Naslovna » Krema protiv znojenja nogu! Tvoj saveznik broj 1!
Telo

Krema protiv znojenja nogu! Tvoj saveznik broj 1!

krema protiv znojenja nogu

Muči te problem znojenja nogu i ne znaš kako da ga rešiš? Da li si čula da krema protiv znojenja nogu daje fantastične i brze rezultate?

Ukoliko nisi čula, niti probala, ovo je pravi trenutak da svojoj kozmetičkoj kolekciji dodaš kremu koja će ti pomoći da se brzo i lako rešiš mnogih problema, kao što je znojenje nogu, ali i do kojih znojenje nogu dovodi.

Verovatno ti znojenje nogu predstavlja veliki i neprijatan problem. Odmah treba da znaš da skoro 5% svetske populacije muči istu muku. Dakle, nisi sama. 

Razlozi prekomernog znojenja su različiti: od veoma toplog vremena, lošeg kvaliteta obuće, preko brojnih gljivica na nogama i drugih kožnih obolenja.

Ono što je dobro da znaš odmah, jeste da se ovaj problem može kontrolisati i možeš, koristeći razna sredstva za negu i lečenje; među kojima je i krema protiv znojenja nogu, smanjiti pa čak i ukloniti ovaj problem.

Ove kreme mogu biti odlična pomoć kod problema neprijatnog mirisa i čestog znojenja nogu.

Zavisno od sastava, većina sadrži umirujuća ulja i aktivne sastojke koji su odlični kod lečenja mnogih uzročnika ovakih stanja tvojih stopala.

Naravno, izbor kreme zavisi od toga koji je pravi uzrok tvog problema pa bi trebalo da se, pre nego što uopšte nabaviš neku od dostupnih krema, konsultuješ sa dermatologom i utvrdiš izvor problema.

Evo zašto je to baš tako i kako deluje krema protiv znojenja nogu!

sastojci krema protiv znojenja nogu

Krema protiv znojenja stopala – uloga!

Krema protiv znojenja nogu izgleda kao i ostale kreme, s tim što je njena uloga malo drugačija.

Ona za cilj ima da ne samo da spreči znojenje stopala, već i da spreči širenje neprijatnog mirisa stopala koji ovakav problem može da izazove. 

Pretežno u sebi sadrži posebne sastojke, poput eukaliptusa, koji će osvežiti kožu tvojih stopala, dati im osećaj dugotrajne svežine i prijatnog mirisa, ali i na pravi način hidrirati kožu tvojih stopala (koža će biti hidrirana, a znojenje smanjeno).

Jovana je imala velike komplekse koje su joj stvarale gljivice na noktima i neprijatan miris nogu. Dugo je vremena prošlo dok na kraju nije otkrila TRAJNO REŠENJE ZA GLJIVICE. 

Sa nama je podelila svoje iskustvo, a sve sa željom da pomogne svima koji se bore sa neprijatnim smradom nogu i gljivicama.

Kako je Jovana uspela da se reši gljivica na nogama, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/ja-sam-se-zauvek-otarasila-gljivica-i-neprijatnog-smrada-na-nogamamozes-i-ti/

Većina ovih krema su dezodorans kreme za stopala.

Znači, deluju poput dezodoransa, samo na stopalima; hlade, neguju, hidriraju, sprečavaju znojenje i daju neodoljiv miris tvojim stopalima.

Da vidimo tačno i kako deluje krema!

Kako deluje krema protiv znojenja nogu?

Većina krema protiv znojenja nogu bori se protiv problema hiperhidroze. Ovaj termin označava ništa drugo do prekomerno znojenje, koje može biti izazvano i uslovljeno brojnim faktorima.

Kreme namenjene za borbu protiv prekomernog znojenja sadrže dosta sastojaka koji mogu da ti pomognu kod mnogih od ovih uzroka.

Eterična ulja, recimo, deluju umirujuće i neutrališu neprijatne mirise.

Talk i cink oksid zasušuju kožu, dok je ulje ricinusa, palmino ulje i kokosovo ulje hidriraju.

Suština dobre kreme protiv znojenja nogu je kombinacija upravo onih sastojaka koji će rešavati više problema odjednom. 

Takođe, obrati pažnju da nema parabena, aluminijuma i drugih sastojaka koji će zapušiti pore na koži.

Mnoge od ovih krema deluju ciljano na izazivače problema (bakterije, gljivice na noktima i drugo), smanjujući neprijatan miris koji može biti veliki problem.

Ono što je veoma značajno je da se ne sprečavaju kožu i stopala da se na prirodan način oslobode toksina (ne zapušavaju pore).

Glavni sastojci krema protiv znojenja nogu

Pre nego što odabereš svoju kremu protiv znojenja nogu, obavezno pročitaj sastav kreme. Paraben je vrlo često jedan od sastojaka kozmetičkih proizvoda, ali kao što smo prethodno spomenuli upravo, njega bi trebalo izbegavati.

Dakle, prvo ti je bitno da je tvoja krema paraben free.

Jedan od sastojaka koji ćeš dalje pronaći u većini ovakvih krema je cink oksid.

Šta je to i čemu služi?

Svrha ovog mineralnog praha je da smanji znojenje stopala. Dobro i lako se nanosi i ima antibakterijsko dejstvo pa je vrlo često u sastavu krema za negu problematične kože lica.

Sastojak koji je vrlo često neizostavni deo krema protiv znojenja nogu je talk. Talk je prirodni mineral sastavljen od magnezijuma, hidrogena, kiseonika i silikona. 

Koristi se u kozmetici i nezi kože još od vremena drevnih Egipćana. Razlog što je vrlo često prisutan u proizvodima za negu kože, šminci i naravno kremama protiv znojenja nogu je taj što upija prekomernu vlagu sa određenog dela tela (u ovom slučaju stopala i time smanjuje znojenje i vlaženje nogu).

Pored navedenih sastojaka, koji su gotovo neizostavni kada govorimo o kremama protiv znojenja nogu, još jedan koji je među glavnim jeste silikon sa svojim polimerima. 

Silikon je proizvod koji se može dobiti prirodnim putem, ali postoji i sintetički silikon i upravo se on koristi kao jedna od čestih komponenti kozmetičkih proizvoda, između ostalog i kao sastojak krema protiv znojenja nogu. 

Ima ulogu apsorpcije viška vlage, ali i dodatka koji služi da zgusne ostale sastojke. Što se polimera silikona tiče oni predstavljaju strukturu sastavljenu od silikona i atoma kiseonika.

Povećavaju viskoznost proizvoda, omogućavaju da se krema lakše nanosi i hipoalergeni su.

Ulja kao dobar izbor sastojaka krema!

Sada na scenu stupaju različita ulja kao sastavni deo krema protiv znojenja nogu. Ovde već govorimo o širokom spektru različitih ulja, a mi ćemo pažnju obratiti na neke od onih koji se najčešće koriste.

Jedno od ulja koja su često u sastavu krema protiv znojenja jeste ulje ricinusa. Ricinusovo ulje za nokte se koristi, kao i za obrve, ali ovde, kod stopala, nalazi svoje mesto zato što je dobar hidratator.

Koža stopala često bude, pored spoljnih faktora, rasušena i raznim pilnzima za stopala, u pokušaju rešavanja nekih drugih problema sa stopalima kao što je problem zadebljale kože na stopalima.

Ovde na scenu stupa ricinusovo ulje koje deluje tako što sprečava nagli gubitak vode iz površinskih slojeva kože. Još jedan plus kada govorimo o ricinusovom ulju je da je gusto i samim tim odlično za mešanje sa drugim uljima podesnim za tvoju kožu (ulje badema, kokosa, masline i sl.)

Na ovaj način prave se savršene hidratantne kreme.

Ulje eukaliptusa je veoma popularno u kozmetici stopala. Ovo sigurno nije podatak koji će te začuditi, jer svi znamo koliko ovo ulje ima prijatan i osvežavajući miris.

Jedan od razloga što ga vrlo često možemo naći u kremama protiv znojenja nogu je upravo miris koji će vrlo brzo neutralisati neprijatne mirise izazvane prekomernim znojenjem nogu, a pružiće ti osećaj olakšanja i svežine na koži.

Ulje čajevca za gljivice je još jedan od omiljenih i veoma delotvornih sastojaka u kremama i sprejevima za stopala. Osim toga, samim utrljavanjem kreme sa ovim uljem, stimulisaćeš i opustiti mišiće stopala. 

Savršen je za negu stopala.

Što se tiče ostalih sastojaka koje možeš pronaći u kremama protiv znojenja nogu, oni  razlikuju se od proizvođača do proizvođača. 

Tako recimo u nekim kremama možeš pronaći: modifikovani krompirni skrob, laktozu, proteine mleka, ekstrakt kamilice, ulje nevena, prerađeno ulje soje i mnoge druge dodatke. Iako verovatno smatraš da ovakve kreme ne sadrže alkohol, varaš se.

Vrlo često i u kremama postoji alkohol, samo što su u pitanju njegovi blaži oblici poput stearil alkohola.

Ove kreme vrlo često prijatno mirišu, a razlog tome su razna eterična ulja, kao što smo spomenuli, koja se u njih dodaju što zbog dejstva, što zbog prijatnog mirisa.

Kako se koristi krema protiv znojenja nogu?

Pre nego što ti detaljno objasnim kako da pravilno koristiš kremu protiv znojenja nogu, da malo porazgovaramo o higijeni stopala.

Nega pre svega! To zapamtite!

  • Važno je da znaš da krema deluje, ukoliko, pre svega, vodiš računa o pravilnoj higijeni stopala.
  • Izbegavaj da nosiš čarape lošeg kvaliteta. Takve čarape dovode do pojačanog znojenja i dodatnih problema.
  • Obuća takođe treba da bude od kvalitetnih materijala. Kad god možeš, hodaj bosa.
  • Održavaj higijenu stopala tako što ćes ih redovno prati i raditi odgovarajući piling za stopala.

Postoje kreme koje možeš da naneseš 2 do 3 puta dnevno, ali se o tome informiši putem uputstva kreme koju odabereš. Najčešće se nanosi jednom dnevno, uveče pred spavanje, jer je tako najpodesnije i najdelotvornije.

Super stvar je što možeš napraviti i svoju domaću kremu za negu stopala.

Na prethodno oprana i dobro osušena stopala nanosiš kremu protiv znojenja stopala. Dovoljna je uglavnom mala količina kreme, recimo kao zrno graška, jer se ove kreme lako nanose i razmazuju zbog adekvatnih sastojaka i lako se utrljavaju.

Kremu je potrebno dobro utrljati i ostaviti da je koža u potpunosti upije. Nakon toga, slobodno navuci čarape.

Kako je neophodno da koža upije kremu u potpunosti, najlakše je koristiti je uveče, mada neke zahtevaju upotrebu više puta u toku dana.

U svakom slučaju, pre nego što počneš da je koristiš pročitaj uputstvo za tvoju kremu i pridržavaj ga se. Ukoliko primetiš da ima nekih neželjenih reakcija, prestani da koristiš kremu i konsultuj se sa stručnim licem.

Ako ti je ovo previše naporno. često mackanje i pranje, uvek možeš da se okreneš spreju za stopala.

Sprej je jednostavan i lak za korišćenje, ne ostavlja mastan trag, pa samim tim nema čekanja da ga koža upije.

Što se dužine korišćenja tiče, uglavnom je bolje koristiti kremu protiv znojenja nogu u dužem vremenskom periodu. Većina istraživanja podrazumeva period od bar četiri nedelje, ali bi i ovaj podatak trebalo da bude naznačen na pakovanju kreme koju koristiš.

Rezultati upotrebe kreme protiv znojenja nogu

Ono što se generalno prvo primeti na početku primene kreme protiv znojenja nogu je da neutrališe neprijatne mirise izazvane prekomernim znojenjem.

Znojenje nogu je veliki problem i može u velikoj meri uticati na tvoje samopouzdanje. 

Ova činjenica daje jedan veliki plus kremama ovog tipa, a u prilog tome govore mišljenja korisnika.

Aktivni sastojci ovih krema regulišu simptome atletskog stopala i drugih gljivica tako što smanjuju znojenje (vlažna sredina je inače odličan preduslov za nastanak i razvoj gljivica), umiruju upaljenu kožu, smanjuju iritaciju i svrab.

Sastojci poput ulja čajevca takođe imaju antibaktreijsko i antigljivično dejstvo, a emu ulje neguje i hidrira kožu stopala istovremeno pospešujući obnavljanje oštećene kože.

Emu ulje je prirodnim putem dobijeno iz masnog tkiva ptice emu. Bogato je antioksidansima i nezasićenim masnim kiselinama.

Neke kreme, poput dezodoransnih krema, neće uspeti da reše u potpunosti problem znojenja, ali će zasigurno pomoći kod problema neprijatnog mirisa stopala.

Zato može biti rešenje sprej protiv gljivica, koji deluje na više promena na stopalima.

krema protiv znojenja stopala

Najbolje kreme protiv znojenja

Evo nekih od najboljih krema u borbi protiv neprijatnih mirisa, protiv prekomernog znojenja nogu i protiv gljivica.

  • Afrodita krema protiv znojenja nogu predstavlja odličnu pomoć kod prekomernog znojenja nogu i širenja neprijatnih miris. U njenu korist svedoče brojni zadovoljni korisnici.
  • Lavilin dezodoransna krema garantuje smanjenje neprijatnih mirisa na čak 7 dana nakon samo jednog nanošenja. Posle 7 dana tretman se ponavlja.
  • Lidera je vrlo popularna krema koja ima za cilj regulisanje problema neprijatnog mirisa nogu. Ukoliko imaš ovakav problem, korisnici Lidera kreme su i više nego zadovoljni i toplo ti je preporučuju.
  • Delia kozmetika rešenje nudi u „Good Foot“ kremi protiv prekomernog znojenja stopala. Pored toga što smanjuje znojenje, ona umiruje i pravilno hidrira kožu.
  • Moralo je ovde da se ušunja i jedno naše miljenče pod nazivom „Stopalin“. Nije u pitanju krema ali je odličan saveznik u borbi protiv prekomernog znojenja nogu i svih problema koje ono izaziva. Sada se sigurno pitaš o čemu se radi. Stopalin je fantastičan set koji nudi sapun za pete i sprej koji su odličan spoj u borbi protiv gljivica i neprijatnog mirisa. Spisak sastojaka je veoma širok i u pitanju su samo oni provereni sastojci koji deluju na promene na stopalima, kao i kod ispucalih peta.U pitanju su: ulje čajevca, palmino ulje, ricinus ulje, jojoba itd.

Upotrebom Stopalin sapuna ti ćeš pre svega dezinfikovati svoja stopala, očistiti ih i sprečiti znojenje. Stopalin sprej za stopala sprečava neprijatne mirise, pomaže u borbi protiv jako upornih i dosadnih gljivica, ali pomaže i obnavljanje oštećene i zadebljale kože stopala. 

Ovde nije konkretno reč o kremi, ali samo korišćenje spreja ima brojne prednosti. Pre svega, mnogo se lakše nanosi i brže upija. Ne moraš da izdvajaš posebno vreme za tretman, jer sprej nanosiš brzo i lako.

Nema mackanja, trljanja, upijanja, a deluje trenutno – naneseš ga i nema znoja!

Zaključak!

Uglavnom nema neželjenih dejstava prilikom upotrebe krema protiv znojenja nogu, međutim to ne znači da ne postoje.

Ukoliko primetiš da se tvoj problem uvećava, ili da nema dejstva uopšte, promeni kremu i naravno konsultuj se sa svojim lekarom.

Ako se dogodi da dolazi do iritacije kože, prestani sa korišćenjem proizvoda. Čak iako je tvojoj drugarici pomogao neki proizvod ne znači da i tebi odgovara.

U slučaju da se pojavi bilo kakva alergijska reakcija odmah se obrati stručnom licu!

Uvek uzmi u obzir da je svako individua za sebe i da je neophodno dobro ispitati problem pre nego što pristupiš njegovom rešavanju.

Zato, pre nego što nabaviš svoje rešenje za problem prekomernog znojenja nogu i širenja neprijatnog mirisa, dobro ispitaj šta je uzrok i naravno uvek obrati pažnju na uputstvo za korišćenje.

Da bi imala lepa i negovana stopala, potrebno je da im posvetiš svoje vreme i pružiš adekvatnu negu.

Jedan od velikih problema sigurno predstavlja prekomerno znojenje stopala koje najpre dovodi do širenja neprijatnog mirisa. I kada si sama, i u društvu ovo je nešto što može jako da ti smeta.

Da bi problem rešila moraš mu pronaći uzrok i baciti se na njegovo rešavanje, a krema protiv znojenja nogu može ti doneti brzo i efikasno rešenje, pa zašto je onda ne bi isprobala?!

Avatar

Jelena Mirković

Veliki sam zaljubljenik u jezike i knjige. Obožavam pisanje. Komunikativna sam i društvena osoba uvek raspoložena za osmeh, druženje i pisanje.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test