Naslovna » Zašto je kraljevska masaža toliko dobra i kako se izvodi?
Telo

Zašto je kraljevska masaža toliko dobra i kako se izvodi?

kraljevska masaža ili duo masaža

Kraljevska masaža je jedan od najboljih tretmana masiranja i nešto što moraš da probaš! Saznaj u čemu se krije duboka tajna ove zaista čarobne relaksacije za telo!

Ova masaža pružiće ti osećaj potpune opuštenosti, ugodni ambijent, mirise aromatičnih ulja i  muziku pažljivo odabranu baš za ovaj tretman. Kraljevska masaža dovodi telo i dušu u potpunu ravnotežu. Doživi totalnu eksploziju dodira sa masažom u četiri ruke!

Ako postoji nešto što će te sigurno učiniti srećnom, to je svakako kraljevska masaža ili masaža sa dva masera.

Ova masaža obavlja se sihronizovanim, odnosno u isto vreme i sa dobro usklađenim pokretima dva terapeuta istovremeno. Sa sličnom kombinacijom masažnih tehnika i pažljivo odabranim kremama dobija sa blagotvoran efekat koji opušta mišiće i oslobađa te napetosti. Veća površina tela se sa četiri ruke tretira na efikasniji način, a pored toga se poboljšava i protok krvi.

Kraljevska masaža nosi ovakvo ime baš zato, što je ovo poseban tretman koji ti pruža ono najintenzivnije opuštanje a samim tim i kraljevsko zadovoljstvo.

 

Tvoje telo se uz pokrete dva terapeuta lakše oporavlja, oživljava i relaksira. Ova masaža je profesionalna a rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana.

 

Šta je to kraljevska masaža?

 

Masaža u četiri ruke ili kraljevska masaža je posebna vrsta masaže, prilikom koje dva terapeuta rade na jednoj osobi, često koristeći sinhronizovane pokrete ruku. Kraljevska masaža može biti poput doživljavanja dve masaže celog tela u isto vreme.

Terapeuti će tvoje telo koristiti kao platno na kome će sprovoditi lagane i detaljne pokrete uz različiti pritisak ruku. Postoji više stilova masaža u četiri ruke a to sve varira od terapeuta do terapeuta, kao i od samog salona.

Ova masaža je generalno skuplji oblik masaže, jer dva terapeuta moraju biti prilično usklađena u brzini i veštinama što se tiče same tehnike masiranja.

 

Tanja je baš kao i većina devojaka imala problem celulita, ali i strija po telu. Ispričala nam je kako je ona uspela da nađe idealno rešenje i kako kaže “najbolje i jedino za strije i celulit”.

Kako je Tanja uspela trajno da se reši celulita, saznaj na ovom linku  https://onaportal.com/kako-je-celulit-postao-moja-proslost/

Zašto masaža u četiri ruke?

Kada dva terapeuta – četiri ruke prolaze kroz tvoje telo, tvoj um reaguje drugačije. U početku ćeš možda pokušati da pratiš pokrete njihovih ruku, gde svaki od njih radi nešto posebno. Ipak, veoma brzo će tvoj mozak shvatiti da ne može ovo da isprati.

Kraljevska masaža posebno koristi ljudima koji ne mogu baš lako da se opuste prilikom masiranja. Izuzetno je pogodna u zimskim mesecima, kada je koža suva jer joj nedostaje vlažnost i dodatna nega. Pravilna nega kože zimi ima svoja pravila.

Da bi terapeuti uklopili svoje pokrete na tvojim leđima i telu, jedan od njih će preuzeti vođstvo dok će ga drugi pratiti. Tvoj osećaj biće kao da oni rade istu stvar – istovremeno.

Na primer, jedan će možda početi da masira jednu ruku ili nogu dok će drugi raditi isto to ali na drugoj strani tvog tela.

 

 

Praksa je pokazala da su terapeuti koji sprovode kraljevsku masažu najčešće već radili zajedno u prošlosti. Oni odlično poznaju jedan drugog i znaju kako će se svaki od njih ponašati. To je važno kao bi mogli pružiti što bolji osećaj tokom masiranja jer će biti usklađeni u pokretima, zatim u pritisku, kao i brzini masiranja.

 

Zbog svega toga, masaža u četiri ruke ili kraljevska masaža (poznata i kao duo masaža) ne treba da začudi što košta dvostruko više od uobičajenih tretmana. Svakako ne treba eliminisati činjenicu da su i ostale masaže tela jako korisne i delotvorne po naše zdravlje.

 

Zašto je masaža u četiri ruke bolja od one sa dve ruke?

 

Možda kraljevska masaža i nije za svakoga. Mislim pogotovo na one koji su izuzetno osetljivi na dodir, ali je posebno dobra za ljude koji su pod velikim stresom pa imaju duplu potrebu da se opuste prilikom masaže.

Baš zbog toga što tvoje telo masiraju dva terapeuta, ti ćeš brzo izgubiti pojam o tome šta koji terapeut radi. Ovo je normalna stvar tokom ove masaže jer ćeš time i nesvesno dopustiti sebi da ti se telo potpuno, ali zaista potpuno opusti i prepusti kraljevskom tretmanu.

Još jedna korist od masaže u četiri ruke odjednom je u tome, što masiranje više delova tela istovremeno poboljšava lošu cirkulaciju. Ovo važi posebno za masiranje ruku i nogu, jer pomaže da bolje prostruji krv u telu, a to svakako utiče da cirkulacija bude bolja.

 

Kraljevska masaža i njen postupak

 

Prilikom ove masaže terapeuti masiraju one regije koje to najviše zahtevaju, a sve u zavisnosti od problema. Kombinuju se različite masažne tehnike kao i vrste masaža.

Što se tiče primene krema ili masažnih ulja, izbor je individualan sa dodacima eteričnih ulja koje pospešuju efekat masaže.

Kao što već znaš pokreti terapeuta dovode do potpunog opuštanja tela, osećaja prijatnosti i harmonizacije. U većini slučajeva klijenti doživljavaju ovu masažu kao da su doživeli dve u jednoj i zbog toga je ona toliko moćna.

Masaža u četiri ruke poboljšava disanje, otkucaje srca, dobru prohodnost hrane kroz želudac, bolju funkciju unutrašnjih organa za varenje kao što su bubrezi, jetra itd.

Masažom sedalnog dela tela poboljšava se cirkulacija u području oko karlice, kukova, kao i butina. Takođe se oslobađa napetost u nogama, zatim listovima, umornim i najviše opterećenim stopalima.

 

Kraljevska masaža smanjuje oticanje nogu

 

Kraljevska masaža zaista može da opusti do te mere da se napetost i otečene noge više ne osećaju. Time što se poboljšava cirkulacija krvi, sprečava se oticanje nogu, odnosno smanjuju se bolovi u nogama zbog napetosti.

Takođe, smanjuju se šanse za stvaranjem proširenih vena kod mladih ljudi, ali i starijih osoba, koje su danas veoma ozbiljan problem sa kojim se bori sve veći broj ljudi.

Kada dođeš na tretman kraljevske masaže terapeuti će izmasirati i tvoja stopala.

A da li si znala da je masaža stopala jako terapeutska? Svima nama je dobro poznato da ova masaža može pomoći da se bolje opustimo, pogotovo nakon dugog i napornog dana.

Stopala trpe najveći pritisak zbog težine našeg tela, pa ne čudi što ona toliko mnogo prija. I svakako, svi uživaju u pipkanju stopala. Pored toga, masaža stopala ima i neke druge koristi osim toga što nam pruža osećaj ugodnosti.

Kao i sve druge masaže, ona poboljšava cirkulaciju i još mnogo toga.

 

Eterična ulja za kraljevsku masažu

 

Primena eteričnih ulja ima blagotvorno dejstvo na psihičko pa tako i fizičko zdravlje čoveka. Eterična ulja pružaju opuštanje i imaju ugodni miris i lekovita svojstva.

Deluju na 2 načina. Jedan način je preko čula mirisa, a drugi je preko krvotoka.

 

 

Uglavnom se koriste prirodna ulja – bademovo, susamovo, jojobino, avokadovo, maslinovo, nevenovo itd. Isto tako se koriste i eterični sastojci – lavanda, pomorandža, eukaliptus, bor, ruzmarin, žalfija, nana, limun…

Što se bademovog ulja tiče, poznato je kao slatko i gorko. Uglavnom se u kozmetici koristi slatko bademovo ulje koje se često primenjuje u aromaterapiji. Pogodno je za sve tipove kože a bogato je vitaminom A, E i B. Bademovo ulje omekšava kožu, hidrira je i čini glatkom i mekanom.

 

Ulja za masažu

 

Jojobino ulje hrani i hidrira kožu, čineći je glatkom i mekanom. Bogato je vitaminom E, jodom, cinkom, mineralima i vitaminima B grupe.

Ulje avokada je jako moćno antioksidativno sredstvo. Sadrži omega-3 i 6 masne kiseline i vitamin E. Podmlađuje kožu, hidrira je i ublažava znakove starenja kože.

Maslinovo ulje je fantastično hidratantno sredstvo. Ima regenerativna svojstva a njegovom redovnom primenom koža postaje glatka, tonirana i čvrsta. Bogato je zdravim masnim kiselinama, antioksidantima i vitaminom E.

Nevenovo ulje je takođe puno antioksidantima i ima regenerativne moći. Smanjuje otok i upalu a takođe je jako efikasno sredstvo za oporavak suve kože. Kada se primenjuje u aromaterapiji, kožu čini mekom i nežnom.

Ulje lavande je jako poznato eterilno ulje i često se koristi za negu kože. Dobro je zato što umiruje napetost, uklanja stres i smanjuje nesanicu.

Ulje pomorandže poboljšava raspoloženje i stvara osećaj opuštenosti. Ublažava bol, napetost i grčeve u mišićima.

Eterično ulje eukaliptusa takođe smanjuje napetost, bol i grčeve u mišićima. Ima osvežavajuće delovanje a zbog svog svojstva je jako korisno kod osoba koje su stalno izložene stresu.

Ulje od iglica bora smanjuje nervozu i napetost a podiže raspoloženje. Jako je korisno za ublažavanje bolova u mišićima.

Ulje ruzmarina je odlično prirodno ulje za aromaterapiju. Ublažava bolove i grčeve u mišićima a isto tako i poboljšava cirkulaciju.

Žalfija je inače jako moćno antioksidativno sredstvo. Usporava starenje a u aromaterapiji se koristi zbog svoje sposobnosti da eliminiše umor i nervozu.

Eterično ulje nane je jakog mirisa koje, kada se nanese na kožu, ublažava bol i opušta mišiće. Pošto stvara osećaj hlađenja, često se primenjuje u letnjim danima.

Jako cenjeno u aromaterapiji, esencijalno ulje limuna čini kožu mekom i glatkom.

 

Na koje mišiće se obraća posebna pažnja?

 

Kraljevska masaža posebnu pažnju posvećuje mišićima u zonama gde se stvara napetost. Tako da terapeuti u ovoj masaži masiraju zone gde se gomila napetost i stres. To su trapezasti mišići (ramena), vratni, mišići u međulopatičnom delu i leđni mišići. Isto tako masiraju se i mišići vrata, grudni mišići itd.

 

Šta možeš da očekuješ za vreme kraljevske masaže kao i posle nje?

 

Pored toga što ćeš se osećati zdravije, srećnije i odmornije, postoje i neke druge pozitivne stvari koje ova masaža pruža. To su:

  • potpuna relaksacija tela,
  • eliminacija umora i stresa,
  • poboljšanje raspoloženja,
  • poboljšanje cirkulacije u organizmu,
  • bolja elastičnost tela.

 

Kraljevska masaža sa čokoladom

 

Ovo ne samo da zvuči ukusno već je i jako efikasno. Piling za telo od čokolade će tvoju kožu učiniti mekanom i nežnom.

Zašto baš čokolada? Osnovni sastav čokolade je kakao puter, koji je bogat antioksidantima i zasićenim mastima koje se lako apsorbuju u telo. Ne izaziva iritaciju kože, tako da se može koristiti i kod osoba sa osetljivom kožom.

 

Mislim da svi volimo miris čokolade koja prilikom masaže deluje aromaterapijski na izlučivanje hormona endorfina (dobro raspoloženje).

 

Kraljevska masaža vulkanskim kamenjem

 

Masaža toplim vulkanskim kamenjem je poznata već mnogo godina, a utiče na smanjenje stresa i napetosti mišića. Najvažniji efekti posle kraljevske masaže vulkanskim kamenjem je to što poboljšava cirkulaciju i limfnu cirkulaciju.

 

 

Vulkansko kamenje je poznato od vremena starih Indijanaca, koji su ga koristili za lečenje raznih bolesti. Ono pre svega predstavlja energetski tretman. Preporučuje se u slučajevima bolnih mišića, napetosti, nesanica itd.

Ova masaža traje oko 60 minuta.

 

Kraljevska masaža iskustva

 

Naišla sam na jako pozitivne ocene u vezi ove vrste masaže. Ljudi uglavnom pišu da je masaža definitivno vredna tih para i da je odlična. Saloni su profesionalno uređeni, a terapeuti su stručnjaci u svojoj oblasti, iskusni i profesionalni.

Svojim veštim rukama čine da sam proces masaže deluje stvarno kraljevski! Poseban akcenat kod ove masaže stavlja se na ambijent, jer se velika pažnja posvećuje prostoru, koji nije manje bitan od iskustva terapeuta. Tako da, ako je sve dobro uklopljeno – ambijent, muzika, mirisi eteričnih ulja, zadovoljstvo koje pruža ova masaža zaista neće izostati.

U nekim salonima za masažu nude i dodatne usluge uz masiranje, kao što su Tea time i Fruit bar. Zvuči super, zar ne?!

A da li znaš šta je to? Odmah posle tretmana dobiješ čaj i neko voće kako bi tvoje telo dobilo neophodnu hidrataciju i započelo detoksikaciju.

Kraljevska masaža – koliko traje i cena

 

Što se cene tiče, to je opet jako individualno i zavisi od samog salona. U Beogradu se cena kreće oko 4.600 dinara po tretmanu a traje od 70 do 90 minuta (ovo opet zavisi, ali trajanje masaže je oko 60 minuta).

Ne nude svi saloni i spa centri ovu uslugu, pa zbog toga se treba dobro informisati gde se ova masaža radi kod nas.

U Beogradu se može naći dobar broj salona koji nudi profesionalnu negu tela pa i kraljevsku masažu. U Novom Sadu možeš takođe pronaći prefinjen centar za masažu i relaksaciju koji nudi ovu vrstu masaže.

Imaj na umu da je masaža u četiri ruke mnogo bolja za opuštajuće mišića od redovnih tretmana za masažu tela. Tako da se često dešava i da čovek zaspi prilikom tretmana. Ovo nije ništa čudno i to je potpuno prihvatljivo, pa čak često ohrabrujuće.

 

Savet za kraj

 

Trebalo bi da popiješ dosta vode pre i posle tretamana. Naravno i da sebi obezbediš dosta odmora. Oporavak mišića od masaže uveliko zavisi od količine vode u tvom telu.

Kako ti se čini kraljevska masaža?

Da li bi je probala?

Ako si nekada bila u prilici da uživaš u ovom divnom iskustvu podeli svoje utiske sa nama.

 

Avatar

Ksenija Lončar

Volim da pišem o lepoti. Lepoti žene. Sve počinje od nege, a to su teme o zdravoj kosi, telu bez celulita, bez bora na licu i upornih bubuljica.

Dodaj komentar

Klikni za komentar

Test