Naslovna » Nehirurška korekcija nosa-za tvoj novi izgled!
Lice

Nehirurška korekcija nosa-za tvoj novi izgled!

nehirurška korekcija nosa

Nehirurška korekcija nosa, tretman koji je izuzetno popularan u poslednje vreme. Saznaj kako samo za deset minuta možeš imati nos kakav želiš?

Seti se samo, koliko puta si pomislila – Eh, da mi je nos manji, usne punije, jagodice podignutije?! Možda  si, ipak dovoljno šarmantna, pa tvoja okolina ne primećuje grbicu na nosu, za koju bi sve dala da nestane.

Danas, svako ko primenjuje savete svetskih šminkera, može postići transformacije izgleda u neverovantnim razmerama. Savremeni make up, na suptilan način pravi čaroliju od oblika naših očiju, punoće usana, gustine obrva itd. Međutim, urođene nepravilnosti na našem licu, često predstavljaju izazov i za najiskusnijeg šminkera.

Kada šminka više nije u mogućnosti da kamuflira nedostatke, mnoge žene se odlučuju da povere trajno “konturisanje” svog lica iskusnim profesionalcima. Estetska hirurgija je grana medicine, koja doživljava nezamislivu popularnost poslednjih decenija. Taman kada pomislimo da nema dalje, da ne postoji kvalitetnije od postignutog, svetske zvezde nas razuvere dostignućima svojih estetskih hirurga.

Da li si znala da, posle operacije grudi, korekcija nosa predstavlja najtraženiju estetsku intervenciju?

Verovatno je prva asocijacija na estetsku hirurgiju – odlazak „pod nož“, dug i bolan oporavak i neizvesni rezultati. Ako na to dodamo i cene intervencija koje su poprilično visoke, razlozi za odustajanje se gomilaju. Ipak, savremena medicina se sve više okreće ekonomičnijim i prirodnijim rešenjima za „greške“ majke prirode.

Nekadašnje sintetičke materijale, počinju da zamenjuju prirodnim, koji se i nalaze u našem organizmu, trajanje intervencija se skraćuje, a o bolu je sve manje reči.

Hirurškom korekcijom nosa, tretiraju se različiti tipovi devijacije, ali i estetske nesavršenosti nosa. Ovo je jedna od najsloženijih operacija. Kosti nosa su vrlo sitne i osetljive, pa ovu intervenciju moraju raditi iskusni lekari. Izvodi se isključivo u opštoj anesteziji.

Ono što ovu operaciju čini dodatno komplikovanom je i činjenica da se na nosu nalazi puno krvnih sudova, ali i blizina očiju. Osim što zahteva posebnu pripremu, izvodi se u opštoj anesteziji i traje oko dva sata. Očekivani period oporavka je od nekoliko nedelja do nekoliko meseci.

Ako se ipak i odlučimo za ovaj zahvat, ne postoji potpuna garancija da ćemo apsolutno biti zadovoljni rezultatima. Nažalost, to ni lekar ne može da garantuje, jer je reakcija organizma na operaciju kod svakoga od nas različita i vrlo individualna kategorija.

Kao što sam i napisala, pored korekcije nosa, druga najpopularnija metoda ulepšavanja jeste povećanje usana. Ali, šta ako i ti ne želiš igle, bol, već samo prirodan način da ih uvećaš? Sanja je baš kao i ti želela samo prirodno rešenje za svoje veće usne. Bojala se operacija, pa je tražila neko drugo, brzo i jednostavno rešenje. I našla je!

Kako je Sanja uspela na prirodan način da uveća svoje usne, saznaj više na ovom linku https://onaportal.com/zelis-socan-poljubac-koji-on-nikada-nece-zaboravitiotkricu-ti-tajnu/

I pored činjenice da je operacija nosa složen i zahtevan postupak, veoma veliki broj žena se odlučuje za ovu intervenciju. Ovo i nije čudno! Nepravilan nos može značajno uticati na nesigurnost osobe. Štaviše, može dovesti u pitanje doprinos osobe u privatnom i poslovnom životu.

Zbog prethodno navedenih procedura koje podrazumeva hirurška korekcija nosa,  savremena hirurgija je našla rešenje za suptilne estetske korekcije nosa. Upoznaćemo te sa nehirurškom korekcijom nosa! Ovom trendu je pribegla i čuvena glumica Jennifer Aniston.

Nehirurška korekcija nosa rešava problem grbavog, zakrivljenog, nosa sa spuštenim vrhom i to za samo 10 – 20 minuta.

Ne, ovo nije samo dobra reklama neukog hirurga. U pitanju je metoda koja na neinvazivan način, koristeći materijale koji postoje i u našem organizmu, šalje pacijente zadovoljne kućama, i to bez zadržavanja u ordinaciji.

nehirurška korekcija nosa

Šta je nehirurška korekcija nosa?

Nehirurška korekcija nosa ili nehirurška rinoplastika podrazumeva ubrizgavanje hijaluronskih filera u kožu nosa, kako bi se na neinvazivan način postigla korekcija nepravilnosti. U pitanju je korišćenje benefita hijaluronske kiseline koja je sastavni deo vezivnog tkiva naše kože. Dakle, koristi se prirodni materijal koji se, praktično bez nuspojava, ravnomerno resorbuje u našem organizmu. U izuzetnim slučajevima, a prema proceni lekara, moguće je dodati i neki sintetički materijal.

Ceo postupak započinje konsultacijama kod plastičnog hirurga. Nakon iznošenja problema, pregledom i utvrđivanjem onoga što je moguće postići intervencijom, zakazuje se nehirurška korekcija nosa.

Pre same intervencije, iskusan hirurg vrši sva potrebna premeravanja, kako bi rezultat intervencije bio idealan nos, odnosno prilagođen fizionomiji tvog lica.

Odlična vest je što će ti lekar, zahvaljujući savremenim softverima, kompjuterskom animacijom pokazati kako će nos izgledati nakon intervencije.

Intervencija započinje nanošenjem kreme na predeo nosa koji će biti tretiran. U pitanju je lokalna anestezija, kojom se sprečava bol tokom intervencije. Iglicama se hijaluronska kiselina unosi u tačno određene delove tkiva, a otoka ili bola, praktično ni nema.

U kojoj količini će biti uneta hijaluronska kiselina, zavisi od stanja devijacije nosa i procene lekara.

Neki pacijenti su osetili blage trnce tokom intervencije, najpribližnije štipkanju, kako kažu. Ovakav brz i bezbolan način korekcije tvog nosa, omogućava povratak u svakodnevne aktivnosti, bez oporavka. I to istog dana!

Blago crvenilo i otoci koji traju od nekoliko sati do tri dana, smatraju se redovnim pojavama nakon intervencije. Međutim, oni su vrlo diskretni. Kako bi se i ove reakcije izbegle, neposredno nakon intervencije, lekar nanosi hladne obloge na tretiranu regiju nosa.

Zašto hijaluronski fileri kod korekcije nosa?

Hijaluronski fileri služe za popunjavanje svih nepravilnosti i prvih znakova starenja na koži. Njihovu osnovu predstavlja hijaluronska kiselina (HA).

Ona  je osnovni sastojak našeg tela. Između ostalog, nalazi se u koži i uz kolagen, predstavlja njegovo vezivno tkivo. Zahvaljujući ovim komponentama, postiže se prirodni nivo hidriranosti i volumena, što našu kožu čini svežom, elastičnom i mladolikom.

Vremenom, kako starimo, i naša koža gubi čvrstinu i potrebna joj je dodatna hidriranost. Iz tog razloga, pribegava se intervencijama na svim deloma našeg lica, kako bi se produžila mladost kože. Sigurno ti je poznato popunjavanje usana, podizanje jagodica ili glačanje prvih bora na licu hijaluronom.

Iako su do sada bili popularni sintetički materijali (npr. botoks) u nadoknađivanju vitalnosti kože, praksa je pokazala brojne prednosti prirodnih materijala, kao što je i slučaj sa hijaluronskom kiselinom.

Povratak vitalnosti i sjaja kože je skoro momentalan.

Rizici nehirurške korekcije nosa

U retkim slučajevima, javljaju se modrice na mestima gde su ubrizgavani fileri. Dok je veoma retka pojava pojačanog oticanja i mučnine. Lekar bi trebalo da ti skrene pažnju da je i jedan od rizika ove intervencije moguća infekcija i oštećenja dela kože gde su fileri ubrizgani.

Kako je na nosu splet velikog broja krvnih sudova, postoji mogućnosti njihovog pucanja zbog iglica koje ubrizgavaju hijaluron. Tada se može javiti obilnije krvarenje. Naglašavamo da su ovo veoma retki slučajevi, ali lekar mora upoznati pacijenta sa svim mogućim rizicima.

Efekti tečne rinoplastike ili kako se još zove – rinoplastika bez noža, traju do dve godine, pa i kraće, zbog resorbovanja hijaluronske kiseline u organizmu.

To bi značilo, da ova intervencija nije trajna i da bi trebalo da je ponoviš nakon pomenutog perioda. Ipak, skrećemo ti pažnju da „dužina trajanja“ tvog idealnog nosa predstavlja individualnu kategoriju. Uslovljena je građom tkiva, kvalitetom kože i načinom na koji se ubrizgana hijaluronska kiselina ponaša u tvom organizmu. Čak ni sam doktor ne može imati preciznu predikciju resorbovanja hijaluronske kiseline u tvom organizmu.

Kome je namenjena nehirurška korekcija nosa?

Bilo da je tvoj nos grbav, kriv, zatupast od rođenja ili kao posledica povrede, odnosno neuspele hirurške intervencije, ova metoda je namenjena svima koji imaju sledeća stanja:

  •  Grbav nos (neravnine)
  •  Udubljen nos (ulegnuća)
  •  Asimetrične nozdrve
  •  Spušten vrh nosa
  •  Nezadovoljstvo rezultatima hirurške intervencije nosa

Ova stanja su idealna za tretman nehirurške korekcije nosa, kojom se nadoknađuje potreban volumen u pojedinim delovima (pregibima) nosa i tako on dobija simetričan i prirodan oblik.

Ovo znači da će ti se „nadoknaditi“ volumen tamo gde nedostaje, izglačati neravnine, pa čak i podići vrh nosa, ako je potrebno.

Vrh nosa se podiže filerima i tako se vizuelno stanjuje. Izraz lica postaje nežniji, a istovremeno se stvara i utisak da si par godina mlađa. Sviđa ti se ideja?

Grba na nosu ili kukasti nos je jedno od stanja koja su najzastupljenija kod pacijentkinja koje se obraćaju estetskom hirurgu. Cilj lekara je da postigne pravilnu liniju nosa, odnosno da se grba kamuflira. To se upravo postiže ubacivanjem hijalironske kiseline ispod i iznad pomenute grbe nosa.

Nakon intervencije koja traje 10-20 minuta, slobodna si da ideš kući. Blago crvenilo i otoci su mogući, i to u regiji gde je apliciran hijaluron. Međutim, kod nekih osoba ne postoje nikakvi tragovi intervencije.

Nakon 7-10 dana od ovog estetskog zahvata, posetićeš svog hirurga radi kontrole, ali ćeš već tada uživati u svom novom nosu.

Irena (42 god.):”Sa svojih 25 godina, odlučila sam se za hiruršku operaciju nosa. Sam zahvat, koji je rađen u opštoj anesteziji, je protekao u redu. Međutim, u međuvremenu, imala sam povredu nosa koja je rezultirala, blagim ulegnućem središnjeg dela nosa. Bila sam očajna, ali nespremna da opet idem na klasičnu operaciju. Saznala sam za filere koji mogu da reše stvar za kratko vreme. Nakon konsultacije sa lekarom, posle par dana sam zakazala intervenciju. Da mi je neko, nakon pada koji je deformisao moj nos, rekao da ću za pola sata imati nov nos, ne bih verovala.”

nehirurška korekcija nosa

Kome nehirurška korekcija nosa nije namenjena?

Osobama sa funkcionalnim problemima nosa, ova intervencija neće koristiti. Ukoliko imaš problema sa izraženim asimetrijama nosa ili otežanim disanjem, tada je ove probleme jedino moguće rešavati hirurškim putem, dakle klasičnom operacijom. Isto važi i za osobe koje bi želele da smanje nos. Nehirurška korekcija nosa to ne omogućava.

Kako se pripremiti za nehiruršku korekciju nosa?

Kao što smo spomenuli u više navrata, ova intervencija je vrlo jednostavna po pitanju priprema, a onda i oporavka. Ipak, svaki iskusni lekar, posavetovaćete sledeće, kako bi se ceo proces odvijao nesmetano od početka do kraja, bez nuspojava:

  • Izbegavaj aspirine,lekove protiv bolova, suplemente vitamina E i sve one lekove koji utiču na zgrušavanje krvi, bar nedelju dana pre intervencije.
  • Proveri nivo vitamin K u organizmu. Manjak ovog vitamina, može biti rizik za nastanak modrica nakon intervencije. Preporučujemo ti da jedeš dosta zelenog povrća, par nedelja pred operaciju.
  • Pre same intervencije, popij dovoljno vode, kako bi organizam bio hidririan. Poželjno je da pojedeš obrok bogat proteinima.

Nina (35 god.) :”Majka priroda mi nije bila naklonjena kada je moj nos u pitanju. Grbav nos je postao moj kompleks još od puberteta. Uporno sam se dovijala da šminkom ublažim grbu, za koju ne znam da li je bila ružnija kada se gleda napred ili iz profila. Iako su mi lekari savetovali da odem na hiruršku korekciju nosa i da veruju da će iz prvog puta uspeti, imala sam strah – od anestezije i neuspeha.

Kada sam čula da se pojavilo korigovanje nosa filerima i to za samo pola sata boravka u ordinaciji, znala sam da moram da probam! Sa punim poverenjem sam se prepustila doktoru koji je svoj posao odradio vrhunski. Da se razumemo, moj nos nije manji, ali je tako lepo napravljen prelaz oko grbe, da je ona praktično, izglačana. Moj izraz lica je dobio neku novu, nežniju formu! Oduševljena sam!”

Nehirurška korekcija nosa – cena

Upoznali smo te sa celom procedurom. Ali pre nego što kreneš u potragu za klinikom za plastičnu hirurgiju na glasu, verovatno bi volela da saznaš i cenu ovog zahvata.

Iako je količina hijaluronske kiseline koja će biti ubrizgana individualna i nju određuje lekar, možeš očekivati da 1ml košta oko 250 eura. Dakle, u zavisnosti od količine hijaluronske kiseline u ml, određuje se cena.

Malo koja osoba ima u potpunosti pravilan i simetričan nos.  U svakom slučaju, savremena medicina i tehnologija, idu nam “na ruku” i nude efikasna rešenja.

Ipak, pre donošenja odluke o ovom estetskom zahtevu, savetujemo ti da se raspitaš o stručnosti i iskustvu lekara koji će izvršiti intervenciju. Ništa manje važna nije ni informacija o kvalitetu materijala (hijaluronske kiseline) koji će biti korišćen pri intervenciji.

Svaka vrsta preterivanja nam nije u fokusu i nije nešto što podržavamo. Prirodna lepota je prioritet, a svaka manja korekcija koja će pomoći da se osećamo bolje i sa više samopouzdanja je prihvatljiva.

Test