Naslovna » Koliko je efikasna olovka za gljivice na noktima?
Kozmetika

Koliko je efikasna olovka za gljivice na noktima?

olovka za gljivice na noktima

Olovka za gljivice na noktima može ti pomoći, ali ne uvek! Saznaj koliko je efikasna i kada, kod koga i koje rezultate možeš da očekuješ!

Svi dobro znamo koliko su gljivice na noktima uporne i dosadne. Probala si sve i ništa nije uspelo – uvek se vrate. Čini ti se da tome nema kraja! 

Ne brini, možda ti pomogne baš olovka za uklanjanje gljivica na noktima! Nisi ni svesna koliko se lako koristi, a koliko dobre rezultate daje.

Ostani sa mnom do kraja ovog teksta i saznaj kako se pravilno koristi ova olovka za gljivice, šta obično sadrži i koliko je efkasna. A tu su i primeri najpoznatijih brendova. Sve na jednom mestu!

Šta je olovka za gljivice na noktima?

Najjednostavnije rečeno, olovka za gljivice na noktima je lokalno sredstvo protiv gljivične infekcije nokta – u formi olovke. Obično je to gel ili rastvor koji je smešten unutar tela olovke, a na vrhu je pažljivo dizajniran aplikator pomoću kojeg se gel ili rastvor lagano istiska i nanosi na oboleli nokat. Prosto – kao da bojiš nokat olovkom!

Primena je vrlo precizna i ograničena samo na zaraženi deo, tako da lekovita supstanca ne dolazi u kontakt sa zdravim tkivom. Ovo je veoma važno i predstavlja jednu od najznačajnijih prednosti olovke za gljivice na noktima.

Kako deluje olovka za gljivice na noktima?

Olovka za uklanjanje gljivica na noktima deluje anti-gljivično, što znači da zaustavlja širenje gljivične infekcije nokta. To obično postiže snižavanjem pH vrednosti nokta, budući da kisela sredina onemogućava širenje gljivica. 

Pritom, može da posvetli požuteli nokat usled gljivične infekcije. Uz to može da dubinski hidrira i nahrani nokat – što sprečava njegovo lomljenje, isušivanje i oštećenje.

Napomena!

Olovka za gljivice na noktima je efikasna samo u slučaju kada je infekcija zahvatila do 50% distalnog dela nokta. U slučaju da gljivična infekcija zahvata više od pola nokta, trebalo bi da se posavetuješ sa lekarom o tome šta je najbolje rešenje za tebe. Obično se prepisuju sistemski anti-gljivični lekovi.

Kako se koristi olovka za gljivice na noktima?

Olovka protiv gljivica na noktima se koristi vrlo jednostavno. Ovo je omogućeno zahvaljujući pažljivo dizajniranom aplikatoru na vrhu olovke koji prekriva samo inficirani deo nokta, a ne i zdravo tkivo okolo. Namenjena je za gljivične infekcije noktiju i na rukama i na nogama.

Tokom prvih mesec dana terapije obično se nanosi 2 puta dnevno, ujutru i uveče,  a kasnije može samo 1 dnevno.

Kada zdrav deo nokta preraste inficirani deo, onda možeš da koristiš olovku u preventivne svrhe svega jedanput dnevno. 

Jovana je imala velike komplekse koje su joj stvarale gljivice i neprijatan miris nogu. Koristila je olovku za nokte, ali nije bilo rezultata. Dugo je vremena prošlo dok na kraju nije otkrila JEDINO I TRAJNO REŠENJE ZA GLJIVICE. 

Sa nama je podelila svoje iskustvo, a sve sa željom da pomogne svima koji se bore sa neprijatnim smradom nogu i gljivicama.

Kako je Jovana uspela da se reši gljivica na nogama, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/ja-sam-se-zauvek-otarasila-gljivica-i-neprijatnog-smrada-na-nogamamozes-i-ti/

Trebalo bi da ispoštuješ sledeće korake:

 • Najpre operi ruke i osuši ih.
 • Pre nanošenja olovke obavezno ukloni eventualne ostatke laka za nokte, ako ga imaš.
 • Pažljivo pritisni aplikator na vrhu olovke i nanesi lekoviti gel/rastvor na celu površinu zaraženog nokta. Nemoj nanositi na kožu oko noktiju!
 • Sačekaj nekoliko minuta da se gel/rastvor upije u nokat i da se osuši.

olovka za gljivice na noktima

Olovka za gljivice na nogama – rezultati

Dame koje su imale priliku da isprobaju olovku za gljivice, uglavnom su vrlo zadovoljne ovim proizvodom. Većina njih naglašava da je upravo na ovaj način uspela da reši svoj problem.

Prednost olovke je zapravo u njenoj jednostavnosti i efikasnosti. Terapije adekvatnim kremama i gelovima, ponekad iziskuju dosta vremena i strpljenja dok na ovaj način prvi rezultati postaju vidljivi već nakon 7 dana.

Napravljene su od potpuno prirodnih sastojaka zbog čega garantuju potpunu bezbednost bez ikakavih neželjenih efekata.

 

Olovka za gljivice na noktima sastav 

Olovka za protiv gljivica na noktima može da ima raznolik sastav, a neretko su to i neke hemikalije koje ispoljavaju anti-gljivično dejstvo. Međutim, ja sada želim da se bavim prirodnim aktivnim sastojcima koji ulaze u sastav jednog ovakvog proizvoda, zato što prirodni sastojci najbolje pomažu kod uklanjanja gljivica. 

Ovde pročitaj kako ukloniti gljivice na nogama!

Pre svega, prirodni sastojci su bezbedni za dugoročnu upotrebu – što je kod olovke za gljivice na noktime itekako važno. Takođe nemaju tendenciju da izazivaju alergijsku niti bilo kakvu drugu neželjenu reakciju. A uz to ostvaruju i fenomenalno dejstvo!

U sastav olovke za uklanjanje gljivica na noktima ulaze eterična ulja ili biljni ekstrakti koji imaju prirodno anti-gljivično dejstvo. Pa hajde da pogledamo koja su to ulja:

 • Eterično ulje čajevca je jedno od najpoznatijih eteričnih ulja za gljivične infekcije i tipično je sigurna opcija za tretman. Izuzetno je delotvorno, široko korišćeno, a čak i veoma razređeno ispoljava svoje lekovito dejstvo.
 • Eterično ulje lavande – ima pozitivan efekat na gljivične infekcije zahvaljujući svom antiseptičnom i anti-gljivičnom dejstvu.
 • Eterično ulje majčine dušice – vrlo efikasno antimikrobno sredstvo protiv bakterija i gljivica.
 • Eterično ulje peperminta – jedna studija je pokazala da ulje peperminta ima pozitivan efekat na 11 od 12 testiranih sojeva gljiva. 
 • Eterično ulje čempresa prirodno eterično ulje čempresa ima izuzetno anti-gljivično sredstvo.
 • Geranium – eterično ulje geranijuma je snažan antifungalni agens.
 • Crni biber – studija je pokazala da je eterično ulje crnog bibera dovoljno antifungalno sredstvo; čak i na niskim dozama ugrožene su gljivične kolonije. 
 • Kora cimeta – cimet se može pohvaliti sa dugom istorijom upotrebe kao antimikotik i antibakterijsko sredstvo.
 • Citronella – eterično ulje citronele je obično poznato kao repelent za insekte. Međutim, ima izraženo i anti-gljivično dejstvo.
 • Karanfilićkaranfilić ima značajna antifungalna i protiv-upalna svojstva. 
 • Eukaliptus – njegova jaka antimikrobna svojstva su savršena za tretman protiv gljivične infekcije nokta.

Bela olovka za nokte 

Bela olovka za nokte je namenjena poboljšanju izgleda nokta. Vrlo jednostavno se koristi, a pruža neverovatan efekat! Ovo je posebno važno kod noktiju koji su pod gljivičnom infekcijom – budući da je njihov izgled naročito narušen. 

Bela olovka treba da se nanese ispod vrha nokta. Na taj način ćeš istaknuti boju nokta, a nokat će automatski izgledati čisto i uredno. Napominjem ti da bela olovka nema anti-gljivično dejstvo i da neće izlečiti infekciju na noktima – već služi samo u estetske svrhe.

Dakle, bela olovka za nokte može samo da trenutno poboljša izgled nokta. Stoga ona nije lek i neće ti pomoći protiv gljivica na noktima.

Nailner olovka za nokte protiv gljivica

Nailner Repair je poznati brend olovke za uklanjanje gljivica i bolesti na noktima(onihomikoza noktiju)

Ova olovka za gljivice na noktima je u svom sastavu bazirana i na biljnim ekstraktima, odnosno etarskim uljima:

 • ekstrakt čajevca (Melaleuca alternifolia)
 • ekstrakt lavande (Lavandula angustifolia)
 • ekstrakt čempresa (Callitris Intratropica)

Ono što je zajedničko navedenim uljima jeste da ispoljavaju snažno anti-gljivično dejstvo, a pritom su u pitanju potpuno prirodni i bezbedni sastojci. Kada se nanesu lokalno, oni prosto ubijaju gljivice koje izazivaju infekciju.

Rastvor koji se nalazi unutar same olovke deluje tako što kada se istisne na oboleli nokat, on prodire duboko i snižava pH vrednost – a tako nastala kisela sredina onemogućava širenje gljivica. Nailner olovka takođe posvetljuje požuteli deo nokta, vlaži nokat i štiti ga od isušivanja i održava nisku pH vrednost nokta.

Ono što je jako dobro kod ove olovke, to je da ima patentiran nosač, oblikovan kao olovka i stoga je vrlo lako za nanošenje. Rezultati su vidljivi za vrlo kratko vreme, a požuteli nokat se posvetljuje već nakon 7 dana! Uz to ,ovo je krajnje bezbedan preparat za redovnu upotrebu, jer je baziran na prirodnim sastojcima.

Scholl fungal tretman za nokte

Ovaj Scholl-ov tretman za gljivice na noktima je pogodan za zaustavljanje širenja infekcije u početnom stadijumu. Sadrži specijalnu turpiju koja otklanja površinski sloj zaraženog nokta i popravlja sam izgled nokta. Pored turpije, sadrži i rastvor koji je baziran na sastojcima koji prosiru duboko u nokat gde ispoljavaju svoje anti-gljivično dejstvo. 

Savetuje se da se jednom nedeljno isturpija oboleli nokat, kako bi se poboljšao izgled nokta i kako bi se omogućilo dublje prodiranje aktivnih sastojaka rastvora. Ne zaboravi da baciš turpiju nakon upotrebe!

Scholl fungal tretman za nokte se lako primenjuje, brzo poravlja izgled nokta i sprečava širenje/ponovno nastajanje gljivične infekcije nokta.

Nail repair olovka za gljivice na noktima

Nail repair olovka za gljivice na noktima je bazirana na prirodnim sastojcima koji deluju anti-mikotički. To znači da efikasno zaustavlja širenje gljivične infekcije i sprečava nastanak nove infekcije. Vrlo lako se nanosi zahvaljujući patentiranom nosaču i pruža vidljive rezultate za jako kratko vreme.

Poseban formulacija ove olovke za gljivice stvara sredina koja je nepovoljna za dalji opstanak i širenje gljivične infekcije nokta. Pritom je potpuno bezbedna za upotrebu!

Wartner za gljivice na noktima

Wartner je veoma cenjen brend kada je u pitanju lokalno sredstvo, odnosno olovka protiv gljivica na noktima. Mnogobrojna pozitivna iskustva su na strani ove olovke protiv gljivica na noktima, a mnogi korisnici su uspeli da iskorene gljivice na noktima već nakon samo 7 dana upotrebe!

Wartner olovka za gljivice na noktima ima sunđerasti vrh i nanosi se tako da prebojavaš oboleli nokat. Pored toga što ispoljava anti-gljivično dejstvo, takođe deluje i estetski – budući da trenuto poboljšava izgled nokta i pruža mu sjaj. Pravi zaštitni sloj na noktu koji prosto sprečava širenje i napredovanje gljivične infekcije.

olovka za gljivice na noktima

Šta kažu iskustva?

Pročitaj i šta kažu neka zanimljiva iskustva na temu korišćenja olovke za uklanjanje gljivica na noktima koja sam izdvojila za tebe.

‘’Gljivice na noktima nogu imam od kada sam počela aktivno da se bavim sportom. Budući da su mi noge stalno u zatvorenoj obući, mokre i znojave – gljivice samo bujaju. Dugo sam koristila sve i svašta, ali ništa mi nije pomagalo. Onda sam u apoteci dobila savet da počnem da koristim olovku za gljivice na noktima.

Bila sam skeptična i nisam verovala da ovo malo čudo može da mi pomogne. Ali pogrešila sam! Nakon samo 7 dana upotrebe ja sam primetila prve vidljive rezultate. Nokti koji su pre bili žuti su mi izbledeli, smanjilo se lomljenje i pucanje noktiju, a gljivice su prestale da se šire. Od tada koristim redovno olovku za gljivice na noktima, čak i u preventivne svrhe.’’ Mira, Beograd

’Uvek sam se protivila upotrebi teških hemikalija u lekovite svrhe, tako da sam zaobilazila preparate koji ih sadrže. Kako dugo imam problem sa gljivicama na noktima nogu (pretpostavljam da sam ih pokupila na bazenu), tražila sam neki preparat koji je na prirodnoj bazi, a koji će mi efikasno pomoći da ovaj problem i rešim. I uspela sam! Pronašla sam savršenu olovku za gljivice na noktima koja je na bazi eteričnih ulja.

Sastojci su potpuno prirodni, a dejstvo je neverovatno dobro! Tu su pre svega ulje čajevca i ulje lavande, za koja je poznato koliko su efikasni protiv gljivica.

Nakon mesec dana upotrebe meni su se gljivice potpuno povukle!’’

Sandra, Beograd

‘’Olovka za uklanjanje gljivica na noktima je postala moj najbolji saveznik u borbi protiv ove napasti od dana kada sam je probala! Trenutno popravlja izgled poružnelog, zaraženog nokta, nekako ga osvežava i dubinski vlaži. Pritom ima lekovite sastojke koji dokazano deluju protiv gljivica.

Ono što me naročito oduševljava je lakoća primene, kao da bojim nokat olovkom. Bukvalno. Uopšte nije komplikovano, nema nereda i zamrljane kože – a rezultati su fenomenalni! Toplo preporučujem svima da je probaju ako imaju problem sa upornim gljivicama na noktima!’’ Ljiljana, Niš

Olovka za nokte protiv gljivica cena i gde kupiti

Olovka za uklanjanje gljivica na noktima može da se kupi u svim bolje snabdevenim apotekama i drogerijama. Danas je vrlo pristupačna, a cena varira u opsegu od nekoliko stotina do oko 3.000 dinara. Sve zavisi od brenda i proizvođača. 

Svakako smatram da je cena vrlo prihvatljiva, budući da ispoljava direktno anti-gljivično dejstvo i da ti pomaže da se izboriš sa ovom upornom infekcijom. Ne zaboravi da ovo nije kozmetički, već lekoviti preparat! Kada smo kod kozmetičkih preparata, znaš da treba da koristiš potpuno prorodne preparate radi svoje bezbednosti.

Najbolje su se pokazali prirodni sapuni za pete, zatim prirodni sprejevi za gljivice na noktima, kao i kreme na negu noktiju.

Vodi računa samo o listi sastojaka, budući da je kvalitet sastojaka često u korelaciji sa cenom. 

Međutim, jedina mana je što olovka za gljivice na noktima ima tendenciju da kratko traje, možda par nedelja – pa tako moraš možda češće da je kupuješ.

Nadam se da sam ti pomogla da shvatiš zašto je olovka za uklanjanje gljivica na noktima toliko delotvorna i važna u lečenju ove uporne infekcije. Kada je pravilno i redovno koristiš, primetićeš pozitivne rezultate za jako kratak period! Samo vodi računa da bude na prirodnoj bazi i nema bojazni za zdravstvenu bezbednost.

Da li si imala iskustva sa korišćenjem ovakve olovke?

Da li znaš još nešto na ovu temu, a da nisam pomenula u ovom tekstu?

Podeli sa nama.

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test