Naslovna » Koloidno srebro za lice – proizvod sa brojnim prednostima!
Kozmetika

Koloidno srebro za lice – proizvod sa brojnim prednostima!

koloidno srebro za lice

Bilo da imaš problem sa aknama i bubuljicama, borama, ekcemom ili upalom kože – znaj da koloidno srebro za lice može da ti pruži prvu pomoć!

Ovaj svojevrsni prirodni sastojak je danas jako popularan u nezi kože, pa bi bio red da se detaljno upoznaš sa njim i svim njegovim prednostima.

Srebro, koje je inače prirodni mineral, je poznato i korišćeno kao prirodni lek još od antičkih vremena.

Danas se, međutim, jako dobro zna da upotreba nano čestica srebra – tj. „koloidno srebro“ ili srebrna voda – ima izuzetnu sposobnost ubijanja mikroba i promoviše se kao lek za brojna kožna stanja.

U ovom tekstu ću ti detaljno približiti koloidno srebro za lice i sve njegove prednosti za kožu, kao i način korišćenja, eventualne nuspojave i iskustva.

srebrna voda

Šta je koloidno srebro ili srebrna voda?

Koloidno srebro su zapravo sitni komadići srebra dispergovani i suspendovani u vodi. Ove čestice srebra su toliko male da su nevidljive golim okom – tako da koloidno srebro izgleda baš poput obične vode za piće.

Ipak, ovaj koloidni oblik srebra čini ga kompatibilnim sa tvojim telom.

Koloidno srebro se proizvodi primenom slabe električne struje na srebrne trake, koje su potopljene u destilovanoj vodi. Vremenom, voda vremenom postaje puna nano-sitnih čestica srebra.

Koloidno srebro se zatim može dodati u različite kreme i druge proizvode za kožu u svom najjednostavnijem obliku – gde može započeti sa svojom magijom.

Koloidno srebro za lice upotreba

Srebrna voda se ceni kao izuzetno moćan lek protiv bakterija, gljivica i virusa  – koji kada dođu u kontakt sa srebrom – budu uništeni.

Ovo izraženo antimikrobno svojstvo koloidnog srebra čini ga sjajnim lokalnim tretmanom kod kožnih stanja poput akni na licu , bubuljica, zaceljivanja rana i kožnih infekcija.

A vidi sad ovo! Marina je uspela za samo tri nedelje da se reši svih bubuljica sa lica. Zauvek! Nikada se više nisu javile!

Aki kako? Otkrila nam je da je sve jednostavno, brzo i efikasno, a pre svega prirodno! Znam da to želiš, zar ne?

Saznaj kako je Marina uspela da se reši bubuljica na ovom linku https://onaportal.com/vise-me-nije-stid-sada-je-moje-lice-bez-ijedne-bubuljice-i-oziljka/

Dakle, koloidno srebro se smatra više antiseptikom, a ne samo antibiotikom – jer može uništiti i viruse i gljivične infekcije, pored eliminisanja bakterija.

U hemiji, srebro se prirodno drži molekula kiseonika koji obično reaguju sa bakterijama i virusima, sprečavajući ih da koriste kiseonik u ćelijskom disanju.

U tom smislu, koloidno srebro bukvalno uzrokuje da bakterija ostane bez kiseonika koji joj je neophodan za život, te ona umire.

U ovom tekstu ću se baviti upotrebom koloidnog srebra za kožu, tačnije za lice – ali valja pomenuti da se ovaj  moćan prirodni lek može koristiti za širok spektar zdravstvenih problema.

Tako na primer, koloidno srebro sprej za nos se jako ceni, budući da omogućava regeneraciju tkiva i tako ubrzava oporavak oštećene i iritirane sluzokože nosa. Srebro pored toga uklanja nečistoće, bakterije i viruse koji dospevaju na površinu sluzokože nosa preko vazduha koji udišemo.

Prisutna su različita, suprotstavljena mišljenja na temu bezbednosti korišćenja srebrne vode – naročito za unutrašnju upotrebu.

Važno je da se pre primene koloidnog srebra u medicinske ili kozmetičke svrhe prvo konsultuješ sa lekarom! 

Prednosti koloidnog srebra u kozmetici

Mnogi kozmetički proizvodi, poput losiona i krema, sadrže srebrne nano-čestice. Čestice srebra su suspendovane u tečnoj formuli koja im omogućava ravnomernu disperziju i pokrivanje veće površine na koži.

Naime, koloidni oblik srebra pokreće neverovatan i neočekivan ponovni rast tkiva kada se nanese na inficirano područje. Drugim rečima, koloidno srebro za lice pomaže koži da se popravi i regeneriše. Rezultat je pojačano zarastanje oštećenih tkiva kože.

Srebrna voda je danas među omiljenim antibakterijskim mineralnim rastvorima, pa je sve popularniji sastojak u vrhunskim prirodnim proizvodima za negu kože. 

Svojstvo popravljanja i regeneracije kože, kao i svojstvo ubijanja bakterija – čine koloidno srebro odličnim tretmanom za mnoga stanja kože.

Pošto koloidno srebro ne oštećuje okolna zdrava tkiva, to znači da ne ostavlja ožiljke nakon korišćenja.

Ova osobina čini koloidno srebro super rešenjem za ožiljke od bubuljica, protiv starenja i obnavljanje kože kao rezultat bilo kog stanja (uključujući čak i gljivične infekcije). 

Pitaš se da li smeš da koristiš srebrnu vodu ako imaš jako osetljivu kožu lica?

To ne bi trebalo da predstavlja problem – osim ako nemaš alergiju na koloidno srebro (ili druge srebrne proizvode, što je prilično retko). Inače je srebrna voda korisna čak i za najosetljivije tipove kože.

Koloidno srebro za lice

Koloidno srebro ima antioksidativna, antibakterijska i protivupalna svojstva – što ga čini idealnim lekom za umirenje suve kože lica, osetljive ili kože sklone aknama i bubuljicama.

Pa hajde da pogledamo detaljno zašto je koloidno srebro za lice nešto što definitivno treba da probaš! 

1.Srebrna voda protiv akni i bubuljica

Kod onih koji pate od jakih akni i bubuljica, koloidno srebro za lice može poslužiti kao odličan prirodni lek. Kao što možda već znaš, ove crvene i upaljene, gnojne bubuljice koje uništavaju tvoje lice mogu biti uzrokovane ne samo viškom sebuma u porama na koži, već i usled bakterijskih infekcija, najčešće je to Propionibacterum acne. 

Ova bakterija ima tendenciju da se hrani sebumom proizvedenim u porama na tvojoj koži, što omogućava njeno umnožavanje – izazivajući tako upalu povezanu sa bubuljicama, mitiserima, aknama itd.

Međutim, redovna primena koloidnog srebra za lice utiče na ove bakterije i može ih uništiti, usled čega se uklanja i višak sebuma koji blokira pore.

Isto tako, koloidno srebro je poznato kao siguran i efikasan lek za one koji imaju problem sa suvom kožom lica od ekcema i bolnih čireva na koži. Deluje na isti način, dakle blokirajući bakterije koje uzrokuju ova kožna stanja. 

Najbolja stvar u celoj ovoj priči je to što srebrna voda cilja samo na bakterije, dok okolna tkiva ostaju netaknuta!

Za lečenje akni na koži trebalo bi da koristiš samo čisto koloidno srebro. Ne koristi jonsko srebro ili srebrni protein, jer oni nisu isto što i čisto koloidno srebro.

Uvek sledi uputstva proizvođača, kao i doziranje. Uvek treba da započneš korišćenjem najniže doze dok ne vidiš kako tvoja koža reaguje. 

Gel za akne je onaj jedan proizvod koji mora da ima svaka žena koja pati od bubuljica!Ali, vodi računa da je prirodan gel i da u setu dobiješ i losion za čišćenje lica!

Jedan od boljih kompleta za bubuljice jeste Aknolin, pa ti preporučujem da probaš!

2.Srebrna voda jača zaštitnu barijeru kože

Antibakterijska moć u kombinaciji sa anti-gljivičnim koristima koloidnog srebra podstiče jačanje zdravog mikrobioma tvoje kože – ostavljajući kožnu barijeru jačom i zaštićenijom.

Ovaj efekat popravljanja barijere možeš maksimalno iskoristiti tako što ćeš potražiti najčistiji oblik koloidnog srebra: srebrni hidrosol.

Srebrni hidrosol reguliše floru kože svojim moćnim, umirujućim i pročišćavajućim svojstvima koja pružaju izuzetnu zaštitu tvojoj koži.

Na taj način, srebro pokreće prirodne mehanizme popravljanja tvoje kože. 

3.Srebrna voda kao moćan antioksidans

Kao antioksidans, koloidno srebro deluje na zaštitu kože od oštećenja koje uzrokuju zagađujuće čestice iz okoline. Naime, srebrna voda deluje kao štit protiv slobodnih radikala – za koje se zna da ostavljaju pustoš na koži – od pokretanja hroničnih stanja poput ekcema do izazivanja bubuljica i akni. 

Zagađenje je takođe glavni uzrok prevremenog starenja (razgrađuje kolagen i elastin u koži), zbog čega se koloidno srebro za lice preporučuje svima koji se bore protiv bora na licu i znakova starenja na koži.

Možda je i najveća korist koloidnog srebra njegov umirujući kvalitet.

Pomaže u smirivanju iritacije, zahvaljujući svojstvima regenerisanja kože, a poznato je i da podstiče metabolizam ćelija za glatku kožu.

Kako se koristi koloidno srebro za lice?

Svakako je potrebno da u svoj dnevni režim nege kože uvrstiš i malo koloidnog srebra. Na primer, svoje uobičajeno sredstvo za pranje kože možeš zameniti sapunom za lice na bazi koloidnog srebra.

Zatim možeš da naneseš gel, mast ili kremu na bazi koloidnog srebra – i ostavi preko noći da pomognu tvojoj koži da ozdravi.

Možeš da koristiš čisto koloidno srebro koje ćeš naneti tačno na akne i bubuljice (1-2 puta dnevno), a zatim možeš da naprskaš po licu sprej koloidnog srebra.

Uvek je pametno početi polako sa bilo kojim novim režimom nege kože, kako bi omogućila svom telu i koži da se prilagode.

Na primer, možeš da koristiš prvo čisto koloidno srebro samo na bubuljice prvi dan ili dva, a zatim u narednim danima dodaj polako koloidno srebro sprej za lice.

Pored kupovne kreme sa koloidnim srebrom, možeš da napraviš i homemade varijantu – tako što ćeš pomešati malo čistog koloidnog srebra zajedno sa čistim gelom aloe vere i napravi svoj gel koji ćeš naneti na lice.

Koristi veoma lagan, tanak sloj gela samo na područjima kože koja treba tretirati.

Izbor dnevne kreme za lice – kompletan vodič!

Koloidno srebro nuspojava

Kao što neko može imati alergije na nošenje nakita od srebra, tako i koloidno srebro za lice može izazvati iritaciju i alergijsku reakciju kod tih ljudi.

Drugim rečima, ako nošenje srebrnog nakita izaziva da ti se pojavi osip ili bilo kakva alergijska reakcija na koži – nemoj da koristiš koloidno srebro za kožu.

Pored toga, neki stručnjaci smatraju da još uvek nije dovoljno poznato koliko koloidno srebro može biti štetno, budući da se može nakupljati u tkivima tvog tela mesecima ili godinama. To najčešće rezultira argirijom, odnosno plavo-sivom promenom boje kože, očiju, unutrašnjih organa, noktiju i desni.

Dok argirija obično ne predstavlja ozbiljan zdravstveni problem, može biti kozmetički neprihvatljiva jer ne prolazi čak i kada prestaneš da koristiš proizvode na bazi srebra.

Retko, prekomerne doze koloidnog srebra mogu prouzrokovati eventualno nepovratne ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući oštećenje bubrega i neurološke probleme poput napada.

Inače, srebro generalno ne bi trebalo da izazove neželjene reakcije ako se koristi lokalno na koži. Kao i uvek, preporučujem ti da prvo uradiš testiranje proizvoda na malom delu kože, pre nego što ga naneseš na lice ili veću površinu kože. Ne zaboravi i da je konsultacija sa lekarom takođe obavezna!

Koloidno srebro prodaja

Kada je u pitanju koloidno srebro za lice, prodaja je danas jako široko zastupljena. Ovaj proizvod možeš kupiti u apotekama, drogerijama, prodavnicama zdrave hrane i nekim čak bolje snabdevenim marketima.

Takođe je moguća i on-line kupovina srebrne vode.

Koloidno srebro cena

Cena za rastvor koloidnog srebra iznosi negde oko 600,00-900,00 din za bocu od 500ml.

Dostupni su i različiti proizvodi na bazi koloidnog srebra, poput krema, sapuna, maski, losiona, sprejeva i dr. – ali ovde cene jako variraju u zavisnosti od proizvođača.

koloidno srebro za lice

Koloidno srebro iskustva

Evo i šta kažu neka iskustva na temu upotrebe srebrne vode, pre svega u kozmetičke svrhe:

Ivana:

Znam da mnogi kažu da nije bezbedno duže vreme upotrebljavati srebrnu vodu, ali meni je bukvalno spasila lice! Dugo sam se mučila sa aknama i bubuljicama u pubertetu, dok mi drugarica nije preporučila da probam baš srebrnu vodu. Nanosila sam rastvor direktno na akne i bubuljice i nakon par meseci meni se lice skroz očistilo!

 

Sara:

“Jako cenim prirodnu kozmetiku i uopšte prirodne sastojke, zato sam i odlučila da isprobam prednosti koloidnog srebra na svojoj koži. Lice mi se preporodilo nakon samo mesec dana korišćenja, koža mi je bila čistija, mekša, glatka i nekako osvežena.

Nisam primetila nikakve neželjene reakcije i zato preporučujem svima koji imaju neki problem sa kožom da isprobaju ovaj proizvod.”

Lea:

“Čula sam da je srebrna voda dobra za bubuljice, ali još se nisam usudila da je probam, jer sam čula negativne stvari o ovom preparatu. Navodno ne valja dugo i često koristiti srebro, jer dovodi do nekih promena na koži i može da se nataloži u organizmu.

Ipak je srebro metal…šta znam, ja sam još uvek skeptična – mada čujem da mnogi hvale ovaj proizvod. Za sada sam na strani proverenih prirodnih varijanti za lečenje bubuljica.

Konkretno sam prezadovoljna jednom potpuno prirodnim gelom za akne i bubuljice, kao i losionom, koji su se pokazali kao najbolje od svega što sam do sada koristila – a verujte mi da sam koristila sve i svašta.”

 

Bojana:

“Imam osetljivo lice koje je sklono iritacijama i crvenilu, što me je jako nerviralo – naročito kada se pojavi kad ne treba! Trebalo mi je nešto za umirenje kože i jačanje njene zaštitne barijere – pa sam saznala da je koloidno srebro za lice odlična stvar za to! Ja sam konkretno koristila kremu sa koloidnim srebrom, bila sma uporna i nakon nekoliko meseci sam potpuno preporodila svoju kožu! Danas je to jedna, zdrava, jaka koža – a ne osetljiva i sklona iritacijama.”

 

Una:

Od kako se pojavila čuvena srebrna voda, čini se da su svi bili poludeli za njom. Sećam se da se pričalo da je dobra bukvalno za sve i svašta i da ubija bakterije samo tako.

Kada je srebro polako ušlo i u kozmetičke proizvode – rešila sam i sama da isprobam na svojoj koži. Iskreno, nisam primetila nekakvu značajnu razliku, ali nisam dugo ni koristila ovaj proizvod. Možda je trebalo duže da ga koristim, barem nekoliko meseci da bih videla neki rezultat. Međutim, meni je posle nekih mesec dana koža lica bila potpuno ista kao i pre srebrne vode. U svakom slučaju – ne može da škodi.

Bez obzira na različita mišljenja na temu bezbednosti upotrebe, definitivno je koloidno srebro za lice dobra stvar za tvoju kožu – pre svega jer je u pitanju prirodni sastojak. Budi pažljiva i prati uputstva proizvođača, a ne zaboravi i da se konsultuješ sa lekarom/dermatologom oko primene preparata srebra na svojoj koži.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test