Naslovna » Pažljivo biraj lepak za trepavice!
Lice

Pažljivo biraj lepak za trepavice!

lepak za trepavice

Odlučila si se za veštačke trepavice, ali pitaš se koji lepak za trepavice je najbolji izbor? Saznaj kako da biraš lepak, kako bi očuvala svoje trepavice.

Trendovi lepote dolaze i prolaze, ali šminka za oči ostaje prilično ista. Naravno, povremeno se može izmeniti od smelih do minimalnih novina, ali istaknute trepavice će uvek pomoći da poboljšaš svoj izgled. Savršene veštačke trepavice moraju uvek biti dugačke i guste, zato je važno imati savršen lepak za trepavice.

Ako i ti kao i većina žena ne možeš da se pohvališ prirodno lepim trepavicama, uvek možeš nositi lažne trepavice kako bi izgledala dobro i bila zadovoljna. Pored najboljih ekstenzija trepavica, neophodno je da pronađeš i najbolji lepak za trepavice koji će postaviti stvari na svoje mesto.

Ali, zapamti, ovaj proizvod može da uništi tvoj izgled ako pogrešno izabereš, pa moraš obratiti veliku pažnju na ovaj ‘’mali’’ (ali rekla bih veliki) detalj ako želiš najbolje rezultate.

Lepak za trepavice!Važno!

Kada je u pitanju lepak za trepavice preporuka je da se držiš bezbednih i proverenih varijanti. Nemoj da budeš škrta i da štediš na ovom proizvodu, jer cena obično ide u korelaciji sa kvalitetom istog. 

Lepak za trepavice jednostavno mora da zadovolji neke kriterijume da bi se smatrao kvalitetnim i bezbednim.

Zato čitaj dalje i saznaj kakve su preporuke kada je u pitanju ovaj ‘’pomoćni proizvod za trepavice’’.

lepak za trepavice

1.Lepak mora da bude vodootporan i siguran

Vodootporni lepak za trepavice će garantovati da mu nešto kiše i vlage (ali i suza) neće moći ništa i da neće uzrokovati da se tvoje trepavice raspadnu.

Pored toga što treba da bude vodootporan, on mora da bude i siguran – što znači da će omogućiti da se veštačke trepavice dobro i sigurno drže duži vremenski period.

Marija nam se javila i ispričala svoje iskustvo! Ona je dugo pokušavala da ubrza rast trepavica i da konačno dobije savršen oblik obrva. Međutim, nije joj polazilo od ruke!

Koristila je veštačke trepavice, a lepak joj je još više oštetio dlaku. Kada je mislila da rešenja nema, baš tada se pojavio odgovor.

Ne, nije reč o nadogradnji.

Saznaj šta je Mariji pomoglo da ubrza rast svojih obrva i trepavica. A za to joj je potreban samo jedan minut dnevno.

Više o tome na linku https://onaportal.com/konacno-imam-duge-trepavice-i-guste-obrve-bez-nadogradnje-i-iscrtavanja/

Dakle, on mora sigurno da zadrži lažne trepavice na svom mestu, istovremeno osiguravajući da izgledaju prirodno i da neće iritirati tvoju kožu.

2.Lepak mora da ima bezbednu formulaciju

Obzirom da će ovaj proizvod biti suviše blizu tvojih očiju, koje su jako osetljive – neophodno je da bude napravljen od sigurnih sastojaka. Oni sa osetljivom kožom treba da izbegavaju lepak sa grubim sastojcima, posebno onim koji mogu da izazovu iritaciju. 

Ako ne znaš šta tačno može dovesti do neželjene reakcije na tvojoj koži i očima, potraži proizvode koji su hipoalergeni i bez mirisa. Takođe bi trebalo da zaobiđeš formulacije na bazi lateksa, posebno ako si alergična na lateks.

Da ne govorim o tome da lepak za trepavice sa formaldehidom možeš odmah da zaboraviš – jer je ovaj sastojak neizmerno štetan za tvoje zdravlje.

baner

3.Lepak za trepavice mora jednostavno da se nanosi

Činjenica je da će ti trebati malo prakse kako bi apsolvirala pravilno nanošenje lepka za trepavice. Ne možeš samo da naneseš lepak na lažne trepavice i to je to. Vrlo je lako da zabrljaš ovde, pa će ti biti potreban proizvod koji dolazi u pakovanju koje će njegovu primenu učiniti jednostavnijom.

Ovo takođe može uključiti činjenicu da li se lepak brzo suši ili ne. Neki lepkovi za trepavice teže da se stvrdnu čim se nanesu, dok ti još ni ne stigneš da zalepiš trepavice.

S druge strane, neki zahtevaju previše vremena da se osuše, što može da ti oduzme puno više vremena za nanošenje lažnih trepavica. Nekima se ovo sviđa, drugima ne – pa obrati pažnju i na ovaj detalj.

Saznaj kako uz ruski volumen trepavica možeš potpuno da zaboraviš na maskaru!

4.Lepak za osetljive oči

Kada je u pitanju odabir lepka za trepavice, uvek treba biti oprezan oko osetljivosti očiju. Jedan sastojak koji najčešće izaziva iritaciju i alergijsku reakciju je lateks, između ostalih. Zato treba pronaći lepak za trepavice za osetljive oči, što je obično formula bez lateksa. 

Svi lepkovi na tržištu danas sadrže neki oblik oštrih hemikalija, nažalost. Sastojci poput lateksa koji kod mnogih izazivaju alergijske reakcije, nisu jedino na šta treba da obratiš pažnju.

Amonijak, ftalati i mnogi drugi sastojci su takođe štetni i mogu biti opasni naročito za osetljive oči.

Kada se lepak osuši i postavi na liniju trepavica, on oslobađa ove hemikalije u vazduh koji udišemo i može izazvati simptome poput astme. 

Natrijum-dodecilbenzensulfanat je još jedno nadražujuće sredstvo za kožu i oči koje zapravo može uzrokovati trajno oštećenje očiju.

Pored zdravstvenih problema, ove oštre hemikalije mogu prerano da ostare područje oko očiju i da učine tvoje trepavice suvim, lomljivim i potencijalno retkim. Na kraju može doći do opadanja trepavica.

Ovo su samo neki od razloga zbog čega uvek treba da potražiš prirodni lepak za trepavice na tržištu.

Na taj način ćeš moći uvek da budeš sigurna da nosiš svoje omiljene veštačke trepavice, a da ne ugrožavaš svoje zdravlje, zdravlje očiju i svoju lepotu.

Potraži lepak za osetljive oči koji zapravo sadrži umirujuće i sastojke protiv starenja – koji umiruju kapke umesto da ih iritiraju. Ekstrakt kamilice jedan je od takvih sastojaka, dokazano je da smiruje kožu i deluje kao prirodno protivupalno sredstvo.

Najbolji lepak za veštačke trepavice 

I kako sad izabrati najbolji lepak? Najbolji lepak za veštačke trepavice može zvučati kao poslednja stvar na koju bi želela da obratiš pažnju. Ali ako si ikada nosila lažne trepavice po vlažnom danu ili u prepunom klubu, znaćeš kako sve može da pođe po zlu kada kreneš da gubiš svoje prirodne trepavice! 

Iako super duge i guste trepavice možda baš i nisu najprirodnija stvar, ipak će mnoge devojke poželeti da veštačke trepavice fino i sigurno budu prikačene za kapke, bez obzira u kakvoj si situaciji.

Ako želiš da tvoje veštačke trepavice izgledaju i ‘’ponašaju’’ se najbolje na tvojim očima, jednostavno moraš da imaš dobar lepak za trepavice.

Jeftini i nekvalitetni lepkovi za trepavice apsolutno ne dolaze u obzir. Mogu da budu napravljeni od štetnih hemikalija koje mogu dopreti do tvojih očiju, a čak ti mogu stvoriti i veći zdravstveni problem(već sam ti spomenula to).

Ukoliko lepak nije napravljen od kvalitetnih sastojaka i ako ne deluju lepo, lepak se može zgrudvati i učiniti da tvoje trepavice izgledaju čudno (da ne kažem loše). 

Zato pročitaj sledeću listu koju sam sastavila za tebe, a tiče se karakteristika koje treba da ima najbolji lepak za veštačke trepavice:

 • Lako se nanosi i brzo se suši
 • Bez glutena, bez sulfata i BPA (bisfenol A)
 • Bez formaldehida i lateksa
 • Bez mirisa, iritativnih sastojaka i mineralnih ulja
 • Da bude obogaćen vitaminima i drugim sastojcima za podsticanje rasta trepavica (poput vitamina A, C i E)
 • Dugotrajna moć zadržavanja
 • Vodootporan i hipoalergen
 • Lako se uklanja
 • Dobro se drži tokom celog dana
 • Dolazi sa aplikatorom sa finim vrhom (za jednostavno nanošenje).

Osim gore navedenih osobina, evo još razmatranja koja bi trebalo da imaš na umu tokom kupovine lepka za trepavice:

1.Tvoj željeni efekat

Možeš pronaći proizvode koji su namenjeni za jednokratnu ili dugoročnu upotrebu. Treba da biraš u skladu sa svojim potrebama i željenim efektom kako bi postigla izgled i trajnost kakvu želiš.

2.Tvoja boja trepavica

Lepak obično dolazi u različitim bojama, tako da možeš pronaći onu koja će neprimetno odgovarati tvojoj boji trepavica. To će ti pomoći da postigneš prirodniji izgled, pa ne zaboravi da obratiš pažnju i na ovaj aspekt.

3.Lepak za pojedinačne trepavice

Iako nanošenje ovakvog lepka već zahteva određenu stručnost i najbolje bi bilo da se u ovom slučaju prepustiš profesionalcima – nije zgoreg da te upoznam sa tim da postoji i lepak napravljen za pojedinačno pričvršćivanje trepavica.

On će ‘’raditi’’ nešto drugačije od uobičajenih lepkova za trepavice, tako da ako želiš preciznije pričvršćivanje lažnih trepavica, proizvodi poput ovog mogu biti ono što tražiš.

Ovakvi lepkovi obično dolaze sa ultra tankom četkicom i veoma su lagane koenzistencije.

Sada da vidimo koji lepak se najčešće nudi u prodaji!

Lepak za trepavice duo

Stručnjaci kažu da nema potrebe da tražiš nešto drugo od DUO lepka za trepavice ako tražiš vodootporan lepak. Ovaj lepak se prilično brzo suši i dobija tamnu boju, na način da se savršeno uklopi sa tvojim trepavicama i ajlajnerom. Dakle, ne moraš brinuti o bilo kakvim belim mrljama na kapcima.

Samo gledaj da bude bez štetnih hemikalija, da se brzo suši, da se uklapa u trepavice i da izgleda prirodno.

Duo lepak je u principu siguran za upotrebu. Jedini razlog zašto je njegova bezbednost dovedena u pitanje je zato što može da ima lateks, kao i većina lepkova – ali i rastvor formaldehida. Formaldehid je sastojak koji može izazvati slepilo, tako da bi trebalo da ga zaobiđeš.

Srećom, sada postoji lepak za trepavice duo koji ne sadrži lateks i formaldehid.

Lepak bez formaldehida

Sigurno si toliko puta čula da je formaldehid jedan od najozloglašenijih sastojaka koji se mogu naći u kozmetičkim preparatima. Nažalost, postoje i lepkovi za trepavice koji sadrže ovaj štetan sastojak – tako da ću ti odmah reći da ih zaboraviš!

Lepkovi za trepavice su zapravo ocenjeni kao najotrovniji među svim kozmetičkim proizvodima na tržištu, upravo zbog visoke koncentracije hemikalija, poput  formaldehida.

Ovde se sada postavlja pravo pitanje!Zašto bi koristila veštačke trepavice i lepak i rizikovala razne posledice, kada jednostavno možeš da kupiš serum za rast trepavica? Sve dame koje drže do svog zdravlja upravo ne idu nigde bez seruma za rast obrva i trepavica. Dobro razmisli o ovome.

Formaldehid je povezan sa razvojnom ili reproduktivnom toksičnošću, toksičnošću za organski sistem i neurotoksičnošću, a i potvrđen je karcinogen. 

Lepak za trepavice bez formaldehida svakako postoji, tako da uvek biraj takvu opciju – em je sigurnija, em je bezbednija po tvoje zdravlje.

Tehnički gledano, lepak za trepavice koji sadrži formaldehid može čak da dovede do slepila –  mada bi za ovaj efekat trebalo nekoliko puta da dospe u oči. Možda neće uzrokovati slepilo nakon samo jednog ‘’incidenta’’, ali svakako ne bi trebalo da ga koristiš.

Ne zaboravi da bi oči trebalo da budu zatvorene kada nanosiš lepak, tako da nijedan sastojak iz njega ne može da dospe u oči. Kako bi uvek bila sigurna i bezbrižna, koristi lepak bez formaldehida ili lateksa.

Lepak za trepavice 1 na 1

Ovde ne govorimo samo o lepku za veštačke ekstenzije koje se nanose u jednom potezu na liniju kapka. Govorimo i o popuilarnim svilenim trepavicama, nadogradnji veštačkih trepavica po principu 1:1. U tom slučaju će ti trebati i lepak za trepavice 1:1.

Pošto se ovde nanosi 1 veštačka trepavica na 1 tvoju prirodnu trepavicu, postupak nanošenja lepka je nešto drugačiji.

Naime, ovde se svaka veštačka trepavica hvata pojedinačno uz pomoć pincete, pri čemu se uzima malo lepka s njenim početkom i ovako se lepi za svaku prirodnu trepavicu. Naizmenično treba lepiti trepavice na jedno, a zatim na drugo oko.

Ovde treba biti naročito strpljiv i pažljiv, jer se radi precizno 1 po 1 trepavica – stoga se ovaj postupak obično prepušta stručnjacima.

Kako se koristi lepak za trepavice?

Lice mora da ti bude čisto, podrazumeva se. Najpre treba da naneseš tanak sloj lepka na liniju veštačkih trepavica koje želiš da postaviš (obično uz pomoć specijalne četkice koja dolazi u pakovanju sa lepkom). Ako nemaš četkicu za nanošenje lepka, za apsolutnu preciznost može da ti posluži i običan štapić za uši.

Sačekaj oko 30 sekundi da se lepak malo osuši, a zatim lagano postavi trepavice na kapak, tako da budu što bliže korenu tvojih prirodnih trepavica.

Kako bi omogućila bolje prijanjanje trepavica, samo nežno prstom pritisni veštačke trepavice.

Kako se skidaju lažne trepavice?

Ukoliko imaš veštačke trepavice koje se kače na kapak u jednom potezu, onda treba da ih skineš povlačenjem spoljašnjeg kraja. Ostatke lepka skini sa trepavica uz pomoć micelarne vode za lice, bebi ulja ili adekvatnog sredstva za skidanje lepka sa trepavica.

Kako se čuva lepak?

Lepak ima prosečan rok trajanja od oko 3 meseca. Ovo se može produžiti na najviše 6 meseci čuvanjem na hladnom i suvom mestu. Takođe pomaže da ga promešaš pre upotrebe, jer se poput ostalih lepkova, sastojci obično odvajaju tokom vremena. 

Pazi da ti lice bude čisto pre nanošenja, jer potapanjem četkice za lepak u posudu možeš uneti prljavštinu i druge stvari – što može negativno uticati na rok trajanja ovog proizvoda.

najbolji lepak za trepavice

Kako napraviti lepak za veštačke trepavice?

Ako želiš da budeš sigurna šta tačno nanosiš na svoje oči ili jednostavno ne možeš da pronađeš odgovarajući lepak za trepavice – znaj da možeš da napraviš domaći lepak za trepavice!

Mišljenja su podeljena o tome da li se preporučuje domaći lepak ili ne. Većina će reći da profesionalni lepak za trepavice zaista ne može biti zamenjen ni sa čim, da je ovo područje osetljivo i nanošenje bilo čega što nije sigurno za oči i testirano, nalik je igranju vatrom. 

Ovde želim da razjasnim jedno: ni pod kojim uslovima se ne bi trebalo odlučiti za „alternativne“ lepkove koji nisu napravljeni za oči. Nema korišćenja lepka za perike, super lepka i slično. Dakle, mora biti isključivo lepak za trepavice!

Kako sam pronašla na internetu, postoje neki domaći lepkovi za trepavice koji su potpuno bezbedni i sigurni za upotrebu – a uz to su na prirodnoj bazi.

Prednost je što tačno znaš koji sastojci se nalaze u njemu, tako da možeš biti sigurna da nijedan od njih ne iritira tvoje oči. Takođe govorimo o jeftinijoj opciji od kupovnog lepka za trepavice i ne moraš izaći iz kuće da bi ga kupila.

Ipak, napominjem ti da krajnji rezultat možda neće biti toliko efikasan kao sa profesionalnim lepkom za trepavice koji kupuješ u prodavnici.

Prirodni lepak je danas možda teško pronaći, pa bi tako pravljenje vlastitog mogao biti tvoj najbolji izbor.

baner

Sastojci:

 • 1 kap meda
 • 2 kašike vode
 • ½ kašičice šećera
 • 1 kap netoksičnog belog lepka

Priprema:

Vrlo je jednostavno: samo pomešaj sve sastojke zajedno u šolji, dok se sve ne rastopi i ne dobiješ homogenu pastu. I to je to!

Budi posebno pažljiva u vezi sa šećerom, jer ako je u zrnu – teže će se rastopiti i mešati, a može i oštetiti tvoje oči, zbog oštrih ivica kristala. Na kraju krajeva, čak je suviše oštar za piling za lice i telo – pa zamisli šta može učiniti tvojim očima! Zato je bolja opcija da koristiš fino mleveni šećer u prahu.

Napomena:

Pošto u ovom domaćem lepku za trepavice nema veštačkih konzervanasa, neće zauvek biti svež. To znači da uvek treba da napraviš svež lepak ako želiš najbolje rezultate.

Lepak za trepavice cena

Kao što sam pomenula već, lepak nam dolazi u različitom opsegu cena – pa tako može koštati od 400,00 dinara pa sve do oko 1400,00 dinara.

Naravno, nemoj da ti cena bude glavna vodilja prilikom odabira ovog preparata – već gore navedene karakteristike.

Ako nisi mislila da je lepak za trepavice tako važna stavka, sada znaš, zar ne? Ako želiš da ti veštačke trepavice ostanu celi dan i da budeš sigurna da ne štetiš svojim očima i svom zdravlju – treba da uložiš u dobar lepak za trepavice. 

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test