Naslovna » Fileri za podočnjake! Šta je važno da znaš!
Lice

Fileri za podočnjake! Šta je važno da znaš!

fileri za podočnjake

Misliš da tvoje oči izgledaju umorno čak i nakon osam sati kvalitetnog sna i odmora, a šminka ti više ne pomaže, možda su fileri za podočnjake za tebe.

Urezani podočnjaci muče mnoge devojke i žene. Javlja se duboki nabor između donjeg kapka i vrha obraza. Ovakav tip nabora stvara vizuelno senku ispod očiju, što rezultira umornim pogledom. Često urezani podočnjaci dodaju godine i čine da izgledaš i do nekoliko godina starije.

Kod nekih ljudi ovaj tip poodočnjaka je jednostavno genetski nasleđen; a kod drugih su nešto što se dešava s godinama. Volumen i kolagen se gube i podočnjaci postaju sve usečeniji i izraženiji.

Cilj koji imaju fileri za podočnjake je da se popuni usečeni deo i da se na taj način smanji vizuelno “dubina” podočnjaka.

Dermalni filer se ubrizgava u ovo područje i koža postaje zategnutija, a celo područje punije i jedrije. U pitanju je nehirurški tretman podmlađivanja lica.

Kao i svaka druga estetska procedura i fileri za podočnjake imaju svoje prednosti i mane. Pre nego što se odlučiš za ovu vrstu korekcije važno je da razumeš ovu proceduru i potencijalne komplikacije.

I sada se naravno pitaš da li su fileri za tebe?

Daću ti odgovore na pitanja u vezi sa ovom metodom rešavanja podočnjaka kako bi mogla da odlučiš da li je ova korekcija za tebe.

fileri za podočnjake iskustva

Šta su fileri za podočnjake?

Fileri za podočnjake su tretman koji se izvodi uz pomoć injekcije i ubrizgava sadržaj ispod očiju. Za cilj ima da doda volumen ispod donjih kapaka, u predelu podočnjaka.

Fileri koji se koriste za ovo područje najčešće su napravljeni od hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je jedinjenje koje se već prirodno nalazi u ljudskom organizmu. Kada se ubrizga ispod kože povećava punoću i smanjuje udubljenja.

“Više nemam ni podočnjake, ni bore!”, Dragana

Draganu su dugo brinuli podočnjaci, a kasnije su se pojavile i bore. Pronašla je BRZO, EFIKASNO I PRIRODNO REŠENJE ZA PODOČNJAKE!

Ona je sada nova žena sa savršeno čistim licem bez tamnih kolutova oko očiju.

Kako je uspela da ih se reši, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/blistavo-cisto-lice-bez-bora/

Brine te bezbednost?

Smatra se da su fileri za podočnjake prilično bezbedni. Mnogo su bezbedniji od invazivnih operacija podočnjaka koje se rade da se popune podočnjaci kao što je recimo transfer masti.

Takođe fileri za podočnjake su privremeni. Traju oko godinu dana, jer telo resorbuje hijaluronsku kiselinu.

U slučaju da ti se efekat dopadne, moraćeš ponavljati popunjavanje podočnjaka, što je u suštini bolja opcija, nego da jednom uradiš nešto zbog čega ćeš zažaliti, a nema popravke.

Fileri najkraće traju kada se prvi put ubrizgaju, a svaki sledeći put efekat je duži i radićeš korekciju dosta ređe, što je veliki plus.

Postoji još nekoliko estetskih zahvata za korekciju podočnjaka,a neki od njih su:

Kome su namenjeni fileri za podočnjake?

Fileri za podočnjake su odlično rešenje za tebe ako:

 • imaš zdravu kožu ispod očiju
 • imaš ulegnuće ispod očiju
 • želiš privremen efekat
 • imaš realna očekivanja od zahvata
 • zdrava si fizički

Suprotno od ovoga, nisi dobar kandidat za filere ako:

 • ti je koža ispod očiju jako razvučena i kesasta
 • imaš neku infekciju na koži u predelu podočnjaka
 • imaš jastučiće masnoće u predelu podočnjaka
 • imaš neko zdravsveno stanje koje povećava verovatnoću da dođe do komplikacija

Kako izgleda tretman filera za podočnjake?

Pre nego što uopšte kreneš sa tretmanom, neophodno je da odeš na jedan pregled i konsultaciju. Hirurg kog si odabrala da ti uradi ovaj zahvat će dobro pogledati i proceniti stanje tvojih podočnjaka. Pogledaće teksturu i debljinu tvoje kože.

Uz pomoć ovog pregleda, on će proceniti koji tip filera je pogodan za tvoje stanje i koja količina je neophodna za zadovoljavajući efekat.

Kada je hirurg procenio da možeš da koristiš filere, možete se dogovoriti i oko detalja i tačnog vremena kada će se tretman obaviti.

Postoje dva tipa:

 • hijaluron fileri za podočnjake
 • dermalni fileri za podočnjake

Postupak popunjavanja podočnjaka filerima se odvija u ordinaciji koja ima sve neophodne uslove za izvođenje ovog estetskog zahvata.

Evo šta možeš da očekuješ:

 1. Prvo se denzifikuje područje gde će fileri za podočnjake biti ubrizgani kako bi se sprečila potencijalna infekcija. Najčešće se nakon toga nanese lokalni anestetik, kako bi procedura prošla prijatno i bez bolova. Takođe anestetik koji se nanosi će umanjiti pojavu modrica na mestima uboda.
 2. Zatim se priprema špric u kom se nalazi filer. Špric na sebi ima iglu koja je specijalno dizajnirana za ovaj tip korekcije. Zatim se filer ubrizgava u podrućje ispod očiju.
 3. Dok se ubrizgava filer, igla se polako povlači kako bi se filer ravnomerno ubrizgao. Nakon toga, područje se lagano masira kako bi se filer rasporedio kako treba ispod kože. Postupak se ponavlja ispod drugog oka.

I to je ceo postupak!!Šta dalje?

Čim se završi postupak ubrizgavanja filera možeš da ideš kući. Verovatno ćeš imati mali otok, crvenilo i modrice. Ovi neželjeni efekti prolaze obično nakon 48 do 72 sata.

Ali to ne treba preterano da te brine, jer nije ništa što ne može da sakrije malo korektora za podočnjake.

Odmah nakon intervencije podočnjaci će izgledati popunjenije, jedrije i generalno mnogo bolje.

Ipak, budi strpljiva, jer treba čak od 7 do 14 dana do punog efekta koji daju fileri za podočnjake.

Obavezno sledi sledeća uputstva nakon tretmana, ona uključuju sledeće:

 • izbegavaj intenzivnu fizičku aktivnost tokom 24-48 sati
 • potrudi se da što više držiš hladne obloge ispod očiju narednih 48 sati
 • Izbegavaj da spavaš na stomaku kako ti lice ne bi bilo okrenuto na dole
 • ukoliko osetiš blage kvrge u području podočnjaka, nežno masiraj vrhovima prstiju

Mogu se javiti i komplikacije!

Veoma je bitno da naglasiš hirurgu koje će ti ubrizgavati filere da li imaš alergijske reakcije na neka jedinjenja, kako bi izbegla potencijalnu alergijsku reakciju na filere.

 U većini slučajeva fileri imaju minimalne i kratkotrajne neželjene efekte. Oni mogu da uključuju sledeće:

 • crvenilo
 • natečenost podočnjaka
 • male, crvene tačke na mestu ubrizgavanja
 • modrice
 • ako se fileri za podočnjake ubrizgaju suviše blizu površine kože područje može izgledati blago naduveno. Odabirom dobro stručnjaka, ovo se sigurno neće desiti.

Ukoliko se i desi poslednji neželjeni efekat, sreća je to postoji veoma brzo i efikasno rešenje. Postoji jedinjenje koje se zove hijaluronidaza koje se ubrizga i u potpunosti rastvori filer.

Zaista je dobro znati da imaš rešenje u slučaju da ti se jednostavno ne dopadne kako izgledaš nakon intervencije.

Neke komplikacije, iako veoma retke, mogu se desiti i dve nedelje nakon intervencije. Ako primetiš nešto od navedenih komplikacija, obavezno se javi lekaru:

 • pogoršanje modrica
 • pogoršanje crvenila ili otoka
 • upornu utrnutost predela gde su ubrizgani fileri za podočnjake
 • jak bol
 • znake infekcije
 • promene vida
 • crvene ili bolne kvržice
 • odloženu alergijsku reakciju

Najbolji način da izbegneš neželjene efekte kada su u pitanju fileri za podočnjake jeste da izabereš stručno lice. Osoba koja se bavi apliciranjem filera za lice mora imati adekvatan sertifikat i dozvolu za rad.

Ukoliko odeš kod nekog nepouzdanog, sa malo iskustva, možeš imati posledice poput neravnomernog filera u podočnjacima, slučajnog probijanja vene ili arterije.

Ozbiljni neželjeni efekti uključuju:

 • neujednačene rezultate i samim tim asimetriju očiju
 • kvržice ispod očiju
 • paraliza nerva
 • ožiljci

Bez obzira što ovi neželjeni efekti deluju strašno oni su izuzetno retki, a ukoliko izabreš lice koje zna svoj posao do njih sigurno neće doći.

Dobro je da prvo odeš na konsultacije da bi hirurg koje ubrizgava filere za podočnjake ulilo poverenje i da biste se dogovorili oko toga šta tačno želiš.

Fileri za podočnjake – rezultati

Prve rezultate nakon što se ubrizgaju fileri ćeš moći da vidiš odmah. Sačekaćeš minimum sedam dana kako bi videla krajnji rezultat, a vrlo je moguće čak i dve nedelje.

Ukoliko ispod očiju imaš pigmentaciju koja izaziva umorne oči i podočnjake na licu savet je da pratiš posebnu rutinu nege za ovaj predeo kako bi imala maksimalne rezultate podmlađenog izgleda lica.

Kao što sam već rekla, rezultati nisu trajni, a postoji nekoliko faktora koji utiču na trajnost kada su u pitanju fileri za podočnjake, a to su:

 • starosna dob
 • životni stil
 • tip kože
 • aktivnost mišića lica

U svakom slučaju fileri za podočnjake su estetska korekcija koja veoma podmlađuje, i nakon nje će tvoje lice izgledati mnogo svežije, odmornije, oči će biti otvorenije i komplimenti na tvoj novi izgled sigurno neće izostati.

Pored toga što ćeš uz pomoć filera rešiti problem podočnjaka, oni će uticati i na to da bore smejalice budu mnogo manje vidljive, što je dodatni plus.

Ukoliko i dalje nisi sigurna da li je ovo zahvat za tebe ili se plašiš igle, bola i eventualnih posledica uvek možeš da se odlučiš za tretman ovog dela lica u vidu proverene kreme za podočnjake na biljnoj bazi.

Krema je prirodno, bezbolno i efikasno rešenje. Najvažnije, od svega, trajno rešenje.

Podeliću sa tobom nekoliko iskustava žena koje su se odlučile na filere za podočnjake.

Fileri za podočnjake – cena

Ukupna cena za ovaj tretman se ne može unapred znati. Za svaku osobu može biti različita, jer ne treba svakome ista količina filera da popuni podočnjake. Jedan ml filera košta između 150 i 250 evra.

Nekada je dovoljan jedan špric za oba oka, a nekada to nije slučaj.

Svakako ne treba samo cena da bude ta koja će odrediti gde ćeš raditi ovu korekciju. Bolje je i da platiš malo više, ali da odeš na mesto gde radi stručnjak i da iz ordinacije na kraju izađeš srećna i zadovoljna.

Treba da imaš na umu i da je ova korekcija privremena i da ćeš možda morati na svakih godinu do dve da radiš korekciju. Kada se radi korekcija neretko je potrebno znatno manje filera nego kada se radi prvi put i efekti budu dugotrajniji.

fileri za podočnjake iskustva

Fileri za podočnjake – iskustva

Šta kažu iskustva naših vernih čitateljki? Možda ti njihova iskustva budu od koristi!

Marina, 48 “Problem je postajao sve veći”

“Sa godinama moji podočnjaci su postali sve izraženiji. Postalo je sve očiglednije da izgledam non stop umorno, iako vodim veoma zdrav život i spavam barem osam sati dnevno. Jednostavno, predeo podočnjaka je upao, linije su postale izražene, a celo lice je dobilo ispijeni izgled. 

Ove godine sam pored svih strahova presekla, i otišla konačno na konsultacije za filere. Doktor mi je sve objasnio i razuverio me da nema potrebe bilo čega da se bojim.

Bila sam nervozna pred korekciju, ali trajala je vrlo kratko, možda 15 minuta i bila potpuno bezbolna. Nakon 10ak dana moje lice je poprimilo potpuno novi izraz! Ljudi mi stalno daju komplimente!

Svi se šokiraju kada čuju da su u pitanju fileri, jer ne mogu da veruju koliko to prirodno izgleda. Svakome bih preporučila ovu korekciju!”

Nina, 28 “Rano sam se suočila sa podočnjacima”

“Mnogi su me odgovarali kada sam rekla da želim da uradim ovu estetsku korekciju. Iako sam tek u kasnim dvadesetim godinama, fileri za podočnjake su jednostavno bili jedino rešenje za moj problem.

Usečene podočnjake sam nasledila genetski od mame i imam ih od kad znam za sebe. Smanjivali su mi samopouzdanje i činili da se osećam loše. 

Koristila sam maske za podočnjake, kao i trake za podočnjake, čak ni šminka nije mogla da učini da oni magično nestanu. Presekla sam i rešila da je to to.

Uradila sam filere pre nekoliko meseci. Nikad nisam bila srećnija i zadovoljnija sobom. Svako ko želi treba ovo da uradi za sebe.”

Milena, 41 “Fileri su mi pomogli”

“ Već nekoliko godina razmišljam o filerima za podočnjake. Stresan posao, troje dece i manjak sna su učinili svoje i svaki put kada bih se pogledala u ogledalo nisam videla sebe, već neku umornu osobu. Koristila sam obloge za podočnjake, ali nisam postigla rezultate.

Posle malo istraživanja, zaključila sam da su fileri za podočnjake potpuno bezbedni i da želim da probam kako bi to izgledalo na meni. 

Znala sam da nije trajna korekcija i to me dodatno ohrabrilo u slučaju da shvatim da to nije za mene.

Ne mogu vam opisati moje oduševljenje nakon što sam izašla iz ordinacije.

Ponovo vidim mlađu verziju sebe u ogledalu. Ljudi mi ne daju ni godinu dana više od 35. i dugo se nisam osećala ovako lepo!”

Sigurna sam da se sad već mnogo manje dvoumiš oko ove procedure.

Danas su fileri veoma popularni, bezbedni i više ih ne koriste samo poznati već i obične žene. Kada kažem obične, mislim na žene koje nisu poznate široj javnosti.

Koriste se materijali koji su unapređeni i provereni.

Ovaj način ulepšavanja je postao dovoljno pristupačan, a zaista daje neverovatne efekte. Fileri su nešto što većinu zena i devojaka osveži i podmladi bar za nekoliko godina.

Test