Naslovna » Konačno! Kako da odrediš pravu veličinu brushaltera?
Telo

Konačno! Kako da odrediš pravu veličinu brushaltera?

kako odrediti veličinu brushaltera

Tvojoj zabuni je kraj. U ovom tekstu ću ti objasniti da biranje veličine brushaltera nije bauk. I ne, nisam pogrešila. Sasvim je moguće da ti odgovara više od jedne veličine brushaltera!

Veliki broj žena ide naokolo sa loše odabranom veličinom grudnjaka. To nije samo modni greh, jer loše odabrani brushalter može da se useca u kožu što dalje izaziva bol. 

Naravno, svaka žena koja je kupovala grudnjak u rasponu od nekoliko godina zna koliko može biti teško kupiti pravu veličinu brushaltera, jer ta veličina može da se menja.

Samo neki od faktora koji utiču na veličinu grudi su oscilacije u težini, trudnoća i hormonske fluktuacije.

Druga stvar koju moraš imati u vidu jeste da se tvoja veličina brushaltera može razlikovati u zavisnosti od proizvođača. Te razlike nisu drastične, ali svakako mogu uticati na to kako ti brushalter stoji. 

Zato obavezno moraš zapisati svoje mere na papiriću ili u telefonu kad ideš u kupovinu. Takođe, obavezno isprobaj brushalter prilikom kupovine. U nastavku teksta ću ti pojasniti kako brushlater u pravilno izabranoj veličini treba da ti stoji.

Određivanje veličine brushaltera

Mnogim devojkama se čini da je kupovina većeg broja brushaltera odličan način da učine svoje grudi većim. Zapravo, činjenica da nose brushalter koji im je veliki je i te kako primetna.

Međutim, mnoge devojke koje su probale veći grudnjik, brzo su i shvatile da to nije rešenje za veće grudi!

Jedina stvar koja im je pomogla, bile su prirodne metode, poput krema za uvećanje grudi, čak neke su tvrdile sa im je piskavica uvećala grudi.

Dakle, postoje mnogo bolje, bezbedne metode kojima možeš na prirodan način povećati grudi. Više o njima ću ti reći u nastavku teksta. U svakom slučaju, moraš znati kako da izabereš brushalter koji će ti stajati savršeno. 

Da bi konačno odredila koja veličina brushaltera ti odgovara treba ti samo jedna stvar, a to je santimetar.

Za najtačnije merenje će ti biti potreban asistent.

Najpre bi trebalo da skineš brushalter i rukama blago obuhvatiš grudi, dok osoba koja ti pomaže, obavlja merenje. Ukoliko ti nije prijatno da sa nekim podeliš ovo iskustvo, možeš sama da odrediš veličinu brushaltera.

Ovog puta, obavezno nosi brushalter. Tako ćeš izbeći dobijanje pogrešne veličine zbog toga što su ti se grudi blago spustile bez grudnjaka.

veličina brushaltera

Brojevi i veličina brushaltera

Kako bi odredila koja veličina brushaltera će ti savršeno odgovarati, najpre moraš odrediti broj brushaltera. To ćeš uraditi tako što ćeš izmeriti obim grudnog koša, ali ispod grudi. Pritom, moraš poštovati nekoliko pravila:

  • Stani uspravno ispred ogledala, ali vodi računa da si i opuštena. Nemoj udisati vazduh; treba ti mera koja se dobija pri izdisaju.
  • Ako sama pokušavaš da odrediš koja veličina brushaltera ti odgovara, obuci grudnjak koji ti u ovom momentu najbolje odgovara. 
  • Ukoliko meriš uz nečiju pomoć, šakama obuhvati grudi, dok ti druga osoba meri obim ispod grudi.

A da pročitaš koju fantastičnu stvar nam je Dragica otkrila za veće grudi! 

Tražila je za sebe samo najbolje i isključivo prirodno rešenje. Konačno je uspela DA UVEĆA SVOJE GRUDI i kako kaže sada je presrećna.

Saznaj kako je Dragica uvećala svoje grudi na ovom linku https://onaportal.com/ona-zna-otkriva-za-tebe-najbolji-tretman-za-vece-grudi/

 

Što se samog merenja tiče, proces je jednostavan.

Postavi santimetar na leđa u nivou gde bi trebalo da budu ili jesu kukice kojima se grudnjak zakopčava.

Potom, polako obavijaj santimetar oko grudnog koša, ispod grudi, sve do udubljenja između grudi. Vodi računa da santimetar nije ni previše zategnut, niti opušten. 

Prilikom merenja treba da zaokružiš obim ispod grudi na najbliži ceo broj. Na primer, ako dobiješ 80,2 cm, slobodno zaokruži na 80 cm. Takođe, primetićeš u tabeli veličina koju sam pripremila dole da se broj brushaltera ne odnosi uvek na tačan broj koji si dobila pri merenju.

Recimo, ako je tvoj obim ispod grudi 78 cm, tvoj broj brushaltera je zapravo 80. 

Veličina korpi brushaltera

Sada kad znaš broj brushaltera, moraš da odrediš veličinu korpe. Opet ti treba santimetar i, ako je moguće, nečija pomoć. 

Stavi santimetar na leđa i lagano ga savijaj ispod pazuha, preko bradavica, do udubljenja između grudi. Vodi računa da je santimetar postavljen u pravoj liniji, paralelno sa zemljom. Takođe, vodi računa da nije previše zategnut niti opušten. 

Sada, od broja koji si dobila oduzmi broj koji se odnosio na širinu grudnog koša ispod grudi.

Razlika između ova dvoja broja određuje veličinu korpe. Pritom veličina korpe se obeležava slovima, ne brojevima i to od najmanje A korpe do najveće H korpe. Da bi ti bilo lakše, dole ću ti dati tabelu gde je jasno prikazano koje veličine brushaltera postoje.

Tabela veličina brushaltera

Sada kad imaš sve mere, samo treba da u ovim tabelama pronađeš koja veličina brushaltera ti odgovara:

Broj 

brushaltera

65707580859095100
Obim ispod grudi u cm63-67 cm68-72 cm73-77 cm78-82 cm83-87 cm88-92 cm93-97 cm98-102cm

 

Razlika u obimu grudi i obimu grudnog koša ispod grudi12-14 cm14-16 cm16-18 cm18-20 cm 20-22 cm 22-24 cm24- 26 cm26-28 cm
Veličina korpeABCDEFGH

 

Na primer, ako je tvoj obim ispod grudi 84 cm, a razlika između obima grudi i obima ispod grudi 17 cm, onda je tvoja veličina brushaltera 85C.

Zapamti, koju god veličinu brushaltera da si dobila, to je najverovatnije tvoja veličina. Da bi bila 100% sigurna da će ti grudnjak odgovarati, moraš da ga isprobaš.

Kako onda kupovati brushalter?

Da bi bila sigurna da će kupovina novog grudnjaka biti jednostavan proces, pre kupovine se moraš pripremiti. Osim veličine brushaltera zabeležene na papiriću ili u telefonu, postoji još nekoliko sitnica koje možeš da uradiš da bi sebi olakšala kupovinu:

  • Vodi računa o odeći – nemoj oblačiti bluze koje se teško svlače i oblače. Takođe, ako već imaš grudnjak koji se otkopčava napred, obuci njega. Tako će ti isprobavanje više različitih grudnjaka biti lakše i ceo proces će teći brže.
  • Pažljivo izaberi radnju  -nemoj ići u radnje koje prodaju odeću, obuću i veš. Umesto toga, poseti radnje koje prodaju samo veš. Pošto su se spezijalizovani za proizvodnju i prodaju veša, veće su šanse da će ti neka od veličina grudnjaka koje prodaju stajati kao salivena. Pored toga, iskusni radnici u tim radnjama će sigurno znati da ti daju još koji koristan savet.
  • Biraj brushaltere različitih proizvođača – pritom, slobodno uzmi i brushaltere za broj veće ili manje od veličine brushaltera koju si izračunala. Tako ćeš steći utisak ne samo koji proizvođač grudnjaka je uradio najbolji posao, već i koja veličina brushaltera tog proizvođača ti odgovara.

Kako probaš brushalter?

Sigurna sam da i sama znaš da svaki grudnjak ima nekoliko pari kukica uz pomoć kojih se zakopčava.

Prilikom probanja, iskoristi prve kukice, na spoljašnjem kraju.

Samo brushalter koji ti odgovara kad je najširi može biti dobar kandidat. Ako se pitaš čemu onda služe unutrašnje kukice, ne brini i one imaju svoju svrhu.

Naime, svaki grudnjak se vremenom, zbog nošenja i pranja, isteže i širi. Tada na scenu stupaju unutrašnje kukice kojima ćeš donekle nadomestiti štetu.

Sada kad je zakopčan brushalter na tebi, treba da izvedeš par testova kako bi bila sigurna da će ti pristajati perfektno. 

Najpre moraš proveriti koliko je tačan broj u veličini koju si prethodno izmerila. Ukoliko te brushalter steže na leđima, toliko da ti se useca u kožu, treba da pređeš na isprobavanje većeg broja brushaltera.

Međutim, ako te muči višak kilograma, sasvim je moguće da ti se malo kože preliva preko dela brushaltera, čak iako nosiš pravu veličinu brushaltera. 

Ukoliko nema usecanja, onda treba da proveriš da ti broj nije veliki. To ćeš uraditi tako što ćeš staviti prste ispod dela brushaltera gde se zakopčava i pomerati prste levo-desno. Ukoliko si uspela da uguraš prste i pomeraš ih bez problema, treba da pređeš na manji broj brushaltera. Brushalter pravog broja  treba da bude zategnut, ali ne i da te steže.

Sada kad si prilično sigurna da je broj brushaltera u redu, ostaje ti samo jedan test koji se tiče broja brushaltera. Ovaj test se odnosi na položaj trake pozadi. Ona nikako ne bi trebalo da stoji previsoko, između lopatica.

Idealno, traka treba da bude paralelna sa zemljom.

Nakon što si utvrdila da je broj brushaltera u redu, treba da se postaraš da ti korpica odgovara. Najpre pogledaj u deo brushaltera gde se korpice spajaju. Ako postoji i minimum prostora između kože i tog dela brushaltera, korpica ti je premala. Na primer, ako si isprobavala 80A, sada treba da probaš 80B.

Potom, stavi palčeve na brushalter, u delu ispod pazuha. Polako pređi palčevima preko dela brushaltera gde su ivice korpa. Ako osećaš da je makar delić grudi van korpice, skini taj grudnjak i pređi na isprobavanje brushaltera sa većom korpom.

Sada je ostalo još da proveriš bretele.

Potrebno je da zategneš bretele, tako da ti ne spadaju, ali se i ne usecaju. Pritom, što si viša, manje ćeš morati da zatežeš. Vodi računa da ne zategneš previše, u pokušaju da ubediš sebe da ti grudnjak sa većim korpicama pristaje. Veruj mi, postoje bolji način da povećaš svoje grudi. 

Wonderbra kao rešenje za veće grudi?!

Prosto obući brushalter sa većom korpicom kako bi učinila grudi većim nije dobro rešenje. Međutim, postoje specijalni grudnjaci u čije korpice se dodaju grudnjaci kako bi tvoje grudi izgledale veće. Originalno su se zvali Wonderbra, ali su danas poznati i kao push-up grudnjaci. 

Međutim, na ovaj način samo prividno povećavaš svoje grudi. Postoje daleko efikasnije,prirodne metode koje će stvarno povećati tvoje grudi, a jedna od njih je svakako krema za veće grudi.

Krema za povećanje grudi

Ako silno želiš da vidno povećaš grudi, ali ne želiš ili ne možeš na operaciju, postoji samo jedno rešenje, a to je krema za povećanje grudi. 

Pritom, nemoj se zadovoljiti bilo kakvom kremom. Potraži neku koja sadrži prirodne sastojke poput fitoestrogena ( najčešće u obliku prirodnih ekstrakata) i šea puter. 

Rezultate bi trebalo da vidiš nakon mesec do mesec i po dana. Pored povećanja grudi, tvoja krema bi trebalo da zategne opuštene grudi i da ih učini čvršćim.

veličine brushaltera

Vežbe za povećanje grudi

Postoje brojne vežbe kojima možeš povećati svoje grudi. Sklekovi jačanjem grudnih mišića čine grudi vidljivo većim. U zavisnosti od toga koliko si u formi, možeš da isprobaš najjednostavniju verziju ovih vežbi za povećanje grudi ili nešto zahtevnije, ali i delotvornije varijante. 

Pored toga, možeš ojačati grudne mišiće dizanjem tegova.

Pritom, biraj tegove koji će moći da utiču na jačanje tvojih grudnih mišića, a to su tegovi između 3,5 do 6 kg. 

Ishrana 

Verovala ili ne, hrana je sjajan način da povećaš grudi! Ako si ikad bila u situaciji da imaš koji kilogram viška, sigurna sam da si primetila da su ti i grudi postale veće.

Zato, ako si trenutno mršavica koja mašta o većim grudima, povećan unos kalorija je možda rešenje koji si tražila.

Međutim, ako prosto želiš veće grudi bez nabacivanja kilograma, prosto počni da jedeš više hrane bogate fitoestrogenima ili čak da piješ čajeve za rast grudi.

Hrana bogata ovim jedinjenjima utiče na povećanje grudi, a možeš ih naći u soji, sočivu, pasulju, jabukama, šljivama, lanenom semenu, orasima…

Tablete za povećanje grudi

Jedan od načina kako možeš povećati grudi jeste uzimanjem specijalnih tableta za povećanje grudi. Sve tablete koje dovode do povećanja grudi u sebi sadrže hormone. U nekim slučajevima se radi o tabletama sa prirodnim ekstraktima koji su bogati fitoestrogenima.

Međutim, postoje i tablete koje sadrže hormone sintetskog porekla koji mogu dovesti do povećanja grudi. Tablete za kontracepciju su primer takvih tableta. U svakom slučaju, nemoj uzimati bilo kakve lekove bez saveta lekara! 

Za kraj, samo ti želim reći da ne treba da odustaješ, ma koliko ti se potraga za pravom veličinom brushaltera činila uzaludna. Izmeri oba obima, izračunaj broj brushaltera i veličinu korpe i hrabro kreni u isprobavanje brushaltera. Zapamti, čak i u toku jedne kupovine se može desiti da ti odgovaraju dve veličine brushaltera različitih proizvođača. 

Kakvo je tvoje mišljenje kada su kupovina i veličina brushlatera u pitanju? Piši nam u komentarima.

Test