Naslovna » Kako izgleda pravilno čupanje obrva?
Lice

Kako izgleda pravilno čupanje obrva?

čupanje obrva

Ako je čupanje obrva do sada bilo za tebe horor film, vreme je da naučiš osnovna pravila i počneš da uživaš u ovom ritualu. Hajde da vidimo kako se to radi!

Moraš da znaš da su negovane i lepe obrve sastavni deo higijene i jedna od odlika uredne žene. Ali to nije jedino, slažemo se.

Trendovi u šminkanju diktiraju oblik obrva, i tako definišu ovaj simbol lepote na licu svake žene. 

Guste i sjajne obrve su uvek u trendu, ali one ne postaju takve slučajno.

Pre svega, da bi čupanje obrva bilo pravilno i uspešno, neophodna je nega obrva. Ovo podrazumeva unos hraniljivih sastojaka u folikulu dlake putem maski ili seruma za rast obrva.

Nakon toga, posveti se odabiru oblika obrva koji je idealan za tebe i tek onda pređi na stvar!

Pre čupanja obrva

Da bi dobila savršen oblik obrva, nije čupanje obrva samo važno – važna je i priprema i nega. Samo tako ćeš biti sigurna da ćeš čupanjem postići izgled koji želiš.

Tvoje obrve će brže rasti i postati gušće ukoliko ih tretiraš  dodatno neguješ ricinusovim, kokosovim uljem ili uljem čajevca. Ova ulja su obogaćena vitaminima, mineralima i omega masnim kiselinama.

Ovaj postupak je veoma jednostavan i ne oduzima puno vremena, a utiče na obnavljanje dlačica obrva. 

Predlažemo ti ovaj mali ritual svako veče, pred spavanje. Nakon što si temeljno skinula šminku sa očiju, tupferom nanesi malo ulja i nežno utrljaj u obrve. Verovala ili ne, i tvoje obrve „uživaju“ u masaži!

Blagim kružnim pokretima, u trajanju od par minuta, utrljaj ulje u dlačice. Tokom noći, svi dragoceni sastojci iz ulja će nahraniti i regenerisati tvoje obrve. Kroz par nedelja, bićeš iznenađena rezultatima!

Nemoj potcenjivati ni moć vazelina za obrve! Ovo su nam potvrdile devojke koje su ga koristile i dovele sjaj i čvrstinu dlačica na obrvama do maksimuma.

Ako ipak imaš više poverenja u make up brendove koji objedinjuju sve kvalitetne sastojke u jedan proizvod, predlažemo ti serum za rast obrva.

Ovo moraš da pročitaš! Marija se dugo borila da ubrza rast trepavica i da konačno dobije savršen oblik obrva.

Koristila je veštačke trepavice, a lepak joj je još više oštetio dlaku. Kada je mislila da rešenja nema, baš tada se pojavio odgovor.

Ne, nije reč o nadogradnji.

Saznaj šta je Mariji pomoglo da ubrza rast svojih obrva i trepavica. A za to joj je potreban samo jedan minut dnevno.

Više o tome na linku https://onaportal.com/konacno-imam-duge-trepavice-i-guste-obrve-bez-nadogradnje-i-iscrtavanja/

U ovom malom pakovanju, skrivena je čarolija sastojaka koji podstiču rast tvojih obrva. Nanosi se četkicom, pa je ceo postupak pojednostavljen i traje par trenutaka. Pakovanje je vrlo praktično za nošenje u torbici i nanošenje seruma bilo gde se zadesiš, ali bukvalno!

A ako u svoju negu dodaš i serum za rast trepavica, već posle par nedelja korišćenja, bićeš oduševljena efektima. Zamisli samo kako će tvoja maskara sada stajati – kao sa reklame!

pravilno čupanje obrva

Odredi oblik obrva

Pređimo na oblik obrva! Za pravilan oblik obrva, postoje određena pravila i ne smeš ih prekršiti. Svaka devojka ima svoj idealan oblik obrva koji je prirodno definisan i koji treba da se prati prilikom korigovanja i ulepšavanja.

On najviše odgovara našem obliku lica, bilo ono okruglo, četvrtasto ili duguljasto.

Stani ispred ogledala i pažljivo pogledaj svoje lice i obrve.

U skladu sa oblikom lica, biće ti jasno da li cilj treba da ti budu ravne, polukružne obrve ili obrve sa oštrim uglom. 

Pored oblika, dužina obrva je takođe veoma važna. Nju možeš sama odrediti ili prepustiti kozmetičarki koja će se ujedno pozabaviti i oblikom obrva.

Razlikujemo tačku početka i završetka obrva, kao i tačku luka obrva. Za ove promere, potrebna ti je olovka za šminkanje. 

baner

Tačka početka obrva 

Određuje se tako što olovku za šminkanje, može biti i olovka za obrve, prisloniš uz desnu, pa potom levu nozdrvu ka korenu nosa. Isprati liniju olovke ka delu lica između obrva. Tako si odredila početak svojih obrva.

Tačka završetka obrva

Istom olovkom, poveži desnu pa levu nozdrvu sa završetkom oka. U predelu slepoočnice, uočićeš zamišljeni nastavak olovke. Upravo tu treba da se završavaju tvoje obrve. 

Tačka luka obrva

Istu metodu koju si koristila za definisanje krajnje tačke obrva, ali prateći kako se olovka spaja sa nozdrvama i sredinom oka, uočićeš i tačku luka obrva. Ovo je najviša tačka tvojih obrva. 

Možda se sve ovo čini opterećujuće i oduzima dosta vremena, ali jednom kada definišeš idealni oblik i dužinu obrva, posle će ići sve lako. Bićeš ponosna na svoje obrve, veruj nam na reč!

Kako se pravilno čupaju obrve?

Da bi čupanje obrva izvela savršeno, od početka do kraja, potrebno je da odvojiš dovoljno vremena kako u suprotnom, ne bi žurila i napravila greške koje se ne ispravljaju tako lako.

Bar dok nove dlačice ne izrastu. Nabavi kvalitetnu pincetu, makazice i češljić za obrve. 

Za početak, pripremi kožu za bezbolno i precizno čupanje obrva. Najbolje bi bilo da se ovom ritualu posvetiš nakon tuširanja. Topla voda stvara paru koja će otvoriti pore na koži. U tom slučaju, dlačice ćeš lakše iščupati, pa će i crvenila biti manje, kao i mogućnosti povrede kože. Ako ovo nije moguće, možeš da iskoristiš sledeći trik.

Mali peškir natopi veoma toplom vodom i drži ga kao oblog na obrvama, par minuta. I ovo je dobar metod za otvaranje pora i bezbolno čupanje obrva. Koža je spremna – pređi na pincetu!

Prvo obrati pažnju na pravac rasta obrva. Za to će ti poslužiti češljić kojim ćeš ih usmeriti u pravcu prirodnog rasta. A dobro će doći i četkica iz stare maskare koju si prethodno temeljno oprala.

U istom pravcu se čupaju obrve. 

Ako bi ih čupala u suprotnom pravcu, verovatno bi ih iskidala i bespotrebno iziritirala kožu. Štaviše, može se desiti da povrediš i raskrvariš kožu. 

Stani pred ogledalom iznad kojeg je jako svetlo. Tako ćeš izbeći mogućnost promašaja ili čupanja većeg broja dlačica od potrebnog. I to samo zato što svetlo nije bilo dovoljno jako. Pincetu dezinfikuj alkoholom.

Ako je dosadašnja pinceta koju si koristila već jako stara i izlizana, najbolje bi bilo da nabaviš novu, od kvalitetnog materijala.

Prilikom čupanja obrva, pravilno držanje pincete je kao kada držiš olovku za pisanje. 

Pošto si već definisala tačku početka, završetka i luka obrva, sada ih obeleži olovkom za obrve. Tako će ti biti lakše da imaš kontrolu nad dlačicama koje treba, odnosno ne treba da diraš. Nežno počupaj sve one dlačice koje su iznad ili ispod utvrđenog oblika i debljine obrva. 

Možda je bilo bolno, ali verujemo da si uspela! Čupanje obrva je završeno i sada imaš svoj idealan oblik obrva. Sitne korekcije bi podrazumevale skraćivanje dužih dlačica koje možda kvare oblik. Prvo očešljaj obrve, pa makazicama pažljivo iseci krajeve koji “beže”. 

Posle čupanja obrva

Sve devojke kojima koža oko obrva burno odreaguje prilikom čupanja obrva, trebalo bi da po završetku ovog rituala, namažu kožu nekim umirujućim gelom.

Mi preporučujemo da to bude gel na bazi aloe vere. A ako je ona jedna od tvojih ukrasnih biljaka, slobodno iscedi lekoviti gel iz njenih listova i utrljaj u obrve. Neka se gel u potpunosti osuši. 

Druga opcija je – kockica leda. Poznat po tome da umiruje nastale otoke, led će pomoći i u slučaju kada iritacija nakon čupanja obrva treba što pre da se reši. Samo jedna kockica leda, koju ćeš prisloniti na tretirane obrve, umiriće kožu oko njih za kratko vreme.

Desi li se da si slučajno počupala po koju dlačicu koju nije trebalo, nemoj da paničiš! Uz kvalitetnu senku za obrve ili olovku za obrve, ovaj problem se lako rešava.

Jedan od ova dva proizvoda će ti pomoći da popuniš “rupice” na obrvama i tako popraviš volumen. Naravno, odabir adekvatne boje ovih proizvoda je prioritet. Ona treba da bude najpribližnija prirodnoj boji tvojih obrva.

Za sam kraj rituala čupanja obrva, upotrebi serum za rast obrva. Ovo je završna nega nakon čupanja obrva. On će nahraniti obrve i istaći njihov savršen oblik. Fiksiranje obrva možeš završtiti gelom za obrve.

Sonja (35 god.):

“Imam veoma guste i jake obrve. Neke devojke bi rekle da sam prava srećnica, ali ja to nisam uvek tako mislila. Oduvek mi je bilo teško oblikovati obrve na pravi način jer su dlake dugačke. Dešavalo se da ih makazicama previše skratim, pa onda nestane njihov savršen oblik.

Zapravo, nisam znala pravila za čupanje obrva. Takođe, sa idejom da ih dovoljno stanjim, stanjivala sam ih toliko da ni olovkom više nisam mogla da popravim greške. Smatram da svaka devojka treba da odredi savršen oblik obrva za svoje lice, pa onda polako i pažljivo vodi računa o njihovom redovnom skraćivanju i nezi.

Priznajem, sada volim što su guste, a volumen i sjaj održavam serumom za rast obrva, koji je na bazi ricinusovog ulja, kao i ulja koprive. Ova mala stvarčica ima svoje mesto u tašni i nanosim ga svaki put kad se setim.”

čupanje obrva pincetom

Greške prilikom čupanja obrva

Nestrpljivost i manjak vremena za čupanje obrva, mogu da budu uzrok potpunih promašaja. Zato, samo kada znaš da nisi u žurbi i kada si opuštena, posveti se svojim obrvama. Ovo je dobronameran savet, jer se dlačice obrva ne obnavljaju tako brzo.

Nekada ni olovka ili senka za obrve ne mogu biti u stanju da poprave greške.

Kao što smo spomenuli, obrve se čupaju u istom pravcu kako i rastu. Ukoliko se ne pridržavaš ovog saveta, čupanje obrva će postati bolno, a pretvoriće se u kidanje dlačica. 

I najvažnije, insistiranje na trendovima, umesto obliku obrva koji tebi pristaje, napraviće nezamislive štete. Ti želiš obrve oštrih lukova, a imaš duguljasto lice; ili bi baš volela ravne obrve, a imaš okruglo lice?!

Ovo su kombinacije koje čine devojke smešnim i pokazuju njihovu nemarnost. Ako nisi sigurna koji to oblik obrva tebi pristaje, najbolje bi bilo da se posavetuješ sa kozmetičarkom u koju imaš poverenja.

Čupanje obrva u kozmetičkom salonu

Odlučiš li se da svoje obrve prepustiš iskusnom stručnjaku, većina kozmetičkih salona će ti ponuditi tradicionalnu ili neku od savremenih metoda čupanja obrva. Mislimo na čupanje obrva koncem, voskom ili klasično, pincetom

Cena čupanja obrva u kozmetičkim salonima se kreće od 200,00 do 500,00 dinara, a u zavisnosti od metode koja se primenjuje. 

baner

Voskom se mogu postići savršene obrve, ali ovu metodu ne preporučujemo za kućne uslove. Moguće je da voskom očupaš i više dlačica nego što si planirala. Ovu metodu prepusti kozmetičarki koja to zna precizno da uradi.

Threading ili čupanje obrva koncem je metoda stara oko 200 godina, potiče sa Bliskog Istoka, ali se i danas primenjuje u kozmetičkim salonima širom sveta.

Čini se da je lako izvesti, što i nije daleko od istine. Ko bi rekao da koncem možeš učiniti svoje obrve tako urednim?! Za samo 15 minuta i bez bola, tvoje obrve su savršeno i bezbedno očupane. 

Ako imaš iskustva sa opadanjem obrva zbog neadekvatne nege ili nekih stanja u organizmu, onda bi trebalo da popričaš sa svojom kozmetičarkom koja ti može preporučiti neku od metoda crtanja obrva.

Nekadašnje tetoviranje obrva je takoreći, prevaziđeno, jer mu je mesto ustupio microblading ili japansko iscrtavanje obrva, odnosno puder obrve koje se još zovu i ombre obrve.

Popularna je i laminacija obrva, a  možda si čula i za tretman podizanja obrva.

Devojke su oduševljene rezultatima. A i ne čudi – obrve izgledaju potpuno prirodno. Ove metode su se do te mere usavršile da se boja unosi pod kožu, ali tako da se “imitira” prirodna struktura dlačica.

Obe metode tek malo bole, ali efekti su i više nego zadovoljavajući, pa ćeš brzo zaboraviti na bol. Nakon nekog vremena, boja bledi, ali se lako obnavlja u prvobitnu. A ti ne moraš više da brineš o šminki za obrve i o tome da li su uredne i savršene u svakom momentu.

Kao što vidiš, čupanje obrva zahteva određenu posvećenost. To ne treba da te odvrati, već da motiviše. Kada jednom budeš definisala svoj idealan oblik obrva, sva nega i čupanje obrva, postaće rutina.

Uz to, dodaj i redovnu negu koja oduzima samo par minuta dnevno i eto obrva kao da su prošle najskuplji make up!

Test