Naslovna » Krema za masnu kožu sklonu aknama! Kako do čistog lica?
Lice

Krema za masnu kožu sklonu aknama! Kako do čistog lica?

kreme za masnu kožu sklonu aknama

Krema za masnu kožu sklonu aknama može da ti pomogne odmah! Ali, ona mora da ispuni neke uslove da bi dala efekta. Zajedno biramo najbolju!Prati pažljivo.

Kada govorimo o estetski neprihvatljivim pojavama na tvom licu, možemo slobodno da kažemo da akne i bubuljice sigurno zauzimaju vodeće mesto! Tačno je da se uglavnom javljaju kod mladih, međutim, i akne u odraslom dobu danas nisu uopšte retkost.

Pored toga što i te kako utiču na tvoj fizički izgled, znam da masna koža sklona aknama  uzrokuje i psihološke probleme, budući da isto tako narušava i tvoje samopouzdanje.

Međutim, nemaš vremena niti razloga za očajavanje! Svaki problem uglavnom ima i rešenje, samo ga moraš pronaći.

Mislim da je tvom traganju došao kraj, jer ti u narednim redovima predstavljam sve detalje koji se tiču krema za masnu kožu sklonu aknama!

U nastavku saznaj zašto treba da koristiš ovakav proizvod i šta podrazumeva najbolja krema za masnu kožu sklonu aknama.

Krema za masnu kožu sklonu aknama

Sa masnom kožom i aknama, verovatno nisi baš od onih ‘’zaljubljenika’’ u svoju kožu. Ali masna koža nije uvek baš tako loša stvar. Jedan bonus: tvoja masna koža manje je sklona borama nego suva koža. Hm, ovo te i nije baš umirilo? Jer čisto lice ne može ništa da zameni? 

Svakako, zato nije poenta da se pomiriš sa svojom masnom kožom i da je pustiš da ‘’radi šta hoće’’ – a to se najčešće odnosi na pogodno tle za nastanak akni i bubuljica. Moraš da je neguješ i tu nema preterane filozofije!

Glavni cilj je da znaš da odabereš pravi proizvod – a to je odgovarajuća krema za masnu kožu i bubuljice. 

Masna koža lica i ožiljci od akni koje često dolaze sa njom mogu biti frustrirajući. Uz pravilnu negu možeš ukrotiti ovaj masni sjaj, poboljšati akne i bubuljice – i tako naučiti da prigrliš svoj tip kože!

Kako deluje krema za masnu kožu sklonu aknama?

Prava krema treba da deluje direktno na svaku bubuljicu na tvom licu. A to znači da samo ako izabereš pravu, tvoje lice može biti u potpunosti čisto.

Šta je onda na prvom mestu?

Naravno da ne želiš da naneseš više ulja nego što već imaš na svojoj kožu; zato uvek potraži kremu bez ulja. Ovo se posebno odnosi na one proizvode koje svakodnevno koristiš, poput hidratantnih krema i krema za negu kože sklone aknama.

Takođe bi trebalo da koristiš proizvode koji su označeni kao ‘’nekomedogeni’’. To znači da ne izazivaju blokadu pora i da ne smeju da pokreću stvaranje akni i bubuljice.

Dakle, zaključak je da dobre kreme za masnu kožu sklonu aknama treba da budu nekomedogene i da ne sadrže ulje – tj. ne treba da sadrže sintetička ulja, dok određena prirodna ulja ustvari mogu da budu dobra za masnu kožu.

O tome ću nešto kasnije.

Kreme za masnu kožu sklonu aknama na vodenoj bazi su odlična opcija za masne tipove kože! Proizvodi na bazi vode koriste gel osnovu i ne ostavljaju teške ostatke na koži. Na koži se gotovo i ne osećaju, a brzo se upijaju i ‘’rade posao’’.

Možeš pronaći odgovarajuće hidratantne gelove na bazi vode za negu masne kože sklone aknama. Uvek prvo proveri etiketu kreme!

Kreme za masnu kožu sklonu aknama treba da smanjuju višak sebuma, da promene kvalitet sebuma, a takođe mogu i da poboljšaju izgled proširenih pora. Masna koža i proširene pore često idu ruku pod ruku i mogu biti jednako frustrirajuće kao i same akne! Izborom odgovarajuće kreme za masnu kožu sklonu aknama, možeš učiniti da tvoje pore izgledaju manje.

Ovde se informiši kako ukloniti akne na licu potpuno prirodno!

Topikalni retinoidi, benzoil peroksid i salicilna kiselina su često prisutni kao glavni sastojci krema za masnu kožu sklonu aknama, ali odavno se zna da imaju brojne nuspojave i da često mogu da donesu više štete nego koristi.

Zato je danas u svetu kozmetičke industrije akcenat na prirodnim sastojcima! S tim u vezi, odmah ti kažem da kada su u pitanju najbolje kreme za masnu kožu sklonu aknama – to su definitivno kreme na prirodnoj bazi. Ostani sa mnom i dalje, jer ti donosim sve detalje u vezi ovakvih krema u nastavku.

Maja je mlada devojka koja se jako dugo mučila da svoj problem sa mitiserima reši. Pokušavala je na sve načine, ali rezultati bi izostali. U trenutku kada joj se učinilo da leka nema i da treba da odustane, pojavio se JEDINI PRAVI TRETMAN KOJI BRIŠE MITISERE I BUBULJICE SA LICA.

Kako je Maja uspela da se reši bubuljica, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/cisto-lice-bez-ijedne-bubuljice/

kreme za masnu kožu sklonu aknama

Prirodna krema za masnu kožu i bubuljice

Koža lica je tanka, osetljiva i podložna reakcijama na sastojke iz proizvoda. Stoga, krema za masnu kožu i bubuljice ne sme da bude previše agresivna i teška. U tom smislu je najbolja moguća opcija da se odlučiš za prirodne kreme za masnu kožu sklonu aknama. Prirodni sastojci mnogo više prijaju koži, bezbedni su i za dugotrajnu upotrebu, a imaju neverovatno brzo i pozitivno dejstvo kada se savršeno ukomponuju.

Prirodna kozmetika ti nudi široku paletu rešenja.

To znači da postoji veliki broj prirodnih aktivnih sastojaka koji deluju pozitivno na masnu kožu sklonu aknama.

Oni uspevaju da obave sve zadatke koje i treba da obave gelove za akne i kreme za masnu kožu sklonu aknama – a pritom ne dovode do nuspojava, isušivanja kože i alergijske reakcije.

Odlično, zar ne?

Šta treba da sadrži dobra prirodna krema za masnu kožu sklonu aknama?

Sada kada znaš da je najbolje rešenje prirodna krema za masnu kožu i bubuljice, pogledaj na koje sastojke treba da obratiš pažnju:

 

  • Ulje čajevca ima dokazana antibakterijska i protiv-upalna svojstva i pomaže u balansiranju proizvodnje sebuma u tvojoj koži. Ulje čajevca za bubuljice pruža brze rezultate.
  • Sumpor je prirodan sastojak koji takođe ima antibakterijska svojstva, a istovremeno vrši blagi piling kože i smanjuje lučenje viška sebuma.
  • Ekstrakt smole iz primorskog bora sadrži prirodni aktivni sastojak koji se zove piknogenol, koji podstiče regeneraciju kože i štiti kožu od oksidativnih oštećenja.
  • Ekstrakt kore vrbe predstavlja prirodni izvor salicilne kiseline, smanjuje zapaljenje i crvenilo od akni i bubuljica.
  • Aloe vera je fenomenalna za hidrataciju masne kože, a takođe deluje antibakterijski i protiv-upalno, stoga je odličan sastojak kada su u pitanju prirodne kreme za masnu kožu sklonu aknama.
  • Ekstrakt zelenog čaja deluje antioksidativno i smanjuje upalu i lučenje sebuma.
  • Alantoin je neprikosnoveni prirodni sastojak koji podstiče regeneraciju epitela.
  • Ekstrakt biljke tamarinda je još jedan odličan prirodni sastojak koji formira zaštitni sloj na koži i štiti je od gotovo svih spoljnih uticaja, uklanjanjući upalne procese na koži.
  • Šafranika je biljka koja smanjuje preteranu proizvodnju sebuma i sprečava prodor toksina i bakterija u tvoju kožu.

Kada pogledam i sama ove sastojke, odmah mi na pamet pada odlična prirodna krema za masnu kožu sklonu aknama za koju sam čula najviše pozitivnih iskustava. U pitanju je Aknolin gel za masnu kožu sklonu aknama, koji sadrži neverovatno dobru kombinaciju velikog broja prirodnih sastojaka.

 

A gel formula?

Gel hidratantna krema služi istoj svrsi kao i svaka druga hidratantna krema – da hidrira i nahrani tvoju kožu – ali je formulisana da bude lagana, na bazi vode i obično bez ulja. Krema je gušća i hidratantnija jer je prisutna emulzija vode u visokoj koncentraciji ulja, dok je gel ređi (jer je to obično nekoliko kapi ulja u smeši koja je uglavnom voda). 

Pored teksture, velika razlika između gel hidratantnih krema i klasičnih hidratantnih krema za kožu sklonu aknama, često je u tome što se gel formula puno brže upija i stoga brže i deluje. To znači da ga praktično i ne osećaš na svojoj koži, ne izaziva onaj osećaj težine i mastan osećaj.

Važno je odabrati gel hidratantnu kremu koja potrebnu hidrataciju može isporučiti humektantima (ovlaživačima) poput hijaluronske kiseline ili diglicerina.

Koristeći gel hidratantnu kremu sa umirujućim i rashlađujućim sastojcima, kao što je npr. aloja, takođe može pomoći u održavanju uravnotežene kože. 

Zaobiđi kreme ili gelove sa mirisom, alkoholom ili parabenima. Alkohol, koji može nadražiti i isušiti kožu, nalazi se u velikom broju proizvoda za negu masne kože sklone aknama.

 

kreme za masnu kožu sklonu aknama-2

Kako se koristi krema za masnu kožu sklonu aknama?

Kreme za masnu kožu sklonu aknama moraju da se koriste na redovnoj osnovi, kao deo uobičajene rutine nege kože, dva puta dnevno. Ujutro i uveče nakon čišćenja i toniranja lica, treba da naneseš svoju kremu za masnu kožu i bubuljice.

Kod masne kože krema ili gel krema treba da se nanesu u tankom sloju (naročito u predelu T-zone), dok na ona suvlja područja na licu možeš malo više kreme da staviš. 

Lagano umasiraj kremu za akne, vršeći blagu masažu lica kako bi podstakla bolje upijanje kreme i poboljšala površinsku cirkulaciju – što omogućava bolje prodiranje aktivnih sastojaka – a samim tim i bolje dejstvo kreme za masnu kožu sklonu aknama. Predeo oko očiju zaobiđi. 

Ovaj proizvod se ne ispira, već se ostavlja da se osuši na koži. Nakon toga možeš da naneseš i šminku, ako je to potrebno.

 

Najbolja krema za masnu kožu i bubuljice 

Umesto zaključka, sumiraću utiske kada je u pitanju najbolja krema za masnu kožu i bubuljice. Pa, kao što kažu u školi, hajde da utvrdimo gradivo šta to sve treba da se odnosi na dobre kreme za masnu kožu sklonu aknama:

 

 • Treba da bude na prirodnoj bazi
 • Ne treba da sadrži ulja i komedogene sastojke
 • Poželjno je da bude na bazi vode, poput gel formule
 • Treba da smanji višak sebuma i da promeni sam kvalitet sebuma
 • Treba da suzi proširene pore
 • Treba da deluje protiv bakterija koje izazivaju akne
 • Treba da smanji upalu kože
 • Treba da podstakne regeneraciju i oporavak kože
 • Treba nežno da hidrira kožu adekvatnim prirodnim sastojcima, a ne teškim, sintetičkim uljima
 • Ne treba da sadrži alkohol, mirise, konzervanse, parabene i bilo koje agresivne hemikalije
 • Treba brzo da se upije i brzo da deluje (poput gel formule), ne stvarajući osećaj težine i mastan sjaj na koži
 • Treba da štiti kožu od oksidativnog stresa i spoljašnjih uticaja.

U nastavku prati koje su kreme definitivno pokazale svoje najbolje dejstvo.

Aknolin gel

Aknolin gel, sigurno ćeš reći, pa nije krema, ali još bolje. Aknolin sadrži koncentrovane prirodne sastojke koji efikasno uklanjanju sve bubuljice sa tvog lica. Ti sastojci su alantoin, ekstrakt biljke Tamarinda, ekstrakt smole primorskog bora, aloe vera, šafranika i diglicerin.

Aknolin deluje protivupalno i antibakterijski, savršeno čisti lice, a rezultati su vidljivi za četiri do šest nedelja.

Eucerin krema

Eucerin kreme se razlikuju od drugih po zaštitnom faktoru koji u sebi sadrži.

Na tržištu se čak pojavila i nova kombinacija Eucerin noćne kreme za masnu kožu sklonu aknama.

Bioderma krema za masnu kožu sklonu bubuljicama

Ova krema umiruje i hidrira kožu, otklanja osećaj zatezanja i odlična je podloga za šminku.

Garnier krema za masnu kožu

Garnier krema od zelenog čaja, bez mineralnih ulja. Hrani i dubinski hidrira tvoju kožu.

Bioderma

Bioderma ima sredstvo za masnu kožu koje uklanja sve nečistoće, kontroliše lučenje sebuma i nežno čisti lice. U isto vreme sprečava zapušavanje pora.

 

BB krema za masnu kožu sklonu aknama

Ova krema vlaži kožu, dubinski je hidrira i neguje. Može biti dobar izbor za tebe.

CC krema za masnu

Rekla bih nega i šminka u jednoj krem. Šta to sada znači? Oznaka CC znači zapravo “color control” ili “complex control”. Ovakve tonirane kreme ujednačavaju ten, imaju dobru pokrivnu moć, ali i hidriraju i dubinski neguju kožu.

Ovde je važno naglasiti da CC krema neće rešiti tvoj problem masne kože, već će samo vizuelno prikriti sve nepravilnosti.

Hidratantne kreme za masnu kožu sklonu aknama

Kada ti je koža na masnoj strani, pomisao da treba da je ‘’obložiš’’ hidratantnim sredstvom može pomalo da te uplaši. Ali sačekaj malo! Ako se nikada do sada nisi zapitala: “Da li treba da koristim hidratantnu kremu za masnu kožu i bubuljice?” – sada je vreme.

Iako imaš masnu kožu sklonu aknama, nisi izuzeta od hidriranja svoje kože samo zato što tvoja koža stvara više sebuma od ostalih tipova kože. Svako – ponavljam svako – treba svakodnevno da se bavi hidriranjem svoje kože kako bi se sprečila suvoća, a to uključuje i masnu kožu. Jer ako se ne baviš hidratacijom masne kože, ona će onda lučiti još više ulja kako bi nadoknadila taj gubitak vlage.

I tako se stvara začarani krug koji dodatno pogoršava tvoj problem. Znači, hidratacija masne kože je obavezna!

Sigurno je da su bogate, masne kreme za hidrataciju namenjene onima sa suvom kožom, ali postoji dosta laganih matirajućih hidratantnih krema i gelova koji mogu zadržati višak masnoće pod kontrolom, istovremeno uravnotežujući barijeru vlage u tvojoj masnoj koži. 

Hidratantna krema za masnu kožu i bubuljice je veoma važna jer pomaže da kožna barijera ostane netaknuta. Ovo je posebno važno ako koristiš proizvode protiv akni i bubuljica. Takvi proizvodi mogu ponekad da isuše kožu i oštećuju njenu zaštitnu barijeru. Ovde će ti pomoći dobra lagana hidratantna krema bez ulja. Još bolje gel krema!

Sastojci za negu masne kože kojima treba da se hidrira koža uključuju diglicerin, šea puter, hijaluronsku kiselinu, aloe veru i skvalan – koji neće podstaći dodatno lučenje sebuma i izazvati zarobljavanje ulja u tvojim porama. Naprotiv, ovi prirodni ovlaživači nežno hidriraju tvoju kožu i tako sprečavaju pojačano lučenje sebuma.

Na taj način se sprečava začarani krug isušivanje kože – pojačano lučenje sebuma radi nadoknade gubitka vlage.

Koji su najbolji proizvodi za masnu kožu lica?

Ako već nisi, počni da neguješ svoju kožu danas!

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test