Naslovna » Kako da ubrzaš rast obrva?
Lice

Kako da ubrzaš rast obrva?

rast obrva

Rat obrva je za mnoge žene pitanje koje ih jako muči. Danas ću ti objasniti koji je najbolji način da dobiješ lepe, guste obrve, bez trajnih korekcija.

Moda tankih obrva je davno prošla. Nikad se nisu cenile guste, izražajne obrve kao što je to danas. Mnoge žene pribegavaju senkama za obrve, olovkama za obrve, raznim pomadama za docrtavanje, pa čak i tetoviranju obrva, kao što je japansko iscrtavanje obrva.

Međutim, ako ne želiš da ulažeš toliko vremena i u šminkanje, a ni para u dodatne tretmane za iscrtavanje obrva, najjednostavniji način je da poboljšaš rast svojih obrva.

Mnogima se desilo da se zanesu, previše počupaju i stanje obrve i onda imaju osećaj da obrve više nikad neće da porastu.

Misle kako će zauvek ostati male i da su rast i podizanje obrva nemogući. Na tvoju sreću to uopšte nije tačno i postoje različiti načini da značajno ubrzaš rast obrva.

Da li si znala da rast obrva možeš ubrzati i pospešiti na sasvim prirodan način?

Da, istina je, a ja ću ti otkriti i kako.

Kako pospešiti rast obrva?

Postoji nekoliko načina da pospešiš rast svojih obrva. Ključ je u tome da imaš dovoljno strpljenja. Kao i sve dlake na glavi, tako i obrve imaju cikluse rasta. Ne rastu sve dlake na obrvama u isto vreme i istom brzinom i zato neće izrasti magično za 7 dana.

Ali postoje stvari koje treba da praktikuješ ukoliko želiš da ubrzaš ovaj inače spor proces.

Budući da je svaka dlaka povezana sa sićušnim krvim sudom, stimulisanje dotoka krvi u područje obrva može podstaći njihov rast. 

Savet je da odvojiš svaki dan malo vremena za mikromasažu obrva. Ova masaža ne treba da traje dugo, dovoljno je da 30-60 sekundi lagano, vrhovima prstiju masiraš ovo područje. Na ovaj način stimulisaćeš dotok krvi, a samim tim ćeš i podstaći rast dlaka na ovom području.

Takođe, ono što možda nisi znala, jeste da je u osnovi jakih, zdravih dlaka, mediteranska ishrana. Tako da je veoma bitno da obratiš pažnju na svoju ishranu ukoliko želiš da pospešiš rast obrva. Cilj je da jedeš što više voća i povrća, integralne žitarice, mahunarke, orašaste plodove i ribu. 

Proveri i nivo vitamina D, B12, gvožđa i cinka, Nedostatak ovih vitamina i minerala može da dovede do loših i lomljivih dlaka na obrvama. Ukoliko je potrebno uvedi i suplemente.

A vidi sad ovo!

Marija se dugo borila da ubrza rast trepavica i da konačno dobije savršen oblik obrva.

Koristila je veštačke trepavice, a lepak joj je još više oštetio dlaku. Kada je mislila da rešenja nema, baš tada se pojavio odgovor.

Ne, nije reč o nadogradnji.

Saznaj šta je Mariji pomoglo da ubrza rast svojih obrva i trepavica. A za to joj je potreban samo jedan minut dnevno.

Više o tome na linku https://onaportal.com/konacno-imam-duge-trepavice-i-guste-obrve-bez-nadogradnje-i-iscrtavanja/

Šta je još važno da znaš?

Isto tako, savetujem ti da smanjiš upotrebu jake kozmetike, poput raznih pomada i gelova za obrve. Koliko god da oni trenutno čine estetski dobar efekat, moguće je da dugotrajno umanjuju kvalitet tvojih obrva i usporavaju njihov rast i zato ih treba koristiti umereno.

Bitna stavka je i nega obrva. Poput kose i dlake na obrvama trebaš hraniti, negovati i hidrirati. Tu su razna ulja i serumi, u daljem tekstu, moći ćeš da pročitaš nešto detaljnije o tome.

Još od davnina se koriste različita sredstva kako bi se pospešio rast obrva.

rast obrva prirodnim putem

Rast obrva prirodnim putem

Osim što ćeš koristiti razne preparate da pospešiš rast obrva, u tom periodu je bitno da ne preteruješ sa čupanjem obrva. Koliko god da ti je možda teško da se odvikneš od ove navike, moraćeš da držiš ruke dalje od pincete.

Dok aktivno koristiš neko ulje ili serum za rast obrva preporučujem ti da maksimalno smanjiš čupanje obrva ili čak i da ih ne čupaš neko vreme.

Preterano čupanje stvara stres na koren dlake i onemogućava njihovu regeneraciju nekad čak i na duži vremenski period. 

Preporučuje se i da obrve redovno češljaš, dovoljno je 30 sekundi dnevno, isto kako bi pospešila mikrocirkulaciju i na taj način podstakla ubrzan rast dlake.

Kad smo već spomenuli serum, hajde da vidimo onda kako on deluje na obrve.

baner

1.Serum za rast obrva

Jedna od najefikasnijih stvari koje bih preporučila za rast obrva jeste serum.

Serum “radi” na više načina. Razlog tome je što se za razliku od ulja, koja ću ti kasnije predstaviti, sastoji od mnogo više aktivnih supstanci koje deluju u isto vreme na različite načine.

Često ćeš imati prilike da vidiš u sastavu seruma za rast i vitamin E i ricinusovo ulje i kokosovo ulje i još mnoge druge sastojke. Serum je najbolji način da za rast obrva dobiješ apsolutno sve, za šta bi ti trebalo mnogo drugih ulja i komponenti.

Serum za rast obrva često dolazi sa adekvatnom četkicom pa se lakše nanosi, a najčešče se i brže upija, pa možeš da ga koristiš i ujutru u uveče.

Serum ima još nešto što ulja namaju, a to je dejstvo na aktivnu fazu folikula dlake, kada se ona umnožava i na taj način se aktivira više folikula nego što bi to inače bio slučaj i tako obrve postaju gušće već nakon 28 dana. Uz to, serum hidrira kožu, neguje već izraslu dlaku i čini je jačom i punijom.

Serumi za obrve su poslednjih godina pravi hit u svetu i nema žene koja ga je koristila, a da se nije oduševila. Plus, biraj onaj koji deluje i kao serum za rast trepavica i obrva u isto vreme.

2.Ulje za rast obrva

Razna prirodna ulja osim što se koriste za negu lica i protiv bora efikasna su i za rast tvojih obrva. Bitno je da uvek biraš hladno ceđena ulja, koja nisu prošla kroz razne industrijske obrade, jer na taj način gube svoja pozitivna svojstva. Ulja su lako pristupačna i nisu skupa. 

Kao što sam već pisala jedna od najboljih su ricinusovo i kokosovo ulje. Pored njih ima jos nekoliko dobrih ulja koja možeš uvrstiti u upotrebu kada je u pitanju nega i rast obrva.

Bademovo ulje je jedno od boljih kada želiš da pospešiš rast obrva. Bogato je monozasićenim mastima, vitaminom E, magnezijumom, kalcijumom i drugim sastojcima koji utiču na brži rast.

Osim na obrve možeš ga koristiti i za rast trepavica. Bademovo ulje štiti dlaku obrva i trepavica od lomljenja i oštećenja. Ulje koristi pred spavanje i pazi da ne dođe u kontakt sa očima.

Vitamin E je uljasta supstanca koju možeš kupiti u apoteci i snažan je antioksidans. On takođe i dobro hidrira obrve i poznati je kao “vitamin lepote”: Vitamin E oblaže dlaku obrve, hidrira kožu, pravi barijeru za toksine i stimuliše njihov rast.

Osim toga, podstiče mikrocirkulaciju koja omogućava da se vrši pravilna nega i ishrana folikule dlake. Vitamin E ima značajnu ulogu protiv starenja, a poznato je da do proređivanja obrva dolazi dobrim delom usled procesa starenja. Vitamin E za lice koristi pred spavanje, svaki dan, i obavezno prvo proveri da li ti možda izaziva iritacije na koži pomoću već spomenutog spot testa.

Arganovo ulje je takođe bogato antioksidansima, vitaminom E, masnim kiselinama i odlično hidrira obrve i čini da obrve rastu brže. Može da se nanosi i na trepavice čineći ih gušćim i dužim, kao odličan serum za rast trepavica. Kao i sva druga prirodna ulja, najbolje ga je nanositi noću, pred spavanje.

Ricinusovo ulje za obrve

Sigurno ti je već veoma dobro poznato ricinusovo ulje. Ricinusovo ulje koristi se za nokte, za različite kozmetičke probleme, kosu i još mnoge druge stvari.

Moguće da do sad nisi čula da je ricinusovo ulje fenomenalna stvar za rast obrva i moraš ga probati.

Zašto je ricinusovo ulje toliko dobro za rast tvojih obrva?

Glavni sastojak ricinusovog ulja koji pomaže kada je rast obrva u pitanju jeste ricinska kiselina. U jednoj studiji u Velikoj Britaniji koja je sprovedena na muškim dobrovoljcima, dokazano je da je manjak dlaka kose i obrva rezultat visokog nivoa proteina koji se zove prostangladin D2.

U istoj studiji dokazano je da ricinska kiselina inhibira ovaj proetin i na taj način pomaže da dlake koje su opale ponovo izrastu!

Pre nego što kreneš da koristiš ricinusovo ulje za obrve treba da odrediš spot test, kako bi utvrdila da li si možda alergična na ovo ulje. To radiš tako što jednu kap ricinusovog ulja namažeš deo kože na ruci iza lakta i sačekaš 24 sata da vidiš da li postoji neka iritacija ili osip.

Većina ljudi nije alergična na ovo ulje i može bezbedno da ga koristi.

Ricinusovo ulje se upotrebljava na sledeći način:

 1. Izaberi doba dana kada ćeš koristiti ulje i neka bude svaki dan u približno isto vreme. Savetujem da to bude uveče pred spavanje, kako bi višak ulja ostao na koži i upio se u toku noći.
 2. Pre nanošenja ulja skini šminku i temeljno očisti lice i obrve blagim sredstvom za umivanje.
 3. Za nanošenje ulja možeš da koristiš parče vate ili tupfera, a idealno je ako imaš čistu četkicu od maskare. 
 4. Pažljivo nanesi ricinusovo ulje na obrve i blago umasiraj. Izbegavaj kontakt ulja sa očima, a ukoliko uđe u oči odmah isperi!
 5. Ujutru isperi obrve mlakom vodom i sredstvom za čišćenje kože koje i inače koristiš.

Kao što sam već rekla, dlake rastu u ciklusima i nekad je potrebno i do 12 nedelja da izrastu sve dlake. Budi uporna u upotrebi ricinusovog ulja, strpljivo ga koristi makar mesec dana kako bi videla rezultate.

Kokosovo ulje za rast obrva

Ovo je još jedno ulje poznato po mnogim svojim korisnim svojstvima. Koristi se u ishrani, zatim za negu kose, a kokosovo ulje moćno je i za bore oko očiju!

Njegova sposobnost da dobro vlaži i hidrira kožu, zatim neguje i štiti samu dlaku čini ga idealnim za rast obrva. Kokosovo ulje sprečava oštećenja na dlaci i njeno kidanje.

Samim tim obrve postaju gušće i bujnije.

baner

Kokosovo ulje bolje penetrira u koren dlake od bilo kog drugog ulja. Održava vlagu i usporava njen gubitak i smanjuje opadanje obrva. Ovo rezultuje jačim i lepšim obrvama.

Laurinska kiselina koja je u sastavu kokosovog ulja ima antigljivična i antibakterijska svojstva i štiti kožu obrva od raznih kožnih i gljivičnih infekcija, pa samim tim i dlake obrva i omogućavaju zdrav rast obrva.

Kokosovo ulje se nanosi na sledeći način:

 1. Čistim prstom ili tupferom zahvati manju količinu kokosovog ulja iz tegle.
 2. Nežnim pokretom nanesi ulje na obrvu od unutrašnjeg ka spoljašnjem delu (u pravcu rasta dlake) pazeći da ulje naneseš i na kožu ispod obrve.
 3. Isti proces ponovi i na drugoj obrvi.
 4. Ostavi da odstoji ulje na obrvama preko noći i ujutru obriši višak čistim tupferom, pre umivanja.

Kokosovo ulje je bezbedno i nema kontraindikacije. Iako su alergije jako retke, ako nisi do sad koristila kokosovo ulje proveri da li si alergična tako što ćeš manju količinu ulja staviti na unutrašnji deo ruke i sačekati 24h da vidiš da li će se možda pojaviti neke neželjene reakcije.

Isto kao i ricinusovo i kokosovo ulje pazi da ne dođe u kontakt sa očima, a u slučaju da dođe, odmah isperi mlakom vodom.

rast obrva

3.Vazelin za rast obrva

Vazelin je još jedan tajni sastojak koji osim što pomaže za podočnjake, strije i ispucale usne može ti biti odličan saveznik ako te muči rast obrva.

Vazelin je napravljen od mineralnog ulja i voska i ovi sastojci pomažu da se hidrira suva koža ispod obrva i na taj način pomažu da se olakša i ubrza njihov rast.

Vazelin takođe čini i da obrve vizuelno izgledaju gušće i jače.

Osim što je koristan kada je u pitanju rast obrva, vazelin krasi i osobina da se ponaša kao gel za obrve, pa će tako držati obrve na mestu bolje od bilo kog drugog gela za obrve.

Vazelin se koristi na sledeći način:

 1. Izaberi vazelin koji u sebi nema parfem kako ti ne bi iritirao predeo oko očiju.
 2. Dobro očisti kožu od šminke, operi je gelom za umivanje i osuši peškirom. Veoma je bitno da koža bude potpuno čista pošto vazelin pravi barijeru na koži i ne želiš da ispod ostanu nečistoće.
 3. Nanesi vazelin čistim prstima ili tupferom na obrvu od unutra ka spolja, u pravcu rasta dlake.
 4. Vazelin ne mora da se ispira i možeš da ga nonosiš i do 4 puta dnevno.

Vazelin je potpuno siguran za upotrebu i ništa te ne košta da pokušaš da pospešiš rast obrva sa njim.

Često se kaže kako su obrve ram lica i zaista je to istina. Obzirom koliko izgled obrva utiče na celokupan izraz lica dajući mu pečat, veoma je bitno da odneguješ lepe, guste i prirodne obrve. Svaka žena može da ima lepe obrve ukoliko vodi brigu o njima, a poslednjih godina zaista je postao imperativ imati izražene, definisane obrve.

Ako do sad nisi ništa koristila za rast obrva preporučujem da kreneš i bićeš i više nego oduševljena i zadovoljna rezultatima, a komplimenti za tvoj novi izgled će pljuštati na sve strane!

Test