćenje lica izdvaja se kao dobar tretman! Zašto je tako poseban? Kako se radi špatulom? Koje rezultate možeš da očekuješ? Slede svi odgovori.

Ništa se ne može meriti sa osećajem koji imaš kada prstima nežno pređeš preko svog lica i osetiš mekanu i glatku kožu, zar ne? Sve žene imaju određenu rutinu nege koju svakodnevno upražnjavaju, ali ipak s vremena na vreme, dobro je prepustiti se rukama profesionalca da se brine o tvojoj koži.

Ako smatraš da sve to i sama možeš da obaviš i da nema potrebe uzalud da bacaš novac na takve stvari, moram ti reći da nisi u pravu.

Većina žena kod kozmetičara ide tek kad se javi određeni problem. To je velika greška. Ukoliko o svojoj koži vodiš računa na pravi način, mnogo lakše ćeš problem uspeti da sasečeš u korenu, a tvoje lice će dugo vremena ostati mladoliko i lepo. 

Dosadne akne i mitiseri koji nam svima često zadaju muke, za tebe će postati prošlost, a kreme i serumi koje nanosiš će dati neuporedivo veći efekat.

Pravilno čišćenje lica, sigurno je najvažniji korak za održavanje lepe i negovane kože. S tim u vezi, želim da ti ispričam nešto više o tretmanu sa kojim se već duže vreme postižu odlični rezultati.

Reč je o ultrazvučnom čišćenja lica. Ovom metodom uklonićeš sve mrtve ćelije i bakterije sa lica i na taj način poboljšati cirkulaciju krvi. Takođe, ovaj fantastični tretman deluje na ujednačavanje tena, tonus kože i hidrataciju. Zvuči primamljivo, zar ne?

Zašto baš ultrazvučno čišćenje lice?

Tretman ultrazvučnog čišćenje lica ima brojne prednosti koje će tvom licu omogućiti da zasija punim sjajem. Ako se pitaš zbog čega bi baš ti trebalo da isrobaš ovu metodu, obavezno pročitaj i ovo!

Ovakav postupak čišćenja lica, efikasan je iz više razloga. Pre svega, dubinski uklanja sve nečistoće iz kože, izvlači mitisere i sebum iz pora, vrši mikro masažu lica, stimuliše izbacivanje toksina iz kože i popravlja tonus.

U odnosu na klasične tretmane čišćenja lica koji ponekad i nisu baš prijatni, ova metoda je krajnje opuštajuća i potpuno bezbolna. 

Ako imaš kožu sklonu bubuljicama, a treba ti provereno šta briše akne, obrati pažnju na Marininu priču. Ona se dugo mučila sa bubuljicama na licu. Probala je sve moguće tretmane i na kraju samo sa jednim je uspela! Zauvek se rešila bubuljica!Zato možeš i ti!Njeno lice je sada ČISTO, BEZ IJEDNE BUBULJICE I OŽILJKA. 

Pročitaj šta je Marina otkrila da je ključna stvar za bubuljice na ovom linku https://onaportal.com/vise-me-nije-stid-sada-je-moje-lice-bez-ijedne-bubuljice-i-oziljka/

Ono što možda nisi znala je to da ultrazvučnim čišćenjem lica možeš ukloniti i pege, manje ožiljke, smanjiti crvenilo od bubuljica i podočnjake. Još jedna od prednosti ove metode je to što pospešuje proizvodnju elastina i kolagena. 

Baš iz tog razloga, ukoliko se odlučiš za ultrazvucno ciscenje lica, jednim udarcem ćeš ubiti dve muve.

Pored toga što će tvoja koža biti besprekorno čista i nežna, umesto skupih tretmana koji ponekad i ne daju baš očekivajuće rezultate, smanjićeš bore i zategnuti kožu. 

ultrazvučno čišćenje lica

Ultrazvučno čišćenje lica špatulom postupak

Ultrazvučno ćišćenje lica može se primeniti kao samostalna metoda ili u okviru bilo kog kozmetičkog tretmana. Praktično se sastoji od dve faze. Pre samog tretmana sa površine kože je neophodno ukloniti svu šminku kako bi lice bilo spremno i čisto za sam postupak.

Potom na red dolazi uklanjanje nečistoće, mrtvih ćelija, ali i mikroorganizama, gljivica i bakterija sa površine kože posredstvom ultrazvučnih vibracija. 

Na kožu se nanosi gel u tankom sloju i blagim pritiskom se prelazi preko lica ultrazvučnom špatulom više puta. 

Frekvencija na kojoj radi ovaj aparat, formira tanak sloj ozona. Zahvaljujući ultrazvučnim vibracijama koje su intenzivne, sve nećistoće koje se nalaze u porama, izvlače se iz kože. 

Na špatuli ostaju komedoni, odnosno mitiseri koji se izbacuju iz kanala. U isto vreme, ovim postupkom vrši se dezinfekcija lica, kako bi se ono prirpemilo za dalju obradu. Na ovaj način, uklanja se tanak površinski sloj sa kože koji je potpuno bezbolan i koji ne podrazumeva bilo kakvo neprijatno ručno ceđenje mitisera ili bubujica.

Na kraju tretmana, na lice se stavlja odgovarajuća maska za dubinsko čišćenje lica, koja će u potpunosti nahraniti i hidrirati tvoju kožu. Ceo postupak čišćenja lica ultrazvučnom špatulom traje oko sat vremena. 

Ako posle svega ovoga što si pročitala i dalje nisi fascinirana ultrazvučnim čišćenjem lica, moram ti napomenuti još i da će tvoja koža zahvaljujući ovoj proceduri, upiti neuporedivo više hranljivih sastojka nego što se to može postiči masažom ili uobičajenim utrljavanjem hidratatantne kreme u lice. 

Odmah nakon samog tretmana, koža postaje zategnutija, jer ultrazvučno čišćenje lica i deluje kao jedna vrsta anti – age tretmana. 

Dakle, da bi bolje razumela, ovaj tretman sadrži:

Sam svoj kozmetičar uz pomoć ultrazvučne špatule ?

Ovaj popularni aparat, već duže vreme je svoju primenu našao kako u brojnim kozmetičkim salonima, tako i za ličnu upotrebu. Iako je preporuka da ovakvu vrstu tretmana obavljaš pod nadzorom stručnog lica, ukoliko se odlučiš za kupovinu ultrazvučne špatule, evo nekoliko stvari o kojima bi trebalo da povedeš računa, pre same kupovine. 

Ultrazvučna špatula funkcioniše na principu zvučnih talasa koji imaju frekvenciju veću od onih koju ljudsko uho može čuti.

Ultrazvučne lopatice za lice imaju tupu, tanku metalnu oštricu koja vibrira do 30 000 Hz (puta u sekundi). Uređaj se koristi na vlažnoj koži radi dubinskog čišćenja i mehaničkog pilinga lica, ali i za pomoć prodiranja korisnih proizvoda za negu kože koje inače korisitiš.

Izrađeni su od 100% nerđajućeg čelika i namenjeni su svim tipovima kože. Lice je najpre neophodno navlažiti. To možeš uraditi i običnom toplom vodom ili odgovarajućim gelom ili tonikom za lice. 

Nakvasi lice, pa višak vode pokupi peškirom, tako da koža ostane vlažna. Obzirom da ovi uređaju imaju nekoliko brzina, za početak obavezno koristi slabiji intenzitet, naročito dok se ne upoznaš sa svim karakteristikama aparata i efektima koji se na ovaj način postižu. 

Nežnim pokretima, prelazi duž čitave površine lica držeći aparat pod uglom od 30 stepeni, odozdo na gore, vodeći računa da se ni na jednom području ne zadržavaš previše, jer može doći do oštećenja. 

Posebnu pažnju posveti delu oko nosa gde se mitiseri najviše nakupljaju. Sada na red dolazi nanošenje seruma za lice, koji ćeš naneti u tankom sloju i koristeći veću frekvenciju ponovo preći preko celog lica.

Posle svakog korišćenja ultrazvučne špatule, obavezno aparat očisti alkoholnim ili antibakterisjkim sredstvom kako bi ga na adekvatan način dezinfikovala i pripremila za sledeću upotrebu. Tvoje lice će ukoliko pravilno obaviš ovaj tretman, zasijati punim sjajem, a mitiseri koji stvaraju neuredan izgled tvoje kože će nestati.

Koža će postati nežnija, a sjaj će se nakon ovog postupka ponovo pojaviti na tvom licu. 

Ono što je već napomenuto, je preporuka da se ovi tretmani ipak obavljaju u kozmetičkim salonima, jer osoblje koje je obučeno za to, ni na koji način ne može pričiniti bilo kakvu štetu na tvom licu. Takođe, hranljivi serumi koji se tom prilikom koriste formulisani su tako da u potpunosti nahrane tvoju kožu i daju najbolji mogući efekat koji ćeš uočiti odmah nakon tretmana. 

Ima li mana tretman?

Na prvom mestu, ovo je tretman isključivo za spoljnu upotrebu. To znači da se nikako ne koristi na otvorenim ranama, povredama ili inficiranih mesta na koži.

U principu, nema velikih nedostataka, ali neke komplikacije su se izdvojile:

 • virusna oboljenja kože i infekcije
 • pazalizu nerava lica
 • opekotine kože
 • trigeminalnu neuralgiju
 • akutni sinusitis ali i mnogi drugi.

Pored duge liste kontraindikacija, u prilog ovom tretmanu ne ide ni to što su mu efekti kratkotrajni.

A najveće prednosti?

Na prvom mestu, to je brz,  jednostavan i bezbedan tretman lica. Posebno blag za osetljivu kožu lica.

Kada se pravilno izvede, ovaj treman:

 • smiruje bubuljice na licu
 • uklanja ožiljke od akni
 • smanjuje pore
 • poboljšava teksturu kože
 • poboljšava sposobnost kože da se regeneriše
 • smanjuje otok i crvenilo
 • ubrzava proizvodnju kolagena i elastina.

Za koga je ultrazvučno čišćenje lica?

Ono što je vrlo važno da znaš, jeste da je ovaj tretman potpuno bezbedan i bez ikakavih potencijalnih opasnosti i neželjenih efekata. Ipak ne preporučuje se hroničnim bolesnicima, ni ženama koje su u drugom stanju. Ukoliko spadaš u ovu kategoriju, nemoj se podvrgnuti ovom tretmanu. 

Svi ostali koji žele da njihova koža izgleda čisto, negovano i lepo, trk u prvi kozmetički salon kako bi već danas isprobali ovu fantastičnu metodu koja će na tvom licu napraviti neverovatnu promenu. Bilo da imaš masnu, normalnu ili suvu kožu lica, ultrazvučno čišćenje lica će ti koristiti. 

Ultrazvucno ciscenje lica cena

Cena tretmana ultrazvučnom špatulom kreće se od 2500,00 dinara i više, u zavisnosti od salona u kom se obavlja. U zavisnosti od toga, da li ćeš se uz ovaj tretman odlučiti za još neki ona može biti i veća, ali često se događa da pojedini saloni daju mesečne popuste na određene tretmane, pa se lako može desiti da prođeš jeftinije. 

Obavezno se dobro raspitaj o renomeu salona u kom će to raditi, jer kao i za bilo koji drugi tretman, naročito kada je tvoje lice u pitanju, važno je da to obavi isključivo osoba koja ima kvalifikacije za ovaj posao.

Nažalost, u današnje vreme sve češće se  susrećemo sa priučenim kozmetičarima, koji tvom licu mogu naneti određenu štetu, a to svakako ne želiš. 

čišćenje lica špatulom

Ultrazvučno čišćenje lica iskustva

Dame koje su imale priliku da ovaj tretman isprobaju poželele su da svoje iskustvo podele sa tobom. Sva iskustva su pozitivna, tako da je to još jedan od razloga zašto bi trebala da isprobaš ovu metodu. Šta one kažu o ultrazvučnom tretmanu čišćenja i kako on na njih deluje, saznaćeš upravo sad!

“Pozdrav drage dame, zovem se Barbara i već neko vreme redovno odlazim na tretman ultrazvučnog čišćenja lica. Obzirom da je moja koža masna, dugo godina imam problem sa aknama na licu i mitiserima koji su konstantno bili prisutni na mom licu.

Ranije sam često išla na klasičan tretman čišćenja lica, ali moram priznati da je to za mene bilo pravo mučenje.

Pored toga što je ova metoda neretko znala biti bolna i neprijatna, na mom licu je ostavljala crvenilo koje je ponekad trajalo i po nekoliko dana.

Od kada sam čula za tretman ultrazvučno čišćenje lica, kao da sam se ponovo rodila. Zahvaljujući ovoj metodi, moja koža danas izgleda besprekorno.

Lično sam oduševljena i smatram da sve osobe koje imaju problem masne kože, obavezno treba da upražnjavaju ovakav vid čišćenja lica.

Ali, dodala bih i to da ukoliko imate uporan problem sa bubuljicama na licu, bez kreme za akne zaboravite na čisto lice. Jedino dobra krema za bubuljice rešava problem, dok ultrazvučno čišćenje lica samo potpomaže” 

“Ja sam Branka. Imala sam potrebu da napišem nekoliko redova o svom iskustvu u vezi sa ultrazvučnim čišćenjem lica, obzirom da znam koliko je ženama važno da im koža u svakom trenutku izgleda savršeno.

Želim da naglasim da je sama procedura veoma prijatna i da se odmah po završetku možeš vratiti svojim aktivnostima bez ikakvih tragova na licu. Lično mi ovaj tretman odgovara iz više razloga.

Pre svega kao što i zapravo jeste njegova osnovna namena, na ovaj način sve nečistoće i mitiseri koji se nalaze na mojoj koži se detaljno uklanjaju, ali ono što me dodatno raduje je to što na ovaj način mogu da povećam tonus svoje kože.”

“Pozdrav, moje ime je Anja i već nekoliko godina odlazim na tretman ultrazvucno ciscenje lica spatulom i lično sam vrlo zadovoljna. Po preporuci svoje kozmetičarke, počela sam da odlazim  na ovaj tretman, jer sam imala mnogo crnih bubuljica.

Ispobala sam klasičnu metodu čišćenja, ali je ona za mene bila vrlo neprijatna i svaki put kada bih odlazila na tretmane, bila sam prestrašena.

Ultrazvučno čišćenje lica je potpuno bezbolna i čak vrlo prijatna procedura. Za samo sat vremena, koliko je potrebno da se tretman uradi, moje lice dobija višestruku negu. Koža odmah po završetku postupka, trenutno postaje mekana i vrlo nežna. Moram da napomenem da sam uz ovaj tretman, koristila i kremu za bubuljice, uz pomoć koje sam se u potpunosti rešila bubuljica.

Magija moje kreme se nalazi u prirodnim sastojcima. Kombinacija ove dve metode, u mom slučaju pokazala se kao dobitna i od srca je predlažem svima jer zaista deluje.”

Ako nisi zadovoljna izgledom svog tena i želiš da to stanje trenutno popraviš, onda je pravo vreme za ultrazvučno čišćenje lica. Tvoja koža će odmah nakon tretmana dobiti svežinu, a ona sivkasata boja koju si do tada imala, biće prošlost.

Takođe, ukoliko tražiš način da povećaš tonus svoje kože, a da to ne budu agresivne metode koje daju kratkoročne rezultate na tvom licu, onda je pravo vreme za ultrazvučno čišćenje lica. Nakon što se sa lica uklone sve nečistoće i mitiseri, koža će dobiti mogućnost da upije sve hranljive sastojke koji su joj neophodni da bi bila dovoljno hidrirana i negovana. Isprobaj ovaj tretman, sigurna sam da se nećeš pokajati!

Test