Naslovna » Može li rešiti problem puder za prekrivanje kapilara na nogama?
Telo

Može li rešiti problem puder za prekrivanje kapilara na nogama?

puder za prekrivanje ispucalih kapilara

Da li si znala da možeš da koristiš puder za prekrivanje kapilara na nogama? Ako te ova tema zanima, definitivno si na pravom mestu.

Pokazivanje nogu zaista ne bi trebalo da bude neka užasno zastrašujuća stvar. Ali na nesreću velikog broja žena, zbog proširenih vena i kapilara na nogama, planiranje outfita može biti prava noćna mora, pogotovo u letnjim danima.

Mit je da se ispucali kapilari i proširene vene na nogama javljaju samo kod starijih žena. Zapravo, proširene vene kod mladih i kapilari uopšte nisu tako retka pojava.

Posao koji zahteva mnogo sati provedenih na nogama, višak kilograma, trudnoća i genetika su česti razlozi zašto žene svih starosnih dobi imaju vidljive vene i kapilare po nogama. 

Ovi problemi nastaju usled toga što mali ventili unutar vena praktično zarobljavaju krv unutar njih i ne dozvoljavaju joj da cirkuliše pravilno i vraća se u srce.

Znam da ovo zvuči jako strašno i ozbiljno, ali kod većine žena je zapravo najviše estetski problem i ono na šta najviše utiče je zapravo tvoje samopouzdanje.

Postoje razni trikovi kako sakriti vene na nogama, kao i kapilare, a ja ću danas podeliti sa tobom jedan. U pitanju je puder za prekrivanje kapirala na nogama.

Da, dobro si čula. Radi se o kozmetici za sakrivanje i maskiranje kapilara i vena, a sada ćeš saznati sve o tome.

Kakav je to puder za prekrivanje kapilara na nogama?

Puder za prekrivanje kapilara na nogama, iako zvuči kao nekakva magija, zapravo je nešto veoma slično puderu koji koristiš za lice.

U specijalizovanim prodavnicama i apotekama, možeš potražiti puder za telo. On je dosta gušći od običnog pudera i boje su prilagođene boji kože tela. 

Međutim, ukoliko ne možeš da pronađeš puder za telo, možeš se poslužiti i sa puderom za lice. Bitno je samo da znaš pravilno da odabereš puder za prekrivanje kapilara na nogama.

Gledaj da to bude puder za masnu kožu. Ako se pitaš zašto baš za masnu kožu, odgovor je veoma jednostavan.

Puderi za masnu kožu su najčešće formulisani tako da ne klize lako sa kože.

Pročitaj kako je Milena otkrila definitivno najbolju stvar za kapilare i vene!

Dugo je imala problem sa kapilarima i proširenim venama. Tražila je bilo šta, samo da se kapilari povuku, a da vene ne bole toliko. Posle dužeg vremena pronašla je jedino rešenje “koje radi”!

U pitanju je potpuno prirodan način, a o čemu je reč pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/kako-sam-se-resila-prosirenih-vena-ovo-je-moja-prica/

Neretko su i vodootporni, što je veoma bitno kada planiraš da ga mažeš na deo tela kao što su noge, kako ne bi imala neprijatne situacije dok ga nosiš.

Zatim, puderi za masnu kožu često imaju visoku pokrivnu moć, što je opet veoma bitno kada želiš da sakriješ nešto tako vidljivo kao što su ispucali kapilari na nogama.

I ono što je isto jednako važno, jeste da odabereš adekvatnu nijansu pudera. Puder nemoj da biraš tako što ćeš ga probati na ruci. Ponesi tester kući i isprobaj ga na nozi. 

Zapamti, boja mora savršeno da se uklapa!

Ukoliko promašiš boju i uzmeš tamniju ili svetliju, efekat će biti ružan, a noge će delovati neuredno, a to ne želiš. I što je najgore, samo će još više istaći problem koji želiš da sakriješ.

puder za kapilare na nogama

Kako se nanosi puder za prekrivanje kapilara na nogama?

Kada odabereš idealan puder za kapilare na nogama, treba da znaš da ga naneseš pravilno, kako bi to na kraju izgledalo besprekorno. 

Zato ću sa tobom podeliti nekoliko saveta kako da puder za kapilare na nogama naneseš pravilno za savršen krajnji rezultat.

1.Pripremi kožu

Prvi korak za nanošenje pudera na noge jeste priprema kože na adekvatan način.

Kao što uvek stavljaš hidratantnu kremu za lice na kožu pre pudera kako bi pripremila površinu za puder, ovo je još neophodniji korak na nogama.

Kako bi puder za prekrivanje kapilara na nogama bio besprekoran, neophodna je glatka, hidrirana površina kože na nogama. 

Potrebno je da prvo ukloniš mrtve ćelije kože, a za to ti je potreban piling za telo. Nakon pilinga, noge obrij, kako ne bi bilo neželjenih dlačica. Zatim noge operi gelom za tuširanje ili sapunom, a nakon toga nanesi kvalitetnu kremu za telo.

Ukoliko imaš vene koje želiš da sakriješ, a reljefne su i prave ispupčenja na koži bilo bi dobro da preko hidratantne kreme naneseš i silikonsku podlogu, koja će malo zamaskirati ove neravnine i kožu učiniti nešto glatkijom.

Iako sličan puderu za lice, puder za prekrivanje kapilara na nogama zahteva različite vrste četkica i alata.

2.Neophodan pribor za nanošenje

Kao i kada je u pitanju šminkanje lica, tako je i za nanošenje pudera na noge neophodno imati adekvatan pribor. 

Iako bi mogla doći u iskušenje da koristiš prste, nemoj!

Prsti će dodati malo ulja što će uticati na puder za prekrivanje kapilara na nogama i promeniti njegovu konzistenciju, a to će otežati stapanje pudera sa kožom.

Umesto prstiju, koristi sunđer za šminkanje kako bi uklopila puder u kožu i stvorila najprirodniju nijansu koja se idealno uklapa u ten. 

Dobar pomoćnik u nanošenju pudera su i četkice za šminkanje. One se koriste ako želiš da na nekim mestima pojačaš pokrivnu moć gde su vene ili kapilari vidljiviji. Ako je površina veća, treba ti veća četkica, a ako je površina manja, neophodna je manja četkica.

Uvek na kraju blago utapkaj puder sunđerom.

Na kraju će ti biti neophodna jedna velika četka za nanošenje pudera u prahu.

Ne zaboravi da je jako važno da sunđer, kao i četkice za šminkanje pereš nakon svake upotrebe kako bi sprečila nakupljanje bakterija koje mogu stvoriti dodatne probleme, a jedan od njih su i bubuljice po telu.

3.Nanošenje pudera

Koža na tvom licu je znatno tanja od kože na drugim delovima tela, a pogotovo na nogama. Upravo iz ovog razloga, puder mora biti gust i puderi koji su namenjeni baš za telo su po pravilu izuzetno gusti. 

Baš iz ovog razloga preporučujem da kupiš puder za prekrivanje kapilara na nogama kreiran samo za tu namenu. Ali ako baš ne možeš da ga nađeš, biraj puder za lice izuzetno visoke pokrivne moći.

Jedan od onih “teških” koje izbegavaš da stavljaš na lice.

Nakon što pripremiš kožu nogu i eventualno naneseš silikonski prajmer, vreme je za puder.

Puder za prekrivanje kapilara na nogama je skoro uvek u tečnom, odnosno kremastom obliku. Iz ovog razloga, tretiraš ga kao što tretiraš puder za lice. 

Puder ne stavljaj direktno na kožu i kao što sam već rekla, nikako prstima. Određenu količinu pudera stavi na nadlanicu ruke koja treba biti čista, pa čak i denzifikovana alkoholom kako ne bi ušle bakterije u puder. 

Sunđerom pokupi puder i nanosi ga malo po malo na noge, na problematična mesta. Nemoj da stavljaš veliku količinu odjednom, jer ako preteraš puder za prekrivanje kapilara na nogama će biti vidljiv na koži. 

Tek nakon što si nanela puder sunđerom, možeš pristupiti dodatnom sakrivanju kapilara i vena. Ovo ćeš raditi sa adekvatnom četkicom, takođe bez preterivanja u količini. I ovde važi pravilo da je nekada manje više.

Kada si zadovoljna kako su pokrivene vene i kapilari, na kraju malo utapkaj sunđerom da se sve zajedno stopi.

4.Nanesi puder u prahu

Slično kao kada nanosiš puder na lice, najbolje je završiti nanošenje pudera na noge sa malo pudera u prahu, kako bi se kremasti puder za prekrivanje kapilara na nogama fiksirao.

Možda ti izgleda čudno da stavljaš puder u prahu na noge, ali to će ti pomoći da puder ostane na mestu i da ne propadne sav trud koji uložiš da sakriješ vene i kapilare. I ne samo to, već će pomoći i da se boja pudera što lepše stopi sa bojom tvog tena. 

Kao što sam već rekla, odaberi tečni puder za prekrivanje kapilara na nogama tako da bude što sličniji boji tvojih nogu i obrati pažnju i na podton, kako puder ne bi odudarao.

A puder u prahu biraj bezbojan, pronaći ćeš na njemu oznaku translucent. Nemoj da te zavara što je bele boje, na koži će biti bezbojan.

Pored toga što će ti puder u prahu pomoći da se kremasti puder što bolje stopi sa bojom kože i što će ga držati na mestu, puder u prahu će ti pomoći da se garderoba zaštiti od eventualnog prljanja, jer nefiksiran puder ume da se razmaže.

5.Puder treba da se dobro osuši

Ovo je ništa manje bitna stavka od svih prethodnih.

Budi strpljiva i sačekaj da se šminka na nogama dobro osuši pre nego što se obućeš. To je neophodno iz dva razloga. Prvi je da ne bi uprljala garderobu, a drugi je da sačekaš da se šminka dobro fiksira. 

Ako požuriš da se obučeš pre nego što se šminka osuši, veoma je verovatno da ćeš pokvariti sav svoj trud koji si uložila da bi što bolje sakrila vene i kapilare.

Posebno ako si puder nanela na neku veoma izraženu venu.

Da li je puder za prekrivanje kapilara na nogama dobro rešenje?

Puder za prekrivanje kapilara na nogama nekada je zaista odlično, instant rešenje za sakrivanje ružnih vena i kapilara. 

Ono što je zgodno jeste što većina žena ima iskustva sa šminkanjem i verovatno bez mnogo muke mogu da sakriju ovu estetsku nepoželjnu pojavu.

Veoma je lako odlučiti se na šminku za kapilare i vene, rešenje je brzo i ne tako skupo. Međutim, ovo zaista nije trajno rešenje i apsolutno ti ne bih preporučila da ovo bude rešenje za vene i kapilare.

Šminka može da bude tvoj saveznik u nekim situacijama, ali nemoj da zaboraviš da kapilare i vene moraš da lečiš na adekvatan način. 

Postoji nekoliko razloga protiv pudera za prekrivanje kapilara.

Evo i koji su!

1.Oduzima vreme

Prvi put kada odlučiš da probaš da staviš puder za prekrivanje kapilara i nogama, shvatićeš da to uopšte nije brz i jednostavan proces.

Koliko god da si vična u šminkanju, budi spremna da odvojiš čak 20-30 minuta na nanošenje pudera na noge. Jednostavno nije svima opcija da izdvajaju svakodnevno toliko vremena na sakrivanje vena i kapilara.

Ovaj posao osim što je dugotrajan, ume biti i dosadan i često zahteva više slojeva, a ko ujutru ima vremena za to?

2.Pravi nered

Kao što sigurno već znaš, šminka pravi fleke kada dođe u kontakt sa garderobom. Nekada ih je čak i nemoguće oprati.

Ako nosiš puder na nogama, velika je verovatnoća da ćeš do kraja dana imati nekoliko fleka na garderobi. Mislim da nije vredno uništiti omiljeni komad garderobe zbog pudera.

Ono što treba da znaš jeste da bez obzira što možda koristiš najbolji puder koji postoji na tržištu, sa veoma jakim pokrivanjem, verovatno nikada nećeš moći savršeno sa sakriješ vene i kapilare.

Zato ti je potrebno trajno rešenje za lečenje vena, a ne prikrivanje. Jesi li razmislila da kupuš gel za vene?

puder za prekrivanje kapilara na nogama

3.Može pogoršati stanje

Puder za prekrivanje kapilara na nogama treba da bude što gušći i “teži” ali baš zato on je prepun raznih hemikalija. Da bi uopšte sakrio kapilare i vene kako treba, on jednostavno mora da ima u sebi hemikalije.

Sastojci u puderu mogu biti nepogodni za tvoju u koži i na kraju ćeš završiti sa još izraženijim venama.

Izlaganje ovog područja supstancama iz pudera, pogotovo ako ga koristiš često, može pogoršati stanje!

Baš zato, šminka za noge, kamuflažna kozmetika jednostavno nije stvar koju treba da shvataš olako i koristiš prečesto. To je dobro rešenje za neke, specijalne prilike kada želiš da izgledaš besprekorno.

Ali nije za redovnu upotrebu.

Šta je onda trajno rešenje?

Umešto što ćeš tražiti samo privremena rešenja, treba da potražiš trajna, a to je lečenje proširenih vena i kapilara. 

Ovo nije bitno samo zbog estetike, već i zbog tvog zdravlja, jer zapuštene vene u kasnijim godinama često zahtevaju i invazivne metode lečenja, poput operacije vena.

Da ne bi došla u ovu situaciju koristi redovno kvalitetnu kremu za vene, hrani se zdravo, pij što više vode, zatim praktikuj svakodnevne šetnje, koristi hulahopke za vene ili kompresivne čarape za vene.

Puder za sakrivanje kapilara je odlična stvar, ali ako ga koristiš umereno i samo za posebne prilike kada ti je bitno da zablistaš, a noge da budu besprekorne. 

Međutim, to sve pada u vodu, ako kapilare i vene ne lečiš, već puštaš da se stanje pogoršava. Ne zaboravi, ako dozvoliš da se stanje jako pogorša, ni puder više neće moći da sakrije ovaj problem.

Zato vodi računa o svojim venama i kapilarima na adekvatan način, jer je zdravlje na prvom mestu!

Test