Naslovna » Da li su ti potrebne ampule za bore?
Lice

Da li su ti potrebne ampule za bore?

ampule za bore

Za blistavu i zategnutu kožu, ampule za bore mogu biti tvoj izbor! One su mali dodatak tvojoj redovnoj nezi kože koje mogu napraviti ogromnu promenu.

Možda ti deluje da se svakog dana izbacuje na tržište neka nova kategorija proizvoda za kožu i ovo u isto vreme može biti zanimljivo, uzbudljivo, ali i iscrpljujuće.

Više nije lako pratiti korak sa svim tim inovacijama u vezi sa negom kože, posebno ako i nemaš toliko vremena da trošiš na istraživanje o svim novitetima.

Ampule za bore su preparat koji može da ti pomogne u dodatnoj nezi tvoga lica. Osim kreme protiv bora, koju obavezno koristiš, možeš i dodati ampule.

Ali da vidimo da li su za svakoga ili ipak ne?

Šta su ampule za bore?

Ampule sadrže veću koncentraciju neke supstance koja ima za cilj da nešto “odradi” na koži. Neku specifičnu funkciju. U ovom slučaju to je borba sa borama i starenjem.

Ampule za bore dolaze najčešće u veoma malim, staklenim bočicama, sa tačno određenom količinom proizvoda za jednu ili više upotreba.

Možda se sad pitaš zašto se to pakuje baš na takav način u malim količinama?!

Ovo služi samo da bi koristila tačno određenu dozu proizvoda koju tvoja koža može da iskoristi.

Kada se pogleda lista sastojaka koja piše na ampuli, često ćeš moći da vidiš da je to neki aktivni sastojak ili biljni ekstrakt u koncentraciji od 90%, a nekada čak i 100%! 

Ovde nema raznih dodataka i u tome je upravo moć ampule. Sada ti je sigurno jasnije zašto možeš da koristiš samo određenu količinu pri jednoj upotrebi ampule.

Najbolje ampule su upravo one koje izostavljaju razne dodatke, a u sebi imaju visoko kvalitetan sastojak koji se bori protiv bora.

Možda te sad ovo sve podseća na priču o serumu za lice i donekle jesi u pravu. Mežutim, ampule su nešto ipak malo drugačije.

Ampule se mogu posmatrati više kao tretman i “pojačana” verzija seruma.

Upravo, dobro izabran proizvod protiv bora rešava problem sa borama za samo mesec dana. Tako je i Dragana bila ubeđena da za bore nema leka, sve dok..

Sve dok se u njen život nije pojavila ključna stvar protiv bora.

Ona je sada nova žena sa savršeno čistim licem bez vidljivih bora.

Kako je Dragana uspela da se reši bora, pročitaj na ovom linku https://onaportal.com/blistavo-cisto-lice-bez-bora/

Ampule su namenjene rešavanju tačno određenog problema i pojačavanju efekta svih proizvoda koje koristiš u borbi protiv bora, posebno na određenim, ciljanim mestima na licu.

Ako želiš da tvoja koža bude blistava, zategnuta i bez bora, apsolutno treba da budu obavezan deo tvoje rutine nege. Samo nakon nekoliko nedelja upotrebe ampula sigurno ćeš videti odlične rezultate i promene.

kako se koristi ampule za bore

Kako da koristiš ampule?

Ampule se najčešće pakuju tako da služe za jednokratnu upotrebu. Nekada se kupuju na komad, a nekada može da se kupi kutija u kojoj je upakovano 5-10 ampula.

Postoji dva različita načina da koristiš ampule za bore, a sada ćeš naučiti i kako:

Prvi način kako možeš da nanosiš ampule je direktno na kožu lica.

Neko generalno pravilo kada koristiš više proizvoda za lice je da prvo koristiš one najvodenastije, a zatim gušće. 

baner

I način

 1. Prvo lice temeljno očisti od nečistoća. Pre nego što naneseš bilo koji proizvod na lice, nephodno je da kožu dobro očistiš. Koristi redovno sredstvo za čišćenje i mlaku vodu, kako bi lice očistila nežno i temeljno i uklonila svu šminku i prljavštinu sa kože. Izbegavaj da koristiš jako vruću vodu za umivanje kako ne bi isušila kožu.
 2. Nanesi tonik za lice. Tonik za lice je proizvod za negu koji je namenjen da izbalansira pH vrednost kože lica. Primena zavisi od vrste, a uputstvo za upotrebu možeš videti na ambalaži tonika koji koristiš. Najčešće se nanosi pamučnim tupferom za lice, mada može i nežno da se umasira vrhovima prstiju.
 3. Otvori ampulu i sadržaj sipaj na vrhove prstiju. Ampule mogu imati različito pakovanje, često imaju vrh u obliku kapalice koja omogućava da sipaš kontrolisanu količinu proizvoda na jagodice prstiju. Potrebno ti je svega nekoliko kapi proizvoda, odnosno količina koja je naznačena na uputstvu za upotrebu.
 4. Testiraj obavezno ampulu pre nego što je upotrebiš na licu. Umasiraj vrlo malu količinu proizvoda na kožu podlaktice dva puta dnevno u trajanju od četiri do pet dana. Ako nemaš nikakve neželjene efekte u vidu iritirane kože ili osipa, možeš početi sa upotrebom ampula na licu. Ako primetiš bilo kakvu neželjenu reakciju odmah prestani sa upotrebom proizvoda. U slučaju da crvenilo ili osip ne prođu samostalno nakon nekoliko dana, obrati se dermatologu.
 5. Nanesi ampulu na kožu lica. Lagano masiraj vrhovima prstiju sve dok se proizvod u potpunosti ne upije u kožu. Uvek pročitaj uputstvo, jer je na njemu obično naglašena količina proizvoda koja ti je potrebna. Koristi sadržaj ampule na mestima gde te najviše muče bore.
 6. Nanesi kremu protiv bora. Odaberi dobru prirodnu kremu za lice koja neguje tvoju kožu i bori se sa borama. Krema je neophodna posle ampule za bore kako bi “zaključala” proizvod i dodatno hranila i negovala kožu. Odlično je ako krema poseduje sastojke koji se u isto vreme bore protiv staračkih pega. Na taj način izvlačiš maksimum za svoju kožu.

II način

Drugi način na koji možeš da koristiš ampule za bore jeste da ih ne nanosiš samostalno, već da ih mešaš sa drugim kozmetičkim proizvodima i proizvodima za negu.

 1. Dodaj ampulu u kremu za lice. Ako nemaš vremena da nanosiš proizvod jedan po jedan, da čekaš da se svaki upije, možeš dodati ampule u prirodnu kremu za lice koju inače koristiš. Ovo ćeš uraditi tako što ćeš ujutru i uveče u dlan ruke dodati količinu kreme koju inače koristiš i u nju dodati ampulu. Izmešaj dobro i nanesi na lice. Ovo je posebno praktično za nanošenje ampule ujutru, kada nemaš previše vremena za mackanje. Idealno je da primenjuješ ovo odmah nakon tuširanja, dok je koža i dalje mekana, a pore otvorene, pa će proizvod bolje i dublje da prodre u kožu.
 2. Dodaj ampulu u tečni puder za lice. Ovo je još jedan način na koji možeš da koristiš ampulu za bore. Mnoge žene dodaju nekoliko kapi ampule u puder ili toniranu kremu za lice i na taj način štede ujutru vreme. I ne samo što štede vreme, već na taj način dodaju malo sjaja licu i suzbijaju negativne efekte koje šminka može imati na kožu.

Neka nanošenje ampula bude za tebe zabavno. Kombinuj ih sa puderima različite gustine i teksture, na taj način ćeš naći idealnu kombinaciju za tvoj tip kože.

Koji su benefiti ampula za bore?

Prednosti koje dobijaš kada koristiš ampule za bore su različiti i zavise od sastojaka koje odabereš. Raznolikost je zaista ogromna. 

Sastojci u ampulama najčešće obavljaju neku od sledećih funkcija kada je u pitanju nega kože:

 • efekti protiv bora i starenja
 • efekti protiv zagađenja i drugih toksina
 • efekti hidratacije kože

Moć ampule za bore je u tome što praktično “izvlačiš” jedan sastojak koji je neophodan i koji može da reši problem koji tebe muči. U ovom slučaju to su bore.

Dobro je da biraš ampule koje u sebi imaju neki od sledećih aktivni sastojaka:

Ovo su sve aktivne supstance koje će pomoći da se obnovi tvoja koža, da se hidrira, smanjiće se dubina bora i podstaći će se proces regeneracije kože i proizvodnje kolagena. Potrebno je da ovom procesu daš dovoljno vremena. Ne očekuj brze promene preko noći.

Potrebno je da uključiš ampule u svoju negu nekoliko nedelja da bi videla efekte. Ako ih ne budeš koristila dvaki dan, već jednom ili dva puta sedmično, svakako da će biti neophodno duže vreme za vidljive efekte.

Postoje li neki nedostaci?

Glavni nedostatak ampule je taj što ne postoji nikakav zakon ili pravilo koje će neki proizvod kvalifikovati kao ampulu. Mnogi proizvođači će nazvati neki prozvod ampulom, iako ona to po sastavu u suštini nije. Ukoliko budeš takav proizvod koristila, nećeš dobiti očekivane efekte i bićeš nezadovoljna.

Kada rešiš da kreneš u kupovinu ampule za bore traži tačno određeni sastojak. Dobro proveri šta piše na etiketi i listi sastojaka, kao i u kojoj koncentraciji se nalaze sastojci.

Ako vidiš da je lista sastojaka dugačka i da ima mnogo navedenih supstanci, takvu ampulu slobodno možeš da preskočiš. Ovo je znak da sasvim sigurno u ampuli nema dovoljno aktivne supstance koja ti treba kako bi uspešno peglala bore. 

Ampula treba da sadrži makar 40-50% aktivnog sastojka koji će aktivno delovati protiv bora. 

Preporučujem ti da na sledeći način biraš, kupuješ i koristiš ampule:

 1. dobro prouči sastojke
 2. pogledaj procente sastojaka
 3. odaberi proizvod koji ima teksturu koja odgovara tvom tipu kože
 4. ne očekuj “čudo” preko noći, neka tvoji zahtevi budu realni
 5. eksperimentiši sa načinom upotrebe ampule
 6. kombinuj ampulu sa kremom za duboke bore za maksimalan efekat

Sledeći nedostatak kada su u pitanju ampule je što su mnoge žene jednostavno zbunjene. Sve deluje jako slično, ampule, serumi, esencije – nega deluje previše komplikovano!

Na sledeći način ćeš razlikovati ova tri proizvoda:

 • serum je visoko koncentrisana formula dizajnirana da ima specifičan efekat na tvoju kožu
 • esencija je nešto blaža verzija seruma
 • ampule su nešto poput seruma, ali kada bi pomnožili koncentraciju aktivnog sastojka sa 10! Nekada čak i sa 20! 

Sva tri proizvoda su koncentrati neke aktivne supstance, samo je pitanje u kojoj količini. 

Vodi računa da ampule nemaju alkohol u vrhu sastojaka, jer će isušivati kožu i neće efikasno delovati na bore.

Ako odlućiš da probaš ampule, na raspolaganju ćeš imati izuzetno mnogo različitih mogućnosti. Ja ću ti navesti samo nekoliko opcija.

ampule za lice

Eucerin ampule za bore

Ove ampule su koncetrat hijaluronske kiseline i namenjene su rešavanju problema sa dubokim borama.

Formulacija je takva da kombinuje različite dužine lanaca molekula hijaluronske kiseline i na taj način cilja mesta gde na koži postoje izražene duboke bore.

Takođe u sebi sadrži sastojak saponin, koji podstiče proizvodnju prirodne hijaluronske kiseline u zrelijoj koži. Preporučuje se kombinovanje sa kremom za zrelu kožu. 

baner

Nivea ampule za bore

Nivea ampule su intenzivni koncentrat za borbu sa borama.

Aktivni sastojci su koenzim Q10 i kreatin, jedinjenja čija koncentracija u organizmu prirodno opada sa godinama, kako starimo, a neophodni su za lepu, mladoliku i zategnutu kožu. Ova kombinacija sastojaka pospešuje prirodnu proizvodnju kolagena u koži i na taj način sprečava nastanak novih bora. 

Osim na bore, ampule utiču i na čvrstinu i zatezanje kože.

Balea ampule za bore

Balea ampule su koncentrati u kojima su aktivne supstance koenzim Q10, hijaluronska kiselina i arganovo ulje. Ove ampule omogućavaju regeneraciju kože, podstiču proizvodnju kolagena i ublažavaju već postojeće bore.

Preporučuje se da se kombinuju sa adekvatnim serumom za lice i kremom protiv bora ujutru i uveče.

Da li ćeš koristiti ampule zavisi od tvog lično ukusa i preferencija. Ako zaista uživaš da neguješ svoju kožu i vodiš računa o njoj uživaćeš i u malom dodatku nezi u vidu ampule za bore.

Možeš da eksperimentišeš sa ampulama različitih proizvođača i različitih aktivnih komponenti kako bi našla najefikasnije ampule za sebe. Možeš čak i da koristiš nekoliko različitih i da ih rotiraš, na taj način možeš postiči rešavanje više problema na licu.

Žene koje možda nemaju toliko vremena i vole jednostavnu i brzu rutinu nege, verovatno će se zadržati samo na kremi za bore. Ostaje na tebi da odabereš da li želiš da probaš nešto novo kao što su ampule. 

Ako mene pitaš za savet, ja bih ti uvek rekla da probaš nešto novo u nezi lica. Ampule za bore su same po sebi lagane formulacije, lako ih je uklapati sa drugim proizvodima i zaista mogu učiniti vidljive promene na tvom licu u roku od samo nekoliko sedmica. Vredi probati!

Test