Naslovna » Iskustva kažu:ova krema za vene je najbolja!
Telo

Iskustva kažu:ova krema za vene je najbolja!

krema za vene

Krema za vene jedino je rešenje za bolne, umorne i otečene noge. Saznaj kako da ukloniš vene na nogama i koja krema je najbolja.

Proširene vene su ozbiljan problem koji zbog ubrzanog i stresnog života veoma lako pogađa svakoga od nas. Pored toga što ne izgledaju lepo i kvare estetski izgled nogu, slobodno se može reći da su proširene vene bolest modernog doba.

Proširene vene javljaju se i kod mlađih osoba, kao i kod starijih. Pisali smo o ovoj temi, pa ne bi bilo loše da se podsetiš.

Da se podsetimo kako nastaju vene!

Proširene vene se stvaraju kada je protok krvi kroz venske kanale otežan i kada je cirkuacija slaba. U venama se tada stvaraju zalisci, koji sprečavau dalji protok krvi, a na tim mestima gde se krv zaustavlja dolazi do pucanja kapilara na nogama i proširenja vena.

One su zaista ozbiljan problem na nogama, kako medicinski tako i estetski, koji pogađa sve veći broj ljudi. U ekstremnim slučajevima postaje bolest, ali je pored svega toga veoma neugodan estetski nedostatak, koji može uticati i na samopouzdanje.

Zdravstvene posledice koje nastaju zbog proširenih vena su otečene noge, bolovi u nogama, upala, promena boje kože, popucali kapilari, crvenilo, svrab kože i slično. Pored toga mogu se pojaviti komplikacije koje će izazvati upalu vena.

U najtežim slučajevima može doći do bolesti vena, kada se stvaraju zalisci.

Veoma je važno da pri pojavi i bolu vena na nogama, potražiš pomoć lekara. Lekar će te pregledati i predložiti adekvatno lečenje. 

Takođe, može doći do svaranja ugrušaka u krvi. Poznatiji naziv za ovo je tromb. Ovo je zaista ozbiljan zdravstveni problem koji zahteva hitnu prevenciju – injekcije da ga razbiju, laserske tretmane ili hiruške intervencije.

Nisu samo žene pogođene velikim, upaljenim i proširenim venama, već ovaj problem sve više imaju i muškarci. I mlade osobe i starije osobe.

Važno je pročitaš šta kažu iskustva:Slobodanka je imala problem proširenih vena, koje je pratio ogroman bol, trnjenje i oticanje nogu. Napatila se dok nije otkrila jedini TRETMAN KOJI POMAŽE KOD VENA.

U pitanju je prirodan tretman za vene, a o čemu je reč pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/na-mojim-nogama-vise-nema-ni-jedne-vene-ni-kapilara/

Pre nego što stanje na tvojim nogama postane alarmantno, trebalo bi da deluješ preventivno.

Najbolje je da preduzmeš mere koje će te sprečiti od ozbiljnih problema koji mogu nastati.

Krema za vene je prirodni lek i svakako najsigurnije rešenje za delotvorne i efikasne rezultate.

najbolja krema za vene

Krema za vene rešenje za proširene vene

Kada je reč o proširenim venama, ne treba svakakve proizvode mazati na svoje noge. Savetujemo ti da uvek izabereš prirodnu kremu, jer će ona rešiti ovaj dosadan i uporan problem.

Darovi iz prirode nesebično dele svoje moći i potpuno prirodno mogu pomoći da rešiš svoj problem. Nalaze se u mnogim kremama za vene, kao i prirodnim gelovima za vene, mastima ili melemima za vene i na 100 % prirodan način pomažu da proširene vene nestanu.

Ovo nije slučaj samo za vene, već za bilo koju bolest ili stanje. Svaki uzrok treba na vreme ukloniti ili sprečiti. Pisali smo u uzrocima koji dovode do pojave varikoznih vena, a samo neki od najčešćih su napor, predugo stajanje, genetika, trudnoća i slično.

A sada, verovatno se pitaš se kako da utičeš na svoju genetiku, kada se na to ne može uticati.

Slažem se da se ne može ukloniti, jer pre ili kasnije one će se pojaviti.

Ali, može se uticati da se ne šire, onda kada primetiš da se pojavljuju.

Zato kada primetiš prve tragove vena na svojim nogama to je jasan znak da treba da uradiš nešto što će sprečiti njihovo dalje širenje.

Krema za vene deluje protivupalno tako što ojačava zidove vena i krvnih sudova, pobljšava i popravlja cirkulaciju krvi.

Ona sadrži sastojke koji pozitivno deluju i utiču na pravilnu funkciju kolagena u koži.

Pored toga, krema za vene je delotvorna jer uklanja bolove koji nastaju u venama, smanjuje oticanje nogu, stvara prijatan osećaj i opušta mišiće.

Prirodna krema za vene sastav

Za lečenje vena postoji mnogo alternativnih metoda koje su efikane i veoma delotvorne ako se pravilno primenjuju. I naravno ako se sa njima počne na vreme. Pored krema to su melemi, tinkture, domaće kreme na bazi prirodnih sastojaka, koji su od davnina poznati po svojim lekovitim svojstvima. Najpoznatiji lekovi iz prirode su:

  • divlji kesten
  • gavez,
  • neven,
  • ruzmarin,
  • menta,
  • list vinove loze,
  • arnika,
  • hajdučka trava,
  • ostalo.

Uvek koristi prirodne proizvode, bilo da su kreme u pitanju ili losioni, šamponi, maske… Sve što stavlaš na svoje telo – kožu i lice mora biti 100% čisto, prirodno i bez veštačkih dodataka, aditiva, hemijskih supstanci.

Koža je veoma osetljiva i upija sve što se na nju nanese. Kada dođe u kontakt sa veštačkim proizvodima ona upija te veštačke dodatke i hemijske sastojke koji se u takvim proizvodima nalaze. Nakon toga koža može biti iritirana i crvena, može svrbeti ili peckati, a može se pojaviti i neka ozbiljnija reakcija.

Umesto lepih nogu samo ćeš sebi napraviti dodatni problem. Zato, prvi izbor je uvek prirodna krema za vene.

Divlji kesten za proširene vene i kapilare

Divlji kesten je jedna od najlekovitijih biljaka za lečenje proširenih vena. Aktivan je sastojak u mnogim melemima za uklanjanje vena i kapilara o kojima smo pisali.

Zatim u najbolji je sastojak u kremama i gelovima, tinkturama za smanjivane otečenih nogu i proširenih vena i slično.

Najlekovitiji deo divljeg kestena je njegovo seme, koje sadrži sastojak escin, zaslužan za sva blagodetna i pozitivna dejstva.

Kreme koje u svom sastavu imaju divlji kesten smanjuju otoke i upale nogu, zatim šire krvne sudove i ubrzavaju protok krvi kroz vene. On smiruje umorne noge i jača zidove vena i krvnih sudova. Domaći recept od divlje kesten za vene i kapilare ti takođe može pomoći.

Gavez za vene

Gavez je od davnina poznata lekovita biljka, koja ima široku primenu kod lečenja upaljenih i proširenih vena. Glavna snaga ove čudesne lekovite biljke krije se u njenom korenu, koji je zapravo njen najlekovitiji deo.

Gavez pospešuje regeneraciju tkiva i pomaže lečenja bolnih i upaljenih mesta. Aktivan je sastojak ne samo u kremama za vene, već i u tinkturama, balzamima, gelovima i melemima koji se koriste za prirdno lečenje proširenih vena.

Neven za vene

Neven je još jedna lekovita biljka koja veoma efikasno sprečava proširene vene i smanjuje popucale kapilare. Koristi se kao akrivan sastojak u mnogim kremama, gelovima i mastima za lečenje proširenih vena.

Cvet nevena je zapravo onaj koji poboljšava cirkulaciju i pomaže kod varikoziteta.

Neven leči rane, smanjuje modrice i fleke na koži, deluje blagotvorno na kožu i sprečava njeno isušivanje.

Ruzmarin za vene

Ruzmarin takođe može da pomogne kod proširenih vena. Ova lekovita biljka je aktivan sastojak u mnogim prirodnim proizvodima za lečenje i uklanjanje proširenih vena. Deluje tako što obnavlja oštećene ćelije krvnih sudova, hidrira kožu, poboljšava cirkulaciju i smanjuje otok.

Ulje mente

Menta u kremi za vene deluje umirujuće jer ublažava efekte nastale zbog proširenih vena i populcalih kapilara. Ona hladi kožu i deluje hidrirajuće.

List vinove loze za vene

List vinove loze koristi se najviše od crvenog grožđa i deluje tako što ojačava zidove vena i popucalih kapilra. Smanjuje njihovu popustljvost i poboljšava cirkulaciju. Pored toga, smanjuje umorne i otečene noge, a takođe i jača krvne sudove.

Arnika

Arnika je veoma moćna biljka koja ima snažno lekovito dejstvo za lečenje proširenih vena i kapilara. U kremama za vene se najviše koristi za smanjivane upala. Arnika ima analgetsko dejstvo, deluje regenerativno, a pored toga poboljšava cirkulaciju i pomaže da se ukoni problem.

Hajdučka trava

Lekovitost hajdučke trave je odavno poznata kao narodni lek. Kod lečenja proširenih vena ma široku primenu za ublažavanje bolova, plus smanjuje fleke na koži. Pored toga, pročšćuje i osnažuje krv, pa se zbog toga pokazala kao odličan prirodni lek za bolne i otečene noge nastale kao posledica proširenih vena.

Hajdučka trava je sastojak u mnogim prirodnim proizvodima, ali se može koristiti i u vodu čaja za proširene vene.

Najbolja krema za vene i kapilare

Sada ti je jasno da je najbolja prirodna krema za vene je ona koja je napralvljena od 100% prirodnih sastojka, u čemu se ogleda njen kvalitet i moć dejstva. Kada se koristi prirodna krema smanjuju se rizici od posledica koji mogu biti proizrokovani kako veštačkim kremama, tako i brojnim tretmanima.

Svi će ti reći da je divlji kesten u kremi ili gelu za vene broj 1. što se tiče sastojaka. I da – tačno je. Proizvod za lečenje vena koji sadrži kesten ima zaista neverovatno moćna dejstva u borbi proziv ovog problema.

Najbolji gel za proširene vene je onaj koji sadrži kestem.

Sastav prirodne kreme za vene je takav da dubinski prodire u kožu i svojim lekovitim svojstvima leči upaljena mesta i popravlja cirkulaciju. Zatim ona revitalizuje kožu, smanjuje otoke, pruža umirijući efekat hlađenja i popravlja stepen hidratacije.

Svakako se preporučuje da se koristi već u najranijim fazama nasanka problema, odnosno čim primetiš da ti pucaju kapilari na nogama ili da se proširene vene pojavljuju. Kada se reaguje u tim najranijim fazama bolesti, povećavaju se šanse za brži i efikasniji oporavak. Logično.

Najbolje od svega je sledeće.

Nakon što središ svoje noge i povratiš im lep i gladak izgled, primetićeš i da ti noge manje otiču. Pored toga nećeš imati problema sa drugim tegobama, puput upale u venama i konstantnog osećaja pulsiranja u nogama. Bez problema ćeš obavljati sve druge aktivnosti i nećeš više morati da skrivaš svoje noge.

Prirodne kreme za vene, kao i mnogi gelovi za vene su karakteristični po svom prijatnom i svežem biljnom mirisu. Takođe, karakteristične su i po svom jedinstvenom sastavu koji veoma efikasno deluje na smanjivanje proširenih vena.

U svom sastavu imaju aktivne sastojke lekovitih biljaka i prirodnih materija poput ekstrakta divljeg kestena, gaveza, ruzmarina, ekstrakta lišća vinove loze i mnogih drugih.

Sastav krema se razlikuje i zavisi od proizvođača, ali ti uvek biraj one koje imaju one prirodne sastojke koje sam ti navela. U nastavku pročitaj koje kreme za vene su dale najbolje rezultate.

Alpski balzam

Alpski balzam je prirodni balzam namenjen proširenim venama, kapilarima, bolnim i otečenim nogama. 

Veneks gel

Veneks gel smanjuje simptome proširenih vena, smanjuje bol, otok, sprečava pojavu kapilara, hidrira kožu, smanjuje crvenilo i regeneriše tkivo.

Sofija krema

Sofija krema sadrži ekstrakt žlezda medicinske pijavice i veoma je efikasna za lečenje proširenih vena. 

Venoklar gel

Venoklar je prirodan i veoma efikasan gel koji poboljšava cirkulaciju, smanjuje osećaj težine u nogama, ublažava tegobe proširenih vena i kapilara. Prema iskustvima mnogih, ova krema je svojim rezultatima zadovoljila mnoge korisnike.

Nakon upotrebe, za kratak vremenski rok, bolovi i otečene noge i proširene vene su nestali.

prirodna krema za vene

Krema za vene – gde je možeš kupiti?

Kremu za vene možeš kupiti u apotekama ili u bolje snabdevenim drogerijama. Veoma je važno da pažljivo pročitaš sastav same kreme. Odaberi onu kremu koja je potpuno prirodna, bez dodataka štetnih materija.

Ukoliko si alergična na neke biljke, tada posebno treba da obratiš pažnju na sastav kreme koju kupuješ, jer u suprotnom može doći do alergijske reakcije. 

Cena kreme za vene?

Cene ovih krema su različite i zavise od različitih proizvođača. Na našem tržištu ih ima mnogo, ali još jednom napominjemo da nisu sve kreme za vene 100% prirodne.

Zato je važno da obratiš pažnju. Cene se kreću od 950,00 dinara pa na više.

Najjeftinija su pakovanja od 75 ml. 

Iskustva

Na forumu se mogu pronaći brojna iskustva ljudi koji su imali sličnih problema. Svakako metoda lečenja najviše zavisi od stadijuma bolesti i faze u kojoj se proširene vene nalaze. Ali u svakom od njih sa prirodnim rešnjima nema greške.

Bilo da su to melemi, kreme za vene ili gelovi na prirodnoj bazi, rezultati su u svim ovim slučajevima delotvorni. Iskustva su mahom pozitivna, a rezultati se vide ubrzo nakon redovnog nanošenja kreme.

Najbolje su se pokazale kreme koje u svom sastavu imaju ekstrakt divljeg kestena, zatim gavez, kao i arniku, a u prilog tome govore i pozitivna iskustva.

Ali, kada je reč o proizvodima koji se nanose na kožu ne sme se izostaviti eventualna opasnost od alergijskih reakcija. Ukoliko si na neke sastojke alergična, izbegavaj kreme koje u svom sastavu imaju isti.

Još jedan savet. Trudnice moraju mnogo više voditi računa šta će naneti na svoju kožu. Vene u trudnoći mogu biti mnogo više proširene nego što je to u normalnim okolnostima. Tako da, preporuka je da se obavezno obavi konsultacija sa lekarom.

Nadam se da su ti ovi saveti pomogli da doneseš odluku i izabereš najbolje rešenje za sebe i svoje noge. Prirodna krema za vene je izbor u kome ne možeš pogrešiti, a vrednost koju ćeš dobiti nakon korićenja – manje vene, lepe i zdrave noge, je neprocenljiva.

Dobra stvar je što postoji način da se zaustavi širenje vena, kao i da se već nastale propirene vene smanje. Najbolje rešenje je svakako prirodno, a u ovom slučaju sa prirodnom kremom za vene ne možeš da pogrešiš.

Pošalji ovaj tekst nekome kome može biti koristan i napiši nam svoja iskustva.

Test