Naslovna » Kako mapiranje lica može da otkrije zdravstveni problem?
Lice

Kako mapiranje lica može da otkrije zdravstveni problem?

mapiranje lica - bubuljice i zdravlje su povezani

Da li znaš šta je mapiranje lica i kako su bubuljice i zdravlje tela povezani? Pored toga, svaka bubuljica na licu ima svoje značenje. Saznaj sve o mapiranju lica i značenju bubuljica na licu.

Ne znam da li znaš, ali svi delovi lica ukazuju šta se zapravo dešava u tvom telu. Saznaj sve o ovoj čuvenoj kineskoj tehnici.

Pitaš se kako?

Mapiranje lica je kineska drevna medicina koja govori o povezanosti bubuljica i zdravstvenih problema. Ovo može izgledati prilično nestvarno, ali očigledno, istina koja stoji iza kineske medicine je veza između kože, odnosno lica i unutrašnjih organa u telu.

Prema kineskoj analizi kože lica, bilo kakve reakcije na koži i licu su posledica nekih negativnih promena koje se dešavaju u telu.

Imaš problem sa aknama ili bubuljicama?

Akne i bubuljice su najčešći problem sa kožom koji se javlja kod mnogo ljudi.

Razlozi za pojavu bubuljica i akni mogu biti brojni i zato je je sasvim interesantno shvatiti šta je to kinesko mapiranje lica i kako to povezuje bubuljice sa zdravstvenom situacijom.

Šta kinesko mapiranje lica govori o tvom zdravlju?

Svi delovi lica poput nosa, čela, ušiju, obraza, brade ukazuju na to šta se zapravo dešava sa tvojim telom. Na primer, ako ti se na čelu pojavi bubuljica, to govori da imaš problem sa probavnim sistemom.

Hajde da se produbimo i saznamo sve o ovoj tehnici i rešimo naše probleme sa bubuljicama. Svaka bubuljica na licu ima svoje značenje.

Značenje bubuljica na licu u gornjem delu čela

Kao što sam pomenula, ako se bubuljica pojavi na čelu, to znači da imaš neke probleme sa probavnim sistemom. To je direktno povezano sa bešikom i crevima.

A pročitaj ovo sada! Marina je dugo patila zbog mitisera i bubuljica na licu. Mnoge trikove je probala, ali je samo jedan bio uspešan. Njeno lice je sada ČISTO BEZ  BUBULJICA. 

Pročitaj kako je Marina uspela zauvek da se reši bubuljica na ovom linku https://onaportal.com/vise-me-nije-stid-sada-je-moje-lice-bez-ijedne-bubuljice-i-oziljka/

Ovi problemi sa probavom mogu da proizvedu mnogo toksina koji su odgovorni za nastanak bubuljica.

Rešenje:

 • konzumiraj više antioksidativnih namirnica koje mogu osloboditi toksine iz organizma,
 • izbegavaj unos prerađenih ili trans masnih namirnica,
 • pij najmanje 2 litre vode dnevno.

Trans masti se nalaze u mnogim prerađevinama. Poznati su po svom negativnom efektu na zdravlje srca, ali su takođe povezani sa povećanim rizikom razvoja ulcerativnog kolitisa – inflamatorne bolesti creva.

Štaviše, prerađena hrana poput niskokaloričnih pića i sladoleda često sadrži veštačke zaslađivače, koji mogu izazvati probleme sa varenjem. Studije takođe pokazuju da veštački zaslađivači mogu povećati broj štetnih bakterija u crevima.

Na sreću, naučni dokazi sugerišu da ishrana bogata hranljivim sastojcima i antioksidantima štiti od bolesti probavnog sistema.

Stoga, konzumacija balansirane ishrane i ograničavanje unosa prerađenih namirnica može biti ono najbolje što možeš da učiniš za optimalnu probavu.

Značenje bubuljica na licu u donjem delu čela

Bubuljice u ovom području označavaju tvoju mentalnu snagu. Misli se na stres, depresiju, nepravilno spavanje itd.

Rešenje:

 • potrudi se da umiriš um i dušu,
 • ne zaboravi na dobar noćni san.

Da li si znala da nedostatak sna ima itekako drastične posledice na tvoje zdravlje?

Neke od njih mogu da budu i dugoročne. Nedostatak sna utiče na sposobnost mozda da pamti ali to nije ono najgore što može da se desi. Manjak sna može da dovede do povećane koncentracije beta amiloida u mozgu – toksičnog proteina za koji se veruje da je povezan sa Alchajmerovom bolešću.

A kako to sve funkcioniše?

Kad spavaš, ti toksini isparavaju iz mozga. Ali, ako ne spavaš dovoljno svake noći ovaj protein se taloži u mozgu. Što više proteina mozak sadrži, to je veći rizik od razvoja demencije.

Hmm, interesantno zar ne?

Takođe, manjak sna nije dobar za tvoj imuni sistem, jer ga čini otpornim na viruse i prehlade. Dobar san je neophodan i za pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema, jer utiče na regulaciju krvnog pritiska.

Dakle, učini sebi i svom zdravlju uslugu i stvori zdrave navike u spavanju.

 

 

Bubuljice na obrvama značenje

Područja oko i između obrva su povezana sa jetrom. Bubuljice na licu mogu pokazivati na iscrpljenu jetru. Za neke ljude bubuljice su uočene na obrvama zbog loše cirkulacije krvi, visokog nivoa stresa, konzumacije šećera, rafinisane hrane i alkohola.

Rešenje:

 • vežbanje, šetnje i joga su dobre za cirkulaciju krvi i oslobađanje stresa,
 • izbegavaj prerađenu hranu, beli šećer i alkohol.

Krv je odgovorna za razmenu svih materija u našem telu, od kiseonika, do hormona, faktora zgrušavanja, masti i ćelija imunološkog sistema. Tvoja jetra i bubrezi rade veliki posao čišćenja krvi uklanjanjem otpada iz tela. Jetra služi za skladištenje vitamina i minerala kao što su bakar i gvožđe. Ako su telu potrebni, ona ih oslobađa.

Jetra takođe pomaže u razgradnji masti. Može da skladišti ili da oslobađa masti u formi energije. Takođe jetra igra glavnu ulogu u stvaranju zaštitnog faktora imunog sistema koji se bore protiv infekcija, pa stvara proteine koji se bore protiv zgrušavanja krvi, skladišti dodatni šećer u formi glikogena…

Kada se uzmu u obzir ovi faktori, lako je videti koliko je jetra važna za zdravlje osobe.

Dakle, najbolje i najprirodnije je pronalaženje načina koji može da pomogne ovim osnovnim organima da funkcionišu na najefikasniji način.

 

Bubuljice na nosu značenje

Bubuljice koje se pojavljuju na nosu odražavaju loše kardiovaskularno zdravlje. Možda ćeš primetiti promene u nivou krvnog pritiska, holesterola i stresa. Najveći razlog za ovo stanje je loša ishrana.

Naše telo se sreće sa nekoliko zdravstvenih problema kao što je konstipacija, nadutost i loša probava. Zbog toga se na nosu mogu pojaviti bubuljice koje se mogu lako i jednostavno tretirati uz svakodnevnu upotrebu dobrog pilinga za lice i sredstva za čišćenje lica.

Rešenje:

 • opusti se vežbanjem i druženjem sa bliskim osobama,
 • pripazi na ishranu,
 • dobro operi lice kako bi se rešila viška nečistoće ili šminke.

Tvoje srce je centar kardiovaskularnog sistema i od vitalnog je značaja za sve što tvom telu daje život – od transporta kiseonika do pravilnog funkcionisanja imunog sistema. Međutim, hrana koju unosiš i svakodnevne aktivnosti koje obavljaš mogu itekako da utiču na ukupno zdravlje tvog srca i mnogih drugih tkiva koje čine kardiovaskularni sistem.

Dakle, da bi tvoje srce bilo zdravo potrebne su ti adekvatne vežbe praćene zdravom ishranom. Pronađi makar 30 minuta za vežbanje tokom dana.

Zdrava ishrana se sastoji od većine kalorija koje dobijaš iz povrća, voća i hrane bogate vlaknima, kao i proteinima.

Naročito je zdrava riba, kao i nemasni mlečni proizvodi, oraštasti plodovi i semenke.

Bubuljice na licu značenje

Bubuljice na obrazima značenje

Obrazi su u korelaciji sa plućima. Bubuljice na obrazima su uzrokovane brojnim faktorima kao što su alergije, izlaganje suncu, upotreba proizvoda za negu kože koji ne odgovaraju tvojoj koži, pušenje i još mnogo toga.

Rešenje:

 • uvek nanosi kremu za sunčanje kada izlaziš na vlažna mesta,
 • koristi kozmetiku koja odgovara tvom tipu kože,
 • izbegavaj dugotrajno telefoniranje i uvek očisti telefon.

Svaki deo tvog tela zahteva kiseonik iz vazduha koji uzdišeš. Delikatna struktura pluća obavlja složene zadatke disanja i prenosa kiseonika u ostale delove tela. U isto vreme, pomaže u zaštiti tela od spoljašnih faktora. Pluća mogu postati oštećena na mnogo načina i postati manje efikasna u procesu “uzimanja” kiseonika iz vazduha i oslobađanju otpadnog ugljen-dioksida iz tela.

 

Bubuljice na ustima značenje

Kada ne vodiš računa o stomaku i tankom crevu, mogu se pojaviti i velike bubuljice oko područja usta. Ovi problemi nastaju zbog konzumiranja previše masne hrane, šećera a ponekad masni kozmetički proizvodi mogu biti uzrok ovog problema.

Rešenje:

 • jedi sveže namirnice poput povrće, voća, celih žitarica, oraštastih plodova i semena,
 • konzumiraj hranu sa visokim sadržajem vlakana,
 • izbegavaj masnu kozmetiku a uvek koristi dobro sredstvo za čišćenje lica.

Creva su mnogo složenija nego što se može zamiliti, a imaju ogroman uticaj na zdravlje celog tela.

Zdravi stomak doprinosi snažnom imunom sistemu, zdravlju srca, mozga, boljem raspoloženju, zdravom spavanju i efikasnoj probavi…

Bubuljice na bradi i vilicama značenje

Područja brade i vilice su povezana sa reproduktivnim organima, hormonima i bubrezima. Bubuljice se pojavljuju na ovim mestima zbog:

 • hormonske neravnoteže,
 • problema sa bubrezima,
 • tiroidne žlezde,
 • stresa.

Rešenje:

 • ousti se, ne izlađi se stresnim situacijma,
 • setaj, prepusti se rekreativnim aktivnostima…

Hormoni su jedan od glavnih uzroka pojave akni i bubuljica – kao za odrasle tako i za tinejdžere.  Ne zna se tačno kako hormoni utiču na bubuljice, ali zna se da su usko povezani.

Hormoni su odgovorni za razvoj naših lojnih žlezda i tek kada sazreju tokom puberteta dobijamo akne. Tokom puberteta tvoje telo proizvodi višak muških hormona koji stimulišu proizvodnju sebuma u lojnim žlezdama a prekomerna proizvodnja sebuma (poznata kao seboreja) je jedan od simptoma koji može dovesti do nastanka bubuljica i akni.

Dakle, kao što sam pomenula – probaj da se opustiš, vežbaj, šetaj ali nemoj ni da zaboraviš da svakodnevno koristiš sredstvo za čišćenje lica. Osim toga, dobro je da jednom nedeljno naneseš neku dobru masku koja odgovara tvom tipu kože.

Ako tvoja koža nije previše masna, hidratacija lica je takođe uvek dobrodošla.

Bubuljice na/u ušima značenje

Uši su povezane sa bubrezima. Problemi sa bubrezima mogu biti posledica manje količine tečnosti i vode, kao i visokog unosa soli ili kofeina.

Rešenje:

 • očisti bubrege pijući više vode,
 • smanji unos soli i kofeina.

Da bi tvoje telo ispravno funkcionisalo, ono mora da sadrži pravu količinu vode. Jedna od važnih uloga bubrega je uklanjanje viška vode iz tela ili zadržavanje vode kada je telu potrebno više.

Mnoge supstance u krvi i drugim telesnim tečnostima se moraju održavati na odgovarajućem nivou da bi telo radilo kako treba.

Na primer, natrijum (so) i kalijum su minerali koji dolaze iz hrane. Telu su potrebni ovi minerali za dobro zdravlje.  Kada bubrezi rade ispravno, dodatni minerali, kao što su natrijum i kalijum, omogućavaju da se izbacuje voda iz tela u formi urina.

Bubrezi takođe pomažu prilagođavanje drugih minerala potrebama tvog tela, kao što su kalcijum i fosfat (važni za jačanje kostiju, rast i druge funkcije).

Tvoji bubrezi pomažu u uklanjanju otpadnih materija, kao što su urea i kreatinin. Urea i drugi otpad se stvaraju kada telo razlaže proteine, kao što je meso. Kreatinin je otpadni proizvod mišića.

Ako se funkcija bubrega smanjuje, nivo uree i kreatinina u krvi se povećava.

Bubuljice na vratu značenje

Bubuljice u području vrata uzrokovane su nekim bakterijskim infekcijama. Kada tvoje telo nije otporno na borbu protiv takvih infekcija, tvoj vrat će biti sklon bubuljicama.

Naravno, uvek bi trebalo da u tom slučaju potražiš neku dobru kremu ili gel protiv bubuljica koji odgovara tvom tipu kože.

Rešenje:

 • Pij puno vode, prirodnih voćnih sokova i zelenih sokova od povrća,
 • Fokusiraj se na hranu bogatu vitaminima i vlaknima,
 • Nemoj se opterećivati i dovoljno spavaj.

Imunološki sistem radi tako što drži bakterije i patogene van tela, a zatim uništava sve one koje ulaze u telo. Imuni sistem se sastoji od kompleksne mreže ćelija i organa koji štite telo od infekcija. Limfociti su vrsta belih krvnih ćelija koje se bore protiv infekcija i oni su vitalni za efikasan rad imunog sistema.

Sve ovo je jako bitno za održavanje zdravlja tvog tela pa i sprečavanja pojave bubuljica. Zdravlje iznutra je od suštinskog značaja, ali isto tako je važno da vodiš računa o tvom zdravlju i spolja.

Zbog toga, preporučujem ti upotrebu kreme za akne kao i kreme za mitisere kako bi tvoje lice uvek izgledalo lepo i zdravo!

Mapiranje lica i kineska medicina lice opisuje kao ogledalo tvog zdravlja. Ovo je korelacija između bubuljica i tvog ukupnog zdravlja prema staroj kineskoj medicini.

Da li si čula za ovu metodu mapiranje lica i kako ti se čini?

Misliš li da ima istine u ovome i da li si spremna da učiniš još danas nešto za svoje zdravlje?

Avatar

Ksenija Lončar

Volim da pišem o lepoti. Lepoti žene. Sve počinje od nege, a to su teme o zdravoj kosi, telu bez celulita, bez bora na licu i upornih bubuljica.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test