Naslovna » Jesi li čula za povećanje usana sopstvenim masnim tkivom?
Lice

Jesi li čula za povećanje usana sopstvenim masnim tkivom?

povećanje usana sopstvenim tkivom

Kako ti zvuči – povećanje usana sopstvenim masnim tkivom? Ukoliko tražiš brzo rešenje za svoje tanke usne, otkrij u tekstu da li je ovaj tretman za tebe.

Da li su do sada, prirodno pune usne bile dar za samo retke srećnice? Ili i onih koje su bile hrabre da pokleknu pred savremenim sintetičkim materijalima? Da, do skoro. Više nije tako. Sigurni smo da ti je prva asocijacija na sexy usne – Kyle Jenner ili Bella Thorne?!

Ali hajde da vidimo šta je prednost savremenih metoda u odnosu na metode korišćene kod ovih svetskih zvezda.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom od skoro ohrabruje žene širom sveta da svoje prirodno tanke usne prilagode željenom izgledu, i to 100% prirodnim materijalom. Kako je metoda vrlo efikasna, jednostavna i prirodna, sve više žena čeka u redovima estetskih ordinacija radi povećanja usana sopstvenim masnim tkivom. Istražujemo za tebe zašto je to tako.

Da li znaš da su uz obline, i usne kroz istoriju bile neizostavni simbol senzualnosti žena – počevši od mesopotamskih žena, 5000 godina unazad, preko Kleopatre koja je karmin dobijala drobljenjem buba i mrava, a sjaj postizala ribljim ljuskama, pa sve do danas, kada se estetski hirurzi utrkuju da se dodvore ženama u neiscrpnoj borbi za produženje mladosti? A trudimo se i mi, žene – kremama, pilinzima za usne i vežbama za lice

A šta kažu muškarci? Neke od anketa su pokazale da muškarci prvo primete na ženi usne, a i tokom razgovora fokurisaju svoj pogled na usne. Zbog njih, a neki šaljivo kažu – zbog drugih žena, oduvek su žene pribegavale raznim metodama koje ovaj ženski adut čine seksipilnijim.

Estetska hirurgija pomera svoje granice velikom brzinom i u pravcu sve manjeg korišenja sintetičkih materijala, pa tako, ženama kao ultimativno rešenje nudi – povećanje usana sopstvenim tkivom. Dakle, sintetički fileri u ovoj metodi nisu u igri.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom – karakteristike!

Poznata nam je metoda liposukcije – medicinska metoda kojom se višak masnog tkiva odstranjuje iz organizma. Često se koristi i za jednostavnije estetske korekcije, kao što je skidanje podbradka.

Metoda koja je prati, a predstavlja osnovu za povećanje usana sopstvenim masnim tkivom je, takozvana – lipostruktura, koja koristi odstranjene masne naslage određenog dela tela za nadoknađivanje nedostatka na drugom.

Koriste se masne naslage sa tvojih butina, zadnjice ili bokova, i adekvatnim procesom, ubrizgavaju u tvoje usne.

Uf, ako ti ovo zvuči mučno i ne bi pristala nikada na ovu metodu, pročitaj kako je Sanja uspela da uveća svoje usne. Bojala se operacija, nikakve masne naslage, igle i slično, već je tražila neko drugo prirodne rešenje.

Kako je Sanja uspela na prirodan način da uveća svoje usne, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/zelis-socan-poljubac-koji-on-nikada-nece-zaboravitiotkricu-ti-tajnu/

Osim u korekciji usana, sopstvene masne naslage se koriste i za popunjavanje bora, opuštenih jagodica i obraza, uvećanje zadnjice i grudi.

Dakle, za sat vremena, koliko traje ovaj zahvat, odlaziš kući vidno promenjenog volumena usana.

povećanje usana sopstvenim tkivom cena

Kako se izvodi povećanje usana sopstvenim masnimtkivom?

Najčešći razlog zašto žene rade povećanja usana sopstvenim tkivom su prirodno tanke ili asimetrične usne.

Za početak, potrebno je da se detaljno konsultuješ sa svojim estetskim hirurgom i čuješ njegov stav za povećanje usana sopstvenim masnim tkivom u tvom slučaju.

On će ti ukazati na mogućnosti za dostizanjem željenog izgleda usana ovom metodom, a u skladu sa fizionomijom tvog lica koja mora da se prati – oblik lica, brade, dužina nosa.

Individualni pristup je neophodan, kako bi rezultati bili maksimalni.

Takođe, zahtevaće od tebe da se dovoljno ranije i na adekvatan način pripremiš za intervenciju – prekidanjem dijete, konzumiranjem alkohola i duvana, itd.

Osobama koje boluju od herpesa ili imaju problema sa zgrušavanjem krvi, ova metoda se ne preporučuje.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom se izvodi u fazama, i to:

  • Metodom liposukcije se odstranjuje salo iz određenog dela tela, odnosno, područja. U pitanju su mali rezovi koji se vrše u anesteziji. Celom procesu prethodi priprema tela, primenom rastvora za otok, čija je glavna uloga da smanji bol i gubitak krvi prilikom zahvata.
  • Dobijena mast se skuplja u sterilnu bočicu, a zatim, centrifugom, laboratorijski odvaja od krvi i drugih sadržaja i
  • Neinvazivno, mikroiglom koja ide pod kožu, duž usana, salo se ubrizgava.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom se izvodi u lokalnoj anesteziji. Praksa lekara kaže da se najviše do 3 ml tvog sala koristi za ubrizgavanje, po usni. Kompletan postupak koji je naveden traje oko sat vremena, a sama intervencija na tvojim usnama traje oko 15 minuta. Dakle, istog dana ideš kući, sa primetnim rezultatima.   

Da li povećanje usana sopstvenim masnimtkivom ima neke nuspojave?

Smatraj da je otečenost usana normalna i očekivana pojava koja nestaje u roku od 7 – 10 dana. Ipak, stavljanjem hladnih obloga kod kuće, masažom usana, ali tek 48 sati nakon intervencije, izbegavanjem pravljenja grimasa, i ti sama možeš doprineti da se ovaj proces ubrza.

Mada, postoje brojni primeri iz prakse, koji pokazuju da postoje i žene koje nisu imale otečenost nakon intervencije.

Resorpcija sopstvenog masnog tkiva je proces koji se odvija u fazama, pa ćeš prave efekte videti tek 2 nedelje nakon tretmana.

Prednosti ove metode

Glavni adut, koji čini da je povećanje usana sopstvenim masnim tkivom u prednosti u odnosu na uvećanje usana ubrizgavanjem hijalurona u usnama  ili biopolimera je – produkt sopstvenog tela koji se ubrizgava bez ostavljanja ožiljaka. 

Efekat koji ova metoda daje je neuporediv sa bilo kojom drugom, upravo zbog „materijala“ koji se koristi. Time se eliminište mogućnost bilo kakve alergijske reakcije. Usne su jedre i sjajne, ali i regija oko usana je podmlađena.

Prilikom same intervencije, ne bi trebalo da se jave nikakvi bolovi.

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom je metod sa trajnim rezultatima.   

Kristina (38 god.) – “Meni je serum za usne rešio sve probleme”

„Jao te prve bore..u kombinaciji sa mojim tankim usnama…Ali, nisam dozvolila sebi da me to dugo opterećuje – uradila sam esteteski zahvat sa ubrizgavanjem hijalurona u usne, pre 3 godine. Super je izgledalo. Pa i moj omiljeni crveni ruž je dobio lepšu nijansu na mojim punim usnama. Ipak, ovaj proces nije trajan i to me je rastuživalo kako sam primećivala da se vremenom, hijaluron resorbuje u moj organizam, a usne gube prvobitni volumen.

Iskustvo sa hijaluronom me do kraja, nije zadovoljilo. Puno sam očekivala, malo dobila. Odlučila sam da više ne idem kod estetskog hirurga i ne izlažem se nikavim zahvatima koji podrazumevaju iglu. Jedno popodne, čitajući neke članke na netu, naletim na, proizvod koji je danas moja talija. Magičan serum za punije usne koji pravi čudo od mojih usana. Zove se Lipoela, i moraš da ga probaš.

Već nakon prvog nanošenja, videćeš kako tvoje usne obožavaju njegovu formulu u koju su utkani najkvalitetniji, ali prirodni sastojci. Upravo sam sa tobom podelila moju malu tajnu iz nesesera.”

Nedostaci ove metode

Usled potpuno različite i samim tim, unapred nepredvidljive resorpcije masnog tkiva kod svake od nas, postoji mogućnost da se željena punoća, pa i oblik usana ne postigne jednom intervencijom. 

Štaviše, estetski hirurzi smatraju da povećanje usana sopstvenim masnimtkivom nosi mogućnost resorpcije i do 30% unetih masnih naslaga, nakon intervencije. Pri samoj intervenciji se, iz ovog razloga, dodaje veća količina masnih naslaga u odnosu na željenu. U tom slučaju, nakon primetne resorpcije većeg obima masti od željenog, ponavlja se procedura povećanje usana sopstvenim masnim tkivom. Takođe, treba naglasiti, da se u cilju izbegavanja višestrukog „izvlačenja“ masnog tkiva iz određenog područja, pri prvoj intervenciji uzima veći obim, kako bi poslužio u nekoj narednoj, eventualnoj korekciji.

Koliko je zapravo cela metoda trajna, kao što tvrdi većina estetskih hirurga?

Naime, unošenje prirodnog materijala u naš organizam, njegovom prirodnom resorpcijom u određenom roku, koji je individualan, dobija se konačan efekat. Ipak, starenjem, bez obzira što je u pitanju masna naslaga iz našeg organizma, za koju bi očekivali da ne menja obim i ne nestaje, neminovno se menja forma jer okolni mišići više nisu elastični i jedri, što se odražava i na naše savršeno popunjene usne. 

Nešto objektivniji lekari smatraju da je period do tri godine najrealniji, nakon kojeg je potrebno ponoviti povećanje usana sopstvenim masnimtkivom. 

Aleksandra (45 god.) ” Ja sam zadovoljna!”

“Povećanje usana sopstvenim tkivom je za mene bilo samo dopuna svega onoga što sam uradila za svoj izgled, pa mi zato niko i ne veruje kada otkrijem svoje godine. Imala sam vrlo lepo iskustvo i sa drugim estetskih zahvatima koje sam radila u poslednjih 8 godina, kao što je bila i trajna šminka usana, pa nisam videla razlog zašto ne bi tako bilo i sa usnama.

Prirodno nemam tanke usne, ali mi je nedostajao volumen koji, svakako, godinama nestaje. Sa punim poverenjem i preporukom svog estetskog hirurga za povećanje usana sopstvenim masnim tkivom, prepustila sam se ovoj maloj avanturi. Rezultat – prezadovoljna sam. Možda ću morati da uradim još jednu intervenciju u narednom periodu radi postizanja konačnog i željenog efekta, ali to nije nikakav problem, kada znate da je sve prirodno i bezbedno.“

Povećanje usana sopstvenim masnim tkivom cena

U zavisnosti od količine masnog tkiva koje se ubrizgava, od broja intervencija koje se izvode, odnosno ponavljaju, formiraće se tvoj ukupan trošak za ovu intervenciju. Ipak, cena za povećanje usana sopstvenim masnim tkivom se kreće od 50.000,00 do 75.000,00 rsd po intervenciji.

Lena (29 god.) “Meni je važno da nema bola!”

Za mene su sexy usne bile misaona imenica. Toliko sam ih želela, što dokazuje silna šminka, olovka za usne, prodavana sa parolom koja je uvek dirala u moju najveću muku – tanku gornju usnu. Iako mi je drugarica još davno predložila hijaluron, znajući da sam vrlo skeptična kada su u pitanju veštački materijali koji estetskom hirurgijom unose u organizam, nekako mi je i to bilo nepotpuno rešenje. 

Bilo je i te kako puno razloga za, ali nedovoljnih za mene. Ipak, moje strpljenje se isplatilo jer sam čula za potpuno novu i potpuno prirodnu metodu – povećanje usana sopstvenim masnim tkivom. Zakazala sam pregled kod proverenog estetskog hirurga u svom gradu. Detaljno i strpljivo mi je objasnio ceo postupak i ja sam iz prve rekla – Da!

Sve je prošlo besprekorno i bez ikakvih problema, a što je najvažnije, bez bolova. Već posle par dana, kada su se otoci znatno povukli, počela sam sa ponosom da šaljem poljupce dragim ljudima. Sve proporuke od mene.“

povećanje usana sopstvenim tkivom iskustva

Podmlađivanje usana! Može li drugačije?

Šta kažeš, previše igala, anestezija? Nismo te ubedile da probaš povećanje usana sopstvenim masnim tkivom? Ok, postoje uvek i drugi načini, ako već povećanje usana sopstvenim masnim tkivom nije tvoj izbor.

Postoje metode kojima možeš doprineti da tvoje usne uvek izgledaju podmlađeno, pa tako i punije nego što jesu.

Evo kako podmladiti usne! O tom smo pisali!

Za početak, pridržavaj se svih saveta za smanjenje nazolabijalnih bora, jer one okružuju tvoje usne, pa tako njihov tonus utiče i na izgled tvojih usana sa godinama.

Ovo važi i za žene koje planiraju da se prepuste stručnim rukama estetskog hirurga.

Mišićima našeg tela je potreban trening, čak i kada su ovako fine regije u pitanju. 

A sada male tajne moderne žene. Neka se u tvom neseseru uvek nađe rešenje koje je mix prirodnih sastojaka, sa efektom nege i momentalnog uvećanja volumena usana, a u zamenu za sve one ruževe, olovke i druge rekvizite za koje moraš prvo da savladaš trikove.

Ovaj serum za punije usne ćeš momentalno poželeti da preporučiš prijateljicama, jer ga jednostavno naneseš, ne razmišljaš i osmehom navedeš okolinu da razmišlja šta je u pitanju. A u pitanju je par prirodnih sastojaka koji su super formulom spojeni u malu tajnu svake žene koja još ne želi da se upozna sa estetskim hirurgom. 

A zašto ne bi praktikovala i jogu za punije usne? O čemu se radi? Ovim vežbama se utiče na jačanje i elastičnost mišića oko usana, već pomenutih nazolabijalnih bora.

Jednostavna, a efektna vežba koju želimo da podelimo sa tobom je vežba naziva “Merlin”, po čuvenoj Merlin Monro i njenim neodoljivim senzualnim usnama. Potrebno je da svakodnevno, ispred ogledala, šalješ sebi poljupce. Znamo da si se sada nasmejala, ali baš je tako.

Stani ispred ogledala i gledaj sebe pravo u oči. Namesti položaj usana tako da šalješ poljubac, a da se u tom položaju zadržiš 10ak sekundi. Ponovi 10ak puta. Nakon odvežbane “Merlinke”, pređi na “Balon”.

Ova vežba se izvodi tako što se usta naduvaju vazduhom, baš kao balon i vazduh zadrži oko 5-6 sekundi, a onda lagano izdiše. Vežbu je potrebno ponoviti, takođe 10ak puta. 

Da li si sada sigurnija u način koji ćeš odabrati da koriguješ nepravilnosti svojih usana i učiniti ih sjajnijim i privlačnijim? Koliko god nam šminka bila iskreni, a ponekad i trajni “prijatelj”, naročito kada je u pitanju šminka za usne, medicina ipak ide korak ispred i nudi rešenja koja su sve manje invazivna, pa tako i prihvatljivija. 

Ne zaboravi da se, pre nego što se odlučiš za povećanje usana sopstvenim masnim tkivom ili za bilo koju drugu metodu, prethodno detaljno informišeš kod stručnih lica koji će ti dati savete i ukazati na sve prednosti, mane, ali i očekivanja koja možeš imati. 

Kada malo bolje razmislimo, tvoje asimetrične ili tanke usne mogu biti i simpatične. I to samo onda ako nose iskren osmeh i šalju okolini tvoj pozitivan životni stav. A to je najbitnije, zar ne?!

Test