Naslovna » Kako povećati usne bez injekcije?
Lice

Kako povećati usne bez injekcije?

povećanje usana bez injekcije

 Kako povećati usne bez injekcije za tebe je nemoguća misija i nemaš odgovor? Varaš se! Pročitaj ovaj tekst i saznaj kako do punijih usana bez igle.

Ah, te divne holivudske glumice i njihove bujne i preslatke usne su odavno kult lepote i postale su krajnje poželjno obeležje za posedovanje.

Dok većina nas običnih smrtnika nije blagoslovena sa savršeno punim usnama, postoji veliki broj načina kako povećati usne bez injekcije i dobiti prirodno punije usne.

Možda misliš da je odlazak pod nož stalni i siguran način da se to postigne. Ali videćeš da postoje i drugi efikasni i pre svega prirodni načini da se usne povećaju bez bola.

 

Kako povećati usne bez injekcije?

Želiš da imaš prirodno punije usne? Plašiš se noža, igle i ostalih hiruških pomagala? Ne brini – priroda se potrudila da ti pomogne da postigneš izgled o kojem sanjaš!

Ako se pitaš kako povećati usne bez injekcije, znaj da postoji nekoliko načina za to, počev od prirodnih recepata za serume i balzame za povećanje usana, preko vežbi za usne – pa sve do nekih uređaja.

Čitaj dalje i informiši se o svemu na ovu temu.

Prirodno povećanje usana

Koji su najbolji prirodni sastojci za pune usne?

Kada želimo da napravimo neki prirodni serum ili balzam za pune usne, krećemo od baze ili podloge. Baza je neko neutralno, nosivo ulje, bilo u čvrstom ili tečnom obliku.

Ova baza će istovremeno pomoći u ishrani i hidrataciji tvojih usana.

Sanja je dugo vremena imala manjak samopuzdanja, jer nije uspevala da nađe rešenje za svoje usne. Često bi bile suve, a iznad svega želela je VEĆE USNE. Bojala se operacija, pa je tražila neko drugo prirodne rešenje.

Kako je Sanja uspela na prirodan način da uveća svoje usne, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/zelis-socan-poljubac-koji-on-nikada-nece-zaboravitiotkricu-ti-tajnu/

Tečna baza:

 • ulje vitamina E,
 • maslinovo ulje,
 • bademovo ulje.

Čvrsta baza:

 • vazelin,
 • kakao maslac,
 • šea puter,
 • pčelinji vosak,
 • kokosov maslac.

 

Kao bazu možeš da koristiš i svoj ruž za usne ili balzam za usne, tako što ćeš ga rastopiti i pomešati sa aktivnim sastojcima.

povećanje usana bez injekcije

 

 

Aktivni sastojci za pune usne

To su sastojci koje možeš dodati u recept za obnavljanje i povećanje usana kako bi povećala dotok krvi u svoje usne. Naravno, pazi da nisi alergična na njega i da ne preteruješ. Ova ulja ili prahovi su prilično snažni.

 • ulje ili prah cimeta (najpopularniji sastojak kako povećati usne bez injekcije),
 • prah kajenske ili aleve paprike (drugi po popularnosti),
 • anisovo ulje,
 • ulje karanfilića,
 • eterično ulje peperminta,
 • crni biber,
 • ulje ili prah od đumbira.

Hijaluronska kiselina za prirodno punije usne

Ako si ljubitelj lepote, nema sumnje da hijaluronska kiselina zvuči poznato. Pojavljuje se u gotovo svim vrstama hidrirajućih krema i seruma danas. Molekul se dobija iz šećera, što smanjuje šanse za alergijsku reakciju čak i kod osetljivih tipova kože. Može da drži do hiljadu puta svoju sopstvenu težinu u vodi, što je poznato kao idealno za ‘’zaključavanje’’ vlage u koži.

Serumi i balzami za prirodno punije usne favorizuju ovaj sastojak, pre svega jer se prirodno pojavljuje u telu i polako se razgrađuje tokom vremena, tako da izgleda i oseća se mnogo prirodnije, a da ne spominjem i mnogo reverzibilnije od nekih seruma za usne na bazi silikona.

Kada se primenjuje lokalno na tvojim usnama, hijaluronska kiselina daje izgled punijih usana hidriranjem površine tvojih usana.

U suštini, ovi novi serumi za pune usne funkcionišu kao balzam za usne koji ispunjavaju ćelije kože u usnama do vrha sa vlagom. Deluje tako da tvoje usne izgledaju prirodno pune.

Cimet za prirodno pune usne

Kako povećati usne bez injekcije? Može li cimetom? Odgovor je da.

To je zato što cimet sadrži ulje kasije, koje ima mnoge prednosti. To je sredstvo za smirenje i ne šteti tvojoj koži kada se koristi lokalno.

Međutim, ovo ulje iz cimeta iritira tvoju sluznu membranu kada se nanosi na usne. Kao rezultat toga, cirkulacija krvi u tvojiim usnama se povećava, dajući ti tako poželjan efekat ujeda pčele na usnama.

I to je razlog zašto je cimet najjeftiniji, najsigurniji i najprirodniji način da se postigne izgled koji obično puno košta (ako govorimo o tim skupim kozmetičkim procesima i hirurgiji).

Samo pazi. Nakon nanošenja cimeta na usne, doživećeš blagu iritaciju usana. To je normalno. U stvari, ako nema iritacije, dodaj još cimeta.

Serum za punije usne

Serum za punije usne ili tzv. ‘’lip plumper’’ je u osnovi proizvod koji ti pomaže da postigneš pune usne povećanjem cirkulacije krvi u području usana tako da izgledaju bujnije.

Neki serumi za usne takođe koriste reflektujuće supstance koje odbijaju svetlost da bi imitirale punije usne.

Kolagen i hijaluronska kiselina su uobičajeni sastojci u serumima za usne, a oni oblikuju, pojačavaju i hidriraju usne, rezultirajući savršeno punim usnama.

Serum za usne obično izgleda i koristi kao sjaj za usne. Međutim, ima jednu lošu stranu. Kod nekih devojaka može da se javi ozbiljan osećaj pečenja, a privremeno crvenilo može da nastane naročito ako proizvod dođe u dodir sa kožom izvan usana.

Savetujem ti da pronađeš serum za prirodno punije usne koji je na bazi prirodnih sastojaka, kako bi izbegla iritacije, alergijsku reakciju i druge neželjene reakcije.

I što je najvažnije, ovakve prirodne preparate za povećanje usana možeš da koristiš svakodnevno!

Kako deluje serum za pune usne?

Serum za pune usne deluje tako što ‘’iritira’’ usne. Ok, nemoj da poludiš, jer ta iritacija ne znači da će se desiti nešto mnogo loše – sve dok ne preteraš.

Naime, kada je koža iritirana, ona se polako ‘’naduva’’ i tada se dešava magija. Iritacija o kojoj govorim je veoma blaga i dovoljna da pruži tvojim usnama malo dodatnog volumena.

Neki serumi za usne sadrže sastojke koji imaju vazodilatacioni efekat.

Jednostavno rečeno, vazodilatacija je kada se krvni sudovi šire i na taj način se povećava protok krvi u određenom području. U ovom slučaju je u usnama.

Dakle, kada se nanosi serum za pune usne, sastojci izvode svoju magiju u proširivanju kapilara, dopuštajući tako da više krvi teče u tvoje usne i dajući im više volumena.

Balzam za punije usne

Balzam za usne deluje dvojako – on treba da omogući prirodno povećanje usana uz istovremenu negu i hidrataciju usana.

Pogledaj koji su najbolji prirodni balzami za usne, koje možeš i sama da napraviš.

Cimet i šea puter

Sastojci:

 • 1 kašičica šea putera,
 • 2-3 kapi ulja cimetovog lista.

Pomešaj šea puter i 2 – 3 ulja cimetovog lista u posudi. Koristi ovo kao balzam za usne. Možeš ga isprati i nakon masiranja od 2 – 3 minuta.

Kada bi usne mogle da govore, one bi sigurno ispovedile svoju ljubav prema ovom balzamu za prirodno punije usne. Hrani ih i čini ih mekima, gipkim i voluminoznim.

Cimet i pčelinji vosak

Sastojci:

 • ½ kašičice ulja cimeta,
 • 1 kašičica pčelinjeg voska,
 • 5 kašičica maslinovog ulja.

Dodaj maslinovo ulje i pčelinji vosak u staklenu posudu i otopi ovu smesu u šerpi sa ključalom vodom. U to dodaj ulje cimeta i dobro promešaj.

Prenesi u čistu posudu i ostavi da se ohladi. Koristi ovo kao običan balzam za usne.

Pčelinji vosak i maslinovo ulje čine savršenu kombinaciju za najbolji prirodni balzam za pune usne. Oba sastojka vlaže usne i poboljšavaju njihovu teksturu.

Recept za prirodno punije usne

Mleveni cimet i vazelin za veće usne

Sastojci:

 • 1 kašičica ulja cimeta ili prah cimeta,
 • ½ kašičice vazelina.

Pomešaj vazelin i prah cimeta (ili ulje) u posudi. Nežno umasiraj ovu smešu na usnama. Ostavi je na nekoliko minuta i obriši. Nakon toga nanesi neki prirodni balzam za usne.

Kao što vidiš, cimet je ključni prirodni sastojak ako se pitaš kako povećati usne bez injekcije. Ako ti je neugodno sa trncima na usnama, koristi samo malo praha ili ulja.

Cimet i đumbir za prirodno punije usne

 • 1/3 kašičice cimetovog ulja ili praha,
 • 1/3 kašičice praha đumbira,
 • 1 kap eteričnog ulja peperminta,
 • ½ kašičice kajenske paprike,
 • 1 kašičica bademovog ili kokosovog ulja.

Pripremi malu posudu i pomešaj prah kajenske paprike, đumbira i cimeta. Dodaj ulje peperminta i bademovo ili kokosovo ulje. Dobro promešaj i nanesi ovaj prirodni lip plumper na usne. Masiraj 2-5 minuta, a zatim isperi.

Đumbir, kajenska paprika, pepermint i prah od cimeta – jesu svi sastojci koji iritiraju usne i povećavaju protok krvi u njima. Čineći ih otečenim – a to je ono što želiš da postigneš.

Kako povećati usne bez injekcije nikad nije bilo lakše!

veće usne bez injekcije

Piling za pune usne

Bilo da koristiš svoju četkicu za zube ili neki od uobičajenih prirodnih sastojaka za piling, poput soli i šećera – znaj da piling usana itekako pomaže u povećanju usana prirodnim putem.

Pored toga, na ovaj način možeš da se izboriš sa suvim i ispucalim usnama.

Cimet i šećer

Sastojci:

 • 1 kašika cimetovog praha,
 • 1 kašika šećera,
 • 1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja.

Pomešaj sve sastojke u posudi. Napravi gustu pastu i prenesi je u malu posudu. Prstima lagano masiraj ovu smesu na usnama 5-10 minuta.

Piling za usne od cimeta i šećera ljušti površinu usana i stimuliše protok krvi.

 

Cimet i so

 

Sastojci:

 • 1 kašičica cimetovog praha,
 • 1 kašika maslinovog ulja,
 • 1 kašika soli.

Pomešaj cimetov prah sa maslinovim uljem. U smešu dodaj so i mešaj. Nanesi smesu na usne i nežno masiraj. Ostavi na 5 minuta, a zatim ukloni piling.

So pomaže kod nege usana dok cimet radi svoj posao (povećava usne). Maslinovo ulje održava tvoje usne hidriranim. 

Saveti

Prilagodi količinu cimetovog praha ili ulja u zavisnosti od osetljivosti tvoje kože. Postepeno dodaj kapi ulja cimeta. Pre nego što naneseš cimet na usne, najpre uradi piling za usne sa solju ili šećerom. Ovo pomaže u uklanjanju nečistoća i mrtvih ćelija kože.

Nikada nemoj koristiti cimet ili bilo koji drugi začin na ispucalim usnama. To će izazvati peckanje i izuzetno je bolno.

Nikada nemoj previše trljati cimet ili bilo koji drugi sastojak na usnama. Utrljaj blago neko vreme i ostavi. U suprotnom, previše trljanja će samo iritirati kožu.

Joga za prirodno punije usne

Joga obično ‘’smanjuje’’ delove tela, ali joga lica deluje suprotno na tvoje usne. Treniranjem kružnih mišića oko usta posebnim vežbama, možeš da definišeš i povećaš usne.

Dobra stvar je što jogu za lice možeš da radiš u kolima, dok sediš za stolom ili dok sediš na kauču i gledaš TV. Preskoči injekcije kolagena i plastičnu hirurgiju i odluči se za prirodnu jogu lica.

Popij čašu vode i navlaži usne balzamom za usne pre nego što počneš da radiš ove vežbe za lice. Hidratacija lica i hidratacija usana su veoma važni za postizanje potpunijih rezultata.

Usisaj vazduh čitavim usnama. Obrazi bi trebali biti napola puni i otečeni. Zatim ‘’pomeraj’’ vazduh u ustima sa jednog obraza na drugi. Ova aktivnost smanjuje male linije, nazvane marionetske linije, oko tvojiih usta. Uradi ovo pet puta.

Kako povećati usne bez injekcije je moguće i tako što ćeš poljubiti sama sebe u ogledalu u trajanju od 30 sekundi do jedne minute. Ova aktivnost usana će učiniti da izgledaju blago otečene ili prirodno punije usne.

Uvuci obe strane usta da bi napravila ‘’riblje’’ lice. Neka usne rade gore – dole. Drži usne pet sekundi. Učini to 10 do 20 puta.

Otvori usta što je više moguće i zadrži ih 10 sekundi. Opusti svoje usne i ponovi tri do pet puta.

Čvrsto zatvori usne i pritisni ih prema unutra. Napravi buku iz usta, zatim opusti usne. Ponovi onoliko puta koliko želiš.

Čašice i drugi uređaji za pune usne

Uređaji za pune usne koji koriste elektro-struje su odlični za brzo popravljanje. Ali oni dolaze sa velikom cenom koja otežava opravdanje njihovih kratkotrajnih rezultata.

Opuštanjem i širenjem krvnih sudova u tvojim usnama, ovakvi uređaji privremeno povećavaju dotok krvi u usne, uzrokujući da one kratkoročno nabubre sa minimalnim rizikom.

Međutim, što se tiče popularne čašice za usisavanje usana, treba da znaš da je usisavanje mnogo opasno za tvoja usta. Naime, to suštinski uzrokuje traumu na tvojim usnama.

Ako se primeni u višku, to može rezultirati modricama, plikovima i ekstremnom oticanju.

Kao što vidiš, prirodno pune usne bez plastične hirurgije su itekako moguća misija! Primeni barem neki od ovih saveta i recepata i garantovano ćeš uživati u svom novom senzualnom izgledu o kom si oduvek maštala!

Da li znaš još neki zanimljiv odgovor i ideju kako povećati usne bez injekcije?

Tatjana Kos

Tatjana Kos

Obožavam da pišem, a najviše me zanimaju teme o lepoti, ljubavi i modi. Na Ona portalu dobila sam priliku da pišem na razne teme, kao što su celulit kod žena, strije, višak kilograma, bore na licu, opadanje kose, nega kose i još mnogo toga.

Ove teme su mi posebno važno, jer na taj način učim kako da se negujem, ali i drugim ženama pružam savete o nezi, kako tela, tako i kose.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test