Naslovna » Najbolji sprej za gljivice na nogama i noktima!
Kozmetika

Najbolji sprej za gljivice na nogama i noktima!

sprej za gljivice na nogama

Sprej za gljivice na nogama i noktima zaista može da pomogne da se konačno rešiš ove uporne infekcije! Zdrava stopala su na korak od tebe! A tu su i primeri najboljih sprejeva za gljivice na stopalima.

Leto je. Vreme bazena, javnih kupališta i bosonogog hodanja. Oprez! Vrebaju gljivice! Gljivice na nogama su definitivno jedan od najnepoželjnijih gostiju. Ušunjaju se tako tiho i neprimetno, a naprave nam opšti haos od života. 

Ko bi rekao da jedna tako, naizgled bezazlena infekcija može da bude tako uporna i teška za lečenje? Ali zaista je tako. 

Gljivice na nogama su jako uporna infekcija koja često zahteva dug i mukotrpan tretman. Teško se uklanjanju, međutim ako koristiš pravi lek, kao što je sprej za gljivice na stopalima – onda svoju muku možeš znatno da skratiš!

Zato ostani sa mnom do kraja ovog teksta i naoružaj se informacijama o tome kako ti sprej za gljivice na nogama pomaže da ovu infekciju zauvek izlečiš.

 

Kako prepoznati gljivice na stopalima

Gljivice na stopalima su veoma česta pojava, budući da su nam noge veći deo dana ‘’zarobljene’’ u obući. Znojenje nogu, odnosno vlaga i topli, zatvoreni uslovi u obući najviše pogoduju razvoju gljivične infekcije stopala. Ovo je začarani krug iz kog se veoma teško možeš izvući, ali je u svakom slučaje moguće sprečiti znojenje nogu.

Ali rešenje ipak postoji!

Pre svega, gljivice na stopalima najčešće izazivaju izrazito crvenilo kože. Ovo crvenilo, praćeno osipom, obično počinje između prstiju. 

Gde je osip, tu je i svrab! Svrab je obično najgori odmah nakon što izuješ obuću i čarape.  Neke vrste gljivične infekcije stopala izazivaju čak i plikove ili čireve na stopalima. 

Na primer, jedna vrsta atletskog stopala uzrokuje hroničnu suvoću i perutanje kože na tabanima, koji se protežu do strane stopala. Može se pogrešno zameniti sa ekcemom ili se posmatrati čak kao suva koža. 

Gljivice na stopalima su često praćene i neugodnim mirisom nogu.

Neprijatan miris stopala obično potiče od prateće bakterijske infekcije i znojenja nogu. Infekcija može zahvatiti jedno ili oba stopala i može se proširiti čak i na tvoje ruke. Pogotovo je opasno ako hvataš i češeš stopala rukom, a ne vodiš računa o ličnoj higijeni.

Jovana je imala velike komplekse koje su joj stvarale gljivice i neprijatan miris nogu. Dugo je vremena prošlo dok na kraju nije otkrila JEDINO I TRAJNO REŠENJE ZA GLJIVICE. 

Sa nama je podelila svoje iskustvo, a sve sa željom da pomogne svima koji se bore sa neprijatnim smradom nogu i gljivicama.

Kako je Jovana uspela da se reši gljivica na nogama, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/ja-sam-se-zauvek-otarasila-gljivica-i-neprijatnog-smrada-na-nogamamozes-i-ti/

Dakle, da sumiramo – kako prepoznati gljivice na stopalima:

 • Crvenilo i osip
 • Uporan svrab
 • Perutanje kože
 • Suvoća kože
 • Neugodan miris nogu
 • Plikovi i čirevi.

Srećom, postoji sprej za stopala, osnosno prirodni sprej za gljivice na nogama koji ti pomaže da se rešiš ove napasti!

sprej za gljivice na nogama-1

Lečenje gljivica na noktima i stopalima

Odmah ću ti reći da na tržištu postoji veliki broj preparata namenjenih lečenju gljivica na noktima poput onihomikoze noktiju, kao i na stopalima. To mogu biti razne kreme, masti, rastvori, losioni, olovke, sprejevi, sapuni i dr. 

Za sve njih je zajedničko da ispoljavaju anti-gljivično dejstvo i da se nanose lokalno na obolelu kožu i nokte. To znači da uništavaju i sprečavaju širenje gljivica.

Međutim, ja ću ti uvek posavetovati da koristiš isključivo prirodne preparate poput prirodnih krema, prirodnih sapuna i slično.

Sa prirodnim aktivnim sastojcima koji su potpuno bezbedni i sigurni čak i za dugotrajnu upotrebu.

Pre svega, prirodni sastojci su sigurni za dugoročnu upotrebu – što je kod spreja za gljivice itekako važno, budući da ćeš morati često i dugo da ga koristiš. Čak i kada izlečiš postojeću infekciju, ti ćeš morati preventivno da koristiš ovaj sprej. 

Prirodni sprej protiv gljivica na noktima takođe nema tendenciju da izaziva alergijsku niti bilo kakvu drugu neželjenu reakciju. A uz to ostvaruje neverovatno brzo i efikasno dejstvo! Idealno, zar ne?

U sastav spreja za gljivice na nogama bi trebalo da ulaze eterična ulja ili biljni ekstrakti koji imaju prirodno anti-gljivično dejstvo:

 • Eterično ulje čajevca 
 • Eterično ulje lavande 
 • Eterično ulje majčine dušice 
 • Eterično ulje peperminta 
 • Eterično ulje čempresa 
 • Geranium
 • Palmarosa ulje
 • Kokosovo ulje
 • Crni biber 
 • Kora cimeta 
 • Ekstrakt žalfije
 • Aloe vera
 • Citronella 
 • Karanfilić
 • Eukaliptus.

Dakle, ako pronađeš sprej za gljivice na nogama koji sadrži barem neki od navedenih sastojaka – budi sigurna da će uraditi posao! Naročito obrati pažnju da sadrži ulje čajevca, koje je jedno od najjačih anti-gljivičnih i anti-bakterijskih prirodnih lekova.

Uz to, sprej za gljivice na stopalima bi trebao da sadrži  i neke sastojke koji hidriraju, neguju, obnavljaju i štite kožu stopala – poput maslinovog ili kokosovog ulja, gela aloe vere, alantoina i slično.

Kako se koristi sprej za gljivice na stopalima?

Sprej za gljivice na stopalima je najbolje da koristiš u kombinaciji sa anti-gljivičnim sapunom za pranje stopala. Tako postižeš mnogo bolje i efikasnije dejstvo! Operi dobro noge nekim kvalitetnim biljnim sapunom za stopala. Zatim ih temeljno osuši. Možeš koristiti čist, mekani peškir i čiste ubruse.

Na ovako temeljno osušena stopala, poprskaj lagano tanki sloj spreja za gljivice (koji si prethodno protresla) najmanje dva puta dnevno (ujutru i uveče).

Napominjem ti da naročito obratiš pažnju na prostor između prstiju, jer tu gljivice najviše bujaju!. Nanesi sprej na zahvaćene površine. Koristi ga svakodnevno najmanje 4 nedelje, a ksnsije nastavi da ga kroistiš preventivno.

Kao što vidiš, sprej protiv gljivica na stopalima se veoma lako i jednostavno koristi!

 

Najbolji sprej za gljivice na noktima

Istraživala sam koji je to najbolji sprej protiv gljivica na noktima i stopalima, pa pogledaj šta sam saznala.

 

Stopalin sprej za gljivice na stopalima

Stopalin sprej za gljivice na stopalima je potpuno prirodan proizvod koji dolazi u paru sa pripadajućim prirodnim sapunom za stopala. Kada koristiš Stopalin tretman tada dobijaš kompletan anti-gljivični tretman za noge – i za stopala i za nokte

Ovaj prirodni sprej za gljivice na noktima i stopalima je baziran na pažljivo osmišljenoj formuli koja uključuje visoku koncentraciju prirodnih aktivnih supstanci, od kojih su najznačajnije: ulje čajevca, biljka rus, ricinusovo ulje, palmarosa ulje. Ako ga budeš koristila redovno, a to podrazumeva najmanje 4 nedelje, Stopalin sprej će efikasno ukloniti gljivice i bakterije na nogama i noktima. Istovremeno dezodoriše stopala i obnavlja oštećenu kožu i nokte. 

 

School sprej za gljivice na nogama 

Dobro poznat brend sa velikim asortimanom preparata za negu i zaštitu kože stopala. School sprej za gljivice na stopalima efikasno osvežava stopala, neutrališe neprijatan miris nogu i deluje anti-gljivično i anti-bakterijski. Ovaj sprej održava stopala suvim i samim tim sprečava nastanak uslova koji pogoduju razvoju gljivične infekcije.

 

Onycosolve sprej za gljivice na stopalima

Onycosolve sprej za gljivice na nogama sadrži ekstrakt kore hrasta koji dezinfikuje i štiti kožu, a uz to i podstiče zaceljivanje rana. Budući da sadrži tanine i deluje anti-upalno, trenutno uklanja neugodan miris nogu i svrab. Pored ekstrakta kore hrasta, ovaj sprej sadrži i sledeće prirodne sastojke: biljka angelika, žalfija, ulje čajevca. Prodire duboko u kožu gde uništava gljivice.

 

Mykoped sprej za gljivice na noktima

Mykoped sprej za gljivice na noktima pogodan je za tretman teško dostupnih površina između prstiju i noktiju. Ako se upotrebljava redovno, pruža efikasnu zaštitu od infekcije kože i noktiju. Takođe uklanja neprijatan miris stopala. Savetuje se da se koristi nakon posete bazenima ili saunama – budući da su ovo mesta gde se gljivice na nogama najviše šire.

 

Carnation sprej za noge protiv gljivica

Zahvaljujući posebno odabranoj firmulaciji sa antiseptikom, Carnation sprej protiv gljivica na noktima i stopalima veoma efikasno deluje. On pomaže u suzbijanju gljivične i prateće bakterijske infekcije.

 

Fresh Fingers sprej za stopala

Fresh fingers sprej za gljivice na nogama sadrži prirodne sastojke i moćne antioksidanse: klimbazol, farnesol, vitamin E i esencijalno ulje mente. Takođe može da se koristi i u preventivne svrhe, te tako onemogućava nastanak gljivične infekcije stopala. 

 

Medico cubano losion 

Medico cubano losion je prirodni sprej za gljivice na nogama se odlikuje specifičnim sastavom i posebnim aktivnim sastojcima (joni čistog srebra, zeolit). Ovi sastojci dokazano uništavaju gljivice na nogama i noktima. Sprej ne iritira kožu, a dok deluje protiv gljivica i infekcije istovremeno osvežava i dezodoriše stopala.

Sprej protiv gljivica na nogama cena

Sprej za gljivice na nogama možeš da kupiš u mnogim apotekama, drogerijama, ali i putem interneta. Sve bolje opremljene apoteke imaju široku paletu i veliki izbor sprejeva i drugih sličnih proizvoda protiv ove uporne infekcije. Međutim, mnogi poznatiji brendovi se mogu naći i u manjim apotekama.

Kada je u pitanju kupovina spreja za glivice preko interneta, danas kada je sve modernizovano prosto ne moraš ni da izađeš iz kuće da bi kupila željeni proizvod, zato što on stiže na tvoju kućnu adresu! Pojedini domaći proizvođači i to uglavnom kada se radi o porodičnom biznisu, svoje proizvode nude preko svog sajta kao što je to sprej za gljivice Stopalin. U tom slučaju proizvodi se ne mogu kupiti na drugom mestu osim na sajtu proizvođača.

Što se tiče cene, znaj da ona u velikom broju slučajeva diktira i kvalitet. Dakle, što je viša cena proizvoda, to je veća verovatnoća da je taj proizvod efikasniji – jer cena odražava kvalitet sastojaka i samog procesa proizvodnje. 

Cena za sprej za gljivice na nogama varira u opsegu od oko 1.000 dinara, pa sve do oko 2.000 dinara.

sprej za gljivice na nogama-2

Sprej za gljivice na nogama i noktima iskustva

Čitala sam puno na ovu temu, u potrazi za nekim zanimljivim iskustvima. Zanimala su me iskustva koja bi mi pomogla da shvatim koji je najbolji sprej za gljivice na nogama i zašto je baš to preparat koji treba koristiti. Pa pročitaj šta sam izdvojila za tebe:

‘’Budući da se bavim sportom, noge su mi često zatvorene u patikama. Uz to, zajedničko deljenje svlačionica i tuševa u našem klubu  dodatno pogoduje širenju gljivica, tako da nije imalo šanse da me zaobiđu.

Dugo sam se mučila sa crvenilom i dosadnim svrabom u predelu stopala. Koristila sam sve i svašta, slušala svačije savete – ali krajnjeg rezultata nije bilo.

Taman kad sam postajala potpuno očajna, na internetu sam naletela na jedan potpuno prirodan sprej za gljivice na nogama.

I to u paketu sa sapunom za pranje stopala.

Delovalo mi je primamljivo, pre svega jer je bilo na biljnoj bazi. Poručila sam i brzo mi je stiglo na kućnu adresu. Nakon samo 4 nedelje redovnog korišćenja, meni su se gljivice na nogama potpuno povukle!

Sada koristim ovaj sprej i dalje, ali u preventivne svrhe.’’

‘’Po savetu apotekarke počela sam da koristim sprej za gljivice na stopalima, iako sam ranije pokušavala da ih se otarasim uz pomoć raznih anti-gljivičnih krema.

Bila sam skeptična, mada me je apotekarka ubeđivala da je to nešto najbolje što mogu da koristim za negu i zaštitu stopala. Rekla mi je da taj sprej deluje na 3 nivoa: uklanja neprijatan miris nogu, ubija gljivice i bakterije i plus sprečava znojenje stopala.

Probala sam i posle samo nekoliko nedelja primetila drastično povlačenje simptoma gljivica. Uz to mi se noge manje i znoje. Prezadovoljna sam!’’

‘’Znala sam da je ulje čajevca dobro za borbu protiv gljivične infekcije stopala, ali me je mrzelo da ga stalno nanosim na kožu, pa te da razredim, ne razredim…pa da ga kombinujem sa drugim sastojcima i tako…to mi je predstavljalo malo mučenje, pa sam tražila preparat za stopala koji ima ulje čajevca u kombinaciji sa drugim lekovitim biljem kako bih konačno mogla jednostavno i lako da negujem i lečim svoja gljivična stopala! I tako sam pronašla jedan 100% prirodan sprej na bazi ulja čajevca i ekstrakata drugih lekovitih biljaka.

Malo je reći da sam oduševljena! Baš se primeti razlika. Stopala su mi sada čista, osvežena, koža je meka i obnovljena i nema ni traga ni glasa od onog crvenila, svraba i perutanja. Preporučujem svima!’’

Nadam se da sam ti pomogla da shvatiš zašto je sprej za gljivice na nogama toliko efikasan i nezamenljiv u tretiranju jedne ovakve infekcije. Pored toga što deluje anti-gljivično, on deluje  i protiv bakterijske infekcije stopala, osvežava i čisti stopala, neguje ih i omekšava. Istovremeno i uklanja neprijatan miris nogu i regeneriše oštećenu kožu stopala. 

Sve ovo ga čini jedinstvenim preparatom za negu i zaštitu stopala – koji prosto moraš da imaš u svom vlasništvu!

Da li si nekad koristila neki sprej za gljivice na stopalima? 

Kakva su tvoja iskustva? Koji bi nam preporučila?

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test