Naslovna » Evo kako lečenje vena paradajzom pomaže da ih se rešiš
Telo

Evo kako lečenje vena paradajzom pomaže da ih se rešiš

lečenje vena paradajzom - prirodna metoda

Da li si znala da je lečenje vena paradajzom zaista moguće? Nije samo crveni paradajz čudotovran lek za vene, već i zeleni. Saznaj kako.  

Ukoliko imaš problema sa proširenim venama, taj problem možeš rešiti potpuno prirodnim putem i to uz pomoć ove biljke – paradajza. Može ti pomoći i zeleni paradajz, kao i crveni. Ako se pitaš kako, ostani sa nama i u narednim redovima saznaj koje tajne krije ova čudotvorna biljka.

Nema sumnje da je mnogima paradajz omiljena salata. Interesantno je da je ona mnogo više od same salate, a upravo je reč o prevenciji za lečenje i smanjivanje bolnih i proširenih vena. Ukoliko je ta namirnica tebi omiljena u ishrani, eto i načina da iskoristiš i njena blagodarna dejstva i u lečenju.

Možeš to učiniti kako sam ti već rekla na početku i sa zelenim, a i sa zrelim crvenim paradajzom.

I pošto znam da kada dođe sezona voća i povrća, tj kada mu je cena pristojna, svi ga imamo u frižideru. Pa zašto ne bih isprobala paradajz u lekovite svrhe, ne vidim ni jedan razlog da ovom iskušenju kažeš ne.

Povrće je veoma delotvorno kada je u pitanju lečenje vena, pa ako nisi znala evo prilike da saznaš kako kupus može pomoći da izlečiš vene na nogama.

Stoji činjenica da su žene, u odnosu na muškarce na žalost više izložene ovom problemu. To ne znači da muškarci ne trebaju isprobati ovu metodu. Naprotiv, lečenje vena paradajzom podjednako je delotvorna metoda za sve.

A pošto su negovane i lepe noge kod nas žena jedan od glavnih aduta u vezano za naš fizički izgled, onda se to mora i može se rešiti na prirodan način. 

 

Tegobe do kojih dovode proširene vene

 

Glavne tegobe su uglavnom bolne i otečene noge, pogotovo se to dešava leti. Velike vrućine dovode do oticanja nogu i to stvara osećaj teđine u nogama. Ne samo da nije leti nimalo potrebno, nije ni zimi. Ali je kada dođe toplo vreme mnogo teže, jer su vrućine plus treba da budeš spremna za omiljene haljinice ili kratke pantalonice. 

Zimo možeš ispod odeće nositi kompresivne čarape za proširene vene, ali leti je to malo teže.

Pored toga javljaju se i neprijatni grčevi i to češće noću, koji znaju biti neugodni, ponekad bolni, nepriatni i dužeg inteziteta.

Tako da ovo oboljenje moraš lečiti iz više razloga. Što iz estetskih, a što iz zdravstvenih razloga. Ako ne sprečiš dalje širenje, možeš imati ozbiljnih zdravstvenih problema, u najgorem slučaju može se desiti pojava tromba.

A vidi sad ovo! Slobodanka je imala problem proširenih vena, koje je pratio ogroman bol, trnjenje i oticanje nogu. Koristila je i paradajz, ali njoj nije pomogao! Napatila se dok nije otkrila jedini TRETMAN KOJI POMAŽE KOD VENA.

U pitanju je prirodan tretman za vene, a o čemu je reč pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/na-mojim-nogama-vise-nema-ni-jedne-vene-ni-kapilara/

Postoje različiti metodi lečenja i hirurškim putem, ali postoje i lečenja prirodnim putem, jedan od njih i jeste upravo lečenje vena paradajzom

Zvuči čudno, zanimljivo i interesantno, zar ne?

Pa hajde da vidimo zašto je paradajz toliko dobar za proštirne vene i za  pucanje kapilara na nogama, kao i koja su to njegova moćna lekovita svojstva.

 

lečenje vena paradajzom

 

Lekovita svojstva paradajza i lečenje vena paradajzom

 

Paradajz ima isceljujuća dejstvo pošto poseduje supstancu koja ima osobine slične aspirinu. Pored toga, u svom sastavu paradajz ima acetilsalicilnu kiselini, koja deluje tako što noge i vene brzo oslobađa bola.

On je prepun antioksidanata koji pomažu u popravljanju oštećenih krvnih sudova i jačaju njihove zidove.

Ta kiselina se u njemu ponaša kao antikoagulans, razređuje krv i poboljšava cirkulaciju.

Sok paradajza je bogat vitaminima ( A, vitamini B grupe, C, D i K)  i mineralima ( kalcijum, magnezijum, natrijum, gvožđe, fosfor i nešto manje bakar, bor, kobalt i mangan).

E sada nešto o ključnim vitaminima da ti kažem.

Vitamin  A

 

Vitamin A je prvootkriveni vitamin i on ima veoma važne funkcije u organizmu. I on je osim što je dobar za vid, veoma je značajan jet hrani i jača kožu, kosu, koste i zube. Vitamin A je vrlo bitan za kontrolu rasta i razvoja epitelnog tkiva, zaštitu ćelijskih membrana i sprečavanju infekcija i nekontrolisanog bujanja tkiva, ovaj vitamin sasvim zasluženo nosi titulu kralja vitamina.

 

Vitamin B

 

Vitamin B se ne može sam proizvesti, već ga unosimo preko namirnica i to sledećih: ima ga najviše u žitaricama, zatim u bademu, bananama, boraniji, brokoliju, grašku, dinja ga ima, zatim meso, jaja, krompir, kukurz, riba, smokva, mlečni proizvodi itd. Vitamin B je kompleks vitamina B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12 I B13. I svi oni zajdeno imaju funkciju da održavaju i čuvaju organizam (održavanje kože, mišićnog tonusa, kardiovaskularni sistem, kose, noktiju itd.).

 

Vitamin C

 

Vitamin C je veoma važan za ceo organizam, ali i za obnavljanje kože. Takože je veoma bitan u održavanju ravnoteže vitamina A i u obnavljanju vitamina E. I  možemo ga naći u voću, povrću.

 

Vitamin D

 

Vitamin D se najviše dobija od Sunca i određenih namirnica. I on je bitan za zdravlje i jačanje naše kože, kao i kostiju.

 

Vitamin K

 

Vitamin K je dobar jer sprečava zgrušavanje krvi i poboljšava njen dalji protok kroz organizam. I najviše se nalazi u voću i povrću, ali ima ga i u drugim namirnicama.

 

Pored toga, paradajz je bogat likopenom, koji se koncentriše u  ćelijskim membranama i sprečava oštećenje lipida u našim ćelijama.

Ako se paradajz nanosi na kožu lokalno, smanjuje se širenje oštećenih i proširenih vena. Takođe, on utiče na debljinu, snagu i fluidnost naših membrana, omogućavajući da se hranljive materije apsorbuju i na taj način spreče ulazak toksina.

 

Lečenje vena crvenim paradajzom

 

Crveni paradajz treba oprati i takođe iseći na tanke kriške ili kolutove. Zatim se kriške paradajza stavljaju na bolne i proširene vene u trajanju oko 3 – 4 sata. Potrebno je da se učvrste nekim zavojem kako ne bi posao bio uzaludan i paradajz skliznuo sa nogu.

Nakon toga ponovo te kriške paradajza zameniti novim i sveže iseckanim kolutovima.

Poželjno je da ovaj postupak radiš uveče ili noću, jer se tako dobijaju najbolji rezultati. Možeš ga raditi celo leto i u kombinaciji sa zelenim paradajzom.

Ovo je jednostavno i delotvorno prirodno rešenje. A paradajz ima neverovatne lekovite moći ukoliko ga pravilno koristiš.

Koliko će trajati oporavak zavisi od svakoga od nas pojedinačno, ali budi uporna i tvojim mukama će doći kraj.

 

Lečenje vena zelenim paradajzom

 

Nema neke razlike. Postupak je sličan kao i kod crvenog paradajza.

Pažljivo čitaj nadalje, iako postupak nije komplikovan. Potrebno ti je:

 • 4 paradajza
 • daska za seckanje i nož,
 • zavoj.

Sam proces lečenja vena zelenim paradajzom je sledeći.

Uzmi par zelenih paradajza, operi ih i iseci na kolutove ili kriške. Nakon toga stavi ih na proširene vene, a možeš i na popucale kapilare. Obavezno umotaj noge u zavoje kako bi dobro pričvrstila noge uz paradajz, da ne iscuri i ne spadne sa nogu. Tako će najbolje delovati.

Drži tako oblogu od paradajza na tim mestima dok ne počnes da osećaš blago golicanje ili peckanje. Otprilike, drži tako oko 15 – 20 minuta, sasvim je dovoljno. Nakon toga operi vodom.

 

Napomena

 

Za svaki slučaj bih volela da ti skrenem pažnju na jednu mogućnost. Ako imaš osetljive noge može se desiti da možda osećaj na tvojim nogama i proširenim venama ne bude prijatan. Ako se to desi skloni paradajz malo ranije i obavezno dobro operi hladnom vodom.

Proces treba ponavljati pet puta dnevno, najbolje za redom.

Lečenje vena paradajzom daje rezultate posle dve nedelje. Tada češ primetiti da se tvoje proširene vene na nogama polako povlače.  

Vremenom  će nestati i ostalo:

 • kapilarna mreža,
 • tvrdi čvorovi,
 • oticanje i bol u proširenim venama.

Samo budi istrajna i videćeš već ozbiljne rezultate.

 

 

Pored ovih gore navedenih tretmana paradajzom (crvenim i zelenim), navešću ti i jednu oblogu od pasiranog paradaza u borbi protiv ružnih proširenih vena i popucalih kapilara.

 

Obloge od paradajza

 

Ova obloga je takođe jako delotvorna i zdvaja se kao jedan od najboljih prirodnih načina za lečenje vena.  Evo kako da pripremiš i primeniš:

 • potrebno je da usitniš 2 paradajza u male komadiće (pokušaj da ne izgubiš nijedno seme),
 • zatim potrebno je da ih staviš u blender i usitniš bukvalno za nekoliko sekundi, dok ne postanu kao pire masa,
 • zatim ovau oblogu nanosiš na kožu lokalno 3 – 4 puta dnevno.

I da bi sve ovo imalo nekog efekta trebalo bi najmanje 2 meseca da ponavljaš. Svaki dan. Što znači da trebaš imati strpljenja, puno paradajza pri ruci i da budeš istrajna.

 

Ostale prednosti paradajza

 

Paradajz nije samo dobar za lečenje proširenih vena, već ima mnoge druge prednosti koje ga čine omiljenim alternativnim lekom.

 • Paradajz sadrži puno vode, što je dobro za hidrataciju kože. Čini da koža uvek bude sveža, zdrava i sjajna.
 • Sadrži vitamine koji čiste organizam od toksina i hrane kožu potrebnim mineralima.
 • Nanošenjem na kožu lokalno od deluje tako što uklanja bol, vraća osećaj prijatnosti u nogama, pritom osvežava i čisti kožu.
 • Crveni paradajz pomaže kod kardiovaskularnih problema.
 • Paradajz je dobar za vid.
 • Sadrži vitamine koji jačaju kosti i zube.
 • Prirodna je hrana i nije kancerogen.
 • Koristi se u mnogim dijetama za skidanje kilograma.
 • Koristi se u maskama za masno lice, za akne i mitisere.
 • Koristi se kao prirodna maska za masnu kosu i uklanjanje viška masnoća.
 • Smanjuje holesterol.
 • Poboljšava cirkulaciju i olakšava protok krvi.
 • Ima široku kozmetičku primenu kod masaža za negu kože.

 

Prirodna krema za proširene vene

 

Stoji da mi ovde pričamo kako je lečenje vena paradajzom dobra preventiva i efikasan način za lečenje proširenih vena. Ali, dupla preventiva nije na odmet i ne može da škodi. Savetujem ti da ne razmišljaš o laserskim i tretmanima i operaciji pre nego što iscrpiš sve delotvorne načine.

Najsigurniji i najzdraviji način da izlečiš proširene vene su kombinacija alternativnih rešenja sa prirodnim kremama  ili gelovima za vene i kapilare.

Dobra krema ili gel za proširene vene sadrži biljne i lekovite ekstrakte, koji potpomažu da se vene što pre uklone i kapilari da nestanu. Prirodni gelovi koji sadrže divlji kesten, gavez, neven, kokotac i druge prirodne sastojke su veoma efikasni, jer takođe poboljšavaju cirkulaciju u nogama i smanjuju njihovo dalje oticanje.

Tako da, savetujem ti da kombinuješ uvek narodno rešenje, u ovom slučaju paradajz sa 100% prirodnom kremom ili gelom za proširene vene.

Uzroci nastanka proširenih vena

 

Glavni uzroci zbog čega dolazi do problema sa proširenim i varikoznim venama su:

 • starost,
 • dugotrajno sedenje naročito sa prekrštenim nogama,
 • dugo stojanje ili posao koji zahteva konstantno kretanje,
 • nošenje tesne odeće,
 • nedovoljna fizička aktivnost,
 • gojaznost i nepravilna ishrana
 • trudnoća,
 • naslednost, odnosno genetski faktor

Ako si se prepoznala u nekom od ovih uzroka, mislim da definitivno imaš dovoljno razloga da sprečiš da se pogorša i poveća ovaj problem. Ukoliko imaš genetske predispozicije i postoje velike šanse da ti se pojave proširene vene, uz pomoć prirodnog tretmana za lečenje vena paradajzom u svakom trenutku možeš da reaguješ.

 

Zaključak

 

I pošto smo sve već rekli, da je paradajz potpuno prirodna metoda i neće izazvati neko loše reagovanje na tvom telu ako ga koristiš, vreme je da ga isprobaš. 

Proširene vene nemoraš tretirati hemikalijama. I zato u svoj plan lečenja vena ukluči paradajz, jer je on koristan u bilo kom smislu te reči.

Odvoji vremena i kreni da seckaš paradajz čim ga kupiš. Kreni sa ovim snažnim prirodnim tretmanom što pre i obavezno nam javi svoje utiske.

 

Test