Naslovna » Krema za izbeljivanje fleka od bubuljica – za tvoj savršen ten!
Lice

Krema za izbeljivanje fleka od bubuljica – za tvoj savršen ten!

krema za izbeljivanje fleka od bubuljica

Krema za izbeljivanje fleka od bubuljica je spas koji si dugo čekala! Na koji način briše fleke i koja od svih, najbolja je krema? Ostani do kraja i saznaj.

 

Da li i ti maštaš o savršeno ujednačenom tenu i besprekornoj koži?

Taman misliš da si se rešila bubuljica, kad ono – ostaju tamni tragovi za njima kao ožiljci na tvom licu koji te stalno podsećaju da si imala problem sa kožom! Ne zna se šta je gore i šta ti više smeta, da li same bubuljice ili tamne fleke od njih – ali svakako da i za jedno i za drugo rešenje postoji. 

 

U ovom tekstu sam se bavila upravo kremom za izbeljivanje fleka od bubuljica – koja će postati obavezan deo tvog nesesera za lepotu.

 

Zato pažljivo čitaj naredne redove i saznaj sve ono što te toliko zanima na ovu temu.

 

Kako deluje krema za izbeljivanje fleka od bubuljica?

Krema za izbeljivanje fleka od bubuljica se koristi za posvetljavanje tamnih delova kože ili za postizanje opšteg svetlijeg tena. 

Izbeljivanje kože adekvatnim aktivnim sastojcima zapravo smanjuje koncentraciju ili proizvodnju melanina u koži – pigmenta odgovornog za tamne fleke na koži, uključujući i fleke od bubuljica. Naročito oni sa tamnom kožom imaju više melanina. Hormoni, sunčeva svetlost i određene hemikalije takođe utiču na proizvodnju melanina.

 

Kao što znaš, bubuljice su upalna reakcija kože. Kako se ova upala povlači, to može dovesti do nastanka melanina unutar kože – stvarajući trajni tamni ožiljak u vidu fleke – stanje poznato kao postupalna hiperpigmentacija. Dakle, melanin koji je u osnovi fleka od bubuljica se zapravo proizvodi kao posledica upale na koži.

Marina je dugo patila zbog mitisera i bubuljica na licu. Mnoge trikove je probala, ali je samo jedan bio uspešan. Njeno lice je sada ČISTO, BEZ IJEDNE BUBULJICE I OŽILJKA. 

Pročitaj kako je Marina uspela zauvek da se reši bubuljica na ovom linku https://onaportal.com/vise-me-nije-stid-sada-je-moje-lice-bez-ijedne-bubuljice-i-oziljka/

A šta e bajvažnije za bubuljice?!

Ukoliko se ne leče, ove tamne fleke mogu trajati mesecima i godinama. Zato je tu krema za izbeljivanje fleka od bubuljica kao tvoja najefikasnija pomoć u ovom slučaju! 

 

Evo kako ukloniti fleke od bubuljica na licu i telu!

 

Krema za izbeljivanje fleka – sastojci

Sledeći sastojci su često prisutni u kremama za izbeljivanje fleka od bubuljica:

 

  • retinoidi (vitamin A)
  • vitamin E (tokoferol)
  • hidrohinon
  • alfa hidroksi kiseline (AHA), poput mandelinske kiseline
  • salicilna kiselina
  • kojična kiselina
  • azelainska kiselina.

Postoje neki standardni sastojci koji se obično koriste u kremama za izbeljivanje fleka od bubuljica, ali za koje se kasnije ispostavilo da nisu baš tako dobri za tvoju kožu. Jedan od njih je hidrohinon

 

Naime, kada na kožu naneseš proizvod za izbeljivanje kože, poput hidrohinona – smanjuje se broj melanocita u tvojoj koži. To može rezultirati svetlijom kožom i ravnomernijim izgledom tena. Međutim, ispostavilo se da ovaj sastojak nije bezbedan i siguran za upotrebu, jer nosi određene zdravstvene rizike. Zato se danas hidrohinon smatra štetnim sastojkom za izbeljivanje kože i zaista ga gotovo više i nema u proizvodima ove namene (ili bar ne bi trebalo da ga bude).

 

Neke kreme za izbeljivanje kože takođe mogu da sadrže opasnu živu – pa njihova upotreba može da dovede do trovanja živom – što je stanje opasno po zdravlje!

 

Kreme za izbeljivanje kože koje sadrže kortikosteroide mogu izazvati tzv. steroidne akne.

Neke kreme takođe mogu da sadrže i retinole, koji vrše blagi piling kože i tako ljušte tamni sloj kože, otkrivajući svetlu kožu ispod. Međutim, i retinoli nam dolaze sa nizom neželjenih efekata.

 

krema za izbeljivanje fleka od bubuljica-1

Prirodna krema za izbeljivanje fleka kao najbolje rešenje!

Nadam se da si iz svega navedenog shvatila da su hemikalije u kremama za lice jako opasne i da bi trebalo da ih zaobilaziš u širokom luku! Dakle, kada budeš kupovala kremu za izbeljivanje fleka od bubuljica – prvo baci pogled na listu sastojaka.

Ako na njoj vidiš neki od gore navedenih hemijskih sastojaka – vrati je na policu i nemoj da je kupuješ. Tvoja koža će ti biti zahvalna.

 

Zašto bi rizikovala sa ovim opasnim hemikalijama – kada postoje odlični prirodni sastojci koji posvetljuju fleke od bubuljica? Iz tog razloga ti je moj najtopliji savet da se uvek odlučiš za kremu za izbeljivanje fleka od bubuljica na prirodnoj bazi – nećeš pogrešiti nikako!

 

Srećom, postoji dosta prirodnih sastojaka koji imaju to svojstvo da usporavaju ili potpuno redukuju proizvodnju pigmenta melanina i na taj način posvetljuju fleke od bubuljica. Ovi sastojci prirodnog porekla uspešno pomažu u uklanjanju fleka i bilo kojih tragova hiperpigmentacije na koži, zahvaljujući tome što smanjuju procenat melanina u koži i ujednačavaju ten. Neki od njih su ekstrakt sladića, ekstrakt biljke rabarbare, ekstrakt zelenog čaja, aloe vera, limunov sok, jabukovo sirće, ekstrakt semenki grejpfruta, vitamin E, vitamin C i dr.

 

Koja je najbolja prirodna krema za lice za tvoj tip kože?

 

Koje su prednosti ove kreme? 

Možda nema nekih posebnih zdravstvenih koristi u izbeljivanju fleka od bubuljica (jer te one svakako životno ne ugrožavaju), ali to i te kako može imati poželjan kozmetički efekat na tvoju kožu – a da ne govorim o samopouzdanju!

Zašto bi trpela nešto na svom licu što kvari tvoj dobar izgled? Mislim da još nisam srela devojku (pa i muškarca) koji nisu pokušali da se reše fleka od bubuljica. Još ako se zna da rešenje postoji – a to je definitivno dobra prirodna krema za izbeljivanje fleka od bubuljica – zašto bi čekala?

Evo koje to prednosti ima krema za izbeljivanje fleka od bubuljica:

Minimizira tamne fleke na koži: Krema za izbeljivanje fleka od bubuljica može efikasno umanjiti tamne fleke na koži koje su posledica akni i bubuljica.

 

Umanjuje pojavu ožiljaka od akni i bubuljica: ova krema će zaista pomoći da smanjiš tamne fleke od bubuljica, ali zapamti da neće pomoći kod aktivne upale i crvenila prouzrokovanih izbijanjem akni i bubuljica. S druge strane, krema za izbeljivanje fleka od bubuljica može smanjiti crvene ili tamne predele koji ostaju nakon zarastanja akni i bubuljica.

 

Ujednačava ton kože: posvetljavanje fleka od bubuljica može čak ujednačiti ton kože, smanjujući područja hiperpigmentacije. Takođe može pomoći u smanjenju pojave fleka i tamnih ožiljaka od bubuljica.

 

Saznaj kako ukloniti tamne fleke na licu od sunca vrlo efikasno!

 

Kako se koristi krema za izbeljivanje fleka sa lica?

 

Upotreba možda može da varira od proizvoda do proizvoda, ali svakako treba da slediš uputstva sa preparata. Krema za izbeljivanje fleka od bubuljica se obično nanosi samo na tamna područja kože, jednom ili dva puta dnevno. Ovo je najbolje da obaviš ujutro i uveče nakon uobičajene rutine čišćenja lica.

 

Trudi se da ispoštuješ sledeće korake prilikom nanošenja kreme:

 

  • proizvod nanesi u tankom sloju na kožu zahvaćenu tamnim flekama od bubuljica, čistim rukama na prethodno očišćeno lice
  • trudi se da nežno umasiraš kremu, blago masažinim pokretima
  • izbegavaj kontakt kreme sa okolnom zdravom kožom, očima, nosem i ustima
  • temeljno operi ruke nakon upotrebe kreme.

 

Kako ti je moj savet da se odlučiš za prirodnu kremu za izbeljivanje fleka od bubuljica, znaj da je još jedna njena prednost što neće biti problem i da je naneseš na čitavo lice ili regiju kože zahvaćenu flekama od bubuljica – jer prirodni sastojci nemaju neželjena dejstva poput nekih hemikalija!

Tako da ovde ne moraš puno da brineš i ako naneseš kremu na zdravu kožu koja okružuje fleke od bubuljica.

 

Evo kako ukloniti akne na licu potpuno prirodno!

 

Mogu li svi da koriste ovu kremu?

Krema za izbeljivanje fleka od bubuljica se generalno preporučuje svima onima koji imaju fleke od bubuljica, ali i fleke od sunca, pege, staračke pege i drugu hiperpigmentaciju na koži. Ukoliko imaš naročito osetljivu kožu, možda bi trebalo da budeš obazriva i da prvo obaviš testiranje kreme na malom delu kože.

Krema za izbeljivanje fleka od bubuljica ne bi trebalo da se nanosi na oštećenu i bilo koji način iziritiranu i upaljenu kožu.

 

Tretmani za posvetljavanje kože se takođe ne preporučuju za upotrebu kod dece, trudnica i dojilja.

 

 

Svakako ti je moj savet da se uvek prvo konsultuješ sa lekarom pre upotrebe kreme za izbeljivanje fleka od bubuljica. Ovo je naročito važno ukoliko imaš neki zdravstveni problem.

 

Oteraj bubuljice u pubertetu ovim metodama!

krema za izbeljivanje fleka od bubuljica-2

Gde kupiti kremu za izbeljivanje fleka od bubuljica?

 

Lekar ili dermatolog može da ti prepiše odgovarajući proizvod za izbeljivanje kože na osnovu tvojih potreba.

Krema za izbeljivanje fleka od bubuljica u principu može da se kupi u kozmetičkim prodavnicama, apotekama i kozmetičkim salonima. Danas možeš da ih kupiš i preko interneta, pa nema čak potrebe ni da izlaziš iz kuće kako bi uzela ono što ti treba.

 

Ali pažljivo istraži proizvode koje kupuješ zbog potencijalnih nuspojava.

 

Ne zaboravi da pročitaš listu sastojaka – i uzmi onu kremu koja je na prirodnoj bazi! To je najsigurnije i najbolje rešenje!

 

Gel za akne je tvoje rešenje za čistu kožu o kojoj sanjaš!

 

Koja je cena?

Krema za izbeljivanje fleka od bubuljica može da košta od nekoliko stotina do nekoliko hiljada dinara, sve zavisi od brenda, liste sastojaka i vrlo često samog kvaliteta proizvoda. U principu, dobra prirodna krema za ovu svrhu može da košta od 2.000-3.000 dinara.

Šta kažu iskustva?

Znaš da volim sa tobom da podelim i iskustva nekih drugih ljudi, pa pročitaj u narednim redovima kako se pokazala krema za izbeljivanje fleka od bubuljica:

Irena, Beograd

Još od puberteta sam imala problem sa aknama i bubuljicama. Srećom, uspela sam da ih se rešim – ali ispostavilo se i da posle njih imam problem – a to su fleke od bubuljica.

Užasno! Mislila sam da će mi ovi ožiljci zauvek ostati i da neće nikad izbledeti, bila sam potpuno očajna. Sve dok mi drugarica nije preporučila da počnem da koristim kremu za izbeljivanje fleka od bubuljica – na prirodnoj bazi. Mama joj radi u apoteci i ona je smatrala da će mi krema najbolje pomoći.

I bila je u pravu! Nakon samo mesec dana redovnog korišćenja, rezultati su bili očigledni.

Ana, Novi Sad

Kremu za izbeljivanje fleka od bubuljica sam jednostavno naručila preko interneta, jer me je privukao super sastav, nisam videla nijedan opasan sastojak koji bi mogao da predstavlja problem.

Čini mi se da je glavni sastojak bio ekstrakt sladića. Mogu da kažem da sam prezadovoljna, rezultati se baš brzo postižu i koža mi sada izgleda fenomenalno!

Koga mrzi da izlazi iz kuće i luta po apotekama i drogerijama u potrazi za pravim proizvodom, uvek može da nađe ono šti mu treba i putem interneta. Ipak je ovo 21. vek!

 

Ivana, Kraljevo

Ja sam koristila kremu za izbeljivanje fleka od bubuljica sa hidrohinonom i mogu samo da kažem da je nikako ne kupujete! Koža mi je bila strašno iziritirana, čak mi se pojavilo crvenilo i perutanje.

Tek kasnije sam saznala da se hidrohinon sve manje koristi u kozmetici upravo iz razloga jer nije bezbedan za upotrebu. Da sam to znala na vreme!

 

Mia, Niš

Želim samo da se zahvalim onome ko je osmislio kremu za izbeljivanje fleka od bubuljica, jer me je bukvalno spasio! Baš sam imala puno bubuljica, a samim tim i fleka od njih – lice mi je u jednom periodu života bilo užasno!

Bukvalno nisam smela da se pogledam u ogledalo. A onda je došao moj spas – krema za izbeljivanje fleka od bubuljica. Koristila sam je redovno, bila uporna, pratila uputstva sa kutije i rezultati su brzo stigli!

 

Olja, Kraljevo

Imam drugaricu koja je dugo patila zbog fleka od akni na licu. I to onih tamnih, smeđih fleka koje su bile baš uočljive. Nije smela da izlazi iz kuće bez pudera. Sećam se koliko mi se žalila kako se oseća jako loše zbog toga, da nema samopouzdanje i da misli za sebe da je ružna! Bilo mi je žao što ne mogu da joj pomognem.

Ipak, nekako smo igrom slučaja došle do neke super kreme za izbeljivanje fleka od bubuljica, koja je na potpuno prirodnoj bazi – i ona je svoj problem konačno rešila! Danas je ona jedna prelepa, zadovoljna mlada žena – koja je samo pronašla rešenje za svoj problem i to iskoristila najbolje što je mogla.

 

Nadam se da sam ti pomogla da shvatiš da je krema za izbeljivanje fleka od bubuljica zaista tvoj najbolji saveznik u rešavanju ovakve vrste problema sa kožom. Ovo je vrlo sigurno, bezbedno, lako i jednostavno rešenje za fleke od akni i bubuljica – kada govorim o proizvodu na prirodnoj bazi. Budi uporna, koristi kremu redovno i nemoj da odustaješ – jer te savršeno ujednačen ten sigurno čeka!

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test