Naslovna » Bubuljice na vratu! I za njih postoji rešenje!
Lice

Bubuljice na vratu! I za njih postoji rešenje!

bubuljice na vratu

Pojavile su ti se bubuljice na vratu i ne znaš zašto otkud baš tu? Otkrivam ti sve uzroke i kako da se brzo i lako rešiš svih bubuljica na vratu.

Svakome se bar u nekom period života javio problem sa bubuljicama na vratu. Njihova pojava ume da iritira i nervira.

Određeni broj devojaka uspe da ih se reši, dok drugi deo vodi bitku protiv njih duži vremenski period. Bubuljice na vratu se javljaju i kod muškaraca, i kod žena, u svim starosnim dobima.

Otkud bubuljice na vratu?

Bubuljice na vratu se mogu javiti usled određenog zdravstvenog problema, koji se mora rešiti. 

Hormonska neravnoteža je najčešći uzrok koji dovodi do pojave bubuljica, pogotovo kada one izlaze u blizini brade ili vilice. 

Bubuljice su najčešće bele, gnojne bubuljice ili crvene, velike ili sitne bubuljice, a mogu biti grupisane ili se može javiti po jedna bubuljica.

Često izlaze u predelu oko uha pa do vrata, gde je koža prekrivena kosom. Ovih bubuljica se možeš rešiti uz pomoć anti-akne gela, koji se pokazao kao odlično rešenje za ovaj problem. 

Mogu se pojaviti sa zadnje strane vrata u predelu gde se najčešće nalazi kosa, na prednjem delu vrta, oko uha, duž vilice.

Često se pojavljuju i cistične bubuljice na vratu, koje su najveći problem. Ciste su mnogo dublje od običnih bubuljica, i mnogo su bolnije, pa zahtevaju posebnu negu i lečenje. 

Pored cističnih, postoje i velike bubuljice koje bole, koje najčešće nastaju na prednjem delu vrata, pa se preporučuje da se prskanje parfema u ovom delu preskoči. Doktori savetuju da se parfem nanese na dlanove, pa se potom rastrlja po dekolteu, kako bi se sprečio nastanak pojava bubuljica. 

“I moje je lice konačno bez bubuljica!Evo i kako!”, Marina

Ako želiš samo prirodne stvari na svom licu, saznaj šta nam je Marina otkrila!

Kako je ona uspela zauvek da se reši bubuljica sa lica? Njeno lice je sada ČISTO, BEZ IJEDNE BUBULJICE. 

Sve je tako jednostavno, brzo i efikasno, a pre svega prirodno! Znam da to želiš, zar ne?

Saznaj kako je Marina uspela da se reši bubuljica na ovom linku https://onaportal.com/vise-me-nije-stid-sada-je-moje-lice-bez-ijedne-bubuljice-i-oziljka/

Na vratu se mogu pojaviti i sitne, grupisane bubuljice, koje predstavljaju jednu vrstu osipa, tj. iritacije. One svrbe i veoma su crvene. One mogu biti uzrok korišćenja neadekvatne šminke i kozmetičkih proizvoda. 

Bubuljice na zadnjoj strani vrata su najčešće povezane sa iritacijom od kose, pogotovo u letnjem periodu, kada se zadnji deo vrata znoji, zbog kose.

Bubuljice na vratu su takođe povezane sa pojavom insulinske rezistencije i sindromom policističnih jajnika, o kojima ćemo govoriti u ovom tekstu. 

A jesi li čula za hlor akne?

Postoji i vrsta bubuljica poznata pod nazivom hlor-akne. Takve bubuljice izlaze zbog izlaganja hemikalijama koje sadrže hlor.

Ove akne se mogu pojaviti kod nekih osoba, koje imaju osetljivu kožu, nakon kupanja u bazenu u kojem se nalazi mnogo hlora. Ovakve bubuljice se pojavljuju sa strane na licu, pa se potom spuštaju duž vrata.

Dermatolozi u ovom slučaju najčešće preporučuju određene masti, koje se mažu na predeo zahvaćen ovim bubuljicama, u ovom slučaju je to predeo vrata. 

bubuljice na vratu lečenje

Koji još mogu biti uzroci?

Često se govori o tome koji su glavni uzroci za nastanak bubuljica, kako na licu, tako i na vratu. Osim navedenih uzroka, još jedan od uzročnika nastanka bubuljica može biti i stres. 

Stres je okidač za gotovo 90% bolesti sa kojima se čovek susretne tokom svog života.

Tako se na primer, bubuljice mogu videti sve više na osobama koje imaju između 18-25 godina, koje studiraju i u tom periodu su znatno izložene stresu.

Pored stresa, ključnu ulogu igra i nepravilna ishrana. 

Sve više ljudi jede brzu hranu, koja je puna aditiva i loše utiče na naš organizam.

Namirnice koje sadrže ugljene hidrate treba zaobići, kao i mlečne proizvode. Što znači da treba apsolutno izbaciti grickalice i testenine iz svoje ishrane.

Biraj uvek ishranu protiv bubuljica.

Pored toga treba izbaciti i alkohol, jer je i on jedan od razloga zbog čega dolazi do pojave bubuljica na vratu. 

Nedovoljna fizička aktivnost, je još jedan razlog, koji pospešuje nastanak bubuljica, jer negativno utiče na naš metabolizam. Lekari savetuju da je potrebno svakog dana pola sata odvojiti za brzi hod.

Pored svega ovoga, nekvalitetni kozmetički proizvodi i šminka su takođe krivci za pojavu bubuljica na vratu. 

Puderi koji isušuju kožu i zapušavaju pore, dovode do nastanka bubuljica od šminke, koje vremenom postaju sve ozbiljniji dermatološki problem. Veoma je bitno izabrati odgovarajuću kozmetiku i šminku, koja će odgovarati tvom tipu kože, kako bi sprečila nastanak bolnih bubuljica i iritacije. 

U ovoj odluci ti može pomoći dermatolog, koji će te posavetovati, kakvi proizvodi su namenjeni tvom tipu kože. Ne bi trebalo da koristiš nikakve sunđere prilikom pilinga vrata, jer to može samo dodatni pogoršati upalni proces. 

Bubuljice na vratu i jajnici, kao uzrok?

Određeni broj žena pati od sindroma policističnih jajnika. Preko 50% žena koje imaju policistične jajnike imaju i prekomernu telesnu težinu, koja pogoršava insulinsku rezistenciju. Međutim, ovde treba naglasiti i da osobe koje nisu gojazne mogu imati insulinsku rezistenciju.

Zbog povišenog insulina u krvi, nastaju bubuljice, u predelu lica i vrata. Bubuljice na vratu koje su posledica insulinske rezistencije i samim tim posledica policističnih jajnika, veoma su bolne, velike, crvene i ne mogu se „iscediti“.

Policistični jajnici ne moraju biti nužno povezani sa insulinskom rezistencijom ili obrnuto, ali preko pojave bubuljica na vratu, ukazuju na problem.

Zato, ukoliko primetiš da su ti se pojavile bubuljice na vratu, pre svega se obrati dermatologu, koji će zahtevati da uradiš posebne analize, koje će pokazati da li tvoje dalje lečenje treba preuzeti endokrinolog i ginekolog.

Bubuljice na vratu – rešenje

Bubuljice na vratu se kod nekih osoba leče se na jednostavan način i to lečenje ne zahteva mnogo vremena. Kod određenog broja osoba je to ipak drugačije. U zavisnosti od stepena problema, veličine bubuljica, njihovog broja, iritacije i bola, lečenje je različito za svaku osobu.

Pre svega je potrebno potražiti pomoć dermatologa i sa njim se posavetovati. Ono šta ti mi predlažemo da uradiš odmah, još i pre nego što odeš kod dermatologa, a šta će ti i te kako pomoći je sledeće:

  • Svakog jutra i večeri čisti lice i vrat prirodnim tonikom za lice ili gelom (bitno je da u njihov sastav ulaze prirodni sastojci).
  • Obavezno skini šminku pre spavanja.
  • Nemoj koristiti sapune za lice prilikom umivanja, koji mogu dodatno isušiti kožu vrata.
  • Kožu vrata i lica, nakon čišćenja, namaži kremom za lice.
  • Redovno menjaj posteljinu (jastučnicu) na kojoj spavaš, kao i veš.
  • Izbegavaj odlazak u solarijum, kako ne bi isušila kožu.
  • Pre nego što kreneš sa tretmanima čišćenja vrata i lica, dobro operi ruke.
  • Koristi gel za akne
  • Svakog dana, bar dva puta provetri prostorije u kojima boraviš i iznesi jastuk na prozor, kako bi se uništile bakterije.

Pored svega što smo ti naveli, veoma je važno i da koristiš prirodne losione i kreme za bubuljice, koji će pomoći tvojoj koži vrata da se reši upornih i dosadnih bubuljica. Na tebi je isto tako, da povedeš računa o svemu onome što smo naveli, kako bi lečenje ovog problema bilo što uspešnije. 

Bubuljice na vratu moguće izlečiti prirodnim putem

Postoji nekoliko prirodnih sastojaka koji će pomoći tvojoj koži vrata da se reši nastalih bubuljica, neki od njih su sok od limuna.

Iscedi limun i dobijeni sok namaži na vrat, svake večeri. Pored limuna, možeš mazati maslinovo, ricinusovo ulje ili ulje čajevca za bubuljice. Oni će ti pomoći da se rešiš bubuljica na vratu, kao i ožiljaka koji su posledica bubuljica. 

Predlažemo ti još jedno odlično prirodno rešenje za borbu protiv bubuljica na vratu:

U 250ml vode, dodaj kašiku morske soli, 2 kesice zelenog čaja i 2 kašike aloa vere. Ostavi tečnost da odstoji sat vremena, a zatim isperi kožu vrata.

Ova tečnost će smanjiti iritaciju, tj. upalni proces i pomoći će u otklanjanju bubuljica.

Ovaj postupak možeš ponavljati svake večeri, rezultati će biti vidljivi već nakon tri dana i zaista ćeš biti oduševljena. 

Uticaj hrane na nastanak bubuljica na vratu

Određena hrana negativno utiče na naš organizam, pa se kao posledica javljaju problemi sa bubuljicama na vratu. Lekari često ističu da treba izbegavati mlečne proizvode, kao i namirnice bogate ugljenim hidratima. 

Što znači da treba da zaboraviš na grickalice, slatkiše, testenine i slično. Takve namirnice ne utiču samo na pojavu bubuljica na vratu, već i na nastanak insulinske rezistencije, na gojaznost, povišen telesni pritisak i kardiovaskularne probleme. 

Gel za bubuljice na vratu

Anti-akne gel možeš kupiti, pre svega u apoteci, a možeš ga naći i u drogerijama i na internetu, preko online kupovine. Takođe je veoma značajno da se posavetuješ sa svojim dermatologom oko toga koji gel smeš da koristiš, kako ne bi došlo do iritacije kože.

Još jednom je značajno napomenuti da treba obratiti pažnju na sastav kako gelova, tako i krema za lice i vrat, pogotovo kada se radi o osetljivoj koži vrata, sklonoj bubuljicama. 

Veoma je važno da anti-akne gel ili krema budu prirodni proizvodi. Jedan od važnih sastojaka je aloa vera koja sprečava nastanak ožiljaka od bubuljica. Alantoin pospešuje protok limfe i povišenu cirkulaciju krvi. Ekstrakt biljke tamarinda formira zaštitni sloj na koži vrata i na taj način sprečava kožu od spoljašnjih i štetnih uticaja. Ovo su samo neki od sastojaka koji su poželjni da se nađu u tvom gelu za bubuljice.

Uvek biraj prirodno!

U apoteci se posavetuj sa diplomiranim farmaceutom oko izbora anti-akne gel, jer postoji mnogo proizvođača. Cene variraju, ali je najbitnije da taj gel sadrži u sebi sve bitne sastojke, koji će pomoći tvojoj koži vrata da se  reši upornih i dosadnih bubuljica.

Tako se gelovi kreću od 800,00 dinara, pa do 3000,00, u zavisnosti od proizvođača. Veoma je važno napomenuti da proizvode koje izabereš za negu kože vrata, ne sadrže: alkohol i dodatna ulja. Oni mogu dodatno naškoditi i pojačati iritaciju kože. 

bubuljice na vratu

Bubuljice na vratu – iskustva

U nastavku ćeš pročitaj iskustva i savete devojaka, koje su uspele da se reše bubuljica na vratu.

Isidora, 25.

„Imala sam problem sa bubuljicama od detinjstva, a nije postojao nijedan zdravstveni problem, koji je bio uzročnik toga. Shvatila sam da uzročnik toga može biti neadekvatna šminka koju sam koristila, koja jednostavno nije odgovarala mojoj koži. Odlučila sam da promenim šminku i da pogledam da li će se nešto promeniti.

Problem je bio u puderu, koji nije odgovarao mojoj koži, pa su mi bubuljice izlazile duž celog vrata i lica. Kada sam se posavetovala sam svojim dermatologom, skrenula mi je pažnju na određene proizvode, a i počela sam da koristim anti-akne gel, koji mi je pomogao da moje lice sada izgleda savršeno.

Često i iscedim limun i svež  sok, nanesem na predeo vrata. Mogu vam reći da mi je koža vrata sada mekša i veoma glatka, a od bubuljica ni traga.“

Helena, 27.

„Moj problem je pre svega povišen nivo insulina u krvi i iz tog razloga su počele da mi se pojavljuju bubuljice po vratu, koje su bile crvene i mnogo su bolele, nisam smela da ih dodirnem.

Znala sam da nešto nije u redu, pa sam otišla kod lekara i uradila potrebne analize. Kada su otkrili da je problem sa insulinom, morala sam potpuno da promenim način ishrane.

Izbacila sam ugljene hidrate i mlečne proizvode. Počela sam i da treniram, jer je fizička aktivnost veoma značajna. Kada sam počela da vodim računa o ishrani i da redovno treniram, moje bubuljice na vratu su počele da se povlače.

Pored toga, počela sam da koristim prirodne gelove, koje sam nanosila na vrat, a i pravila sam prirodne maske za mitisere i bubuljice, koje sam koristila dva do tri puta nedeljno. Rezultati su odlični, bubuljice su se potpuno povukle sa vrata. Napomenula bih da je veoma važno voditi računa i o ličnoj higijeni, bitno je da očistite lice i vrat svakog jutra i svake večeri. Na taj način ćete skinuti sve nečistoće sa lica. Vodite računa o sebi i o svom izgledu! Ukoliko vam ne polazi za rukom, obratite se dermatologu i potražite pomoć!“

Nadamo se da smo ti pomogli kako da se rešiš upornih i dosadnih bubuljica na vratu. Pojava ovih bubuljica je pokazatelj da nešto u organizmu zaista nije u najboljem redu, nemoj to olako shvatiti. Poslušaj naše savete i poseti dermatologa, na taj način će bubuljice sa vrata nestati!

Avatar

Jelena Radešić

Copywriter i pisac web sadržaja. Obožavam teme, kao što su: zdravlje, kozmetika, nega kose, zdrava ishrana itd. Uvek u potrazi da dobrim i korisnim savetima na ove teme.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test