Naslovna » Neobični trikovi za veće usne!
Lice

Neobični trikovi za veće usne!

trikovi za veće usne

Trikovi za veće usne mogu biti pravo rešenje kad ne želiš da probaš injekcije. Otkirvam ti najbolje trikove koji deluju brzo i bezbolno, naravno.

Već neko vreme među slavnim osobama dominira trend punih usana. Mnoge od njih koriste filere da bi dobili punije usne, ali procedura je invazivna i rizična. 

Pritom, zašto bi koristila filere kad postoji mnoštvo zgodnih trikova koji će ti dati jedre, pune usne za tili čas. Pročitaj pažljivo ovaj tekst i odaberi trik koji ti najviše odgovara.

Trikovi za veće usne!Sve kreće sa negom!

Pre nego što ti objasnim koliko šminkanje može biti korisno kad poželiš da učiniš usne prividno većim, moram da te uputim kako da adekvatno nahraniš i hidriraš usne. Ne samo da će nadknadno nanesena šminka bolje izgledati, već i sama nega usana utiče na veličinu usana.

 

Piling za usne 

Što su tvoje usne glatkije, više svetlosti reflektuju što ih čini vizuelno većim. Pritom, najlakši način da dobiješ glatke usne jeste da koristiš piling za usne

Najbolje od svega što postoje pilinzi koji će ishraniti i hidrirati kožu tvojih usana, a i oni koji sadrže supstance koje će učiniti tvoje usne većim. Takođe, blaga masaža usana prilikom nanošenja pilinga na usne pospešuje cirkulaciju u usnama što dodatno čini usne većim.

 

Balzam za usne

Korišćenje balzama za usne je korak koji ne smeš preskočiti, ako si ozbiljno rešila da dobiješ punije usne. Ne samo da balzam za usne sadrži hidratantne sastojke koji mogu popuniti fine linije i tako učiniti usne punijim, već i predstavlja odličnu podlogu za ruž ili sjaj za usne. Međutim, ukoliko nisi obožavalac šminkanja možeš koristiti balzame za usne u boji.

 

Serum za punije usne

Najefikasnije i najbezbednije rešenje za punije usne je definitivno serum za punije usne. Ne samo da serumi za veće usne koji sadrže prirodne sastojke povećavaju usne, oni ih hidriraju i ishranjuju. Dakle, oni su slični balzamima za usne, samo sa dodatnom funkcijom povećanja usana.

Najbolji u ovoj klasi preparata sadrže supstance poput glicerida masline i hijaluronske kiseline koje štite nežnu kožu usana od isušivanja. Takođe, sadrže i supstance koje poboljšavaju prokrvljenost usana kao što su cimet i mentol.

Iz tog razloga, ne treba da te čude što je cimet za usne još jedan od trikova za veće usne.

Najbolje od svega što nanošenje ovakvih seruma može vratiti prirodnu boju usana. Tako da, ako su ti cilj veće usne, ali  i prirodan izgled, ovim trikom možeš zameniti vežbe, balzam za usne i šminkanje. 

Sanja je dugo vremena imala manjak samopuzdanja, jer nije uspevala da nađe rešenje za svoje usne. Često bi bile suve, a iznad svega želela je VEĆE USNE. Bojala se operacija, pa je tražila neko drugo prirodne rešenje.

Kako je Sanja uspela na prirodan način da uveća svoje usne, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/zelis-socan-poljubac-koji-on-nikada-nece-zaboravitiotkricu-ti-tajnu/

trikovi za punije usne

Šminkanjem do punijih usana

Sada kad si pružila usnama negu kakvu zaslužuju, vreme je da saznaš koji trikovi za veće usne postoje u arsenalu najpoznatijih šminkera. Ali, moram da ti naglasim da ovi trikovi za punije usne čine usne prividno, ne i stvarno, većim. Međutim, zbog njihove popularnosti ću ih svakako spomenuti. 

 

Korektor ili tečni puder za veće usne

Pre nego što zgrabiš ruž ili sjaj za usne, trebalo bi da naneseš malo korektora ili tečnog pudera na usne. Mala količina bilo kog od ova dva proizvoda nanesena duž linije usana predstavlja odličnu osnovu za šminkanje.

Kad staviš ruž kasnije, dobićeš glatkiji finiš, samim tim više svetlosti se reflektuje od tvojih usana i one izgledaju veće.

Izbor ruža za usne

Možda ti zvuči čudno, ali izbegavaj tamne nijanse ruža za usne jer će ti one učiniti usne vizuelno manjim. Umesto toga, izaberi svetlo roze ili nijanse u boji kože kako bi tvoje usne izgledale veće. 

Ako ružem za usne nisi postigla željeni efekat, bela olovka za oči ti može pomoći. Sve što treba da uradiš jeste da, nakon nanošenja ruža za usne, naneseš belu olovku na sredinu usana. Potom, prstom tapkaj da izblendaš olovku. Cilj ti je da dobiješ svetliji deo na sredini usana, bez oštrih prelaza između ruža i olovke. Na ovaj način, tvoje usne će izgledati veće. 

 

Olovka za usne 

Šminkeri se kunu u ovaj trik za punije usne: olovkom za usne popunjavaju cele usne! Ako i ti želiš da isprobaš ovaj trik za punije usne, najpre uzmi olovku za usne koja je za nijansu do dve tamnija od tvoje prirodne boje usana. Potom, iscrtaj usne kao što bi i normalno uradila sa olovkom za usne. Za kraj, istom tom olovkom popuni cele usne. I na taj način si dobila prividno veće usne.

Pored toga, možeš da učiniš usne punijim tako što ćeš malo iscrtati usne van prirodne linije tvojih usana. Ali, moraš biti pažljiva! Čak i najmanja greška može učiniti da izgledaš neprirodno ili čak neuredno. 

Ako ipak želiš da probaš ovaj trik, evo šta treba da uradiš:

 • Pripremi usne – piling za usne i malo balzama za usne su odlična polazna osnova.
 • Stavljanje prajmera – u ovom slučaju to je korektor ili tečni puder nanet na usne.
 • Definiši usne – nacrtaj slovo X u nivou filtruma i potom blago iscrtaj usne van njihovih granica. Postaraj se da su iscrtane linije simetrične i izjednačene. 
 • Popuni usne – popuni usne istom olovkom za usne, pri čemu pritisak prilikom nanošenja olovke treba da bude slabiji. Tako će nijansa na sredini usana biti svetlija i tvoje usne izgledati vizuelno većim.

Sjaj za usne 

Ako si izbegavala sjajeve za usne, a želiš veće usne, mnogo si propustila. Sjajevi za usne čine usne vizuelno punijim tako što reflektuju svetlost.

Za još bolje rezultate, možeš iskoristiti sjaj za usne sa sastojcima koji poboljšavaju cirkulaciju u usnama i tako ih čine većim. Ovakav sjaj za usne će učiniti stvarno većim do sat vremena nakon nanošenja. Ali, za razliku seruma koje sam gore spomenula, ovi sjajevi uglavnom ne ishranjuju kožu usana. Štaviše, često isušuju kožu usana. Takođe, ako naneseš sjaj na suve i ispucale usne, izgledaćeš neuredno.

 

Hajlajter i konturisanje 

Samo malo količina hajlajta naneta na Kupidonov luk (poznat i kao filtrum; udubljenje tik iznad gornje usne) će učiniti tvoje usne vizuelno većim. Ovaj trik za veće usne je uspešan zahvaljujući refleksiji svetlosti.

Pored toga, trebalo bi da naneseš malo bronzera ispod sredine donje usne. To suptilno konturisanje će tvoju donju usnu učiniti vizuelno punijom.

Vežbe za povećanje usana

Kako starimo, naše lice gubi mišićni tonus i cirkulacija se pogoršava. Zbog toga usne izgledaju tanje. 

Vežbe za povećanje usana zatezanjem mišića oko usta i poboljšanjem cirkulacije će učiniti tvoje usne većim. Preciznije rečeno, ove vežbe stimulišu produkciju kolagena. Ovaj moćni protein popunjava fine linije na tvojim usnama.

Ovo su definitivno najbolje vežbe i trikovi za veće usne koji će ti biti od koristi!

Vežba 1.Nasmeši se i poljubi

Započni prvu vežbu tako što ćeš razvući što širi osmeh, pri čemu usta treba da ostanu zatvorena. Ostani u ovom položaju 5 sekundi, pre nego što napućiš usne. Prilikom pućenja usana pokušaj da približiš uglove usana što više možeš. U ovom položaju takođe treba da zadržiš usne 5 sekundi, potom se opusti. Ponovi ovu vežbu 10 puta.

 

Vežba 2.Osmeh zatvorenih usana vežba

U ovoj vežbi treba da blago saviješ usne ka unutrašnjosti usta, preko zuba, tako da se samo spoljašnjost usana vidi. U tom položaju, podigni uglove usana kao da se smešiš i drži taj osmeh nekoliko sekundi. Opusti usne i ponovi vežbu 10 puta.Vremenom, moći ćeš da odradiš više ponavljanja.

 

Vežba 3.Pritisnute usne protiv otpora

Pritisni usne čvrsto, tako da gotovo formiraš pravu liniju. Zamisli da postoji nešto što pokušava da otvori tvoja usta i radi protiv tog zamišljenog otpora kako bi držala usta zatvorenim. 

Potom, stavi srednji prst ruku na uglove usana i nežno povuci usne. Tako ćeš dodati otpor i smanjiti mogućnost pojave bora na usnama. Drži usne pritisnutim oko 5 sekundi, opusti se i ponovi vežbu 10 puta. 

trikovi za usne

Kako ti zvuči mašina za povećanje usana?

Već nekoliko godina se mogu kupiti mašine koje koriste vakuum kako bi dovele do blagog otoka usana. Na taj način, ovaj zgodni gedžet dovodi do povećanja usana.

Efekat punijih usana traje 1,5 do 2 h. Međutim, to navodno nije jedini efekat. Proizvođači ovih uređaja tvrde da ovaj uređaj takođe:

 

 • Smanjuje vidljivost finih linija i bora na usnama.
 • Vraća prirodnu boju usana.
 • Vremenom će dovesti do pojačane proizvodnje kolagena i poboljšane cirkulacije zbog čega bi efekat punijih usana trebalo duže da traje.

 

Međutim, ovaj uređaj nije bez mana. Njegovom nepravilnom upotrebom lako možeš napraviti modrice. Takođe, postoji bojazan da bi ovaj uređaj mogao da izazove pojavu bora oko usana. 

Ako ipak želiš da koristiš ovaj uređaj, evo koje sve korake treba da pratiš:

 • Najpre se postaraj da je uređaj napunjen.
 • Na čiste, suve usne nanesi serum za povećanje usana.
 • Pritisni dugme i postaraj se da deo uređaja koji obavlja sukciju pričvršćen za usne. Samo tako će ova mašina moći da obavi posao. 
 • Uređaj će početi da pulsira. Sad treba da pustiš ovaj gedžet odradi svoju magiju u 6 zona usana: gornja levo zona, sredina gornje usne i gornja desno zona, kao i donja levo zona, sredina donje usne zona i donja desno zona. 
 • Za dobijanje dobrih rezultata, mašina za povećanje usana treba da uradi 10 do 20 pulseva po zoni. Ceo proces bi trebalo da traje ukupno 5 minuta.
 • Ako želiš punije usne, možeš povećati brzinu uređaja. Takođe, za još bolje rezultate možeš koristiti uređaj na unutrašnjosti usana.

Čašica za povećanje usana

Slične ovim uređajima, ali mnogo jednostavnije za upotrebu su čašice za povećanje usana. One, poput uređaja, koriste vakuum da povećaju usne. Evo kako da je koristiš:

 • Čašicu stavi preko usta i diši na usta plitko. Nemoj predugo disati na usta; tek toliko da se čašica “uhvati” za kožu oko usta. 
 • Drži čašicu na ustima 10 do 15 sekundi. Ako želiš bolje rezultate, ponovi postupak. Ali, nikako nemoj držati čašicu na ustima duže od 15 sekundi.
 • Nanesi karmin ili sjaj za usne nakon skidanja čašice.

Rezultati traju između par minuta do maksimum 4 sata. Ali, imaj u vidu da ova čašica lakše pravi modrice od uređaja za punije usne. Takođe, čak iako pravilno koristiš ovu čašicu, definitivno ćeš nakon upotrebe primetiti “prsten” oko usana.

Koji su najbolji trikovi za punije usne? Šta kažu iskustva?

Žene koriste različite trikove za veće usne ili čak kombinaciju trikova da bi dobile jedre, pune usne. Uspehom može da se pohvali samo mali broj žena.

Anica je dugo patila zbog tankih usana. Najpre je pokušavala sa vežbama za povećanje usana i sjajem za punije usne. Usne su joj se povećale, ali zbog sjaja su bile i isušene. Zbog toga se odrekla sjaja za povećanje usana, ali ne i vežbi. Primećuje da joj vežbe samostalno povećavaju usne, ali nedovoljno. Zato je u potrazi za boljim rešenjem.

Aleksandra je dugo želela da stavi filere u usne. Međutim, pošto je u novinama ugledala još jednu slavnu ličnost sa usnama punim grudvica, što je čest neželjeni efekat filera, odlučila je da razmotri alternative. Pokušala je sa čašicom za povećanje usana, ali smatra da je efekat kratkotrajan. Zbog toga je prešla na serum za povećanje usana koji joj je konačno dao volumen usana koji je priželjkivala od tinejdžerskih dana.

Jeleni se smučila potraga za pravim trikom koji će joj brzo dati veće usne. Naime, ona nema vremena za konturisanje usana ili vežbe ujutru pre posla. Onda je na nagovor drugarice isprobala serum za veće usne i oduševila se. Kaže da, posle godina tokom kojih su joj razni trikovi za veće usne davali nikakve ili polovične rezultate, konačno može da odahne. 

Svi ovi trikovi za punije usne će dati neki efekat- stvarno ili prividno veće usne. Najbolje od svega, možeš kombinovati nekoliko trikova da dobiješ još bolje rezultate, ako imaš vremena. Međutim, najbrži i najlakši način za dobijanje većih usana podrazumeva samo korišćenje seruma za veće usne. Nema dugog čekanja da počne da deluje, modrica, isušivanja usana… Samo instant veće usne, koje su i ishranjene i hidrirane.

Kakvo je tvoje mišljenje kad su trikovi za veće usne u pitanju? Koji je tvoj omiljeni trik? Piši nam u kometarima.

Test